Als je weet wat je MOET eten, kun je elk dieet VERGETEN!

Al ruim 8 jaar is Gewichtsconsulent Geertje van der Meer een begrip in Friesland en inmiddels ook ver daarbuiten. Ze heeft haar eigen praktijk in Winsum en er staan twee bestsellers op haar naam. Het motto van Geertje van der Meer:  ‘Als je weet wat je MOET eten, kun je elk dieet VERGETEN!’

Onze interesse was gewekt en we willen meer weten over Geertje van der Meer. Op deze vraag kregen we een uitgebreid antwoord. Geertje van der Meer vertelt exclusief aan vetvrij.com haar verhaal:

banner

Toen ik begon aan mijn opleiding als gewichtsconsulent werd ik klaar gestoomd om mensen te begeleiden bij het afvallen. En dat wilde ik ook natuurlijk maar als je begint aan een cursus dan heb je wel een beetje een idee hoe het beroep er uit zal gaan zien en gaandeweg de opleiding krijgt dat idee steeds vastere vormen. Je gaat je beraden over het opzetten van de praktijk en hoe je de mensen tegemoet zult treden en hoe je je werk als gewichtsconsulent zult gaan invullen. Je zorgt voor een prettige omgeving om in te werken wat tevens een plaats moet zijn waar je cliënten zich thuis kunnen voelen. Toen het in 2001 zover was dat ik mijn diploma’s in kon lijsten zat ik er klaar voor.  Friesland kon op mij rekenen, ik had er zin in.

Toen de cliënten zich begonnen aan te melden en de eerste resultaten van de begeleiding en de inzet van de cliënten zichtbaar werd, begon het mij op te vallen dat er heel veel, vooral vrouwen, waren die heel erg weinig aan voeding binnen kregen gedurende de dag. Dat ze ondanks de lage voedingsinname geen gewicht meer kwijtraakten maar wel veel zwaarder werden, ondanks of beter gezegd dankzij het strenge lijnen. Een enorme frustratie had zich van deze mensen meester gemaakt.
En nu 8 jaar later zie ik dat er nog steeds niet veel is veranderd. Goed, de vele mensen die in mijn praktijk de stap hebben gezet naar een normaal voedingspatroon hebben een stevige switch gemaakt en zijn gaan eten….en afgevallen. Maar als ik zie dat er, ondanks het luiden van de noodklok nog steeds hordes mensen zijn die hongerend door het leven gaan dan maak ik mij ernstig zorgen over de komende decennia waarin duidelijk zal worden hoe de mens zichzelf ziek eet en lijnt.

Naast gewichtsconsulent ben ik ook NLP Practitioner. Vanuit deze invalshoek benader ik overgewicht en de daarmee samenhangende problemen.
Vragen als: waarom maken mensen een keuze of keuzes die niet goed zijn voor de geest of de gezondheid ook al zegt het verstand dat je beter een andere keuze kunt maken? Welke rol speelt je onderbewustzijn daarin en hoe kun je daar op een succesvolle manier mee communiceren zodat de gewoontes en denkpatronen veranderen?
Kortom, denkpatronen en gewoontes die succes in de weg staan kunnen worden aangepast.

‘Wie niet eet, zal ook niet af vallen’ 200308JE02a (WinCE)

Lijnland is vergeven van de diëten die een snel resultaat geven maar op de lange termijn geen blijvende oplossing bieden. Jammer want als je jaar na jaar droomt van ‘het ideale gewicht’ en dat doel ook al minstens net zo vele jaren niet bereikt is, is dat toch wel vaak een grote frustratie.
Dat, de boodschap die ik breng – eten om af te vallen, er niet echt als gesneden koek in gaat verbaast mij dan ook niet. Jaar na jaar hebben de heersers in lijnland geroepen dat minder eten DE oplossing zou zijn voor elke vorm van overgewicht. Kijk eens wat het resultaat is geweest, er zijn nog nooit zoveel mensen met overgewicht in Nederland geweest als de laatste jaren en er zijn helaas geen tekenen van verbetering te bespeuren.

Boeken: ‘Balans’ en ‘365 dagen eten om af te vallen’

Omdat ik in mijn praktijk zoveel mensen zag die niet meer wisten wat wel, of wat niet te eten schreef ik twee boeken. Deze boeken zijn een afspiegeling van mijn werk in de praktijk. Het boek ‘Balans’ schreef ik om te laten zien waarom voeding van levensbelang is voor de mens. Ik geef met dit boek een stevig houvast voor de rest van het mensenleven. Het boek bevat alle ins en outs over voeding die je nodig hebt om tot een goede en juiste (hoeveelheid) voeding te komen om af te vallen maar zeker ook om het gewicht te beheersen. Afvallen behoort daarmee tot het verleden omdat je weet hoe het gewicht op peil gehouden moet worden.

Het boek ‘365 dagen eten om af te vallen’ bevat voor elke dag van het jaar een compleet uitgeschreven dagmenu. Ook dit boek heeft ten doel om je te leren hoe je op een goede, gezonde manier en met voldoende eten af kunt vallen. Omdat de menu’s een grote variatie hebben leer je gaande weg wat je juist wel moet eten. Het boek bevat ook ruim 120 gemakkelijk te bereiden recepten.

Bestel de boeken van Geertje van der Meer bij bol·com

Balans
Balans
Meer, G. van der
365 dagen eten om af te vallen
365 dagen eten om af te vallen
Meer, G. van der

Gewichtsconsulent

Als gewichtsconsulent sta je elke dag, zoals ik het noem met de voeten in de modder. Elke dag zie je het gevecht wat mensen aangaan met het zo gehate overgewicht. Elke dag kom ik mensen tegen die sinds jaar en dag bezig zijn het lijf daar te krijgen waar ooit de droom begon. En bijna even zo vaak zijn dat mensen die al een lange reeks van diëten achter de rug hebben. In mijn praktijk probeer ik, samen met mijn cliënten, een einde te maken aan ‘het lijden wat lijnen heet’. Goede voedingsadviezen en geen honger daar draait het om. En om afvallen natuurlijk.

Als je weet wat je MOET eten, kun je elk dieet VERGETEN!

Geertje van der Meer
Voedings- en Gewichtsconsulent
NLP en Time Line Therapie Practitioner
De Terp 18
8831 ZE Winsum Fr
0517-341875
www.geertjevandermeer.nl
www.anewperfectline.nl
Auteur van het boek ‘Balans’
Auteur van het boek ‘365 dagen eten om af te vallen’

Dit artikel is exclusief geschreven voor vetvrij.com

3 Reacties

  1. Ook ik ben sinds kort een “Geertje fan”. Het was voor mij best wel een omschakeling, juist omdat je van bepaalde dieten eigenlijk “niets” mag eten. Deze levensstijl ( het is absoluut geen dieet!) is goed vol te houden als je er 1 keer goed in zit, en dan zul je ook merken dat het gemakkelijker is om de zogenaamde “foute” dingen te laten staan, omdat jij en je lichaam er geen behoefte aan hebben. Voor mij is het “terug naar de basis”, opnieuw leren eten. En het bevalt me prima!

  2. Al jaren ben ik ‘Geertje Fan’ ik heb beide boeken en vooral het laatste boek spreekt me erg aan. 365 dagen eten om af te vallen geeft precies aan waar het om gaat. Je moet jezelf niet uithongeren maar bewust eten, dan gaat het eigenlijk vanzelf. Ik voel me prima sinds Greetje in mijn leven is. Leuk artikel en ga zo door.

    Linda uit Arnhem

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in