Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk?

In dit artikel vertellen we je alles over het supplement Ashwagandha van Viteezy en geven we antwoord op de vraag of Ashwagandha gevaarlijk is en je het risico op leververgiftiging hebt als je Ashwagandha gebruikt. Maar eerst meer informatie over Viteezy.

Online Supplementen Test

- Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk? - Viteezy getest - Dieet Reviews en Ervaringen
Viteezy getest Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk?

Viteezy is een jong en dynamisch Nederlands bedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige supplementen voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Het bedrijf is opgericht door Marjolein Meijer en haar echtgenoot Lennart Krijgsman. Viteezy onderscheidt zich van andere supplementen merken door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit en door zich te richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen op een holistische manier. De supplementen van Viteezy worden online door een supplemententest voorgeschreven.

Assortiment van Viteezy

Het assortiment van Viteezy omvat supplementen voor verschillende doeleinden, zoals sportvoeding, spijsvertering, gewrichten en botten, immuunsysteem en meer. De producten worden zorgvuldig geselecteerd en getest om ervoor te zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de strengste normen voor zuiverheid en potentie.

Hoewel Viteezy veel voordelen biedt, zijn er enkele nadelen waarvan klanten zich bewust moeten zijn. Het bedrijf is relatief nieuw en heeft nog niet de naamsbekendheid van sommige van de grotere supplementenmerken.

Nikkie Plessen en Viteezy

- Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk? - Ashwagandha - Dieet Reviews en Ervaringen
Ashwagandha Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk?

Het bedrijf Viteezy kreeg landelijke bekendheid nadat het deelnam aan het televisieprogramma “Dragons’ Den”. In de show presenteerden de oprichters van Viteezy hun bedrijf en hun visie aan de investeerders, waaronder Nikkie Plessen. De investeerders waren onder de indruk van het concept en besloten om te investeren in het bedrijf. Dit betekende dat Viteezy niet alleen een investering ontving, maar ook een bekend gezicht als ambassadeur in de vorm van Nikkie Plessen.

Nikkie Plessen is een bekende Nederlandse modeontwerpster en presentatrice. Ze werd geïnteresseerd in Viteezy vanwege haar eigen interesse in een gezonde levensstijl en omdat ze in Viteezy een bedrijf zag dat zich richt op gezondheid en welzijn op een holistische manier. Plessen investeerde in het bedrijf en werd de ambassadeur van het merk, waardoor Viteezy meer bekendheid kreeg.

Dragons Den en Viteezy

Het succes van Viteezy op “Dragons’ Den” en de investering van Nikkie Plessen hebben het bedrijf geholpen om meer klanten te bereiken en hun merk te promoten. Door de investering kan Viteezy ook meer producten ontwikkelen en hun aanwezigheid in de supplementenmarkt vergroten. Het partnerschap met Nikkie Plessen heeft ook geholpen om het merk te promoten onder een bredere doelgroep en heeft het imago van het bedrijf versterkt.

Kortom, Viteezy is een veelbelovend supplementenbedrijf dat zich onderscheidt door zich te richten op natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten en een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Deelname aan “Dragons’ Den” en de investering van Nikkie Plessen hebben Viteezy geholpen om meer bekendheid te krijgen en hun merk te promoten onder een bredere doelgroep.

Ashwagandha van Viteezy

Ashwagandha staat bekend als een kruid dat stress en angstsymptomen aanpak. Met de juiste hoeveelheid ginseng zou je optimaal profiteren van de stressverlagende effecten. Ashwagandha is een kruid dat traditioneel wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt geprezen om zijn vermogen om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en zelfs de cognitieve functie te verbeteren. Echter, zoals bij elk kruidenproduct, zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van Ashwagandha.

Ashwagandha - Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk? - Viteezy logo - Dieet Reviews en Ervaringen
Viteezy logo Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk?

Een van de belangrijkste risico’s van Ashwagandha is de mogelijkheid van bijwerkingen. Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen allergische reacties hebben op Ashwagandha of kunnen ze last hebben van bijwerkingen zoals misselijkheid, buikpijn, diarree, duizeligheid en hoofdpijn. Er zijn ook meldingen geweest van ernstigere bijwerkingen, zoals leverproblemen en bloedingen. Het is daarom belangrijk om je huisarts te raadplegen voordat je Ashwagandha gaat gebruiken en om te stoppen met het gebruik als je bijwerkingen ervaart.

Leververgiftiging door Ashwagandha

Maar hoe zit het dan met gevaren van Ashwagandha zoals leververgiftiging?

In het programma BOOS zagen we het verhaal van Robin, zij kreeg leververgiftiging na het gebruik van Ashwagandha van Viteezy. Heb je de uitzending gemist? of wil je hem nog een keer zien? Hieronder kun je de uitzending van BOOS over Ashwagandha terug kijken.  z

We hebben verder onzerzoek gedaan, niet specifiek naar Viteezy, maar meer naar het supplement Ashwagandha. Dit wordt namelijk door honderden aanbieders verkocht. Wat blijkt? Robin is niet de enige, er zijn inderdaad meer zeldzame gevallen van leververgiftiging in verband gebracht met het gebruik van Ashwagandha. Hoewel Ashwagandha algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele gevallen van hepatotoxiciteit gemeld bij mensen die Ashwagandha-supplementen hebben ingenomen

Uitzending Gemist BOOS: Viteezy Leververgiftiging door Ashwagandha

Heb je de uitzending van BOOS over Leververgiftiging door Ashwagandha door Viteezy gemist? Hier kun je hem bekijken.

Wat is jouw mening na het zien van deze uitzending van BOOS over het supplement Ashwagandha van Viteezy? Laat hier jouw reactie over of discussieer mee.

Leverenzymen en Bilirubine

Een ander rapport gepubliceerd in BMJ Case Reports beschreef een 70-jarige man die Ashwagandha-supplementen innam voor chronische vermoeidheid. Na het gebruik van het supplement ontwikkelde hij symptomen van leverfalen en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Uit tests bleek dat hij een verhoogd niveau van leverenzymen en bilirubine had, wat duidt op leverontsteking. De man herstelde na stopzetting van het supplement en behandeling in het ziekenhuis.

Hoewel deze gevallen van leververgiftiging door Ashwagandha zeldzaam zijn, moeten mensen die Ashwagandha-supplementen innemen zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen. Het wordt aanbevolen om altijd de aanbevolen dosering te volgen en alleen Ashwagandha-supplementen te kopen van gerenommeerde fabrikanten. Mensen die symptomen van leverproblemen ervaren, zoals geelzucht, misselijkheid, braken of buikpijn, moeten onmiddellijk medische hulp zoeken en stoppen met het gebruik van het supplement.

Uitzending Gemist: Viteezy bij Dragon’s Den (WNL)

Hepatitis door door Ashwagandha

Een rapport gepubliceerd in het Journal of Ayurveda and Integrative Medicine beschreef een 32-jarige man die een week lang dagelijks Ashwagandha-capsules innam. Na het stoppen van het supplement ontwikkelde hij symptomen van hepatitis en werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Bloedtesten toonden aan dat de man een verhoogd niveau van leverenzymen had, wat wijst op leverontsteking. Na behandeling herstelde de man volledig.

- Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk? - Ashwagandha van viteezy - Dieet Reviews en Ervaringen
Ashwagandha van viteezy Ashwagandha van Viteezy Gevaarlijk?

Hoewel Ashwagandha als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, moeten mensen met een voorgeschiedenis van leverproblemen of die medicijnen gebruiken die de lever belasten, zoals statines of paracetamol, voorzichtig zijn bij het gebruik van Ashwagandha. Het wordt aanbevolen om voor gebruik van het supplement een arts te raadplegen om mogelijke interacties met andere medicijnen of gezondheidsproblemen te bespreken.

Andere Gevaren van Ashwagandha

Een ander gevaar van Ashwagandha is de mogelijkheid van interacties met andere medicijnen. Ashwagandha kan interageren met medicijnen zoals kalmerende middelen en sedativa, wat kan leiden tot slaperigheid en verminderde alertheid. Het kan ook interageren met bloedverdunnende medicijnen, waardoor het risico op bloedingen toeneemt. Als je Ashwagandha gebruikt en ook andere medicijnen gebruikt, is het belangrijk om je arts te raadplegen om te bepalen of er een risico op interacties bestaat.

Een ander potentieel gevaar van Ashwagandha is de mogelijkheid van hormonale veranderingen. Er zijn aanwijzingen dat Ashwagandha het niveau van het hormoon testosteron kan verhogen, wat kan leiden tot bijwerkingen zoals acne, stemmingswisselingen en verminderde vruchtbaarheid. Ashwagandha kan ook interageren met hormoonvervangende therapieën, waardoor de effectiviteit ervan kan verminderen. Als je hormonale veranderingen ervaart tijdens het gebruik van Ashwagandha, is het belangrijk om je arts te raadplegen om te bepalen of er een verband bestaat.

Toxicitei en Ashwagandha

Een ander potentieel gevaar van Ashwagandha is de mogelijkheid van toxiciteit. Hoewel Ashwagandha over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er gevallen bekend van toxiciteit bij overmatig gebruik. Dit kan leiden tot symptomen zoals braken, diarree, verminderd bewustzijn en zelfs coma. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en geen Ashwagandha te gebruiken in overmaat.

Tot slot kan Ashwagandha ook gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen Ashwagandha wordt afgeraden voor zwangere vrouwen vanwege het risico op mogelijke schade aan de foetus. Het is bekend dat Ashwagandha een stimulerend effect heeft op de baarmoeder en het hormonale systeem, wat kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Bovendien kan het kruid ook de bloedsuikerspiegel verlagen en de bloeddruk verlagen, wat beide gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen en de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat zwangere vrouwen Ashwagandha vermijden en altijd hun arts raadplegen voordat ze een nieuw supplement of kruidenproduct innemen.

De gevaren van vitaminen

Conclusie Ashwagandha van Viteezy

Is Ashwagandha van Viteezy nou gevaarlijk zoals in het programma BOOS word beweerd? Ondanks dat de programmamakers er met gestrekt been in gaan zijn er altijd mogelijke bijwerkingen aan supplementen. In Nederland moeten voedingssupplementen voldoen aan de Warenwet en de daarbij behorende regelgeving waaronder etikettering, samenstelling, claims, productie. Daarnaast moeten voedingssupplementen worden geproduceerd volgens de geldende regels voor hygiëne en veiligheid. Als een voedingssupplement niet voldoet aan deze regels, kan de NVWA maatregelen nemen, zoals het van de markt halen van het product. Ashwagandha voldoet aan de bovengenoemde voorwaarden en mag hierdoor worden verkocht. Viteezy is overigens niet de enige verkoper van het product. Ook grote ketens als Holland & Barret en Kruidvat verkopen Ashwagandha.

Voetnoot van BOOS

Grote kans dat je reclames voor gepersonaliseerde vitamine-abonnementen inmiddels net zo vaak ziet langskomen als die ene gast uit pre-rolls die je sneller gaat laten lezen. Maar dat het slikken van voedingssupplementen met vitamines en kruiden niet zonder gevaar is, daar kan onze gedupeerde Robin helaas al een half jaar over meepraten. In september vorig jaar werd zij met geelzucht opgenomen in het ziekenhuis. Na maandenlang onderzoek, maanden waarin Robin nog zieker werd, kwamen ze in het ziekenhuis tot een glasheldere conclusie: de boosdoener is Ashwagandha, een kruid uit een supplement dat ze in april kocht bij webshop Viteezy. Maar in plaats van een mea culpa, kreeg Robin van Viteezy te horen dat het, ondanks de conclusie van haar arts, toch ‘hoogst onwaarschijnlijk’ was dat het door de supplementen van Viteezy zou komen. Wij doken in haar casus, spraken met wetenschappers en kwamen tot wilde conclusies.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringAfrican Mango Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenTramadol Pijnstiller of Diclofenac wat is Sterker?
ashwagandhaIs Ashwagandha van Viteezy nou gevaarlijk zoals in het programma BOOS word beweerd? Ondanks dat de programmamakers er met gestrekt been in gaan zijn er altijd mogelijke bijwerkingen aan supplementen. In Nederland moeten voedingssupplementen voldoen aan de Warenwet en de daarbij behorende regelgeving waaronder etikettering, samenstelling, claims, productie. Daarnaast moeten voedingssupplementen worden geproduceerd volgens de geldende regels voor hygiëne en veiligheid. Als een voedingssupplement niet voldoet aan deze regels, kan de NVWA maatregelen nemen, zoals het van de markt halen van het product. Ashwagandha voldoet aan de bovengenoemde voorwaarden en mag hierdoor worden verkocht. Viteezy is overigens niet de enige verkoper van het product. Ook grote ketens als Holland & Barret en Kruidvat verkopen Ashwagandha. 

6 Reacties

 1. Als jullie dan toch zo’n goed onderzoek doen: in de uitzending van BooS meldt viteezy zelf dat Nikki niet heeft geïnvesteerd en geen ambassadeur is geworden. Toch beweren jullie hier keihard dat dat wel het geval is.
  Als je die informatie uit de mond van Viteezy al niet goed kan noteren, hoe goed is de rest van jullie onderzoek dan??

 2. Niets mis mee, gebruik dit al jaren van een ander merk, heb de ingrediënten vergeleken en die zijn identiek. Mevrouw had zich beter moeten inlezen in plaats van achteraf met een claim zwaaien. Bizar dat BNN hierin meegaat

 3. Complimenten voor Viteezy. Netjes te woord gestaan, erkennen de situatie, alles wordt netjes besproken. Logisch dat er om een 2nd opinion wordt gevraagd, zeker als je 8000 euro schadevergoeding eist (Amerikaanse praktijken) Gebrek aan goede onderwerpen bij BOOS, dit was wat mij betreft een van de mindere uitzendingen.

 4. Tip voor Viteezy: voeg het volgende toe aan de voedingstest:
  “Heb je onderliggende gezondheidsklachten die ervoor kunnen zorgen dat één van de volgende stoffen(hyperlink) een negatief effect zullen hebben op jouw gezondheid? Ben je hier niet zeker van, raadpleeg dan eerst je huisarts.”

  KLAAR!

 5. Ik ben een fan van BOOS maar hier slaan ze de plank mis! HEt is enorm vervelend voor Robin maar Viteezy pakte het goed op, stond iedereen te woord. Supplementen worden in NL zoals ook hierboven te lezen is goed gecontroleerd, Had Robin het supplement bij een willekeurige andere aanbieder gekocht dan was hetzelfde ontstaan, en dan had BOOS bij Kruidvat op de stoep gestaan?

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in