Back to Basic, terug naar de basis! Steeds meer mensen ontdekken dat veel producten die we in de supermarkt kopen niets te maken hebben met het voedsel dat we vroeger aten. Carla van Schalk helpt je met haar boek ‘Back to Basic Afslankplan‘ om terug te gaan naar de basis. Verantwoord, lekker eten, en ook nog eens afvallen! Dat is het Back to Basic Afslankplan. Mijn interesse is gewekt, tijd voor een review!

Carla van Schalk

Zoals velen van ons is Carla een ervaringsdeskundige op dieetgebied. Ze heeft een scala van diëten achter de rug voordat ze er uiteindelijk achter kwam waar het keer op keer mis ging. Het probleem waar ze tegenaan liep was het herhaaldelijk afvallen en aankomen, het bekende jojo-effect. Uiteindelijk is Carla zich  gaan verdiepen in de samenstelling, en met name de haalbaarheid van de verschillende diëten. ‘Puur en koolhydraatarm, dat is de sleutel voor een blijvend succes’ was de uiteindelijke conclusie van Carla.

UPDATE

Op 8 september 2016 ontvingen wij het bericht dat Carla van Schalk de verkoop van haar boek per direct stopt. Een van de mogelijke redenen hiervan is dat de filosofie van Back to Basic is achterhaald door nieuwe en effectievere programma’s zoals Het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer en Het 7×7 Afslank Recpetenboek van Jasper Alblas.

Terug naar de Basis

Back to Basic is een koolhydraatarm dieet gebaseerd op het principe dat je eet zoals het bedoelt is, dus zonder toevoegingen en veel koolhydraten. Hierdoor krijg je blijvend een slank en gezond lichaam. Het plan bestaat uit informatie over de reden dat je aankomt en wat je hier tegen kunt doen. Verder krijg je instructies hoe je tot wel 2 kilo per week kunt afvallen en daarna op gewicht kunt blijven. Ook beweging komt aan bod, bijvoorbeeld  waarom intensief hardlopen en sporten af te raden is en juist averechts kan werken. Een compleet weekplan met recepten waarmee je gegarandeerd af zal vallen. Tot slot staat er een handige productenlijst in het boek waarmee je gegarandeerd afvalt. Het is wel belangrijk dat je uitsluitend eet wat er op de lijst staat. Een voordeel is dat je vrijblijvend met de lijst kan je variëren. Je gebruikt hiervoor de recepten uit het weekplan en gerechten die je zelf kunt samenstellen. Er is dus veel vrijheid met wat je allemaal kan en mag eten.

Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarme diëten zijn effectief! Dat is precies de reden waarom Het ‘Back to Basic Afslankplan’ zicht hierop focust. Het resultaat is een  compleet plan inclusief heerlijke koolhydraatarme recepten die in de loop van de tijd door Carla zijn verzameld. Met het ‘Back to Basic Afslankplan’ kun je op een eenvoudige manier twee kilo per week afvallen. De meeste diëten volg je een bepaalde tijd, maar zodra je met het dieet stopt zul je je gegarandeerd weer aankomen. Hierin onderscheid het ‘Back to Basic Afslankplan’ zich met andere diëten. Om een optimaal resultaat te behalen is het essentieel dat je precies doet wat het plan je leert.

Wat kun je verwachten van dit boek?

Het digitale boek is een compleet naslagwerk waarin  je  naast afslanktips en advies ook voldoende koolhydraatarme recepten kunt vinden die je helpen met afvallen. De aanschaf van het boek is de eerste stap in het bereiken van je ideale gewicht. De afslankmethode die in het e-book besproken wordt werkt gegarandeerd, mits je je strak aan de adviezen houdt.  Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om de recepten uit het boek te bereiden. Alle producten die je nodig hebt kun je gewoon in de supermarkt kopen. Geen (dure) afslankproducten of vage shakes maar uitsluitend puur natuur!

Veel dieetboeken die ik heb gelezen staan boordevol termen die niemand begrijpt, ook hierin onderscheid het ‘Back to Basic Afslankplan’ zich van andere dieetmethoden. Dit afslankplan zo is geschreven dat iedereen het kan begrijpen. Alles is in duidelijke en begrijpbare taal geschreven.

Boodschappenlijstjes

Wat ik extra handig vind zijn de boodschappenlijstjes die je achter in het boek kunt vinden. Ingrediënten die je  niet lekker vindt, kun je met behulp van de alternatieve boodschappenlijst vervangen. Ook om te experimenteren en te variëren kun je de boodschappenlijst gebruiken. Zo eet je elke dag gezond, gemakkelijk en lekker. Na een aantal weken ben je aan dit voedingspatroon gewend en wil je niet anders meer. Zie het ‘Back to Basic Afslankplan’ niet als een dieet, maar als een nieuw eetpatroon, als een gezonde leefwijze die ervoor zorgt dat jij je weer fit en energiek voelt.

Weekplan

Iedere week volg je een weekplan met recepten die gebaseerd zijn op de boodschappenlijstjes. Om een indruk te krijgen van de recepten wil ik graag een heerlijk lunchrecept uit het boek met je delen. Ik heb dit recept zelf uitgeprobeerd en voorgeschoteld aan mijn kinderen. Ondanks dat ze geen fan van visgerechten zijn waren de reacties enthousiast!

Lunchrecept – Tonijnsalade met zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden

 • 1 blikje tonijn op water
 • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
 • 2 zilveruitjes
 • Peterselie
 • Bieslook
 • Peper
 • (Zaanse) mayonaise

Bereidingswijze

Snijd de zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de tonijn uit het blikje uitlekken en meng deze met de tomaatjes, zilveruitjes, peterselie, bieslook en mayonaise. Voeg naar smaak peper toe.

Back to Basic Bonussen

Het ‘Back to Basic Afslankplan’ is geen ingewikkeld dieet. Het is een voedingspatroon waarbij je vaak en lekker mag eten waardoor het eenvoudig vol te houden is. Naast de uitgebreide basis informatie en recepten geeft Carla je een aantal verrassende bonus tips die een positief effect hebben op het afslankproces. Na het lezen van het ‘Back to Basic Afslankplan’ weet je precies hoe je door snelle koolhydraten uit je menu te schrappen, gewicht kunt verliezen. En minstens net zo belangrijk: hoe je het jojo-effect kunt voorkomen en voor altijd op je ideale gewicht blijft.

Bestel het Back to Basic Afslankplan

Helaas kun je Back to Basic niet meer bestellen. Wil je toch aan de slank met gezonde voeding en is afvallen je doel? Dan kan ik je Het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer van harte aanbevelen!

Gezonde Groetjes,

sanne

RECENSIES OVERZICHT
Effectief
Haalbaarheid
Prijs
Vorig artikelDetox Kuur Voordelen en Nadelen
Volgend artikelDe Karp-methode Carole Lasham Recensie
back-to-basic-afslankplan-reviewHet Back to Basic Afslankplan is een complete afslankplan waarmee je direct aan de slag kunt. Je ontwikkelt een nieuwe en gezonde leefstijl. Als je je strikt aan dit afslankplan houdt boek je deze week nog de eerste resultaten. Je kunt hiermee ongeveer 2 kilo per week afvallen. Het afslankplan is door een groep mensen getest. 90% van de "proefpersonen" zijn succesvol afgevallen en op gewicht gebleven.

42 Reacties

 1. Ik ben al 6 weken bezig met het back to basic en ben al 9 kilogram kwijt mag ik tot 20% koolhydraten en 40% vet en 50 eiwitten gaan om sneller of te vallen groetjes

 2. dit is echt een topdieet.

  Ik volg het nu enige tijd en ik voel me beter dan ooit. Ik ben al 12 kilo kwijt!
  Het is erg simpel om te volgen.

  Ik heb meerdere dieten gevolgd, maar bij allemaal voelde ik me onprettig door het hongergevoel dat ik erdoor kreeg. Bij dit afslankplan kon ik lekker blijven eten en na 1 week was er al resultaat.

  Dat is hier niet het geval.

  Echt een aanrader dus!

  • ik eet drie maaltijden per dag tussendoor fruit drink 2 liter water minimaal op een dag een keer per week houd ik een appeldag en savonds gewoon warm dat wel met volkoren pastas of quiona of volkoren rijst eet geen aarappelen friet e.d. en eet geen brood wel knackebrood
   mager beleg en phyladelfia light smeerkaas volkoren wraps. Is back to basic geschikt voor mij?

  • Hoi nanda,

   Het back to basic afslankplan is zeker ook geschikt voor jou.
   Je zal wel enkele kleine aanpassingen moeten doen in je eetpatroon.
   In het afslankplan vind je alle info die je nodig hebt.

   Groetjes
   Carla

 3. Wat is dit een fijn dieet.

  Ik ben al enkele weken bezig en heb nog niet 1 keer honger hoeven hebben.
  Ik ben intussen 6,3 kilo kwijt .

  Toch heb ik een vraagje. Is het verstandig om in het weekend een paar glaasjes wijn te drinken? Of wordt dit afgeraden?

  • Goed om te horen dat het afslankplan zo goed werkt voor je.

   Wat betreft de wijn.

   De eerste periode zou ik geen alcohol drinken.
   Heb je (bijna ) je streefgewicht bereikt, dan kun je af en toe best een glaasje wijn nemen.

   Succes!

   Groet
   Carla

  • @anne,

   Het back to basic afslankplan is 100% koolhydraatvrij.

   Het is een koolhydraatarm dieet, waarbij je erop let welke soort koolhydraten je wel en niet binnenkrijgt.

   Groet
   Carla

 4. Ik heb volg dit boek nu 14 dagen en ben al 4,5 kilo afgevallen.

  Het is heel prettig om te volgen dankzij de duidelijke uitleg en de lekkere recepten.

  ik raad het iedereen aan die wil afvallen.

 5. Het is echt zeker een aanrader! Ik ben al 7 kilo verloren in een korte tijd! Hier is een link naar het product daar staat ook nog meer info.

 6. Hallo,

  Ik heb een vraag, ik zit er aan te denken om koolhydraat arm/beperk te gaan eten om op gewicht te blijven na het afvallen en om mijn buik nog wat slanker te krijgen.
  Na een beetje zoeken op internet vind ik het back to basic afslankplan en ook het 7×7 recepten boek van jasper, dit spreekt mij beide aan.

  Wat zijn de verschillen tussen de 2 boeken en hoeveel recepten staan er daadwerkelijk in voor ontbijt lunch en diner?

  Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen en willen beantwoorden.

  Groetjes

  • Hoi Colet

   Ik heb beide methodes mogen proberen.

   In het 7×7 receptenboek staan voornamelijk recepten.

   In het back to basic afalankplan staat (naast recepten) meer informatie over koolhydraten en koolhydraatarm eten, instructies, adviezen en, misschien wel het belangrijkste om succesvol af te vallen, een apart hoofdstuk met uitleg hoe je het jojo-effect voorkomt,

   Ook is er bij het back to basic afslankplan meer voeding toegestaan, maar het resultaat is hetzelfde. Misschien wel beter, aangezien het makkelijker vol te houden is, omdat er meer Is toegestaan.

   ikzelf vond/vind het back to basic afslankplan prettiger om te volgen.

   Succes met je keuze.

 7. Hallo Carla,

  Vorig jaar is mijn galblaas verwijderd. Is dit dieet geschikt voor mij. Ik rommel nu maar wat aan en zit niet goed in mijn vel. Ontzettend moe. Denk door suikers en koolhydraten. Ben benieuwd naar je reactie. Groet, Karin

  • Hoi Christa

   Bij dit dieet wordt al het brood (ook koolhydraatarm brood) afgeraden.
   Het back to basic afslankplan vertelt je precies welke producten je wel en niet kunt eten om af te vallen.

   Groet
   Carla

 8. Ikzelf heb goede ervaringen met het Back to Basic Afslankplan, dankzij deze site ben ik het gaan volgen, met goed resultaat.

  Het viel me op dat dit dieet niet in de dieetlijst staat.

  Groet
  inez

  • Hoi Inez,

   Fijn om te horen dat je goede resultaten behaald met het Back to Basic Afslankplan.

   Nu doorzetten en volhouden.

   Succes!

   groet
   Carla

 9. Na lange tijd gebaald te hebben van mn buikje ben ik begonnen met dit afslankplan.

  Nu na enkele weken zijn er al enkele centimeters van mn buik af! Ik voel me nu een stuk prettiger hierdoor.

  Er staan goede adviezen in en lekkere recepten.
  Het is makkelijk om vol te houden hierdoor. Ik ga hier zeker mee door.

  dit is echt een aanrader

  • Hoi Marjan.

   Iedereen heeft baat bij het Back to basic afslankplan.

   Door te letten op de koolhydraten en de juiste voeding te eten zal iedereen afvallen.

   Het is natuurlijk wel zo dat iemand met veel overtollig lichaamsvet sneller en makkelijker gewicht verliest dan iemand met weinig overtollig lichaamsvet.

   Het afslankplan zorgt er naast afvallen ook voor dat je een gezonder lichaam krijgt, je gaat je fitter en energieker voelen. Daarom is het voor iedereen goed om het afslankplan te volgen.

   Groetjes en een goed 2015
   Carla

 10. Ik woon in Frankrijk…zijn de ingrediënten van dit e kookboek internationaal verkrijgbaar en/of staan er alternatieven bij? Magere vleeswaren zoals rosbief, rookvlees…hier niet te krijgen

  • Hoi Irene

   De meeste producten die gebruikt worden zijn overal verkrijgbaar.

   Mocht er een ingredient niet verkrijgbaar zijn kun je die vervangen voor een vergelijkend product.
   Twijfel je of je een bepaald ingredient kunt gebruiken in de gerechten kun je mij dat altijd vragen.

   Wat vlees betreft, Al het verse vlees is toegestaan, dus ook makkelijk te vervangen door iets dat wel verkrijgbaar is.

   Groetjes
   Carla

 11. Hoi Mirthe.

  Leuk dat je m’n afslankplan gaat proberen.

  Op mijn website vind je ook tips hoe je tijdens de feestdagen gezonder kunt eten.

  Als je vragen hebt, kun je me altijd mailen.
  M’n email adres vind je in het boek.

  Veel succes

  Groetjes
  Carla

 12. Hoi Danielle.

  Goed dat je gaat proberen, het back to basic afslankplan is wel makkelijk vol te houden.

  Ik lees dat je 5 januari wil beginnen, maar momenteel is er een kerstactie, daarbij krijg je t/m 31 december 10% korting op het back to basic afslankplan. Als je de kortingscode: KERST2014 gebruikt op de betaalpagina, dan wordt de korting verrekend.

  Succes met dit afsalnkplan samen met de koolhydraatarme recepten.

  Succes!

  Groetjes
  Carla

 13. Door alle positieve reacties wil ik dit “dieet” ook gaan proberen. Ik wil zeker 25-30 kilo afvallen. Met andere diëten hield ik nooit vol. Ik ga 5 januari starten dus ben benieuwd. Als ik nu zou beginnen weet ik dat t niet gaat lukken met de kerst en oud en nieuw, dan met goede moed er tegenaan.

  • Hoi Nanda,

   Ik en mijn vrouw zijn begin augustus begonnen met het back to basic afslankplan.
   Onze ervaring is erg positief.

   we zijn beide al veel afgevallen in 2 maand tijd, ik 13 kilo en mn buikje is een stuk kleiner geworden, en mn vrouw is bijna 10 kilo kwijt.

   Door de duidelijke instructies en lekkere recepten is het ook erg makkelijk om vol te houden en je kunt nog genoeg eten zodat je geen honger hoeft te hebben. ook voelen we ons een stuk fitter sinds we zijn gaat eten volgens dit dieet.

   als je dit afslankplan overweegt, dan zou ik het je zeker aanraden.

   succes

 14. Ik lees niets over eiwitten in het bovenstaande artikel. Worden deze wel / niet gebruikt in het programma? Zelf gebruik ik op dit moment eiwitrijke producten en ik merk dat dit goed werkt. Is dit toegestaan bij back to basis?

  alvast bedankt voor de reactie.

  Karin

  • Het back to basic afslankplan is inderdaad eiwitrijker en ook vetrijker dan een “normaal” eetpatroon.

   Deze eiwitten en vetten zijn oa nodig voor het leveren van energie en spierbehoud.

   Groet
   Carla

 15. Ik moet 30 kilo afvallen, dan is 1800 k. Wel erg veel toch, of jan ik beter koolhydraatarm gaan eten?
  Alvast bedankt.

  Met een vriendelijke groet,

  Sibilla

  • Hoi Sibilla,

   30 kilo afvallen is inderdaad best veel, maar goed te doen.

   Ik weet niet wat je bedoelt met 1800k, Met het back to basic afslankplan zul je tot 2 kilo per week afvallen.

   Met dit koolhydraatarm dieet kun je op een prettige en gezonde manier die 30 kilo afvallen

   Succes

 16. Hoi Jose

  Wat fijn om te horen dat het afslankplan ook voor jou werkt! 4 kilo in 2 weken is een erg goed resultaat.

  Om antwoord te geven op je vraag:
  Als lunch zou je de dag van te voren een omelet kunnen bakken. Deze kun je dan op het werk opwarmen, maar koud is dit ook erg lekker. Je kunt ook een salade maken en deze meenemen in een lunchbox.

  De recepten in het back to basic afslankplan zijn allemaal makkelijk te maken en de meesten zijn ook makkelijk mee te nemen.

  Succes

  Carla

 17. Bedankt voor dit dieet.

  ik ben nu 2 weken bezig en ik ben al bijna 4 kilo kwijt. In het begin was het wel even wennen, maar na een paar dagen word het erg makkelijk. Bij andere dieten die ik geprobeerd heb kreeg ik vaak honger. Bij deze helemaal niet. Erg prettig

  Ik heb 1 vraagje, ik vind het lastig om een goede lunch te kiezen wat makkelijk mee te nemen is naar mn werk. heb je misschien tips?

  groetjes
  Jose

  • Hoi Jolanda

   In dit boek staan recepten voor een hele week voor ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes en sauzen.
   Je vind in het boek een complete “boodschappenlijst” met alle producten die je kunt eten om af te vallen.
   Met deze lijst kun je oneindig varieren met de recepten, waardoor je week in, week uit gevarieerd kunt eten

   Door deze recepten te eten en te varieren met de boodschappenlijst kun je tot wel 2kg per week afvallen.

   De recepten zijn lekker en simpel, daardoor dus goed te combineren met kinderen en werk.

   succes.

 18. Ik ben deze enkele weken geleden geleden tegengekomen op een andere website. En Ik kan niet anders zeggen dan: Super dieet

  Ik heb best een buikje en daar wil ik van af.
  na de eerste week was ik al 2,3 kilo kwijt. en ben nu na 3 weken 5,6 kilo kwijt.

  Mn vrouw zegt dat ik er dunner uitzie.

  TOP!

 19. Ik ben 3 maand geleden met dit koolhydraatarm dieet begonnen op verzoek van Carla.

  Ik ben inmiddels bijna 15 kilo kwijt! En ik voel me fitter dan ooit.

  Het is veel makkelijk vol te houden dan alle andere dieten die ik heb geprobeert

  Echt een aanrader!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in