Afslanken & Persoonlijke Groei

Bea Pols heeft een eigen afslankmethode ontwikkeld die wel gezond is en ook zorgt voor blijvend gewichtsverlies. Bea’s Afslankmethode kreeg landelijke bekendheid in 2001 via interviews in onder andere ParaVisie, Vriendin, Noordhollands Dagblad en Margriet.

Bea’s Afslankmethode is in 1997 tot stand gekomen na een jarenlange zoektocht van Bea Pols om op gewicht te komen en te blijven. Bea Pols heeft een dieet ontwikkeld dat een normaal voedingspatroon zo dicht mogelijk benadert. Dit is het basisdieet van 1800 kilocalorieën voor vouwen en 1950 kilocalorieën voor mannen.

Intensiefdieetdagen

Daarnaast heeft Bea voor gezonde mensen die wat sneller af willen vallen, een 1200 kilocalorieëndieet voor vrouwen en een 1500 kilocalorieëndieet voor mannen ontwikkeld. Door de ene dag het basisdieet te volgen de volgende dag het intensiefdieet te volgen kun je snel afvallen, zonder dat je stofwisseling vertraagd wordt. In de weekmenu’s van Bea’s Afslankmethode worden beide diëten op een verantwoorde manier met elkaar afgewisseld. Zo blijft het gezond en verantwoord!
Cursisten vallen gemiddeld 5,5 kilo af in 10 weken.

Wie is Bea Pols

Bea Pols was zelf jarenlang te zwaar, “eeuwig” aan de lijn en woog ooit 120 kilo! Bea ontdekte dat je met allerlei diëten snel af kunt vallen, maar dat weinige blijvend resultaat geven. Daarom ontwikkelde Bea zelf een eigen afslankmethode waarbij er aandacht wordt besteed aan de oorzaak van je overgewicht, en het omgaan met emoties.

Emotie Eter

Bea was een emotie-eter, at stiekem, had eetbuien, gaf over en at vervolgens 2 dagen nauwelijks. Dit gedrag hoorde jarenlang bij het leve van Bea. Tot op een dag ze op zoek ging naar de oorzaak van haar overgewicht en toen ze die bij zichzelf gevonden had was ze in staat om haar eetgewoontes aan te passen en viel ze blijvend 40 kilo af! Dit was een eye-opener en werd de basis voor haar afslankmethode. Bea heeft sinds 2000 een thuiscursus, geeft wekelijkse afslankgroepen, geeft lezingen en heeft filialen in het land waar Bea’s medewerkers afslankgroepen begeleiden.

De Boeken van Bea’s Afslankmethode

Vanaf 1997 geeft Bea haar cursisten informatie mee. Vanaf 2000 werd deze informatie gebundeld in een cursusmap die hoorde bij Bea’s cursus:”Spiritueel afslanken”.

Deze map werd in 2003 Bea’s eerste afslankwerkboek:”Ontwikkel weer liefde & respect voor je lichaam.” Vanaf 2004 ligt de nadruk minder op het spirituele vlak en meer op de psychologische vlak. De derde druk van Bea’s boek kreeg een andere omslag en titel:”Afslanken & Persoonlijke Groei”.

Uit een recensie van NBD/Biblion: Doordachte afslankmethode, goed toe te passen, is gezond en geeft ook resultaat op de langere termijn. Dit boek is vooral de moeite waard door het idee om beide diëten met elkaar af te wisselen.

In 2006 verscheen Bea’s tweede boek:”Kids op dieet”. Dit boek is voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat veel informatie over het aanleren van gezonde eet en leefgewoontes via een stappenplan.

Meer boeken van Bea Pols

Vragen en Ervaringen

Heb je ervaring met het dieet van Bea Pols? Vragen of suggesties? Bezoek dan de persoonlijke pagina van Bea Pols.

meer informatie: www.beasafslankmethode.nl

15 Reacties

 1. Hallo Bea

  Ik heb je weekmenu aangevraagd, maar ik las dat je dit kunt afwisselen met strengere dagen om iets sneller af te vallen. Hoe kom ik aan het weekmenu voor het strengere dieet?

 2. Hallo Maartje.
  Liever niet, maar ik ben niet zo’n fan van pakjes en zakjes.
  Deze bevatten vaak veel E-nummers en verborgen suiker en vetten.
  Groetjes Bea.

 3. Hallo Annemarieke.

  Simpel gezegd mag je wat mij betreft dit eten per dag:
  2 belegde boterhammen als ontbijt.
  Lekker koekje als tussendoortje.
  1 flinke portie rauwkost en 3 belegde boterhammen als lunch.
  2 of 3 stuks fruit als tussendoortje.
  4 kleine aardappellen, 6 scheplepels groente, stukje vlees/vis/kip/vegetarisch, 150 ml vruchtenyoghurt als avondeten.
  ’s Avonds eventeel 1 stuk fruit.

  Verder natuurlijk voldoende water drinken, koffie, sap en thee met mate, geen frisdrank (ook geen light frisdrank) en matig met melk. 1 x per week als je wilt een glas alcohol en dan val je gemiddeld 0,5 kilo per week af. Dit is een gezond menu waarbij je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt, je stofwisseling goed laat werken en je tussendoor geen honger hebt :).

  Op mijn website staat een voorbeeld weekmenu en wat lekkere recepten. Succes en groetjes van Bea.

  • Hoi Bea,

   Heel erg bedankt voor je reactie!

   Dit is een hele goede houvast voor me. Ik ga er direct mee aan de slag.

   Groet,

   Annemarieke

 4. Hoi Bea,

  Allereerst dank je wel voor je supersnelle reactie. Heel erg fijn!

  Ik zal ook meteen je vragen beantwoorden:
  – Ik eet zo weinig, omdat ik graag af wil vallen en niet meer weet wat een gezond eetpatroon is.
  – Momenteel val ik niets af, omdat ik s middags (vaak vlak na de lunch) zo’n honger heb, dat ik er flauw van wordt en dan alles eet wat ik tegen kom in huis. En aangezien ik veel thuiswerk, is er altijd wel iets te vinden in de keukenkastjes.

  Toch heb ik nog een aanvullende vraag: Zou jij mij aan de hand van het door mij genoemde menu aan kunnen geven welke hoeveelheden ik dan moet hanteren?

  Groet,

  Annemarieke

 5. Beste Annemarieke.

  Wat je eet is inderdaad erg weinig. Zou ik niet vrolijk van worden om dit te eten en logisch dat je honger krijgt.
  Waarom eet je zo weinig? En val je ermee af?

  Ik werk met 2 diëten, het basisdieet van 1800 kcal. voor dames en 2100 kcal. voor heren. En een af en toe dieet van 1200 kcal. voor dames en 1500 kcal. voor heren. Je stofwisseling moet wel blijven branden. Mocht je meer vragen hebben, hoor ik het graag!

  Groetjes van Bea.

 6. Hoi Bea,

  Kun jij mij aangeven wat een normaal voedingsschema is voor een vrouw van 30 jaar, 114 kilo weegt en normaal actief is (ik fietst/wandel dagelijks minimaal 60 minuten)?

  k heb namelijk het idee dat mijn huidige eetpatroon echt te weinig is, want ik krijg dan gedurende de dag regelmatig het gevoel dat ik flauw ga vallen …

  ontbijt: 2 volkoren crackers met halvarine en vruchtenhagel
  tussendoor: 1 appel
  lunch: 2 sneetjes waldkornbrood met halvarine en hartig beleg
  tussendoor: 1 sinasappel
  avondeten: 4 lepels aardappels, 4 lepels groenten, 1 stukje vlees en 1 toetje
  tussendoor: 1 pakje sultana

  Ik hoor het heel erg graag van je.

  Groet,

  Annemarieke

 7. Hoi allemaal, ik ben door Bea diverse kilootjes blijvend kwijt! Vooral omdat het geen dieet is maar gewoon een goed gezond eetpatroon (ikzelf at te weinig…). Door al dat “vele eten” gedurende de dag heb ik nooit trek in snaai, echt geweldig!! Voorheen had ik bijna aandelen in de drop-sector…

  Veel succes allemaal!!

  Zêta

  • @Laila, Als je aan de slag wil met de afslank methode van Bea Pols adviseer ik je om haar boek ‘Afslanken & Persoonlijke groei’ te bestellen. Hier wordt alles duidelijk in uitgelegd.

 8. 900 calorieendag is niet verplicht hoor, je kan ook alleen het 1800 dieet volgen, doe ik ook.
  Groetjes Barbara

 9. Hoi Renate: zoals je ziet: ik heb het gevonden.

  Maar toch, die dagen als je maar 900 mag… ik ken mezelf en kan me er niet aan houden. Ik heb al moeite om Sonja soms vol te houden…
  En dan de groente bij de lunch, is écht niet mijn ding.

  Maar ik ben blij voor je dat dit voor jou werkt: ga zo door hoor!

 10. Hoi,

  Ik volg dit dieet nu een paar dagen, helemaal geweldig! Niks Sonja Bakker meer! Hier heb je veel meer een vol gevoel en je mag ook meer eten! Dit dieet houd je ook langer vol dan Sonja Bakker, dat weet ik zeker! Echt een aanrader

  Groetjes Renate

 11. Geachte mevrouw Pols,

  Graag wil ik telefonisch met u in contact komen om een zakelijke transactie te bespreken. Ik zou het op prijs stellen wanneer u mij belt:
  06-42117826 of emailt [email protected].

  Ik hoop van u te vernemen, met vriendelijke groet,

  Hennie Mahn

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in