Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners

‘Hoe komt het toch dat steeds meer kinderen te zwaar zijn?’ wordt gewichtsconsulente Sonja Bakker vaak gevraagd. Haar antwoord is eigenlijk heel simpel: we weten niet meer zo goed wat een gezond eetpatroon is voor onze kinderen. Zelf was Sonja een dikke baby. Voor haar vijftiende had ze alle diëten die er waren al gevolgd. Toen Sonja de opleiding tot gewichtsconsulente is gaan volgen, ontwikkelde ze haar eigen dieetmethode. Haar eerste boek: Bereik je ideale gewicht! is een bestseller. Door haar nuchtere aanpak en de bruikbare weekmenu’s zijn duizenden mensen met behulp van dit boek afgevallen. Gewichtsconsulente Sonja Bakker garandeert je: met haar kant-en-klare weekmenu’s speciaal

voor kinderen, leer je je kind een gezond eetpatroon aan, zonder dat je er heel gekke dingen voor hoeft uit te halen. Dit boek is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 18 jaar die hun ideale gewicht willen bereiken. Voor elke leeftijdscategorie is er een apart hoofdstuk, opgebouwd uit verhalen uit de praktijk, tips en adviezen, recepten en weekmenu’s. Gewichtsconsulente Sonja Bakker runt haar eigen praktijk. Zij begeleidt mannen, vrouwen en vooral kinderen die op een gezonde manier van hun overgewicht willen afkomen.

Bestel dit boek bij bol·com

Bereik je ideale gewicht voor kinderen én tieners !
Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners !
Sonja Bakker

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Of bestel een van de andere boeken van Sonja Bakker

Bereik je ideale gewicht !
Bereik je ideale gewicht !
Sonja Bakker

 

Bereik en behoud je ideale gewicht!
Bereik en behoud je ideale gewicht!
Sonja Bakker

Zomerslank met Sonja
Zomerslank met Sonja
Sonja Bakker

Gezond genieten met Sonja
Gezond genieten met Sonja
Sonja Bakker

Verleg je grenzen met Sonja en Rik
Verleg je grenzen met Sonja en Rik
Sonja Bakker

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Heb jij dit boek gelezen? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

38 Reacties

 1. Ik ben 1.52, ben 11.5 jaar en een meisje en weeg 37.5 . ik ben he erg met mijn gewicht bezig en ik denk dat ik veel te zwaar ben. Klopt dat? En zoja, wat moet ik doen?? Help aub!!!
  Ik hoor graag
  Gr.
  Annoniempie

 2. Beste mensen.

  Zelf ben ik een meisje van 12 jaar, doordat al dat flinterdunne modellen pagina’s in boekjes was ik onzeker geworden over mezelf. Als ik in de spiegel keek, vond ik mezelf een dikke buik hebben, dikke benen etc. daardoor ben ik een dieet gaan volgen en kreeg in een dag maar onder de 900 kcal. in. Ik werd dunner en dunner, maar mijn gezondheid ging er sterk op achteruit.

  Beste jongens/meisjes, jullie zijn perfect zoals jullie zijn! Laat je niet gek maken door flinterdunne modellen etc. Elk mens heeft wel hier en daar wat vet,dat hoort er gewoon bij! En als je bijv. door een BMI meter overgewicht hebt zegt dat helemaal niks! Spieren etc. wegen ook wat!

  Krijg gewoon zelfvertrouwen! Niemand is perfect!

  -Natasja

 3. Onze dochter van 5 bijna 6, is 1.24 en woog 33.6 kg. Stevige tante. Bewoog veel, we eten sowieso gezond en naar onze mening altijd goed. Boek van Sonja Bakker gekocht, omdat dit voor haar gewoonweg niet gezond was. Begonnen met het boek. Nu 3 weken later (ze is ondertussen ook 6 geworden)…2.5 kg afgevallen zonder honger en zonder zeuren. Ze mag alles, maar de combinaties en hoeveelheden zijn crusiaal. Snoepen doen we niet, maar ze mag gewoon een ligs, rijstwafel, bastognekoek etc..dat was hier uit den boze. Nu niet meer. Alleen de porties die ze at (alles is lekker!!!) zijn heel klein (waarschijnlijk in anderen hun ogen “normaal”…) en ze is verzadigd. Helemaal blij met het boek…en ons kind met haar dageliujkse koek.!

 4. we zaten met onze dochter in een mallemolen van haar gewicht..al eigenlijk vanaf haar geboorte..niks hielp…en mevrouw kwam alleen maar aan…bloedtesten enz enz..allemaal gehad…
  om enigsinds mijn verhaal kort te houden..
  haar kleding..door haar ben ik destijds een kinderkledingwinkel gestart onder de naam egeltje en de beer..wat voor mij als moeder met een dochter met overgewicht een geweldige ervaring is geweest, en ook naar andere ouders..ik overtrof de C&A en kwam zelfs op SBS6, ook in het blad ouders van nu kwam ik te staan…
  al gauw werden de orders gewoonweg te duur en moest ik stoppen met veel verdriet..
  onze dochter heeft in het ziekenhuis elke woensdag meegelopen met een project of eetgewoontes enz enz..maar zeg nou eerlijk..maakt het een kind uit wat er allemaal in eten zit..het is allemaal zoveel..
  de nadruk werd op de ouders gelegd..maar niet iedereen valt in 1 hok te duwen…ook wij deden ons best…
  uiteindelijk zijn we zelf te werk gegaan..via google..samenstellingen vinden..uitzoeken tot diep in de nacht…
  onze dochter was 58 kilo en 9 jaar oud….inmiddels is ze door onze eigen eetpatronen..samenstellingen 24 kilo afgevallen…het is en ligt puur aan de combinatie die je maakt…
  en ja..mevrouw kan snoepen…eten..en drinken..en is voldaan…
  via het GGD wisten ze niet wat ze zagen..een normaal eetpatroon met de normale dingen..ook voor de rest van het gezin..en zo enorm goed vol te houden…
  wat ik hier mee wil zeggen is..een combinatie van voedingen heeft wel degelijk invloed op het gewicht..het is alleen weten waar je moet zoeken..
  Ik zal al je vragen graag beantwoorden..
  groetjes Anouk

 5. ik ben 1.64 ongeveer en ik weeg 54 is dat te dik? en hoe kan ik afvallen? ik eet niet veel maar dat komt omdat ik niets lust..
  ik beweeg niet heel veel maar 1 keer in de week doe ik aan een sport
  ik denk dat ik alleen maar meer moet bewegen voor afvallen of zoiets alleen ik sta dus niet egt bekend om bewegen..

 6. Ik ben zooo jaloers op jullie,,
  jullie zijn zoo dun en klagen overalles wat niet moet!!1

  Ik weeg veel meer en iik eet normaal,
  ik ben 15 weeg 74 en ben 1,73 lang.. en ik loop/wandel ong. 3 uur in de week en ik werk 4 uur in de week (de hele 4 uur lopend)
  vielsteviele:p..
  ik weet alleen niet hoe ik kan afavllen en op gewicht blijft!,,iemand tips?

 7. hallo,
  mijn dochter is 10 en is 51 kilo dat is best wel zwaar ze wil wat gewicht verliezen maar niet werkt ik heb alles al geprobeerd!!!!!
  Sharon

 8. heey,
  ik ben een meisje van 13 (bijna 14)
  en ben 1,71
  mijn gewicht is 54!!!
  ben ik nu echt niet te dik??
  ik voel me echt super dik!!
  meiden uit mijn klas zeggen dat ik gewoon niet dik ben enzo :-S

  • Prachtig gewicht niets aan doen!!!!Ik ben 1.77 en weeg 70kg…gewoon maatje 38 hoor en BMI zit bij mij gewoon in het midden dus jij bent helemaal TOP meid.

 9. Ik heb een probleem ik ben 12 jaar en 1.60 maar ik weeg 63 kilo ik wil wel afvallen maar ik kan geen goed dieet vinden hebben jullie tips voor een dieet?? Trouwens ik beweeg wel veel.

 10. Op deze site staat een goede site waar je je BMI kunt berekenen. Alleen je gewicht en lengte invullen en dan je leeftijd opzoeken onder het kopje ‘gezond gewicht’. Als je nog steeds twijfelt, heb het er dan toch even over met je ouders.. misschien kan je een keer een afspraak maken met de huisarts, voor de zekerheid.

  Ik herken het ook helemaal wat jullie zeggen, ik wil al mijn hele leven afvallen. Maar er worden al veel goede tips gegeven, lees ze, en doe er iets mee! Neem inderdaad eens een extra broodje mee, dat is echt niet gek! Geloof me, als je honger hebt, gaat het je niet lukken om af te vallen. Daar ga je alleen maar van snoepen. Lekker naar buiten ’s middags, alleen al een stuk wandelen kan prima helpen.

  Kortom, probeer minder te snoepen – dit kan al een heel verschil maken! En probeer lekker naar buiten te gaan om te wandelen, of ga sporten.

  Heel veel succes! En laat je niet gek maken, je bent prima zoals je bent!

 11. hooii allemaal, ik ben een meisje van 15 jaar ik ben 1.71 en weeg 58 kilo. ik weet dat daar niks mis mee is maar als ik zelf in de spiegel kijk voel ik me onzeker omdat al m’n vriendinnen zo dun zijn en als ik dan met hun loop voel ik me zo dik. daarom zou ik toch nog een paar kilo’s kwijt willen, ik snoep niet veel en sport 5 uur in de week. heeft u misschien nog meer tips.

  groetjes,
  Vera

 12. heey , ik ben 14 / 62 kg / 161 .

  Ik vind echt dat ik te veel weeg , ik heb een dikke kont , ik ben echt heeeeeeeeeel ongelukkig , ik heb al veel dingen geprobeert om te vermageren , niks helpt , kan iemand mij helpen?
  mijn ideale gewicht is 56 , ik ben nogal zware beenderen…

 13. hoi alle mensen die willen afvallen.
  oke oke, zelf wil ik ook graag de nodige kilootjes kwijt. maar jullie doen allemaal zoo overdreven! hier op deze site zie je rechts een bmi berekener. en jullie zijn allemaal goed gewicht of bijna onder. en ik ben echt wel zwaarder dan jullie, en ik wil ook wel wat afvallen, maar komop, doe dat dan op een slimme manier! ik heb ook allemaal foute dingen gedaan, niet echt anorexia, maar een beetje anders, ik probeerde het zeg maar, en dat moet je ook echt niet doen, je krijgt dan namelijk eetbuien. wat ik nu nog steeds heb hoor! maar dat komt ook gewoon omdat ik een puber ben. en iedeeren maakt zich druk, over vriendjes (jazeker, ik ook) en over zwemmen, gym en omkleden, en als je in een winkel bent met je vriendin die dunner is dan jij, en zij kan alles aan en jij niet, voel je je zo ongelukkig, ik weet het. dat heeft iedereen! als je toch echt wat wil afvallen, sport genoeg, probeer snoepjes en koekjes weg te laten, en neem meer brood mee naar school,zodat je geen trek en dus geen vreetbuien thuis krijgt. en neee, meer broodjes eten is niet stom, en als iemand vraagt waarom je zoveel broodjes mee hebt( wat niet zo is, wij moeten 6/7 broodjes per dag eten) zeg dan: dan krijg ik thuis geen zin in snoep!of zoiets, maak je niet druk. sorry voor mijn verhaal, maar ja.
  kijk naar je pluspunten.
  (dat klinkt echt debiel, maar denk na, het is wel zo (; )

 14. ik ben 14 jaar ik ben denkik 1.63 en ik weeg 68 kilo ik schaam me egt ik heb egt een enorme buik help me ik wil in 2 maanden ofzo 5 kilo vermageren en ik wil geen onderbuik meer !!!!!!

 15. heey ik heb een probleem ik ben 160 cm en weeg 65 ik schaam me kapot de zomer komt en ik kan gen eens een leuk hempje aan doen ik moet altijd iets wijds hoe kan ik in 1 maand afvallen help me please wordt gek!!!

 16. Hallo,Olga
  Dat ligt er aan hoelang u dochter is.
  Ik ben zelf 14 jaar en weeg 39,5 ik ben 160cm.
  Bereken haar bmi maar hou ook rekening met haar lichaamsbouw.
  groetjes
  of me

 17. Nee, je hebt een BMI van 18,6 je moet uitkijken dat je niet afvalt, als je zo blijft is het prima,, !! Ga zo Door..!!

 18. Heeey!,
  ik ben een meisje van 11,5 !, en ik ben 18 februari wordt ik 12, ik ben 1,67 en tussen de 51 & 52 kilo!
  is dit te zwaar?

  xx,
  mij

 19. Hey alle meiden hier die willen afvallen. Waar zijn jullie mee bezig? Jullie zijn toch helemaal niet te zwaar?!!!? Jullie ouders/vriendinnen en A-jay hebben gelijk om hirtegen te zijn!Als je zo doorgaat krijg je anorexia en geloof me, dat wil je écht niet meemaken. Ik heb het zelf gehad op m’n 13, maar ben nu 16 en allang terug op goed gewicht. Ik weeg nu 52 kg voor 163 cm. Dat is meer dan fotomodellen wegen, maar zo zie ik er het best uit en zo voel ik me ook. Leer jezelf toch aanvaarden zoals je bent!
  Love you all en suc6
  May

 20. Meiden laat ik even heel duidelijk wezen, jullie allemaal zijn absoluut niet dik.
  misschien dat een paar van jullie een beetje overwicht hebben, maar zijn absoluut niet te dik. Jullie moeten jullie niet zo druk maken over je gewicht, jullie zijn nog lekker jong, en horen te genieten van jullie leven en niet zo druk maken over die dingen. Iedereen is zo mooi zoals die is, en laat je door niemand iets wijsmaken. Is er een leuke jonge waar je helemaal gek van bent, maar hij jou niet ziet staan omdat hij jouwn “uiterlijk” niet bevalt, dan is hij jou gewoon niet waard. En weet hij niet wat hij mist! Dus dames maak je niet zo druk en geniet van je leven.

  Groeten,
  A-Jay

 21. hee,

  k heb een probleeem k vind mezelf veelste dik en te zwaar.
  ik ben 1.71m & 62kilo ! :|

  ik schaam me der echt voor, alleen de meeste mensen zeggen dat k helemaaal niet dik ben wat moe tik nou toch geloven?

  maaarja ik heb al alles geprobeeert en ik ben voor alles toe in staat, dus weetje een goede manier?

  xx

 22. Ik zit zelf nog NET onder het streefgewicht, ik ben 1.71 en weeg 68! En wil op z’n minst 8 kilo kwijt! Maar hoe berijk ik dat! Ik drink al veel water, sport 3x per week ben sinds kort begonnen met 4 keer per week Joggen!

 23. Ik heb een probleem. ik ben een meisje van 14 jaar ik ben 1,70 meter lang en ik weeg 63 kilo. ik wil graag afvallen maar dat mag niet van mijn ouders want die zeggen dat ik er goed uit zie. ik heb op verschillende sites gekeken voor mijn bmi te berekenen en volgens zo’n meter heb ik een gezond gewicht. heeft u misschien tips?

 24. Jaa, ik heb ook het probleem dat ik wil afvallen, op dit moment ben ik al een tijdje bezig alleen ik kan niet op heel erg veel plekken tips vinden of een uitprintbare afslankmethode. Dus moe tik het zelf doen en mijn moeder is hier dan ook erg op tegen, maar ja. Ik vroeg me af of mensen nog tips hebben of sites?

 25. Hallo, ik ben een meisje van bijna 13 dat haar zelf veel te zwaar vind.
  Ik heb op heel veel manieren geprobeerd op af te vallen alleen het lukt maar niet.
  Ik ben 1.60 en weeg 48 kilo ..ik op op een paar sites mijn BMI berekend en dat is allemaal goed .. alleen ik wil toch afvallen.
  Het mag ook niet van m’n ouders .. heeft u tips om toch af te vallen ?

 26. hallo ,
  k heb het boek niet gelezen maar ik heb er wel een vraag over.
  staat er ook een tabel in over hoeveel een meisje van 9 jaar ongeveer mag wegen?
  mijn dochter is 9 en weegt 40.7 kg dit op 2-12-07 een maand geleden op 6-11-07 woog ze 39.7 ze is dus in 1 maand 1 kilo aangekomen is dit normaal en is ze niet te zwaar voor haar leeftijd?

  Ik hoop op een andwoordt van u

  Groetjes Olga

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in