Beautylin Stevia Review en Ervaringen

Als je een koolhydraatarm dieet volgt of last hebt van suikerziekte, dan eet je het liefst zo min mogelijk suiker. Toch heb je af en toe wel een zoete smaak nodig, bijvoorbeeld in de koffie of bij het maken van jam. Beautylin Stevia belooft een goed alternatief te zijn. Wij zochten het uit.

Wat is Beautylin Stevia?

Steviolglycosiden zijn zoetstoffen die worden gewonnen uit de plant Stevia Rebaudiana. Deze plant komt van nature voor in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay. De lokale bevolking gebruikt dit mengsel al duizenden jaren om gerechten en dranken zoeter te maken.

Beautylin Stevia is een vloeistof die steviolglycosiden (in de volksmond stevia) bevat. Deze vloeistof is ongeveer 200x zo zoet als suiker. Volgens de fabrikant heeft een druppel Beautylin Stevia ongeveer dezelfde zoetkracht als een theelepel suiker. Twee druppels staan gelijk aan een suikerklontje.

Volgens de fabrikant hebben veel zoetstoffen op basis van stevia een bittere nasmaak. Beautylin Stevia zou hierop een uitzondering. We hebben geen andere zoetstoffen getest, maar we kunnen uiteraard beoordelen of Beautylin Stevia bitter is of niet.

Beautylin Stevia review
Beautylin Stevia review

Voor wie is Beautylin Stevia geschikt?

De druppels zoetstof van Beautylin Stevia bevatten geen allergenen en zijn dus in principe veilig voor de meeste mensen.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Is Beautylin Stevia effectief?

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van stevia op de gezondheid. Op de korte termijn, lijkt stevia niet schadelijk te zijn voor de gezondheid. De stof heeft ook geen effect op de cholesterol- en bloedsuikerwaarden van mensen (bron).

Over de langetermijneffecten van stevia op de gezondheid is weinig bekend. In een studie bij ratten bleek dat de stof na lange tijd mogelijk onvruchtbaarheid veroorzaakt (bron). De EU heeft deze stof pas in 2014 goedgekeurd voor gebruik (bron).

We hebben ook tests uitgevoerd waarbij we producten zoeter hebben gemaakt met stevia. Mensen kregen koffie of twee welke gezoet was met suiker of met Beautylin Stevia. De proefpersonen merkten geen verschil tussen beide kopjes koffie of thee. Er was zeker geen bittere (na)smaak aanwezig.

Beautylin Stevia is een hartstikke fijn product, maar het is alleen goed te gebruiken bij vloeistoffen of bij producten die worden gemengd. Doordat een drupje een enorme zoetkracht heeft, kun je het niet goed verdelen over een taartje.

Beautylin Stevia ervaringen
Beautylin Stevia ervaringen

Wat kost Beautylin Stevia?

De prijzen variëren van verkooppunt tot verkooppunt, maar houd rekening met ongeveer €6 voor een flesje van 20ml en circa €13 voor een flesje met 100 ml.

Voordelen

De flesjes van Beautylin Stevia zijn erg handzaam. Je kunt deze dus overal mee naar toe nemen, zodat je nooit zonder een gezond alternatief voor suiker zit.

Nadelen

Het kan voorkomen dat je uitschiet bij het toevoegen van stevia. Als je in plaats van 2 drupjes er per ongeluk 3 of 4 in je koffie doet, dan is je koffie echt te zoet.

Conclusie

Stevia is een fantastisch alternatief voor suiker. Er zijn eigenlijk geen bijwerkingen van het product bekend en het middel is enorm zoet. Hoewel de zoetstof niet voor alles even geschikt is, is stevia een zeer goed alternatief voor suiker in vloeistoffen.

Uit onze test blijkt dat je het verschil niet proeft tussen Beautylin Stevia en suiker. Beautylin Stevia komt verder in een handzaam flesje, waardoor je het overal mee naar toe kunt nemen.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDiabetes Type 2 Genezen
Volgend artikelSukrin Gold Review en Ervaringen
beautylin-stevia-review-en-ervaringenStevia is een fantastisch alternatief voor suiker. Er zijn eigenlijk geen bijwerkingen van het product bekend en het middel is enorm zoet. Hoewel de zoetstof niet voor alles even geschikt is, is stevia een zeer goed alternatief voor suiker in vloeistoffen. Uit onze test blijkt dat je het verschil niet proeft tussen Beautylin Stevia en suiker. Beautylin Stevia komt verder in een handzaam flesje, waardoor je het overal mee naar toe kunt nemen. Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

3 Reacties

 1. Ik wil graag deze stevia proberen omdat andere merken echt een bittere nasmaak hebben en ik door mijn diabetes, genoodzaakt ben om op een andere manier mijn koffie/thee zoet te maken.

 2. Ik wil heel graag deelnemen aangezien ik uit wil zoeken of deze versie Stevia niet bitter is, tenminste wat beweerd wordt. Ik heb al verschillende merken zoetjes Stevia geprobeerd en wat ik erg vervelend vind is dat de meeste zoetjes in de cappuccino gaan bruisen en ze smaken bitter.

 3. Ik wil het graag testen omdat ik benieuwd ben of het niet bitter is. Ik heb verschillende stevia producten geprobeerd, zelfs de groene, maar vond ze allemaal te bitter.
  Wat is wel vreemd vind is dat bij Beautylin stevia bij productinformatie niet vermeld staats hoeveel stevioglycosiden er in zitten. Dat begrijp ik niet, want dat moet toch vermeld staan?
  Hartelijke groet,
  Margriet van Zoelen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in