Biamed Bestellen en Beoordelen

Wat is Biamed ?

Het Biamed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten in samenhang met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers.

Het Biamed Dieet kent vier pijlers

1. In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

2. In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

3. Meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

4. Deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.

De fasen van het programma

Het Biamed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

De Bia-meting

Binnen het BIAmed concept wordt gebruik gemaakt van de BIA-meting. Met deze eenvoudig uitvoerbare techniek wordt de hoeveelheid vet, spierweefsel en water in het lichaam bepaald. De BIAmeting wordt verricht als met het programma wordt gestart en vervolgens bij iedere controle (eenmaal per twee weken).

De BIAmeting laat zien wat het effect van de inspanningen is geweest en wat er in het lichaam gebeurt. Zo blijkt of het lichaam gezonder van samenstelling wordt. Eventuele bijstelling van het programma is hiermee op individuele basis mogelijk.

Wat is jouw ervaring met Biamed? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

75 Reacties

 1. Waar kan ik het bestellen is mijn vraag?
  Heb het zon 12 jaar geleden gebruikt en kreeg er toen zakjes bij om chocolade smaak te krijgen.
  Vanille vind ik niet lekker zijn die ook nog te krijgen?

 2. Ik vraag mij af of dit forum nog gebruikt wordt en of er nog mensen zijn die Biamed gebruiken. Ik ben vandaag weer begonnen met dit dieet. 5 jaar terug ben ik hier goed mee afgevallen 10 kilo. Helaas mijn eetpatroon laten versloffen en geleidelijk aan weer 7 kilo aangekomen. Zou het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen.

  • Ik ben nu weer 4 dagen bezig met biamed. 7 jaar geleden ook eens gedaan en toen 30 kilo afgevallen..Heel veel kilootjes weer terug .Heb het biamed kookboek nog van toen en ik koop het online.Hoop er , ondanks mijn leeftijd, toch weer wat kilootjes af te krijgen..succes idereen die hier aan begint of bezig is.

 3. Vandaag begonnen met Bia Med ga niet naar meting wat eet ik als avond eten? Ik weet 200 gr groenten, 100 gr vlees maar hoeveel eet ik aan aardappelen , riist of spagetti

 4. Hallo allemaal,
  Ik zag al deze vragen en heb opgemerkt dat BIAmed sinds kort ook Facebook gebruikt, volgens mij kan je via die Facebook vragen stellen over het gebruik van BIAmed.

  • Met succes heb ik het Biamed dieet gevolgd. Ik ben ruim 10 kilo afgevallen. Ik kende het van acht jaar geleden. Mijn huisarts is geen consulente meer; ik heb het online besteld. Ik ben rolstoelgebonden, dus ik moet goed op mijn gewicht letten. Kan ik het Biamed dieet één keer per jaar gebruiken?

  • hallo, ik wil graag 3 blikken bestellen van bia med. 1 startblik en 2 andere.
   kan dat via internet of moet ik dat ophalen ? ik woon in friesland, nabij Leeuwarden . heb geen behoefte aan metingen e.d. want ik ken het product en wil alleen graag de zomerkilo,s er af werken.

   kan ik biamed bestellen in een webwinkel?

   groet, Anja.

 5. Mijn vraag is of je de biamed alleen kan krijgen via de dietist og ook gewoon online of ergens anders.Ik wil het gewoon gebruiken voor een paar kilo’s eraf en het lukt me maar niet dus daarom wil ik dit gaan doen maar op de site staat dat het alleen via de dietist kan .Ben benieuwd!!!!!

  • Jaren geleden was ik ook aan de bionorm gegaan in een jaar tijd 30 kilo lichter maar sinds ik gestopt ben kom ik weer snel aan
   Ik zou ook graag weer aan de bionorm willen maar dan zonder diëtisten is die ook zo te koop?

  • Ik wil graag weten waar ik in rotterdam begeleid af kan vallen met de biamed methode.

   groeten van lucia

 6. Wat een positieve verhalen allemaal! Ik ben vandaag begonnen met Biamed maar misschien ligt het aan mij maar ik vind het zo ontzettend vies!!!! Ook met Aardbeienyoghurt vind ik het nog vies…. iemand tips om de smaak te verbeteren en dat het eten ervan mij niet zo tegenstaat?

 7. Beste , ik wilde vragen wat kosten biomed
  ik heb het toen ook zonder begeleiding gedaan elke dag een shake dat ging goed
  dat was beter dan van de drogist andere merken werken niet.

  Stephan

 8. Ik ben ook gistere begonnen met biamed ik wil 12 à 13 kilo kwijt..
  Maar ik vind het best wel moeilijk vooral de eerste 2 dagen.. Wie weet of ik vandaag mijn twede dag een opkikker mag drinken. Ik wens iedereen succes..

 9. Hallo,

  Ik ben net gestart met het programma.
  Nu is mijn vraag, mag je tussendoor onbeperkt rauwkost eten? Ik heb namelijk als ik aan een dieet begin heel erg de behoefte om te kauwen.
  En als je ” flauw” wordt kun je dan een opkikker nemen.
  Begreep ook van iemand dat die de hele dag aan de soepstengels zat.
  Hopelijk kunnen jullie me helpen.
  Groetjes Vlinder

 10. Het werkt geweldig! Maar je moet wel gemotiveerd zijn en geen extra’s nemen, dat heb ik wel gemerkt.
  Ik begon een paar jaar geleden op 1 november, met opzet vóór de feestdagen, om niet ook die dan erbij komende kilo’s nog weer eens kwijt te moeten raken. Het ging geweldig. Op 1 december was ik ongeveer 5 kilo kwijt, op 1 januari 9 kilo en op 1 februari stond ik op een totaal gewichtsverlies van 14 kilo. Ik hou het wel goed bij; en ik moet zeggen dat ik een diëtiste nog steeds nodig heb. Maar ondanks mijn nog altijd grote hang naar chocola en brood is er is toch een nieuw besef gekomen, en de laatste keer was het vochtgehalte, evenals het vetgehalte, weer opnieuw afgenomen en de spieren toegenomen. Houd moed!
  Nog enkele tips: ik merk wel dat beweging erbij goed werkt en ook dat je na je avondmaaltijd niets meer moet eten. Ik vergeet vaak te drinken, dat is ook niet bevorderlijk voor een snel gewichtsverlies . . .
  Sterkte iedereen!

 11. @ Anna, Ja dat vraag ik me ook af.
  Ik ben begonnen met Biamed, ben nu in 4 weken 3 kilo lichter. Was de 1e twee weken verkeerd ingesteld waardoor ik 9 ons was afgevallen. Is veel te weinig.
  Dus als je een “schouder” nodig hebt of iets wil weten geef maar een gil.

  GRoeten IPI

 12. Hallo Biamed collega’s, is dit forum nog actief?
  Ik ben ontzettend aan het waggelen, dan wel dan niet biamed, staat me soms zo tegen, geloof ik er wel in…of toch maar gewoon beperkt eten…bleh! Ik wil toch echt 20 kilo kwijt…..met wie kan ik mailen zodat we elkaar gaan coachen?

  • Ik ben weer begonnen. En wil heel graag wat kilo’tjes kwijt. Ik weet dat het kan. Maar pff ik vind het moeilijk hoor. Je mag me mailen hoor.

  • Hi, ik ben benieuwd hoe het je vergaan is tot nu toe. Ik heb maandag een afspraak bijde dietiste en wil starten met biamed. Ook ik zou wel willen mailen om af en toe wat feedfack te geven/krijgen…

 13. Hallo allemaal,

  Mijn man en ik zijn nu 2 dagen bezig met biamed.
  Morgenavond willen we een normale maaltijd nuttigen, iemand
  nog makkelijke en lekkere recepten.

  Alvast Bedankt

 14. Hallo Yvonne,
  Dat snap ik wel van je mailadres maar als we elkaar willen helpen met Bia-Med (wat ik graag doe vanwege mijn eigen succes) moeten we toch maar even de stap wagen. Mijn naam (zonder het streepje erboven) 1962 er gelijk achter en dan bij chello.nl :) Groetjes Angélica

 15. Ik ben inmiddels 50 KG afgevallen met Bia-Med. (Dikke schouderklop voor mijzelf)
  Ik ben inmiddels een soort reclamebord onder mijn coillega’s en vrienden en heb er al talloze aan het Bia-Med programma gekregen…allemaal met succes (althans die personen die ook écht de intentie hadden om er wat aan te doen).
  Ik ben zelf 50 jaar en heb hemel en aarde gehad in het verleden aan diëten en schommelingen…Bia-Med heeft mij inmiddels weerhouden van een maagbandje en ik heb er nu na 10 maanden nog steeds geen enkele moeite mee om dit te volgen in mijn gezin.
  Ik ging van maat 54 naar maat 40 :-)

  • Angélica, wat een prachtig verhaal. Ik zit echt ontzettend in de knoop met mezelf omdat ik zo ontzetten aan het jojo’en ben in gewicht èn in mijn gedachten … dieet, maagband, dieet, maagband, acceptatie, toch maa dieet, nee … maagband. Nu ik jouw verhaal zo lees, ga ik toch naar mijn huisarts om bia-med te proberen … want eigenlijk vind ik het zetten van een maagband doodeng. Ik zou zo graag meer ervaringen van je willen horen, maar durf hier ook niet zomaar m’n emailadres neer te zetten …

 16. Beste Juut,

  Mijn diëtiste vond het ook onhandig uitgelegd, maar het is eigenlijk heel simpel.

  Je eet drie keer per dag. 2x een shake of reep, 1x normaal. Wanneer je normaal eet mag je zelf bepalen.

  Verder 2 liter caloriearmdrinken en maximaal twee keer per dag een bouillon/opkikker vooral om je zout te kort aan te vullen.

  Goede recepten? Lastig, voor iedereen is het aantal koolhydraten verschillend.

  • Inmiddels is er een Bia-Med receptenboek uit….geweldig! Helemaal afgestemd op het aantal koolhydraten van onze maaltijden….ik loop er mee weg !

 17. Juut: je kan een afgestreken maatschepje in een klein afgesloten bakje meenemen naar je werk. De gehele shake van te voren bereiden en meenemen is geen aanrader!

  Renetta: ik lees dat je ook snoept? Dit zou weleens de reden kunnen zijn dat je niet afvalt aangezien dit de insulinespiegel verhoogd en hiermee de vetopslag bevorderd en de vetafspraak stopt.

  Oihiba: op http://www.biamed.nl kan je adressen en nummers vinden van diëtisten en artsen.

  Succes allemaal!

  • Bedankt katja voor je antwoord! Ben nu met mijn derde dag bezig(was toch maar wat later begonnen) Vind het zo nu en dan toch wel zwaar.+ Ik vind het vrij onduidelijk opgeschreven over wanneer en wat en hoe.
   Had het handiger gevonden als er een echt schema bij de Biastart had gezeten.
   Zo van; dag 1, dag 2 etc.
   Vandaag dus de fout in gegaan..dacht dat je de shake’s 2 keer verdeeld over de dag mocht nemen wanneer je wilt. Maar las later terug dat je dat bij je avondmaal moest nemen….Morgen dan maar. Heb wel een paar keer “gezondigd”, crackertje, opkikkertje meer dan is aanbevolen…..
   Waarom ik het raar vind dat er geen schema bij zit is gewoon omdat ik het al duur zat vind zo’n bus biamed. Je de recepten etc appart moet bestellen is mij gewoon te duur. Heeft iemand van jullie nog goede recepten wat in dit dieet past? En zou je de repen van bijvoorbeeld weightcare kunnen eten ipv biamed?
   Of is dat weer heel andere koek? Ik ben in deze 3 dagen al wel 2.5 kilo afgevallen en ik loop hard 3 á 4 keer in de week zo ruim een half uur.
   Ik zou graag nog zeker 10 kilo eraf willen……Ik weet ik moet geduldig zijn….

   In ieder geval, jullie allemaal ook succes met dit dieet!
   En alvast bedankt voor het antwoord.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in