Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport De Beste Eiwitdieet shakes

De Beste Eiwitdieet shakes

Veel mensen volgen een eiwitdieet met shakes. Zij vervangen meerdere keren per dag gewone maaltijden door eiwitdieet shakes. In dit artikel lees je alles dat je altijd al wilde weten over eiwitdieet shakes. Je leest onder meer hoe effectief de diëten zijn en wat de ervaringen zijn van anderen.

Wat zijn eiwitdieet shakes

Eiwitdieet shakes zijn maaltijdvervangers op basis van eiwitpoeders. Je voegt een sachet of een paar maatschepjes toe aan melk, water of yoghurt en schudt of roert goed. Al snel heb je een eiwitrijke maaltijd die je snel op kunt eten. Hierdoor zijn deze shakes ook geschikt om mee te nemen onderweg of naar je werk.

Zoals de naam al doet vermoeden bevatten de meeste shakes vooral eiwitten. Let er alleen wel op dat er ook producten op de markt zijn die juist rijk zijn aan koolhydraten. Deze shakes zijn een stuk minder effectief dan andere shakes. Door de koolhydraten krijg je eerder honger.

Het exacte gebruik van de eiwitshakes verschilt van methode tot methode. Soms vervang je al je maaltijden door eiwitshakes, in andere gevallen alleen het ontbijt en de lunch. Soms krijg je uitgebreide maaltijdschema’s, maar er zijn ook diëten waarbij je wat meer vrijgelaten wordt. Hier krijg je wel richtlijnen, omdat je de effecten van de eiwitdieet shakes tenietdoet als je ongezond gaat eten.

Hoe helpen eiwitdieet shakes je bij het afvallen?

Mits je de eiwitdieet shakes goed gebruikt helpen ze je bij het afvallen. De werking van eiwitdieet shakes is gebaseerd op twee belangrijke wetenschappelijke principes.

Het eerste principe is dat je de calorie-inname beperkt. Hierdoor krijg je minder calorieën binnen dat je verbrandt. Dit is een wetenschappelijk bewezen manier om gewicht te verliezen (bron). Tot zover niets vreemds.

Het tweede principe is een stuk belangrijker. Het volgen van een eiwitrijk dieet helpt je om je spiermassa te beschermen (bron). Je lichaam gaat zo niet je spiermassa afbreken, maar kiest ervoor om het vet te verbranden. De shakes en het bijbehorende dieet bevatten ruim voldoende eiwitten om dit te doen.

Eiwitdieet shakes ervaringen

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat echte mensen vinden en merken van het gebruik van eiwitdieet shakes. De belangrijkste variabele hierbij is natuurlijk het gewicht. Een dieet op basis van eiwitdieet shakes leidt tot een gezond en duurzaam gewichtsverlies. Veel mensen verliezen ongeveer tien kilo in drie maanden en blijven daarna op gewicht. Voorwaarde hiervoor is wel dat je je langzaam je dieet aanpast.

Uit echte ervaringen blijkt dat sommige mensen in het begin even last hebben van de omschakeling. Bij sommige mensen is het lichaam het niet meer gewend om vet te verbranden. De eerste paar dagen kun je je een beetje moe en soms zelfs wat ziekig voelen. Na verloop van tijd krijg je echter steeds meer energie. Dat is ook de ervaring van Brenda die afviel met Timfit SX5.

Andere eiwitdiëten

Niet ieder eiwitdieet bestaat uit shakes. Er zijn ook eiwitdiëten op basis van ‘vast voedsel’. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat diëten op basis van vast voedsel niet zo effectief zijn (bron). Dit komt waarschijnlijk omdat het moeilijker is om je aan deze diëten te houden. Je kunt eenvoudig de porties te groot maken of meer toevoegen van minder gezonde ingrediënten.

Wel of geen eiwitdieet shakes

Als je af wilt vallen zijn eiwitdieet shakes een goede optie. Een dieet met shakes is makkelijker vol te houden dan een dieet op basis van vaste voeding. Belangrijk is daarbij wel om een product te kiezen dat een goede samenstelling heeft. Dit betekent dat je het best een product kiest met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Als er daarnaast ook nog eens vitaminen, mineralen en vezels inzitten is het helemaal een verstandige keuze.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in