Alweer een wonderpil

Eerder las je hier oven een Belgische Dieetpil. Nu beweren ook Amerikaanse wetenschappers een stapje dichterbij te zijn bij het creëren van een wonderpil waarmee je moeiteloos afvalt en spieren kweekt. Dat staat te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift Cells van vorige week.

Natuurlijk klinkt het te mooi om waar te zijn en er is ook wel een belangrijke kanttekening: de pillen zijn namelijk alleen nog maar getest op muizen. Maar goed, wie weet werken ze bij ons ook wel!

De ene pil zorgde voor een hogere vetverbranding en meer spierontwikkeling. De muizen die de pil kregen verbrandden meer calorieën en vet dan hun ‘collega’s’. Al na 2 weken konden ze 44% langer rennen.

De tweede pil zorgde voor een enorme toename van het uithoudingsvermogen en sportieve prestatie. Nadat de muizen deze pil een maand hadden geslikt, konden ze zelfs 68% langer en 70% verder rennen dan andere muizen.

Om te voorkomen dat de pillen illegaal als doping worden gebruikt, hebben de wetenschappers direct een test ontwikkeld die de medicijnen in bloed en urine kan opsporen.

Overigens is het nog maar de vraag of de pillen in de toekomst als afslankmiddelen bij de drogist verkrijgbaar zullen zijn. Maar hoofdonderzoekers Ronald Evans is in ieder geval hoopvol gestemd.

bron: gezondheidsnet.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in