Home Lifestyle Cosmetica Wat is het Beste Natuurlijke Middel Tegen Rimpels Onder je Ogen?

Wat is het Beste Natuurlijke Middel Tegen Rimpels Onder je Ogen?

Last van rimpels onder je ogen? Rimpels zijn de grootste vijand van iedere vrouw (en van veel mannen). Rimpels zijn vaak de eerste tekenen van het ouder worden van de huid. Botox, dure huidcrèmes met exotische ingrediënten en fillers, ze worden allemaal ingezet om deze rimpels te bestrijden. Maar zijn er niet gewoon natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen? Of zijn er zelfs dingen die kunt gebruiken die je misschien nu al wel gewoon in de koelkast hebt liggen?

Druivenpitolie

Druivenpitolie is waarschijnlijk niet iets dat wekelijks op je boodschappenlijstje staat, maar het is in veel grotere supermarkten wel gewoon te koop. Het middel staat wel bekend als een van de meest krachtige natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen. Druivenpitolie gaat een van de belangrijkste oorzaken van rimpels tegen, de veroudering van de huid door zonlicht. Daarnaast heeft het een sterke ontstekkingsremmende werking en bevat druivenpitolie veel antioxidanten (bron).

Komkommer

Wellicht ben je bekend met het gebruik van komkommer als je verbrand bent. Om dezelfde reden kun je komkommer ook gebruiken als middel tegen rimpels. Komkommer bezit namelijk eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid vochtiger wordt (bron). Dit is vooral van belang bij plekken waar de huid van zichzelf wat kwetsbaarder is, zoals onder de ogen.

Een voordeel aan komkommer is dat het ongetwijfeld de goedkoopste manier is om rimpels tegen te gaan. Je hebt maar een paar plakjes komkommer nodig. In de aanbieding koop je een komkommer vaak voor minder dan 50 cent per stuk.

Kokosolie

Kokosolie wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt als vervanger van andere plantaardige oliën in de keuken, omdat het boordevol zou zitten met gezonde vetten. Maar kokosolie kan ook prima gebruikt worden als hydraterend middel. Uit onderzoek is gebleken dat het middel beter werkt dan minerale oliën als het gaat om het bevochtigen van de huid (bron).

Het lijkt misschien een beetje een rare gedachte, maar kokosolie is het meest effectief als je het voor je slaap zachtjes inmasseert gedurende tien minuten. Tijdens de nacht laat je de kokosolie zitten, zodat het goed de tijd heeft om zijn werk te doen. Vergeet alleen niet om de kokosolie ’s ochtends weer te verwijderen!

Eiwit

Nog zo’n middel dat je waarschijnlijk altijd wel in de koelkast hebt liggen. Scheidt wat eiwit van het eiwit geel en breng het voorzichtig aan onder je ogen. Op een gegeven moment gaat de huid wat trekken. Dat is het teken dat je het eiwit moet weghalen, omdat je anders de huid juist kapot trekt waardoor je een ander probleem krijgt; wallen onder de ogen.

Avocado

Avocado lijkt wel goed te zijn voor alles, en is ook een van de beste natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen. Als je de tijd hebt, kun je een soort avocadomoes maken en deze aanbrengen onder je ogen. Dit doe je door eenvoudig met een lepel het vruchtvlees van de avocado samen te prakken. Deze moes laat je ongeveer twintig minuten lang zitten. Heb je minder tijd, dan snijd je alleen plakjes avocado en deze leg je onder je ogen. Je moet de plakjes dan wel zachtjes aandrukken, omdat ze anders niet overal contact maken met je huid.

Overigens kun je het gedeelte van de avocado dat je niet gebruikt het best opeten. Het eten van avocado heeft namelijk een positieve invloed op de hoeveelheid collageen in de huid (bron).

Collageen

Een oorzaak van rimpels is de afbraak van collageen. Als we ouder worden begint collageen af te breken. Het gevolg is dat verouderingsverschijnselen zichtbaar worden. Om dit tegen te gaan dien je de hoeveelheid collageen in het lichaam te vergroten. Dit is de reden waarom cosmetici dit gebruiken als een vulmiddel om rimpels weg te werken. Het is zacht weefsel en veelzijdig in gebruik. Uit recente onderzoeken is gebleken dat het drinken van collageen je huid aanzienlijk hydrateert na acht weken. Tevens maakt het de huid sterker en strakker.

Mardanti Collageen

Mardanti Collageen is een nieuwe manier van huidverzorging en vele malen effectiever dan de traditionele crèmes. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan veroudering van de huid. Mardanti Collageen is aanzienlijk voordeliger dan creme en bevordert van binnenuit een mooiere en strakkere huid. In tegenstelling tot crèmes versterkt collageen je huid van binnenuit. Mardanti Collageen wordt ondersteund door een groot aantal bewijzen en klinische studies. Deze tonen aan dat crèmes niet kunnen doordringen tot de diepere huidlaag. Door het dagelijks drinken van Mardanti Collageen wordt je huid steviger, sterker en zodoende ook minder rimpelig. Daarnaast zorgt Mardanti Collageen ook voor gezond lichaamsweefsels. Je zult merken dat je huid er sterker, mooier en steviger aanvoelt en uitziet. De actieve ingrediënten bereiken via de bloedbaan de diepere huidlaag. Vloeibaar collageen is tot 20 keer krachtiger dan een collageen in een tablet en zelfs 50 keer krachtiger dan traditionele crèmes.

Natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen

Ook al helpen huidcrèmes en andere producten tegen rimpels zeker, moeder natuur heeft ook veel in huis. Er zijn tal van natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen die je misschien op dit moment wel gewoon in de koelkast hebt liggen.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in