Bentolit Review en Ervaringen

Bentolit is een afslankmiddel met een wel heel bijzonder bestanddeel. Vulkanische klei. Wat het is en hoe het werkt lees je in deze review?

Wat is Bentolit?

Bentolit is een afslankmiddel gemaakt met bentoniet. Dit is een vorm van vulkanische klei die heel veel toepassingen kent, uiteenlopend van gezichtsmaskers tot en met bestanddeel van kattengrit. De werking als afslankmiddel was ons onbekend.

Bentoniet is niet het enige bestanddeel van Bentolit. Er zitten nog zes andere ingrediënten in, zoals koffie-extract, gember, venkel en paardebloem.

Volgens de fabrikant kun je Bentolit gebruiken als vervanging van de lunch. Je mengt dan twee theelepels Bentolit (in totaal 14 gram) met 200ml warm water of magere melk. Het makkelijkst is om dit in een shakebeker te doen. Het geheel heeft een bijzondere smaak van cappuccino en kaneel.

Bentolit is een product van Dorivit B.V. uit Almere. Dit bedrijf is ook de fabrikant van een groot aantal andere gezondheids- en afslankproducten.

Bentolit ervaringen
Bentolit ervaringen

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Bentolit geschikt?

Er zit soja en andere allergenen in Bentolit. Het is goed om te weten dat ook paardebloem een mogelijk allergeen is.

Verder wordt het gebruik afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Als laatste is het verstandig om eventueel met je arts te overleggen als je onder controle van een arts staat.

Is Bentolit effectief?

We hebben de ingrediënten van Bentolit uitgebreid onderzocht om tot een goed oordeel te komen over dit product.

Uiteraard waren wij erg benieuwd naar de werking van bentoniet. Er is slechts een studie iets zegt over het effect van deze stof, maar dit betreft een studie bij ratten (bron). Deze stof helpt om de opname van vetten wat te beperken. Uit ander onderzoek blijkt dat sommige soorten bentoniet vervuild zijn met een stof die mogelijk kankerverwekkend is (bron).

Uiteraard hebben we ook naar de andere ingrediënten van Bentolit gekeken. De cafeïne uit het koffie-extract helpt om de vetstofwisseling te verbeteren, maar er treedt snel gewenning op (bron). Gember is effectief gebleken in proeven bij dieren en op celkweekjes, maar de resultaten bij menselijke proefpersonen bleven achter (bron). Van venkelextract is bekend dat het in sommige gevallen juist tot een toename van het gewicht leidt (bron). Overigens hebben deze groenten wel allerlei andere gezondheidsvoordelen.

Het enige ingrediënt wat echt een bewezen positief en langdurig effect is paardebloem. Dit bestanddeel bevat stoffen die de werking van enzymen voor vetopslag verhinderen (bron). In hoeverre dit helpt tegen overgewicht is niet zo goed bekend.

Wat kost Bentolit?

Er zijn twee varianten van Bentolit te koop. Een losse verpakking kost €49.54. Dit is voldoende voor acht doseringen. Het Pluspakket kost €91.70. Je krijgt dan niet alleen drie verpakkingen Bentolit, maar ook nog eens een e-book en begeleiding via een coach.

Voordelen

De persoonlijke begeleiding die je krijgt bij het Pluspakket is een goede start. Ook het e-book inclusief voedingsschema is een nuttige toevoeging.

Nadelen

Als je Bentolit als lunch gebruikt, dan is dit wel een erg karige lunch. Je krijgt dan ongeveer 60-70 calorieën binnen. Er is een hele grote kans dat je snel honger hebt, waardoor je uiteindelijk meer gaat eten.

Conclusie

Bentolit is een origineel product op het gebied van afvallen. Helaas zijn de ingrediënten maar beperkt effectief. Alleen paardebloem is een interessant ingrediënt dat mogelijk de opslag van vet verhindert.

Een ander nadeel aan Bentolit is dat het product redelijk duur is. Als je een losse verpakking koopt, betaal je ongeveer €6 per maaltijd. Bij het pluspakket dalen deze kosten, maar dan is het product nog steeds wat aan de dure kant. Zeker als je het afzet tegen de werking die ook nog wat onzeker is.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelK-Drops Keto Drops Review en Ervaringen
Volgend artikelAfslankpillen Review en Ervaringen
bentolit-review-en-ervaringenBentolit is een origineel product op het gebied van afvallen. Helaas zijn de ingrediënten maar beperkt effectief. Alleen paardebloem is een interessant ingrediënt dat mogelijk de opslag van vet verhindert. Een ander nadeel aan Bentolit is dat het product redelijk duur is. Als je een losse verpakking koopt, betaal je ongeveer €6 per maaltijd. Bij het pluspakket dalen deze kosten, maar dan is het product nog steeds wat aan de dure kant. Zeker als je het afzet tegen de werking die ook nog wat onzeker is. Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

1 reactie

  1. Heb nu al zin in veel slanken! Ho gaat verder? Goede pills and druppelts voor slanke lijn. Met dank voor Miriam Amstel van de wetenschap zei is dokteranders! Hele grote wetenschap van de university :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in