Beste Collageen Pillen en Poeder

Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar dat maakt het ook lastig. Want wat zijn nu de beste collageen pillen. Aan het eind van dit artikel weet je het antwoord. Wij zetten verschillende soorten collageen voor je op een rijtje.

Collageen supplement onzin?

Er zijn verschillende mensen die beweren dat het slikken van collageen, of dit nu in de vorm van een poeder of een pil is, weinig bijdraagt. Het slikken van een collageen supplement is geen onzin. Want ook al wordt de collageen in je lichaam eerst afgebroken, de bouwstenen worden later in je lichaam weer in elkaar gezet. Als je geen collageen supplement neemt, heb je dus de bouwstenen ook niet, of althans minder.

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in ons lichaam. De stof speelt een belangrijke rol in de elasticiteit van de huid, spieren, gewrichten en de bloedvaten. Er zijn verschillende typen collageen, elk met een eigen specifieke functie.

Beste collageen poeder

beste collageen pillen en poeder
beste collageen pillen en poeder

Omdat de collageen in je lichaam eerst wordt afgebroken, maakt het dus niet uit of je collageen poeder of pillen gebruikt.

Wel is het zo dat de oorsprong van de collageen belangrijk is. Het is nog niet goed mogelijk geweest om een veganistisch of vegetarisch collageen supplement te maken. Collageen is een eiwit en kan wel door het lichaam gemaakt worden als je de juiste aminozuren in je dieet opneemt.

Collageen poeder met vitamine C

Of je nu de beste collageen pillen of poeders zoekt, het is belangrijk om goed op het etiket te kijken. De aanwezigheid van vitamine C is erg belangrijk voor de effectiviteit van de collageen.

Hoe dit zit? Nou, het is aangetoond dat vitamine C bijdraagt een snellere en effectievere opbouw (of eigenlijk heropbouw) van collageen in het lichaam (bron). Een collageensupplement met vitamine C is dan ook effectiever dan een supplement zonder dit extra ingrediënt.

Collageen poeder Kruidvat Beste Collageen Pillen en Poeder Collageen poeder vanille maanden x

Ook bij Kruidvat zijn verschillende collageen poeders en pillen verkrijgbaar, zowel van het eigen merk als van andere, bekendere merken. Mardanti collageen is helaas niet te koop bij Kruidvat.

Nutrimea collageen review

Nutrimea Collageen is een van de bekendste supplementen op de markt. In de verschillende Nutrimea Collageen Reviews die wij tegenkwamen, kwam een ding toch wel vrij duidelijk naar voren. De concentratie van collageen is veel te laag. Aangezien Nutrimea ook nog eens een relatief duur supplement is, kun je beter even wat verder kijken.

Collageen bijwerkingen

Omdat collageen door zoveel menen wereldwijd gebruikt wordt, is er uiteraard ook onderzoek gedaan naar de veiligheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat collageen veilig is (bron). Bij een van de meest gedetailleerde studies naar viscollageen, bleek geen van de verschillende risico’s (ziekten, gifstoffen) aangetroffen te zijn (bron).

Collageen poeder etos

Ook bij Etos tref je verschillende soorten collageen in het schap aan. Etos heeft in tegenstelling tot sommige andere drogisterijketens geen eigen huismerk, maar er zijn wel allerlei andere merken die je online of in de winkel kunt bestellen.

Gehydrolyseerd collageen waarschuwing

Zijn er waarschuwingen tegen het gebruik van collageen? Nee, het middel is volledig veilig om te gebruiken. Er zijn geen grote incidenten of bijwerkingen bekend. Wel is het zo dat de effectiviteit van collageen op een gegeven moment afneemt. Als je meer dan 10 gram collageen per dag neemt, is het effect van de extra doses verwaarloosbaar. Dit geldt ook voor de beste collageenpillen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in