Tros Radar Balansbandjes power-balance onderzocht

Het WK ligt nog vers in ons geheugen. In Zuid Afrika hadden verschillende voetballers van het Nederlands Elftal een bijzonder bandje om hun pols. Het bllek te gaan om een Balansbandje. Onder andere Wesley Sneijder en Dirk Kuijt waren heilig overtuigd van de werking van deze zogenaamde balans-armbandjes. Tros Radar vroeg zich af of deze bandjes ook echt werken en liet liet de bandjes onderzoeken door de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit.

Jouw mening over de Balansbanjes

Wat is jouw mening over de Balansbandjes? Hype of pure ernst? Geef hier jouw mening of lees hier de meningen van andren.

Uitzending Gemist

Heb je de uitzending van Tros Radar over de Balansbandjes gemist? bekijk de uitzending dan hier terug.

2 Reacties

  1. Ik heb het bandje ongeveer een maand geleden aangeschaft. Ik heb al ruim 11 jaar last van mijn linkerarm. Begonnen met RSI, maar ging van kwaad naar erger. Heb allerlei zaken geprobeerd. Masseren, acupuntuur, holist. Ik was er eigenlijk wel helemaal klaar mee. Sinds enkele jaren heb ik iets gevonden wat enigszins helpt. Het verlicht maar haalt het niet weg. Dit bandje is echt verbazingwekkend. Ik heb het gekocht met de insteek. Al zit het maar tussen m’n oren. Als het helpt, helpt het. Wat schetst mijn verbazing. Na ongeveer een week had ik helemaal geen last meer van mijn arm. Ik dacht nog, zie je wel zit tussen m’n oren. Tijdens het douchen doe ik het bandje af en ik was het op een gegeven moment vergeten weer om te doen. Ik kreeg last van mijn arm en had niet meteen in de gaten waarvan. Totdat ik ontdekte dat ik het bandje niet omhad. En wat denk je. Na een paar uur was er niets meer aan de hand. Nog steeds kan dit allemaal toeval zijn. Maar niets is minder waar. Er is namelijk ook een waarneming in het bandje te zien die aantoont dat het echt iets doen. In het bandje zit een zilveren rondje. Zowel aan de boven als aan de onderkant. Deze is bij mij inmiddels helemaal doorschijnend. Alleen in het buitenste randje is nog het zilver te zien. De vorm is er nog, maar de inhoud is weg. Ik zal je zeggen ik ben hierover echt heel erg verbaasd. Ik ben dan ook voornemens contact op te nemen met de leverancier omdat ik ervan overtuigd ben dat zij op de verkeerde manier in het nieuws zijn gebracht. Het overtuigende bewijs is bij mij geleverd. Niet alleen doordat ik van mijn armklachten af ben, maar ook omdat het bandje fysiek een verandering heeft ondergaan.

  2. Deze zomer heb ik ook zo’n polsbandje aangeschaft.
    Op vakantie dit jaar in Portugal stonden een aantal verkopers bij een sportzaak uitgebreid reclame te maken voor dit product. Daar ben ik verder niet zo op ingegaan. De volgende avond stonden ze vlak bij mijn appartement bij een sportzaak dit product aan te prijzen. Belangstellend vroeg ik waar dat dit bandje nu eigenlijk voor diende. Er werd een heel verhaal opgelepeld van geluidsgolven, energiebanen, stralingsverkeer, hologrammen, etc, etc
    Daarna werd ik onderworpen aan een 3-tal “tests”. De uitkomst was wel verbazend. Op weg naar mijn appartement was ik nog niet geheel overtuigd, maar hoe meer ik over de uitslag van de test nadacht hoe interessanter het me leek.
    De volgende dag stonden ze weer bij “deze sportzaak en ikvroeg hoe lang het duurde voor zo’n bandje ging werken.
    Het antwoord was: één week. Tijdens deze week zou het bandje moeten gaan inwerken. Na de week zou ik over meer energie moeten gaan beschikken. Ik schafte het bandje aan met de instelling baat het niet dan schaadt het niet. Ik draag dit bandje nu ongeveer 3 weken.Veranderingen ??? ik voel niets, merk niets, bemerk geen verandering aan mezelf. Langzaam begin ik ook het gevoel te krijgen dat het wel een leuk zwart ding aan mijn pols is. Maar meer ook niet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in