Asami Haargroeiformule Review

Haaruitval en kale plekken, zowel mannen als vrouwen zijn er niet blij mee. Vrouwen hebben liever gewoon een volle haardos. Bij mannen wordt kaalheid toch al snel gezien als een van de meest zichtbare tekenen van veroudering. Om deze reden worden er tal van middelen gebruikt om de haargroei te stimuleren. Een van deze middelen is de Asami haargroeiformule.

Haargroeimiddelen zijn populair, niet in de laatste plaats omdat ze als vervanging kunnen dienen van dure ingrepen zoals laserbehandelingen of haartransplantaties. Interessant is dan ook of middelen als de Asami haargroeiformule werken. In dit artikel lees je de uitkomsten van onze test met de Asami haargroeiformule.

Wat is Asami haargroeiformule?

Asami review
Asami review

Asami haargroeiformule is een spray die je aan kunt brengen op de hoofdhuid. Officieel is er een variant voor mannen en een variant voor vrouwen, maar in de praktijk bestel je dezelfde verpakking. Volgens de makers is Asami bij toeval ontdekt tijdens onderzoeken in de voormalige Sovjetunie naar een kankermedicijn. Bij toeval werd ontdekt dat bepaalde stoffen de groei van het haar flink stimuleren.

Asami komt in de vorm van een spray die je op de hoofdhuid aan kunt brengen en zachtjes in dient te masseren. Je gebruikt de spray 2-3 keer per week en je kunt de spray plaatselijk gebruiken als je slechts plaatselijk last hebt van haartuitval of kaalheid. Volgens de website van Asami zou je al binnen een week het eerste resultaat moeten kunnen zien.

asami korting

Een verpakking van de Asami spray bevat 50 ml. Asami haargroeiformule bevat vier werkzame ingrediënten; castorolie, een biocomplex van panax ginseng en urtica dioica, tussilago farfara en een aantal vitaminen en mineralen.

Asami Haargroeiformule Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Asami haargroeiformule zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jijAsami haargroeiformule graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Voor wie is Asami geschikt?

In principe is Asami geschikt voor iedereen die last heeft van problemen met haaruitval of kaalheid. Van de verschillende ingrediënten zijn geen negatieve bijwerkingen bekend. Castorolie is van nature erg goed voor de huid en dit betekent ook dat de kans klein is dat je negatieve effecten merkt op je hoofdhuid.

Wat kost Asami haargroeiformule?

Asami haargroeiformule is te koop in drie verschillende hoeveelheden. Een flesje spray kost €39, terwijl je drie flesjes kunt kopen voor €78. Koop je vijf flacons, dan betaal je slechts €89. Dit komt neer op ongeveer €18 per flacons. Je bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd.

Is Asami haargroeiformule effectief?

We hebben Asami haargroeiformule aan een grondige test onderwerpen. We hebben wetenschappelijke onderzoeken over de verschillende ingrediënten gelezen, en we hebben een praktijktest gedaan met 5 mannen en 5 vrouwen.

Ingrediënten

Urtica dioica is de latijnse naam voor de brandnetel. Deze plant wordt al millennia lang gebruikt voor allerlei geneeskrachtige doeleinden (bron). Hoewel brandnetel voor vrij veel dingen gebruikt kan worden, is er geen bewijs dat het haargroei stimuleert (bron). Voor Panax Ginseng is meer bewijs dat het werkt als middel tegen haarverlies, maar er is uitsluitend onderzoek gedaan naar het innemen van ginseng (bron). Een onderzoek naar

asmai product
asmai product

studies over castorolie en haargroei leverde geen resultaten op, terwijl het zoekscherm ook leeg bleef bij onderzoek naar tussilago farfara. Deze plant is in het Nederlands onder andere bekend onder de naam klein hoefblad.

Daarnaast bevat Asama dus vitaminen en mineralen. Aangezien het onduidelijk is welke soorten vitaminen en mineralen dit precies zijn, is het lastig om een oordeel te vellen over de effectiviteit. Daarnaast is het de vraag of de vitaminen opgenomen kunnen worden door de huid.

Proefpersonen

Voordeel aan haarverlies is dat het te zien is, en dat je dus makkelijk kunt testen of Asami haarspray helpt. We hebben daarom foto’s genomen bij onze tien proefpersonen voordat ze Asami gingen gebruiken. Zes weken later hebben we gekeken wat de resultaten waren.

Alle proefpersonen waren enthousiast over het gebruik van de spray. De spray is makkelijk aan te brengen en irriteert niet. Met name de mannen met wat grotere kale plekken merkten dat hun hoofdhuid er wat beter uit zag en gladder aanvoelde. Dit komt waarschijnlijk door de castorolie. De spray blijkt een goede conditioner te zijn, mogelijk als gevolg van de ginseng (bron).

Grote resultaten op het gebied van verbeterde haargroei bleven helaas uit. Bij een aantal mannen leek het alsof de kale plekken iets kleiner waren geworden. Maar toen we andere mensen vroegen om aan te wijzen wat de ‘voor’ en wat de ‘na’ foto was, wees niet iedereen de goede foto aan.

Voordelen

Asami haargroeiformule is prettig in het gebruik en bevat geen allergenen.

Nadelen

De effecten van de Asami haargroeiformule zijn zo klein dat het eigenlijkt niet zinvol is om het middel te gebruiken.

Conclusie

Op basis van het onderzoek naar de ingrediënten hadden we meer verwacht. Misschien dat ginseng of brandnetel toch voor een merkbaar effect had gezorgd. Helaas bleef dit uit, waardoor Asami niet echt interessant is. 19 euro voor een flacon van 50ml is veel voor een conditioner of voor een creme voor de hoofdhuid.

groeten,

Asami Asami Haargroeiformule Review Drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringHyperemesis Gravidarum Symptomen en Behandeling
Eenvoudig AfvallenProstaplast Review en Ervaringen
asamiOp basis van het onderzoek naar de ingrediënten hadden we meer verwacht. Misschien dat ginseng of brandnetel toch voor een merkbaar effect had gezorgd. Helaas bleef dit uit, waardoor Asami niet echt interessant is. 19 euro voor een flacon van 50ml is veel voor een conditioner of voor een creme voor de hoofdhuid.

5 Reacties

  1. Wil het graag voor mijn zoon bestellen is 25 en begint kaal te worden op zijn kruin en dun aan de voorkant.hoop dat het helpt!!!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in