Het Beste Collageen Poeder, Hier moet je op letten

Als je op zoek bent naar een manier om de veroudering van de huid tegen te gaan, dan kan het haast niet anders of je bent het woord collageen tegen gekomen. Collageen is een lichaamseigen stof, een eiwit, die een belangrijke rol speelt in de elasticiteit van de huid. Collageen drank is een van de manieren om extra collageen binnen te krijgen. Wat is collageen drank en wat doet het?

Dit is wat je in dit artikel leert

 • beste collageen poeder consumentenbond
 • beste collageen poeder huid
 • collageen poeder ervaringen
 • beste collageen poeder vis
 • collageen poeder apotheek
 • beste collageen poeder nutrimea
 • collageen poeder onzin
 • beste collageen poeder 2022
 • collageen drank kruidvat
 • collageen drank ervaringen
 • collageen drinken gevaarlijk
 • collageen drank apotheek
 • collageen drinken helpt dat
 • beste collageen drankjes
 • beste vloeibare collageen
en nog veel meer

Wat is collageen drank?

Collageen is een van de belangrijkste bestanddelen van de huid. Vooral type I collageen is onmisbaar in ons huidweefsel. Naarmate wij ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen die ons lichaam aanmaakt langzamerhand af (bron). Dit komt omdat ons lichaam niet meer zo goed in staat is om collageen aan te maken.

Door middel van de inname van collageen, blijft de huid beschermd tegen veroudering. Belangrijk is hierbij wel dat je je huid en je lichaam verder goed verzorgt. Ook zaken als stress, roken en overmatige blootstelling aan zonlicht zorgen voor veroudering van de huid. Inname van vitamine C draagt daarentegen bij aan de aanmaak van collageen (bron).

Hoe wordt collageen drank gemaakt?

Collageen zelf is niet zo makkelijk in te nemen. Collageen zit opgesloten in bijvoorbeeld de huid van dieren. Deze delen zijn niet altijd direct eetbaar. Zo zit varkenscollageen voornamelijk in de huid (bron). De collageen moet hier eerst uitgehaald worden. Als je dat hebt gedaan, dan krijg je een gelatineachtige substantie. Ons lichaam kan deze stof niet zo goed verwerken.

Collageen poeder en dus ook collageen drank bestaat dan ook uit aminozuren. De gelatineachtige substantie uit dieren of vissen wordt met enzymen als het ware opgeknipt in poeder. Als mensen dit collageenpoeder innemen, dan maakt ons lichaam hier weer collageen van.

Het collageen poeder wordt vervolgens in een potje of in een sachet verkocht. Je voegt de collageen toe aan een glas met water. Dit geheel roer je goed, totdat het volledige poeder is opgelost. Het geheel lijkt dan op een soort verdunde jam. Deze drink je op. Het is het beste om dit voor het slapen gaan te doen, zodat de collageen ’s nachts door het lichaam kan worden verwerkt.

Welk collageen is het beste?

Je kunt collageen uit verschillende bronnen gebruiken om de gezondheid van je huid te verbeteren. Echter zijn niet alle soorten collageen even effectief. Dit heeft te maken met de samenstelling. Je lichaam benut de binnengekregen aminozuren zo effectief mogelijk en maakt dus grofweg het soort collageen dat je binnenkrijgt.

Viscollageen bestaat voor het grootste deel uit collageen type I. Belangrijk is ook om te weten dat collageen makkelijk oplost. Dit betekent dat de aminozuren zo effectief mogelijk kunnen worden gebruikt door het lichaam. In sommige gevallen kan het zinvol zijn om een andere soort collageen te gebruiken, bijvoorbeeld als je last hebt van een blessure of een verwonding. In dat geval is rundercollageen beter.

Wat is de beste collageen drank?

Niet iedere collageen drank is even geschikt als je iets wilt doen tegen de veroudering van de huid. Dit heeft te maken met de samenstelling van de aminozuren in de collageen drank. De beste collageen drankjes op de markt bevatten extra vitamine C. Doordat je dit inneemt tegelijkertijd met de collageen, vindt de omzetting van aminozuren naar collageen zo efficiënt mogelijk plaats.

De meeste collageen supplementen zijn erg duur. Mardanti Skincare is een verrassend betaalbare keuze. Omdat het product ook toegevoegde vitamine C bevat, is het zeer effectief. Wil je meer weten over Mardanti Skincare collageen drank? Lees dan deze review.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in