Bep kiest liever biologisch, puur en eerlijk!

Alweer een column van Carisia Bosman. bep gaat Biologisch!

Hebben jullie het ook gezien/gehoord op TV dat bij een grote supermarkt ‘puur en eerlijk’ een heel belangrijk onderwerp is, wat scoort? Er werden het afgelopen jaar 17% meer biologische producten verkocht. Het marktaandeel groeit hard. Ik moet wel eerlijk, ‘puur en eerlijk’ zeggen dat ik niet altijd voor deze producten kies. Maar wel dat ik bij mezelf en ons gezin opmerk, dat we er steeds vaker voor willen kiezen. Waarom kies je er niet voor? Omdat het prijsverschil soms aanzienlijk is en de boodschappen hierdoor duurder uitkomen.

Wakker Dier

Waarom kies ik/we er vaker voor? Omdat ik onder andere wakker geschud ben door de stichting ‘Wakker Dier’. Die reclames komen wel zo hard binnen dat je er niet omheen kunt. Neem bijvoorbeeld deze: ‘Wist u dat deze kip het meeste ruimte heeft bij u in de oven??’ Nee toch…..dat wist ik niet! Dat wil zeggen, daar ben ik me niet van bewust/denk ik niet over na. Had ik natuurlijk wel kunnen weten, iedereen weet toch van het bestaan van legbatterijen en opgehokte en opgefokte kippen?? Met veel antibiotica in leven gehouden waardoor, zoals recent onderzoek aantoonde, de mensen eerder resistent(immuun=ongevoelig) worden en de medicijnen slecht of niet aanslaan! Word eens wakker!! Er zijn nog vele andere voorbeelden te noemen maar wat is het voorbeeld/de opdracht van onze Schepper? Hij heeft gezegd dat wij goed moeten zorgen voor de dieren. Dat betekent dat wij een verantwoordelijkheid hebben dat, voor zover het van ons afhangt, wij respectvol met de dieren omgaan. En ze niet mishandelen voor massaproductie voor een lekker goedkoop stukje vlees! Uiteindelijk gaan we hier zelf aan ten onder (resistentie voor antibiotica, uitputten van de landbouw etc.)

Gezond BEPPEN

Wat heeft dit met afslanken en met BEP te maken? BEP wil graag dat je gezond afslankt. Dat de producten die je kiest, goed zijn voor je lichaam. Dat je niet te veel bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt. Bewuste keuzes maken, niet voor veel, maar voor voldoende producten. Een vriend attendeerde mij laatst op het feit dat het ook belangrijk is om te bidden dat God het voedsel dat je eet, tot zegen laat zijn voor je lichaam. ‘Puur en eerlijk’ eten en Gods zegen vragen over onze bewuste keuzes! Dat is best lastig. Wij kunnen hierin vaak een voorbeeld nemen aan de wereld, die het belang hiervan soms meer inziet als de doorsnee christen.

3 Reacties

  1. Uitsluitend in de zogenaamde welvaartlanden kunnen (sommige) bevolkingsgroepen zich veroorloven biologisch voedsel te kopen. Wanneer de hele wereld over zou schakelen op biologisch voedsel (hetgeen onmogelijk is), zouden er nog véél meer mensen honger lijden. – Wanneer je je gezin gezond en verantwoord eten wilt voorschotelen, is het verstandig veel verse groente, veel vers fruit en kleine porties marger vlees/vis te serveren. – Ik heb die ” schepper” nooit ontmoet, waaraan u refereert.

  2. Ik koop voor mijn gezin 80% biologische en als ik het vergelijk met toen ik dat niet zoveel deed valt het prijsverschil echt heel erg mee hoor. Ik ben gemiddeld 15 euro meer kwijt per week voor 4 grote gezonde eters. Er wordt altijd gezegd dat het duurder is maar als je gezond eet heb je ook minder nodig dat beseffen mensen zich niet. Veel mensen zijn te dik en waarom? juist omdat ze teveel eten (niet iedereen hoor er zijn soms duidelijke problemen aanwezig waar voeding geen rol in heeft weet ik maar al te goed als voedingstherapeut) Wanneer je biologische eet koop je vanzelf minder en de ongezonde troep laat je mooi achter in de supermarkt. Mijn karretje is volgeladen met gezonde producten, ook voor het milieu kies ik het puur en eerlijk assortiment dus het afwasmiddel, de wc reiniger ga maar door, ja ook een beetje duurder maar je doet tenminste wat voor het milieu, want als je voor puur en eerlijk kiest of het nou voeding is of b.v een wc reiniger dan werk je elke dag mee aan een beter milieu. Lees ook eens Een gezonde eter voelt zich beter

    haha Albert Hein zal me wel een prettige reclame maker vinden, maar ze maken wel eindelijk biologische voor iedereen mogelijk.

    TIP: koop het maar eens 1 week en ga af van je standaard producten, en laat alle rotzooi liggen ik durf te wedden dat het bedrag erg mee zal vallen.

  3. Leuke column Caricia, ik ben BEP volger van het eerste uur en heb het boek niet meer nodig. BEP zit tussen mijn oren, mijn man noemt me zelfs beppie ;) groetjes van Beppie / Selma

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in