BEP Dieet – Beter Eet Patroon

Het BEP Dieet staat voor Afslanken door een Beter Eet Patroon en mag je eigenlijk geen dieet noemen. BEP is ontwikkeld door Carisia Bosman die we ook kennen van het 10 weken Slank Plan. Het BEP dieet wordt uitgebreid beschreven in het BEP boek dat vanaf 4 januari 2010 te koop is. BEP leert je om bewust te zijn van wat en hoe veel je eet. Met een bewustwording van je eetpatroon val je weliswaar langzaam af, maar de kans dat je op je streefgewicht blijft is erg groot.

BEP Dieet als beste getest door EditieNL

Het BEP Dieet is is januari 2010 RTL4 EditieNL getest. Een testpersoon heeft gedurende zes weken het BEP dieet gevolgd. Na deze zes weken was Speranza 7kg afgevallen. Dit is in totaal 8,54 procent. Bekijk hier de complete uitslag van de EditieNL Dieet Test.

BEPPEN over BEP op het Forum

Ben jij ook in de ban ban BEP? Ben je benieuwd naar de ervaringen van andre Beppers, BEP je zelf of wil je gaan BEPPEN? Bep dan lekker mee in het BEP Topic op ons gezellige forum.

Win een Boek van BEP

De hele maand januari maak je bij vetvrij.com kans op gratis boeken van BEP. Lees  alles over de ‘gratis boeken van BEP‘.

BEP Dieet Boek

Het BEP Dieet boek is opgebouwd uit 4 delen namelijk: Bep Basismenu’s, Bep in Beweging, Bep in Balans en Bep en de Beppies. Daarnaast is Bep te vinden op het WEB.

Bep Basismenu’s

Bep heeft voor 10 weken heerlijke menu’s en recepten die je lekker laten eten en toch laten afslanken! Geen moeilijke recepten, het hele gezin eet mee.

Bep in Beweging

Bep vindt het belangrijk om te bewegen. Bep heeft een beweeg-programma waarmee je door een makkelijk te volgen wandeltraining je conditie kunt verbeteren.

Bestel het BEP – Beter Eet Patroon boek bij bol·com

Bep
Bep
Bosman, C.G.J.

Voor 19.00 besteld, morgen in huis

Bep in Balans

Bep heeft ook aandacht voor de psychologie. Bep heeft daarom elke week het onderwerp ‘verander je gewoonten’ op een eenvoudige manier voor je in kaart gebracht.

Bep en de Beppies

Ook voor de kinderen is het belangrijk dat Bep op ze Let! Veel kinderen hebben inmiddels overgewicht. Daarom ook voor de kid’s de nodige tips en een basismenu.

BEP weekmenu’s

Bep – Afslanken door een Beter Eet Patroon bevat 10 praktische weekmenu’s met elke week heerlijke recepten. Makkelijk te bereiden en het hele gezin eet mee. 10 weken lang begeleidt Bep je daarnaast met een uitgebreid beweegprogramma gebaseerd op wandelen. Geschikt voor iedereen. Wekelijks is er ook aandacht voor gedragsverandering. Ervaren lijners weten dat slank worden een hele prestatie is maar slank blijven is vaak moeilijker. Het programma dat Bep aanbiedt, is erop gericht om je een Beter Eet Patroon aan te leren wat je vol kunt houden. Bep vindt het belangrijk de verbranding te stimuleren door voldoende goede voeding en meer bewegen.
Bep is vrolijk vormgegeven en blijft daardoor makkelijk 10 weken binnen handbereik. Bep is de vernieuwde uitgave van het 10 weken Slank Plan. Een methode waar al duizenden mensen met succes mee zijn afgevallen en meer zijn gaan bewegen.

Biografie van Carisia Bosman

Speciaal voor vetvrij.com heeft Carisia een biografie geschreven. Wil je meer weten over de auteur van BEP ? Lees dan de biografie van Carisia Bosman.

Bep op het WEB

Tot slot is BEP te vinden op het WEB. Je krijgt hier online begeleiding van en met BEP. Wil je meer weten over het BEP Dieet dan adviseren we je om het BEP Dieetboek aan te schaffen. Je kunt BEP op het WEB bezoeken via de volgende link: bepophetweb.nl

42 Reacties

 1. Oh, leuk voor je Marianne! Op zo’n manier ben ik ooit eens met Sonja begonnen. M’n vriendin: Snabbeltje had het boek, ik heb het doorgelezen toen en dacht: dit is het! En met zo’n motivatie moet je ook beginnen!

  Laat nog eens horen hoe het je vergaat met het Beppen!

  Bep: Nou, het boek maar boven aan je lijstje zetten he?
  Jij ook succes gewenst al je met het Bep gaat beginnen!

 2. Vandaag kreeg ik het boek van de prijsvraag binnen.
  Ik vind het een duidelijk en overzichtig boek.
  Nogmaals bedankt.

  Vriendelijke groet: Esmarelda

 3. Aaaaaaaaaaaaaahhhhhh!!! Ik heb het BEP boek gewonnen! Joh! Wát leuk! Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet meer dat ik mee had gedaan, nu dus wel weer! Goh, wat leuk! Al even in gebladerd vandaag! Staan héle leuke recepten in!

  Ik wil de uitgever en de redactie van vetvrij.com bedanken voor deze prijs!

  Super!

  Groetjes,

  Gerda

 4. Hallo allemaal, Ik ben ook al een paar maanden bezig om zelf af te vallen. Het lukt me helaas niet. Ik raak er echt door in een dip. Maar vanaf nu gaat dat veranderen. Want ik kreeg vandaag( met de prijsvraag gewonnen)het boek thuisgestuurd van BEP!!! Ik heb het doorgelezen en het lijkt me heel goed bij mij passen. Toch de gewone/gezonde dingen eten. Geen moeilijke puntentellingen. Het hele gezin kan eraan mee doen. Super bedankt hiervoor! En ik hou jullie op de hoogte van de afval- vorderingen. Groetjes van Marianne.

 5. Hey Melanie,

  Hier gaat alles geweldig,ik ben nog steeds aan het Beppen en ik ben inmiddels 8 kilo afgevallen.
  Heb 3 weken even gekwakkeld maar mn lichaam is over het dipje heen.
  Het gaat hartstikke goed met Bep en het is echt heel goed vol te houden.

  Nou de groetjes maar weer!
  Speranza

 6. Hoi Speranza, Hoe gaat het met je? zijn de kilo’s er nog steeds af? Ik ben benieuwd of BEP ook op de langere termijn werkt, dus of je er blijvend mee af kunt vallen. groetjes, mellanie

 7. Omdat de meeste afslankclub’s nogal veel geld vragen, gaan we 26 januari met een aantal dames zelf een afslankclubje beginnen. Het BEP boek is besteld. Nu nog afwachten of wij ook succes hebben, we zullen elkaar in iedergeval steunen. En elke week op de weegschaal natuurlijk!!!!!!

 8. Haai Rachel,
  Jaa de crosstrainer dat is ook mijn favoriet…dat schiet tenminste een beetje op qua calorieen.
  Ik ga 3x per week sporten waarvan 2x 1 uur op de crosstrainer a 600 cal.

  Heel veel succes met Beppen!!

  Speranza

 9. Heb m vandaag gekocht bij donner :D ga maandag beginnen… ga wel op de crostrainer ipv lopen… vind het niks met die sneeuw… haha
  ben zoiezo niet echt zon loper…

  Succes iedereen

 10. Hey Vivian,

  Te gek hoor dat je het BEP boek hebt besteld,als je je goed aan de 1300 cal. houd en lekker erbij gaat bewegen gaat het je zeker lukken die 8 kilo.
  Heel veel succes ermee hoor!

  groetjes Speranza

 11. Ik heb het boek net besteld via bol.com en krijg het morgen in huis, ik ga meteen aan de slag met BEP en ben erg benieuwd of ik hetzelfde resultaat als Speranza ga halen. Ik wil graag 8 kilo afvallen dus dat is wel te overzien.

 12. Ik ben vanmorgen na mijn ontbijt gaan lopen naar het winkelcentrum dat is ruim 35 minuten lopen. Ik denk ik ga lekker dat Bepboek kopen, maar hij ligt nog nergens in de winkel.
  Ik baalde daar wel van, want ik wil aan de slag.
  Ik ben al bezig met op mijn eten aan het letten en wandelen maar toch wil ik met dat boek aan de slag..Hij zou toch maandag in de winkels liggen? Als ik in de boekenwinkel er om vraag weten ze niet eens wat ik bedoel, dat vind ik heel vreemd.
  Maar ik ben met lege handen terug gaan lopen, en heb hem maar bij onze boekenwinkel besteld en nu is hij vrijdag middag binnen.
  Morgenochtend ga ik lekker naar de sportschool, en dan maar weer flink wat calorieen verbranden..ik verbrand nu meer dan ik binnen krijg hoor, ben ik bang maar ja..ik zie wel.
  groetjes van Ingrid

 13. Hey Ingrid,ja dat is balen zeg als je met een doel naar het winkelcentrum loopt om het BEP boek te gaan kopen en hij is niet!! GRRRRrrr ik zou daar ook van balen.
  Maar denk dat het nog een beetje bekendheid moet krijgen,wil het in alle boekenwinkels liggen.
  Wat ik wel heb gezien op de BEP site dat je hem daar had kunnen bestellen.
  Maar je heb het nu al gedaan en dat is een hartstikke goed begin!!!
  Veel succes hoor!!

  groetjes van Speranza

 14. Heey Speranza,

  Dus? morgen je weegschaaldag..ben erg benieuwd,haha jij natuurlijk nog veel meer!

  Ja het gewone leven is weer aangebroken,weer rustig naar de zomer toe en dan lekker in bikini of zwempak zonder extra zwembandjes. Ik begon 18 maand met drie zwembandjes en nu heb ik nog èèntje te gaan.

  Langzaam kom ik wel bij mijn doel terrecht, net zoals jij straks ook je doel bereikt…je moet maar denken ..samen staan we sterk. Met vallen en op staan bereiken we ons streefgewicht.

  Ik wens je deze week dan ook veel SUCCES!!

  Groetjes

 15. Hoi Speranza, Allereerst van harte met het behalen van het geweldige resultaat. 7 kilo in 6 weken, en dat in de moeilijkste maand van het jaar, petje af!!! Je weegt nu 75 kilo en ziet er goed uit, je mag trots zijn op jezelf! Ik ga zelf ook aan de slag met BEP. Bedankt voor je leuke berichtjes en volhouden he! Bernadette

 16. Hey Snabbeltje,
  Zo het gewone leven is weer begonne. Ik kan weer een beetje in het gereel komen.
  Ik denk niet dat ik aangekomen ben na de feestdagen, ik ga me a.s. woensdag pas wegen,want ik wil geen slaaf van mijn weegschaal worden.
  Ik heb lekker de smaak te pakken met BEP,ben ook van plan om lekker zo door te gaan.

  Jaaa heerlijk om met jullie lijners de ervaringen te delen,zo blijven we toch een beetje sterk.
  Nou zet um op…tot het volgende mailtje maar weer!!

  Groetjes van Speranza

 17. Hallo alle beppers van 2010,

  De beste wensen voor jullie allemaal.

  Wat leuk om al die berichtjes te lezen..en Speranza…jij gaat het natuurlijk halen (blijf in je zelf geloven)en als je nu in een dippie komt,typ het van je af,dat helpt bij mij ook altijd…maar zo te lezen gaat het hardstikke goed…dikke pluim hoor en ik wens je daarom ook heel veel SUCCES!!

  Natuurlijk wens ik de andere beppers ook veel succes!!

  Groetjes,
  snabbeltje

 18. De beste wensen Speranza! Heb je jezelf kunnen beheersen met al die oliebollen en appelflappen? Ik hoop het wel! Spannend zeg, nog een paar dagen. Wat denk je er zelf van? En hoe voel je jezelf bij dit dieet? Ik ga zeker naar je kijken en ben erg benieuwd! Succes met de laatste loodjes!

 19. Hey Anouk,
  Allereerst voor jou ook de allerbeste wensen en een superslank BEPjaar

  Tja dit zijn toch wel van die dagen dat je behoorlijk uit je ritme gehaald wordt en natuurlijk had ik daar ook last van.
  Maar ik heb wel van te voren afspraken met mezelf gemaakt waar ik wel en waar in niet aan mee zou eten.
  Gisteravond waren we bij mijn broer en schoonzus in Almere en had mezelf echt al voorgenomen dat ik een oliebol en een appelflap zou nemen,dat heb ik ook gedaan HEERLIJK(hihih) en verder heb ik wat van die rijstzoutjes genomen en 4 ovenhapjes.
  Voor mijzelf heb ik het idee dat ik aardig over de scheef ben gegaan,maar het valt reuze mee,ik heb ook heel veel hapjes en frituur afgeslagen.
  Vandaag moet ik nog een nieuwjaarsdag overwinnen bij mijn schoonmoeder en dan kan ik weer een beetje in het regelmaat komen.
  Hoop dat ik een beetje hetzelfde gebleven ben qua gewicht.

  Ja het gaat nu wel spannend worden wie de uiteindelijke “winnaar”gaat worden van de 3 dieeten ,ik heb zelf geen flauw idee wie dat gaat worden,maar 1 ding weet ik wel dat BEP voor mij een hele goede methode is en dan vooral omdat je van BEP alles mag eten als je maar je calorieen telt.
  Bep is zooo relax niks geen hongeraanvallen hoofdpijnen omdat je te weinig heb gegeten.
  Gewoon lekker eten(danwel met mate) de hele dag door met je gezonde tussendoortjes.
  Ook niet appart koken,gewoon lekker met je gezin aan tafel.
  In het begin is het even moeilijk met calorieen tellen,ik heb zo,n uitgebreid calorieenboekje gekocht daar kan je echt alles in vinden en berekenen.Maar nu weet ik bijna alles uit mn hoofd en tel ik iedere dag mn calorietjes bij elkaar.
  Ik heb in mijn leven echt ook alle dieten wel zo,n beetje uitgeprobeerd maar BEP is gewoon goed te doen en wat nog belangrijker is ook na het afvallen goed te blijven volgen met wat meer calorieen dan.

  Ik ben nu bijna 7 kilo afgevallen in bijna 6 weken en wil er nog wel 10,dus voorlopig BEP ik vrolijk door.

  Groetjes van Speranza

 20. Hallo Bernadette

  Voor de feestdagen had ik met mezelf al een beetje besproken wat ik wel en wat ik niet zou gaan eten.
  Dus had besloten om overdags tijdens de kerst beetje rustig aan te doen. In de namiddag heb ik wat toastjes met zalm gegeten,en met het avondeten hadden we chiness gehaald en daar heb ik Foe Yong Haai gegeten met nasi.
  Ik heb wel het toetje gegeten apfelstrudel met 1 bolletje ijs beetje slagroom en een chocolaatje.
  2e kerstdag was ik samen met mijn vriendin en hebben we overdags een wandeling met de hond gemaakt en s,avonds hebben we geplaatgrild met biefstuk en varkenshaasje en champignons, stokbrood zonder kruidenboter hihih
  Dus die dagen ben ik redelijk goed doorgekomen.
  Waar ik wel nu moet voor waken is deze vrije week vakantie,want dan ben je toch een beetje uit je ritme.
  Oud en nieuw zijn we bij mijn broer en schoonzus en die had het over kaasfondeu nou…NO WAY!! athans niet voor mij.
  Ik doe het wel met wat andere dingetjes en heb nu al besloten dat ik zeker wat van die overheerlijke zelf gebakken olibollen ga nemen.
  Tja zo is het maar een beetje aanrommelen deze dagen en in januari weer strak aan de bak.
  Maar met de Bep methode moet dat gaan lukken.

  groetjes van Speranza

 21. Hoi Speranza! Knap van je dat het zo goed gaat. Was het wel vol te houden tijdens de kerstdagen? en wat ga je met oud en nieuw doen? beetje smokkelen of ben je sterk genoeg? Je mag trots zijn op jezelf, hou vol.

 22. Hoi Anne,
  Je geeft aan dat je het boek gereserveerd hebt..
  Bij welke site heb je dit gedaan? Ik kan hem namelijk niet vinden.
  Groet Debbie

 23. Hoi Speranza,

  Knap van je dat je al zoveel afgevallen bent,in hoeveel weken is dit??

  Staan er in het boek ook weekmenu’s??Vond ik bij de sonja bakker boeken wel makkelijk namelijk.

  Ga zo door.

  groeten sandra

 24. Gefeliciteerd Speranza, een TOP resultaat, bijna 6 kilo afgevallen! Leuk om je op TV te zien. die 10 kilo die je af wil vallen moet haalbaar zijn, knap ook tijdens de feestdagen. Moet je het in totaal 3 weken volgen? Ik leef erg met je mee! Go for it girl!!!!

 25. Wie kan mij vertellen hoe het beweegprogramma eruit ziet?
  Is dat echt richting sportschool of mag je ook wandelen, zwemmen etc? Ik heb zo’n hekel aan fitness.

  Ik hoor het graag.

  Doei

 26. Hallo allemaal,ja heerlijk hoor dat het begin zo snel is gegaan met de kiloos.
  Het zal natuurlijk niet zo blijvendat er kilo,s afvliegen en straks met onsjes,maar dat is ook prima!

  Het bewegen mag je zelf bepalen Bep wil graag dat je 10.000 stappen per dag zet,maar je kan vanalles verzinnen om te bewegen.
  In het Bep boek staan ook 10 weken iedere dag een menu ,maar je kan er ook voor kiezen om zelf je calorietjes te tellen en zo lekker te blijven eten,wat jij lekker vind.

  groetjes speranza

 27. Hoi Speranza, goed zeg, dat BEP zo goed aanslaat bij je! Ik zag je laatst op TV, vanavond komt volgens mij de tussenstand. Ik denk wel daty BEP gaat winnen! Goed dat je sport met BEP, ik sport zelf ook 3x in de week. Wat is je doel? Ik ga zeker kijken vanavond! heel veel succes en hou je ons op de hoogte? Maria (die ook gaat BEPPEN!)

 28. Jaa het komt zo op tv om 18.15,maar ik weet geen eens wat er op beeld komt voor mij ook een verrassing.
  Mijn doel is om nog wel 10 kilo af te vallen,en dan eindelijk ook eens zo te houden,wat dat is het moeilijkst.
  Denk dat als ik eenmaal op gewicht ben altijd de basis van BEP moet blijven volgen.
  Ik hou jullie op de hoogte!
  groetjes van Speranza

 29. Hallo Beppers…
  Ik ben Speranza ,ik ben de testpersoon die bep voor Editie NL uitprobeerd.
  Ik kan jullie zeggen dat BEP echt een heel goed te doen dieet is. Het is geen crash dieet dat wil zeggen dat ze kiloos niet om je oren vliegen met afvallen,maar het is wel supergoed vol te houden.
  Je kan en mag eigenlijk alles eten,als je maar de calorieen telt en niet over de 1300 calorieen eet,maar ook absoluut niet minder!
  Bep zegt dat je lichaam een kacheltje is wat je juist(met gezonde dingen) moet opstoken om je verbranding op gang te laten komen.

  Wat ook heerlijk aan BEP is dat je gewoon met je gezin kan mee eten,en dus geen speciale dingen hoeft te koken,rijst pasta aardappels alles kan als je maar telt.
  Ik ben wel 3x in de week erbij gaan sporten2x cardio en 1x spieren.
  Kijk lijnen is nooit leuk,en je moet er ook 100% achter staan, het is een knop die je om moet zetten,maar ik persoonlijk vind dat met het dieetBEP het een stuk makkelijker gaat,en je heb niet de hele dag het idee dat je echt aan het lijnen bent.
  Want ook als je je streefgewicht hebt bereikt moet je door met je gedrag te veranderen en dan is BEP heel goed te blijven volgen.
  Mochten jullie vragen hebben aan mij hoor ik het graag,ik kan ze ook altijd voorleggen aan Carisia Bosman,dat is degene die BEP uitgevonden heeft.
  Nou meiden zet um op,met zn alle komen we er wel,als heel Nederland aan het “BEPPEN” is

 30. Hoi Claudia, ik heb het boek gereserveerd op de site, dan heb je het de eerste week van januari in huis. ik verwacht met bep eindelijk eens voorgoed van mijn overgewicht af te komen. Hoeveel kilo moet jij afvallen? ik 12 kg, dus dat is te overzien.

 31. Ik ben erg benieuwd naar het BEP Dieet. Ik zag het op televisie. Jammer dat het boek pas in 2010 te koop is, maar ik ga het zeker kopen. Claudia

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in