Ambronite Review en Ervaringen

Ambronite is een van oorsprong Fins merk dat gelooft dat een plantaardig dieet beter is voor mens en milieu. De maaltijdvervangers die het bedrijf maakt, worden ook in Nederland steeds meer verkocht. Wij hebben de producten uitgebreid voor je onderzocht.

Wat is Ambronite?

Ambronite is een lijn met verschillende plantaardige maaltijdvervangers. Het populairste product is de Drinkable Supermeal, een maaltijdvervanger. Een vrij uniek product van het merk is de Keto Meal. Dit is een shake die maar liefst 30% vet bevat, uiteraard uit plantaardige bron.

Je kunt de producten van Ambronite voor verschillende doeleinden gebruiken. De shakes zijn geschikt om mee af te vallen, maar je kunt ze ook prima gebruiken als vervanging van een ontbijt of lunch of als post-workout supplement.

Een ander product uit de stal van Ambronite zijn de ‘greens’. Dit is een mix van extracten van verschillende planten en algensoorten. Deze mix zit vol met vitamines en antioxidanten.

Ambronite komt oorspronkelijk uit Finland en het bedrijf verkoopt de producten via de eigen website. De producten van het merk zijn ook te koop bij allerlei resellers.

Het bedrijf geeft actief aan goede doelen. Dit doen ze niet alleen in geld, maar ze ondersteunen de goede doelen ook met hun producten of door medewerkers ter beschikking te stellen.

Ambronite ervaringen
Ambronite ervaringen

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Ambronite geschikt?

Veel van de producten van Ambronite bevatten noten of gluten. Het is dus uitkijken geblazen als je allergisch bent voor een van deze producten.

Ambronite review
Ambronite review

Is Ambronite effectief?

Om te kijken of Ambronite effectief is, hebben wij naar de samenstelling gekeken van de producten. Als eerste kijken we hierbij naar de hoeveelheid eiwitten. Deze valt wat tegen. De complete meal shake bevat maar tien gram eiwitten per portie. Eiwitten zorgen ervoor dat je verzadigd blijft (bron). De hoeveelheid koolhydraten is wat hoog en er zit zelfs een klein beetje suiker in. Dit betreft wel kokosnootsuiker, dit is een relatief gezonde suikersoort (bron).

De maaltijdvervangers hebben wel veel andere nuttige toevoegingen. Zo zitten er wel extra voedingsvezels in. Tot slot zitten er een ruime hoeveelheid vitaminen en mineralen in.

De Keto Shake bevat eigenlijk iets te weinig vetten voor als je een keto dieet volgt (bron). Als je de shake wilt gebruiken, dan moet je de andere maaltijden goed plannen.

Uiteraard hebben wij de producten ook getest. Wij hebben een aantal verpakkingen van de Drinkable Supermeal gekocht. En eerlijk is eerlijk, dit is een van de lekkerste maaltijdvervangers die wij hebben gehad. Vooral de maaltijdvervanger met bessensmaak, smaakt echt naar bessen.

Wat kost Ambronite?

Afgaande op de prijzen in de eigen webwinkel, betaal je iets meer dan €2.50 per maaltijd. De prijzen kunnen afwijken als je bij een reseller koopt.

Voordelen

Het product is volledig plantaardig en daarmee een stuk milieuvriendelijker dan alternatieven op basis van dierlijke eiwitten.

Nadelen

Afvallen met Ambronite is mogelijk, maar dan moet je veel zelf uitzoeken. Dit kan, maar het is de vraag of een ander dieet, waarbij je meer hulp krijgt, niet effectiever is.

Conclusie

Ambronite is een echt premiummerk op het gebied van plantaardige maaltijdvervangers. De producten zijn van goede kwaliteit en er zijn veel nuttige toevoegingen gedaan. De smaak van de producten is ook heel goed. Er zijn natuurlijke smaakstoffen gebruikt, waardoor de shakes minder chemisch smaken dan veel andere producten. De samenstelling kan wel wat beter. Er zitten relatief weinig eiwitten in het product.

Dat het merk premium is, zie je ook wel aan het prijskaartje. Voor een maaltijd betaal je meer dan €2.50 en dit is toch echt wel een stuk duurder dan bij andere plantaardige maaltijdvervangers. Als je de producten wilt gebruiken voor het afvallen, dan kun je bovendien beter een merk kiezen dat je hier beter bij helpt, bijvoorbeeld met maaltijdschema’s of begeleiding.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelFoodspring Shapeshake 2.0
Volgend artikelUltra Slim 2020 Review en Ervaringen
ambronite-review-en-ervaringenAmbronite is een echt premiummerk op het gebied van plantaardige maaltijdvervangers. De producten zijn van goede kwaliteit en er zijn veel nuttige toevoegingen gedaan. De smaak van de producten is ook heel goed. Er zijn natuurlijke smaakstoffen gebruikt, waardoor de shakes minder chemisch smaken dan veel andere producten. De samenstelling kan wel wat beter. Er zitten relatief weinig eiwitten in het product. Dat het merk premium is, zie je ook wel aan het prijskaartje. Voor een maaltijd betaal je meer dan €2.50 en dit is toch echt wel een stuk duurder dan bij andere plantaardige maaltijdvervangers. Als je de producten wilt gebruiken voor het afvallen, dan kun je bovendien beter een merk kiezen dat je hier beter bij helpt, bijvoorbeeld met maaltijdschema's of begeleiding.  Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

4 Reacties

 1. Graag test ik voor jullie Ambronite uit.
  Als trainer hormoonfactor en sport instructrice met lifetime passie voor health, test ik zo natuurlijk mogelijke voeding uit. De ambronite shake natural en banana probeerde ik reeds.
  Grts
  Mayke peeters

 2. Ik wil graag wat kilo’s kwijt. En ook wat meer voeding binnenkrijgen. Bovendien ga ik beginnen met sporten.
  Herbalife heb ik even overwogen, maar ik vind de ingrediënten niet zo zuiver. Veel foute E nummers.
  Door te zoeken kwam ik bij Ambronite terecht en ik zou deze produkten graag willen testen.

 3. Hai!
  Ik wil dit product wel testen. Ik ben ook zoek naar een gezonde maaltijdvervanger zonder suiker, vandaar.

 4. Hello Miriam

  Great article about Ambronite. Could you please contact us, we are the exlusive retailer of Ambronite in the Benelux countries

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in