Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel

cafeslim CafeSlim Review Zomer meisje
Zomer meisje CafeSlim Review

Aminozuren of Aminozuur is een bouwstenen van eiwitten. Eiwitten komen voor in onze voeding en kunnen worden verdeeld in plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten. Beide typen van eiwitten bevatten aminozuren. Een groot deel van onze cellen, spieren en weefsels bestaat uit aminozuren. Deze aminozuren geven de cellen niet alleen structuur, maar zorgen ook voor het transport en de opslag van alle voedingsstoffen die heel belangrijk zijn voor ons lichaam. Aminozuren beïnvloeden de functies van organen, klieren, pezen en aders. Zij zijn essentieel bij de wondgenezing en herstel van weefsel, vooral spieren, botten, huid en haren. Ze gaan ook de negatieve gevolgen van de stofwisselingsstoornissen in ons lichaam tegen.

Je vraagt je misschien af wat aminozuren zijn, en wat ze doen. Hoeveel aminozuren je nodig hebt en waar aminozuren in zitten. Welke aminozuren je het beste kunt gebruiken om af te vallen en hoe aminozuren worden gemaakt. In dit artikel leggen we je het van A-Z uit.

Afvallen met aminozuren is erg populair. Onder andere omdat Koningin Maxima is afgevallen met behulp van Aminozuren.

Testpersonen Gezocht voor nieuw Aminozuur Supplement

Regelmatig komen er nieuwe supplementen op de markt. Een van de grootste farmacuiten van Europa wil een nieuw supplement op de Nederlands markt brengen op basis van Aminozuur. Het doel van dit supplement is tweeledig. Afvallen en een betere nachtrust. We

Hiervoor zijn wij gevraagd om 250 testpersonen aan te brengen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Nog 212 plaatsen beschikbaar

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Meer informatie

dit is wat je in dit artikel leert

 • Nadelen aminozuren
 • Aminozuur eiwit

  Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Timfit aminozuren

 • Alle aminozuren
 • Taurine aminozuur
 • Aminozuren afvallen
 • Aminozuur poeder
 • Aminozuren bijwerkingen
 • Aminozuur tabel
 • Aminozuren uitleg
 • Aminozuren tegen rimpels
 • Aminozuren en zwangerschap
 • Aminozuren zuur of basisch
 • Aminozuren en je zenuwstelsel
 • Aminozuren voor een mooie huid
 • Aminozuren en goed slapen
 • De werking van aminozuren
 • Wat zijn essentiële aminozuren
en nog veel meer

Wat zijn Aminozuren?

Aminozuren zijn chemische verbindingen die je kunt zien als je de bouwstenen van eiwitten. Je kunt best een vergelijking maken met lego-blokjes. Je lichaam combineert verschillende lego-blokjes om eiwitten te maken die je nodig hebt.

Er zijn 22 verschillende soorten aminozuren. Deze kun je onderverdelen in drie verschillende typen:

Essentiële aminozuren: Dit zijn aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken en moet binnen krijgen uit voeding.

Semi-essentiële aminozuren: Deze maakt je lichaam in principe zelf aan, maar soms zijn er situaties waarin je onvoldoende hiervan hebt. Dit is bijvoorbeeld bij ziekte of wanneer je veel sport.

Niet-essentiële aminozuren: Deze kan je lichaam helemaal zelf aanmaken.

Let op: of een aminozuur essentieel is of niet zegt dus niets over of je lichaam deze nodig heeft.

Aminozuren zijn chemische verbinding op basis van koolstof, stikstof en waterstof. Er zijn meer dan 500 soorten aminozuren bekend. Een klein aantal hiervan, ongeveer twintig, vormen de bouwstenen voor de eiwitten in het menselijk (en dierlijk) lichaam.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaan de eiwitten die we eten niet rechtstreeks naar de spieren of de huid. De eiwitten die we opeten worden door enzymen afgebroken in ons spijsverteringsstelsel. De aminozuren gaan dan door het bloed naar de lichaamscellen.

Een belangrijke tussenstap hierbij is dat de lever nog een aantal aminozuren toevoegt. Sommige van deze aminozuren maakt ons lichaam dus zelf. Deze aminozuren gaan naar de lichaamscellen die er in een ingewikkeld proces weer eiwitten van maken (bron).

Aminozuren Afvallen

Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Aminoslank afvallen

Aminozuren kunnen een hele belangrijke rol spelen bij het afvallen. Het is niet voor niets dat je vaak ziet dat professionals een eiwitrijk dieet aanraden. Aminozuren helpen op verschillende manieren om af te vallen.

Het principe van afvallen is redelijk simpel; je moet zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Aminozuren zorgen voor een voldaan gevoel. Met andere woorden, je krijgt minder snel weer honger. Dit betekent dat je in totaal minder calorieën eet als je veel eiwitten in je dieet opneemt.

Een tweede reden waarom aminozuren helpen is omdat deze helpen om je spiermassa te laten groeien of in stand te houden. Je spiermassa heeft energie nodig om te blijven bestaan. Het is dus zo dat je lichaam meer energie vraagt als je meer spieren hebt. Hierdoor wordt het ook weer makkelijker om af te vallen.

De inname van veel eiwitten en aminozuren is vooral effectief als je het combineert met vezelrijke voeding met veel (blad)groenten en fruit (bron).

Aminozuur Complex

Een belangrijke manier om aan extra aminozuren te komen is door middel van een aminozuur complex. Hierin tref je verschillende aminozuren aan, soms met extra toevoegingen zoals vitaminen en mineralen. Je kunt een aminozuren complex gebruiken om de groei van spiermassa te stimuleren. Daarnaast zorg je er hiermee voor dat je een verzadigd gevoel houdt.

Aminozuur complexen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is vooral belangrijk dat er in het complex essentiële en semi-essentiële aminozuren zitten. Op deze manier ondersteun je je lichaam optimaal. Let wel dat ook de niet-essentiële aminozuren natuurlijk wel helpen om je een verzadigd gevoel te geven.

Taurine Aminozuur

Veel mensen denken bij een aminozuur aan taurine. Dit is wellicht niet zo gek, omdat taurine wel te maken heeft met aminozuren.

Taurine ontstaat namelijk uit de aminozuren cysteïne en methionine. Taurine speelt ook een belangrijke rol in ons lichaam. Zo draagt taurine bij aan het in stand houden van het zenuwstelsel en de spieren. Daarnaast draagt het bij aan de hartfunctie en ondersteunt het de werking van de lever. Kortom, taurine heeft allerlei voordelen voor de gezondheid (bron).

Je lichaam maakt automatisch voldoende taurine aan, mits je je voldoende van de aminozuren binnenkrijgt waar taurine van gemaakt is. Dit lukt de meeste mensen al vrij snel. Bij sommige medische aandoeningen moet je taurine innemen als supplement.

Aminozuur Antioxidant

Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Aminozuur

Een weinig bekende rol van aminozuur is dat deze belangrijk zijn als antioxidant. Histidine is een voorbeeld van een aminozuur dat ook antioxidante eigenschappen heeft.

Daarnaast zijn er ook aminozuren die ervoor zorgen dat je lichaam zelf antioxidanten aan kan maken. Of de aminozuren helpen de antioxidanten om hun werk te doen.

Het is dan ook niet voor niets dat er veel huidverzorgingsproducten zijn die aminozuren bevatten. Daarnaast zitten er ook veel eiwitten in onze huid. Collageen is een voorbeeld van een complex eiwit dat een belangrijke rol speelt in onze huid, spieren en gewrichten. Er zijn daarom veel mensen die collageen als supplement voor hun huid innemen.

Nadelen Aminozuur

Er zijn weinig nadelen van aminozuren bekend. Dit is ergens ook wel te begrijpen, omdat eiwitten een cruciale rol spelen in ons lichaam. Onze spieren zijn bijvoorbeeld gemaakt van eiwitten en dus indirect van aminozuren.

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten in je voedingspatroon, is dat je voldoende variatie binnenkrijgt. Ook al zijn de aminozuren vrij flexibel, uiteindelijk is variatie wel gezond voor je lichaam. Het maakt het proces om eiwitten te maken in ieder geval een stuk efficiënter.

Daarnaast is er een soort van bovengrens aan de hoeveelheid eiwitten en aminozuren die je kunt innemen. Op een gegeven moment hebben eiwitten en aminozuren geen toegevoegde waarde meer. De inname van grote hoeveelheden aminozuren kan tot nierproblemen leiden, vooral als je hier al wat aanleg voor hebt (bron).

E aminozuur

In de scheikunde spelen aminozuren ook een belangrijke rol. Er zijn eenletterige afkortingen bedacht. Zo wordt glutaminezuur afgekort tot ‘E’, terwijl voor arginine de R wordt gebruikt.

Mocht dit wat verwarrend zijn, dan zijn er ook drieletterige afkortingen. Dan is glutaminezuur ‘glu’ en arginine gewoon ‘arg’. Dat is wel een stuk makkelijker te onthouden.

Welke soorten Aminozuren zijn er?

Ongeveer de helft van de aminozuren in ons lichaam wordt dus aangemaakt door het lichaam zelf door eiwitten te ‘verbouwen’. Andere aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken. Dit noemen we essentiële aminozuren. De enige manier waarop je lichaam aan deze aminozuren kan komen is door de voeding.

Naast de essentiële aminozuren zijn er ook semi-essentiële aminozuren. Dit zijn aminozuren die het lichaam niet in alle gevallen zelf aan kan maken. Een voorbeeld van een semi-essentieel aminozuur is arginine (bron), dat een belangrijke rol speelt in allerlei lichaamsprocessen.

Drie soorten Aminozuren

Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Aminozuur betekenins

Er zijn drie soorten aminozuren:

 1. essentiële
 2. semi-essentiële
 3. niet essentiële 

Wat zijn essentiële Aminozuren?

In onze voeding komen er in totaal 20 aminozuren voor. Van deze 20 aminozuren kunnen er 8 niet door ons lichaam worden aangemaakt. Via onze dagelijkse voeding dienen wij deze dus binnen te krijgen, maar dit kan ook aan de hand van supplementen. Deze 8 aminozuren worden ook wel gezien als de essentiële aminozuren. Dat komt omdat zij niet gemist kunnen worden, het is essentieel om ze iedere dag binnen te krijgen. Essentiële aminozuren worden niet door je lichaam gemaakt, je moet ze van buitenaf halen. Ze worden essentieel genoemd omdat ze nodig zijn om te overleven. Niet-essentiële aminozuren lijken door hun naam “niet nodig”, maar de benaming geeft eigenlijk aan dat deze aminozuren door het lichaam zelf worden geproduceerd. Voorwaardelijke aminozuren zijn de aminozuren die alleen nodig zijn als je ziek bent of gestresst.

Het lukt niet iedereen om deze aminozuren via de voeding binnen te krijgen. Gelukkig zijn er supplementen die je kunt innemen om de juiste hoeveelheid aan aminozuren binnen te krijgen. De essentiële aminozuren zijn:

Aminozuren afvallen Aminozuren Betekenis Afvallen met Aminozuur Tabel Amino

 • Histidine
 • Isoleucine
 • Leucine
 • Lysine
 • Methionine
 • Fenylalanine
 • Threonine
 • Tryptofaan
 • Valine

Hoe krijg je voldoende Assentiële Aminozuren binnen?

Van elk essentieel aminozuur heb je een bepaalde hoeveelheid nodig. Let wel dat je de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijd. Als je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan eiwitten eet (46 gram per dag voor vrouwen en 56 gram voor mannen) en een verscheidenheid van voedsel eet, dan moet je wel voldoende aminozuren binnenkrijgen.

Het lichaam heeft eiwitten nodig om te overleven. Deze eiwitten zijn aanwezig in elke cel van het lichaam en helpen ons bij het opbouwen en onderhouden van gezonde botten, spieren en huid. De eiwitten in noten, zaden, zuivel, vis, vlees, gevogelte en bonen bevatten lange ketens van aminozuren. Dus wanneer je lichaam eiwitten haalt uit voedsel blijven aminozuren over.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat rijst en bonen volledige of aanvullende eiwitten bevatten. Maar wat betekent dat wanneer je ze samen eet? Krijg je alle essentiële aminozuren in 1 keer? Elk van deze wordt beschouwd als een onvolledige eiwit. Je hoeft niet dezelfde soorten eiwitten te eten in dezelfde maaltijd. Als je een salade met zwarte bonen bij de lunch eet en een roerbak over bruine rijst voor het diner, krijgt je lichaam diezelfde eiwitten in dezelfde dag.

Wat het belangrijkste is, is dat ook een bron van eiwitten bij elke maaltijd aanwezig is, zoals kip, zalm, eieren, Griekse yoghurt of tofu.

Wat zijn Volledige Eiwitten?

Dierlijke eiwitten worden volledige eiwitten genoemd, omdat elke portie alle essentiële aminozuren bevat. Plantaardige eiwitten (met uitzondering van soja en quinoa, die zijn volledig plantaardige eiwitten) bevatten te weinig essentiële aminozuren. Hierdoor worden ze incomplete eiwitten genoemd. Verschillende types incomplete eiwitten vullen elkaars ontbrekende aminozuren aan. Zo kan het eten van verschillende granen, peulvruchten en groenten in de loop van de dag volledige eiwitten opbrengen.

Eiwitten zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Een groot deel van onze huid, weefsels en spieren bestaat uit eiwitten. Tegelijkertijd zijn eiwitten een belangrijke energiebron voor ons lichaam. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, zijn eiwitten niet één soort stof. Er zijn allemaal verschillende soorten eiwitten. Al deze eiwitten zijn combinaties van verschillende soorten bouwstenen. Deze bouwstenen noemen we aminozuren.

Er zijn supplementen op de markt met daarin losse aminozuren. Kun je afvallen met aminozuren of heb je een andere baat bij deze stoffen? In dit artikel lees je alles over wat aminozuren doen en hoe ze je lichaamsfuncties ondersteunen.

Aminozuren en Voeding

Een eenvoudige manier om de relatie tussen eiwitten en aminozuren te zien is door het te vergelijken met Lego. Je kunt de eiwitten zien als verschillende soorten huisjes van Lego. Je kunt deze huisjes afbreken. Met de steentjes die je dan overhoudt kun je weer andere huisjes bouwen. De lichaamscellen bepalen welke soorten eiwitten nodig zijn en welke soorten legosteentjes er dus nodig zijn.

Als je rode huisjes wilt bouwen, heb je ook rode legoblokjes nodig. Het is heel simpel, heb je die rode blokjes niet, dan kun je ook geen rood huisje bouwen. Dit kan in het lichaam ook gebeuren. Als je lichaam te weinig heeft van bepaalde aminozuren, dan kunnen de lichaamscellen niet alle soorten eiwitten bouwen die ze nodig hebben. Dit beïnvloedt de werking van het lichaam.

Belangrijke Aminozuren

In zekere zin heeft je lichaam alle soorten aminozuren nodig. Sommige aminozuren spelen een grote rol bij hele belangrijke processen in het lichaam, zoals de volgende:

L-arginine: L-arginine is een semi-essentieel aminozuur met een belangrijke functie in het lichaam. Het lichaam gebruikt L-arginine om stikstofoxide van te maken (bron). Deze stof speelt een belangrijke rol bij de aanpak van allerlei stoornissen aan hart en bloedvaten. Zo kan het helpen bij hartklachten, een te hoge bloeddruk en erectiestoornissen (bron). Uit onderzoek is gebleken dat L-arginine, vooral van plantaardige bron, een beschermende werking heeft tegen afwijkingen in de stofwisseling (bron).

L-Lysine: L-Lysine is een essentieel aminozuur dat in verband wordt gebracht met de verbetering van het immuunsysteem (bron). Een verhoogde inname helpt ook bij het genezen van wonden. Tegelijkertijd wordt L-Lysine veel gebruikt in de veeteelt omdat dit aminozuur helpt bij het vergroten van de spiermassa (bron).

L-Glycine: L-Glycine is een belangrijk aminozuur dat helpt bij het voorkomen van ontstekingen in het lichaam (bron). Hoewel dit meestal niet direct merkbaar is, hebben veel mensen met overgewicht ontstekingen in hun lichaam.

Variatie en Aminozuur

Mensen hebben een erg gevarieerd voedingspatroon nodig om aan voldoende soorten aminozuren te komen. Eiwitrijke producten kunnen heel veel verschillende soorten aminozuren bevatten in hele uiteenlopende hoeveelheden.

Tegelijkertijd kan de hoeveelheid aminozuren erg uiteenlopen, ook binnen producten van dezelfde voedingscategorie (bron). In het geval van vis kan dit bijvoorbeeld komen door de aan- of afwezigheid van bepaalde planten of prooidieren. Bij het eten van vlees is het erg belangrijk dat je verschillende lichaamsdelen van een dier eet. Spieren bevatten bijvoorbeeld andere aminozuren dan orgaanvlees.

Tot slot zijn er ook grote verschillen tussen de hoeveelheden en soorten aminozuren in verschillende planten. Uiteindelijk betekent dit dat je een zeer uitgebreid dieet nodig hebt om voldoende aminozuren binnen te krijgen.

Aminozuren Supplementen

Hoewel je tijdens een dieet gezonder en waarschijnlijk ook gevarieerder gaat eten, eet je tegelijkertijd ook minder. Dit betekent dat de kans bestaat dat je onvoldoende aminozuren binnen krijgt. Deze kans is vooral aanwezig als je ook nog bepaalde voedingsmiddelen niet eet, bijvoorbeeld omdat je ze niet zo graag lust.

Gelukkig zijn er supplementen verkrijgbaar waarmee je extra (semi-)essentiële aminozuren binnen kunt krijgen. Deze supplementen kun je veilig gebruiken als aanvulling op de gewone voeding.

Timfit Aminozuren

Het Timfit Aminozuren supplement is speciaal ontworpen voor mensen die af willen vallen of op gewicht willen blijven. Het supplement bevat een mix van zes (semi-)essentiële aminozuren, zoals L-arginine en L-glycine.

Bij het samenstellen van dit supplement is rekening gehouden met de laatste ontwikkelingen in de wetenschap. Vijf aminozuren met een bewezen effectieve invloed op het lichaamsgewicht zijn opgenomen in dit supplement.

L-arginine: Van L-arginine is het bekend dat het helpt bij het tegengaan van verstoringen van de stofwisseling (bron). Een ander belangrijk voordeel van L-arginine is dat het, in combinatie met L-ornithine (ook aanwezig in Timfit Aminozuren), helpt bij het opbouwen van spiermassa en kracht. Bij ratten is bovendien bewezen dat L-arginine ervoor zorgt dat het lichaam minder vet opslaat (bron). Onderzoeken bij mensen zijn in voorbereiding.

L-Lysine: Spiermassa speelt een belangrijke rol bij een gezond dieet. Als je voldoende spiermassa hebt, kun je een jojo-effect voorkomen. Je calorieverbruik in rust neemt toe, waardoor je sneller afvalt. L-Lysine heeft een positieve invloed op de hoeveelheid spiermassa (bron).

L-Phenylalanine: Er is onderzoek gedaan naar de invloed van phenylalaline op de vetverbranding tijdens het sporten. Hieruit is gebleken dat phenylaline de vetverbranding stimuleert. Tegelijkertijd waren er geen bijwerkingen (bron).

De aminozuren in Timfit Aminozuren ondersteunen het afvallen ook op een indirecte manier. Als je last hebt van overgewicht, dan betekent dit vaak ook dat er in je lichaam allerlei ontstekingen ontwikkelen. Deze ontstekingen zijn meestal niet merkbaar, maar ze ontregelen de stofwisseling in je lichaam verder.

Deze ontstekingen kunnen op termijn leiden tot allerlei ziektes, zoals kanker en diabetes, maar ze kunnen ook de stofwisseling verder verstoren (bron). De aminozuren L-Glycine en L-arginine helpen op verschillende manieren om de stofwisseling beter te reguleren. Dit zorgt er ook voor dat het natuurlijke vermogen van je lichaam om af te vallen wordt ondersteund.

Extra Ondersteuning van Aminozuur

De aminozuren zijn niet de enige ingrediënten in Timfit Aminozuren die het afslanken ondersteunen. Het supplement bevat nog drie verschillende ingrediënten die je helpen bij het bereiken van je doelen.

Vitamine B6: Deze vitamine speelt een belangrijke rol tal van lichaamsprocessen. Het is ook bewezen dat supplementatie met vitamine B6 ervoor zorgt dat je minder snel aankomt (bron). Mogelijk komt dit omdat vitamine B6 de stofwisseling in de cellen reguleert (bron).

Chroom: Chroom is een mineraal dat een grote rol speelt in de stofwisseling.  Het is bewezen dat het innemen van een chroomsupplement een positief effect heeft op het gewicht (bron). Chroom werkt vooral goed in combinatie met een vezelrijk dieet (bron).

Vitamine B3: Supplementatie met vitamine B3 zorgt voor een verhoogde concentratie groeihormoon (bron). Dit helpt weer bij het ontwikkelen van spiermassa.

Aminozuren zijn belangrijke voedingsstoffen. Deze helpen ons lichaam om eiwitten te maken. In dit artikel lees je alles over de verschillende aminozuren die er zijn en waar je deze voor nodig hebt. Aan het eind weet je precies welke aminozuren je lichaam nodig heeft en hoeveel.

Aminozuren Tabel Afvallen

Hieronder tref je een tabel met daarin alle aminozuren. We hebben deze voor je gecategoriseerd, zodat je weet of ze essentieel zijn of niet.

Niet-essentiële aminozuren Semi-essentiële aminozuren Essentiële aminozuren
Alanine Arginine Histidine
Aparaginezuur Asparagine Isoleucine
Cysteïne Glutamine Leucine
Cystine Glycine Lysine
Glutaminezuur Serine Methionine
Tyrosine Proline Fenylalanine
Hydroxyproline Threonine
Tryptofaan
Valine

Alle Aminozuren

Hoewel er 22 verschillende soorten aminozuren zijn, heb je deze niet allemaal in een bepaalde hoeveelheid nodig. De meeste aminozuren zijn veelzijdig in te zitten. Om terug te gaan naar het lego-blokje. Twee blokjes van 2×2 hebben dezelfde functie als een blokje van 4×2. Als je je wilt focussen op de verbetering van je inname, dan kun je beter meer essentiële en semi-essentiële aminozuren innemen.

Om voldoende aminozuren binnen te krijgen, heb je een heel uitgebreid en gevarieerd dieet nodig. Je hebt verschillende eiwitbronnen nodig en daarnaast moet je veel verschillende groenten eten.

Conclusie Aminozuur

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, een van de belangrijkste materialen in ons lichaam. Sommige aminozuren worden door ons lichaam gemaakt, maar een aantal moeten we binnenkrijgen via onze voeding. Hiervoor is een gevarieerd en uitgebreid dieet noodzakelijk.

Het Timfit Aminozuren supplement is speciaal afgestemd op mensen die willen afvallen. Het supplement bevat vijf verschillende aminozuren die een belangrijke spelen bij de stofwisseling en de spieropbouw. Je kunt ook op een indirecte manier afvallen met aminozuren. Zo helpen ze om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan. De dosering is aangepast aan de hoeveelheden aminozuren die je binnen krijgt tijdens een dieet.

Timfit Aminozuren sluit daarbij perfect aan op de eiwitrijke maaltijdshakes van Timfit. Deze producten vullen elkaar en zijn samen een perfecte combinatie voor mensen die op een gezonde en verantwoorde wijze willen afvallen. Zo past de vezelrijke eiwitshake uitstekend bij de chroom in Timfit Aminozuren. De aminozuren in Timfit Aminozuren komen uit een natuurlijke bron en zijn van farmaceutische kwaliteit.

Let op: Timfit Aminozuren bevat phenylalaline. Als je last hebt van phenylketonurie kun je dit supplement niet gebruiken.

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in