Ayur Read Pro Review en Ervaringen

De Ayur Read Pro, werkt het echt? Veel mensen ontwikkelen tijdens hun leven klachten aan de ogen. Een bril is vaak een oplossing, maar er zijn ook klachten die met zwaardere ingrepen, zoals operaties en medicijnen bestreden moeten worden.

De makers van de Ayur Read Pro beweren dat de aanhangers van de traditionele Indiase geneeskunde de Ayurveda een oplossing hebben. Deze oplossing is een speciale bril met kleine gaatjes.

Wat is de Ayur Read Pro?

De Ayur Read Pro is een origineel product; het is een bril met een bijna volledig afgedekt glas. In dit glas zitten hele kleine gaatjes waardoor licht binnenkomt. Deze Ayurvedische bril is gemaakt van kunststof. Traditioneel zijn de gaatjes gemaakt in het motief van de koriander.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

De gedachte achter deze bril is dat je oogspieren getraind worden om beter scherp te stellen. Dit komt doordat je door de kleine gaatjes maar heel weinig licht in je ogen krijgt.

De Ayur Read Pro is een one-size-fits-all bril. Doordat er geen echt glas in de bril zit, hoef je geen bril op sterkte te hebben. Ook kunnen de meeste mensen de Ayur Read Pro gewoon zonder problemen gebruiken.

De Ayur Read Pro is een beetje schimmig in die zin dat niet duidelijk is welk bedrijf erachter zit. Dit kan voor sommige mensen een drempel zijn om te bestellen.

Voor wie is de Ayur Read Pro geschikt?

Volgens de fabrikant is de Ayur Read Pro geschikt voor mensen met allerlei oogaandoeningen, uiteenlopend van bij- en verziendheid tot glaucomen. Wij raden je toch aan om ook een arts te raadplegen als je problemen hebt met je zicht.

Is de Ayur Read Pro effectief?

We hebben uitgebreid gezocht naar wetenschappelijk bewijs voor of tegen Ayurvedische brillen. Uiteindelijk hebben we met pijn en moeite een artikel gevonden.

Volgens dit artikel worden grote delen van het zicht niet beter door de bril. Zo ben je bijvoorbeeld minder goed in staat om contrast te zien (bron). Als je de bril af hebt, is je zicht daarentegen wel weer iets beter.

We hebben een Ayur Read Pro zelf ook getest. In de praktijk heeft de bril te veel nadelen. Het is bijna onmogelijk om er mee buiten te lopen, omdat de bril het gezichtsveld teveel beperkt. Lezen met de Ayur Read Pro is bijna onmogelijk.

Wat kost de Ayur Read Pro?

De Ayur Read Pro is te koop voor €57.

Voordelen

De bril is gemaakt van erg stevig materiaal dat heel goed tegen een stootje kan. Je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal kwetsbaar is. Ook is de pasvorm van de bril goed.

Nadelen

Het gebruik van de bril heeft te veel nadelen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de bril goed te gebruiken. Dit is wel nodig om de volledige voordelen van de bril te ervaren.

Conclusie

De Ayur Read Pro is een origineel product, maar dat betekent niet dat het ook goed is. Je kunt bijna niet normaal functioneren als je de bril op hebt. Je moet de bril echter wel lang dragen om je zicht echt langdurig te verbeteren.

Gezonde Groet,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelLa Vie Clarte Review en Ervaringen
Volgend artikelCBSlim 300 Reviews en Ervaringen
ayur-read-proDe Ayur Read Pro is een origineel product, maar dat betekent niet dat het ook goed is. Je kunt bijna niet normaal functioneren als je de bril op hebt. Je moet de bril echter wel lang dragen om je zicht echt langdurig te verbeteren.

83 Reacties

 1. Ik heb al sinds 8ste een vril en mijn ogen worden steeds slechter ik zou dit zo graag proberen tot het uiterste om uit te zoeken of dit helpt ❤?

 2. Heel graag zou ik willen proberen om van mijn lenzen af te komen die ik gebruik om veraf mee te kunnen zien.
  Ze geven geregeld irritatie en in het donker kost het me nog meer moeite om diepte goed in te kunnen schatten.

 3. Het klinkt heel bijzonder en zou voor heel veel menaen fantastisch zijn. Ik kan niet begrijpen hoe gaatjes hierin kunnen helpen en hoecone fits all kan werken. Zelf ben ik i vm leeftijd aan een leesbril en kan zonder bijna niets meer lezen. Onze oudste draagt lezen en mijn man een bril. Tot slot onze middelste heeft 1 zenuw in zijn oog die niet goed werkt waardoor zijn oog als hij naar links boven kijkt wegvalt. 10 min per dag en one fits all? Ik wil het heel graag proberen en hoop dat het voor ons allemaal iets kan betekenen. Scheelt veel kosten bezoeken aan opticiens en voor gemak.

 4. Ik zou die bril graag willen testen.
  Ik gebruik nu een multifocale bril, maar heb elk jaar een sterkere nodig, erg onhandig.
  Ik ben erg gemotiveerd om de test serieus aan te pakken.

 5. Ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig en kan het eigenlijk niet geloven dat het werkt.
  Zelf ben ik nu 7 jaar bril drager en moet inderdaad weer een nieuwe meeting doen dit jaar. Dus lijkt mij mooi om dan te kijken of er verbeteringen zijn.

 6. Ik voel dat ik een bril nodig heb, maar heb daar een grote hekel aan. Daarom wil ik best graag de Ayur-read-pro uitproberen.
  Met vriendelijke groeten,

 7. Ik zou deze bril graag willen testen. Ik heb een hekel aan het dragen van een bril. Het zit afschuwelijk en benieuwd of ik in mijn werk als kunstenaar brilvrij zou kunnen worden.

 8. goededag
  ook ik heb veel interesse ik draag +6 het is vreselijk om zonder bril niet te kunnen functioneren.
  Ik zou er echt super blij van worden.
  vast bedankt

 9. Sinds 2020 is mijn zicht spontaan verslechterd .In mijn beroep heb ik goede ogen nodig .Ik wil deze bril graag uit proberen zonder meteen te moeten kopen

 10. Ik ben in 2020weduwe geee werd orden plotseling s mijn zicht achteruitgegaan .Ik werk als beroepsverkeersregelaar en heb dus goede ogen nodig .oogtraining heeft niet echt geholpen .wil deze bril uitproberen zonder meteen te moeten kopen

 11. Hi, Ik heb vaak last van oogontsteking door het dragen van lenzen. Ik ben een beetje sceptisch over het product, maar zou heel erg gebaat zijn indien het werkt zoals beweerd. Ik zou graag 1 voor jullie willen testen.

 12. Ik ben een masseur en rijd veel auto. Ik heb een bril om auto te kunnen rijden maar kan dan mijn kilometerteller niet meer scherp zien omdat ik ook een bril nodig heb om te lezen. Ook het masseren zonder bril is soms moeilijk daar ik goed moet focussen in toch alles te kunnen zien wat weer erg vermoeiend is. Daar zou ik graag van af willen

 13. Mijn moeder heeft een of dat slecht ziet als gevolg van een embolie. Ik zou haar graag deze laten proberen. Daarnaast kamp ik zelf met bijziendheid. Wat steeds sneller achteruit lijkt te gaan.
  Ik wil graag proefpersoon zijn.

  Hartelijke groet, Cath

 14. Ik heb veel problemen met steeds een nieuwe bril aan te meten.
  Ogen zijn ok wel lichte staar (oogarts) en licht foutieve stand assen ogen (orthoptist). Helaas geen antwoord waarom ik toch vaak dubbel en wazig zie.
  Zou graag dit product willen uitproberen, ook om bovenstaande problemen aan te pakken.

 15. Ik geloof dat het trainen van je ogen kan helpen, maar het lukt me maar niet dit uit mezelf te doen. Daarom wil ik deze bril graag testen om een leesbril te voorkomen.

 16. Hi.
  Ik ben een 70 jarige vrouw, die een bril draagt voor veraf en om te computeren.
  Ik zou graag de bril gratis uit proberen. Het klinkt te mooi om waar te zijn.
  ik hoop dat ik mee kan doen aan het testen.
  Vriendelijke groet Lieke Wagemaer

 17. Ik ben zeker geïnteresseerd en gemotiveerd! Draag al sinds mijn 14e een bril en lenzen en zou graag dit willen proberen!

 18. Ik zou deze bril heel graag willen proberen. Mijn ogen gaan steeds meer achteruit en ben dan ook heel benieuwd wat dit voor mij zou kunnen betekenen.
  Groetjes
  Bianca.

 19. Ik zou graag deze bril willen testen. Mijn ogen zijn voor veraf al vanaf mijn 12e slecht en nu ik ouder ben komt daar ook het lezen bij. Ik ben heel benieuwd wat deze bril kan bieden voor mijn ogen en of het ook daadwerkelijk doet wat het beweert. Ik hou me aanbevolen!

 20. Ik zou heel graag deze bril uit willen proberen. Mijn leeftijd is 54 jaar en sinds mijn 13e draag ik al een bril en een tijdje lenzen voor afstand. Sinds kort ook voor dichtbij. Mijn man heeft sinds een paar jaar ook een bril, zowel voor veraf als dichtbij. Hij had altijd super zicht, maar na ziekte periode is zicht behoorlijk achteruit gegaan. Hij heeft 2 paar brillen nodig (1 voor dagelijks gebruik en 1 andere speciaal voor hobby). Hij wilde graag lenzen maar dat zou niet geschikt zijn voor zijn werk.
  Nu zag ik de reclame van Ayur Read Pro voorbij komen, 10 minuten per dag dragen, 3 weken lang, geen probleem als het daadwerkelijk doet wat het belooft. Ik heb alleen geen site kunnen vinden waar ze hier een onafhankelijk onderzoek naar hebben gedaan. Ook al krijgen wij geen kans om het uit te proberen, ik vind het alleen al super dat jullie het gaan testen!

 21. Ik zou de bril wel eens willen testen. Men geeft aan dat er ongeveer 21 dagen nodig zijn om je ogen weer ok te krijgen. Ik maak dagelijks gebruik van een bril voor werk (achter een scherm) en tv kijken en lezen. Echter zou heel graag zonder bril door het leven wandelen. Ik heb regelmatig zonder geprobeerd maar dat lukte helaas niet… veelal hoofdpijn door het continu spannen van de oogspieren. Ik ben echt benieuwd.

 22. Ik zou graag deze bril willen testen omdat ik nu een variofocus bril nodig heb ivm mijn werk als keukenmonteur.
  Ik moet continu wisselen van kijken op (zeer) korte afstand en langere afstanden.
  Ik had een verhaal gelezen op internet hoe deze ‘bril’ werkte en ben zeer benieuwd naar de werking ervan dus hou me graag aanbevolen als testpersoon alvorens er 1 of meer aan te schaffen.

 23. Wil deze bril graag uitproberen om te kijken of de beloftes om na 21 dagen dagen weer blijvend zonder bril te kunnen lezen (zowel dichtbij als op grotere afstand) en ook ver weg scherp te kunnen zien waar zijn.

 24. Ik zou graag de werking van de bril testen omdat ik wisselend zicht heb. De mij aangemeten brillen geven tegen de tijd dat ik ze ontvangen heb, niet het scherpe beeld dat ik had op de dag van het aanmeten. De oogartsen en opticiens zeiden daarvan dat mijn ogen moesten wennen aan de bril, maar het dragen gaf mij -zelfs na maanden- nog steeds zowel oog(licht)- als hoofdmigraine. Draag tegenwoordig afwisselend ca. 4 stuks diverse goedkope leesbrillen van verschillende sterkten varierend van + 1,25 tot + 3,00 verdeeld over de dag of een dagdeel of als ik geluk heb verdeeld over enkele dagen. Had eerder geen problemen met verzien maar merkt nu dat ik “bewust geconcentreerd” moet kijken om dingen op afstand scherp te kunnen zien. Lenzen zijn geen optie want zou ze dan uit moeten doen zodra ik opkijk van hetgeen ik lees en weer in moeten doen als ik verder wil lezen, ook de benodigde afwisselende sterkten maken lenzen onmogelijk. Ik zou zo graag, weer gewoon iets lezen, een naald rijgen, koken, etc,. Etc., zonder eerst de stress van “brilpoker” te moeten doorlopen om de sterkte van het moment te bepalen. Natuurlijk herstel verbetering van mijn zicht, zou echt een hele opuchting zijn. Ik ben kritsch ingesteld van karakter dus bijhouden van resultaten, of het uitblijven daarvan is geen probleem en zie ik vol belangstelling tegemoet.

  Hartelijke groet,
  Corrie

 25. ik zou dit product graag willen teaten omdat ik binnen een maand een bril onbruikbaar krijg. toch krassen, in stukken, plat of kwijt. geen bril meer klinkt top voor mij en mijn omgeving

 26. In een artikel gelezen dat het een nederlandse jonge uitvinder was maar als je wat zoekt op internet is er totaal niets te vinden. De brillen zijn voor minder dan 10 euro bij bol.com te bestellen

 27. Ik wil graag testen omdat ik kleine letters totaal niet meer kan lezen en heeeel graag wil uittesten of na gebruik v deze brik ik beter kan zien

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in