Biamed Bestellen en Beoordelen

Wat is Biamed ?

Het Biamed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten in samenhang met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers.

Het Biamed Dieet kent vier pijlers

1. In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

2. In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

3. Meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

4. Deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.

De fasen van het programma

Het Biamed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

De Bia-meting

Binnen het BIAmed concept wordt gebruik gemaakt van de BIA-meting. Met deze eenvoudig uitvoerbare techniek wordt de hoeveelheid vet, spierweefsel en water in het lichaam bepaald. De BIAmeting wordt verricht als met het programma wordt gestart en vervolgens bij iedere controle (eenmaal per twee weken).

De BIAmeting laat zien wat het effect van de inspanningen is geweest en wat er in het lichaam gebeurt. Zo blijkt of het lichaam gezonder van samenstelling wordt. Eventuele bijstelling van het programma is hiermee op individuele basis mogelijk.

Wat is jouw ervaring met Biamed? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

75 Reacties

 1. Hallo, ik wil morgen gaan beginnen. Ik moet per 3 uur een afgestreken schep nemen, kan je dit al voor bereiden? Al doseren van te voren? Aangezien ik moet werken???? Vind het zo stom om op je werk dit te moeten doen……

 2. Hallo mede afvallers….teminste als het lukt
  Een 5 jaar terug was ik 20 kg afgevallen maar net als de meeste weer aan gekomen. 13-10-2011. 85.2. Nu 24-11-2011. 80.5

  Het gaat dus erg langzaam ,de vorige keer ging het heel snel ik begrijp het niet weeg alles .mag 450 kcal. 80 kolh. Dat is best veel.van daag weer op de weegschaal geweest wat blijk 0.6 af gevallen en 0.6 aan vet er bij ik snap er niets van gebruikde dieeten van 5 jaar terug.
  Waar om lukte het toen wel en nu niet.ik snoep .maar probeer het nog even vol tehouden

 3. In 2,5 week 5,5 kilo afgevallen!! Ik ga nog 2 weken zo door, op dezelfde strenge wijze, dus zonder tussendoortjes of andere “verboden” dingen. Het is goed vol te houden terwijl ik toch lichamelijk werk doe. Boven verwachting mag ik wel zeggen!

 4. Hoi ben ook begonnen met biamed,vraagje ik neem het in met optimel yoghurt.
  Lees nergens dat dit wel niet mag,vult wel lekker.
  Ook ik ben tezwaar en wil 15 kilo kwijt.

  • Ik neem het met magere kwark omdat ik geen andere melkprodukten lust. Daar doorheen doe ik dan het sap van 2 uitgeperste sinaasappels zodat ik er nog een beetje smaak van heb… En zie onderstaand resultaat. De diëtiste zei dat het dan minder hard zou gaan, maar bij mij werkt het dus goed.

  • Ik neem half melk, half Optimel drink. Smaakt prima en mag van mijn huisarts. Ik val er ook mee af volgens de verwachtingen.

 5. Vorig jaar aangevangen met Biamed. Moest dringend afvallen. Hogebloeddruk (door) overgewicht, en andere lichamelijke klachten. Inmiddels ruim 17 kilo afgevallen. Zoals wordt gemeld, wordt de hoeveelheid die je afvalt naarmate je je doel bereikt minder, maar je valt af!! Daarbij is het wel belangrijk om intensief sporten (ik cardio / fitness 3x per week) dat werkt het beste! Vooral in het begin vliegen de kilo’s je om de oren. Erg motiverend. En het is daarbij goed voor je conditie, want die was puur slecht merkte ik. Maar JIJ bent diegene die de stap moet zetten en niemand anders.
  Maar alleen een dieet is niet voldoende. Dat gaat uiteraard wel, maar dan duurt het allemaal wel heeel erg lang.

 6. Ik ga morgen beginnen met BiaMed!
  Heb net een blik Bia Start gehaald.

  Mijn doel is om in ieder geval 13 kilo kwijt te raken.
  Volgens de arts moest ik minder afvallen maar ik heb het gevoel dat ik iets meer kwijt moet.

  Ben benieuwd hoe het gaat!!

 7. Ik heb het nu 3 x gedaan met biamed, de 1e keer viel ik 42 kg af en voelde me al die tijd goed, daarna langzaam maar zeker weer gegroeid niet alles er weer bij maar toch….. daarna nog 2 x maar ging langzamer en het komt elke keer weer terug de kilo’s.
  Nu ben ik zover en heb mn eet gewoonte’s omgegooid voorgoed, gezond eten vooral ook niet te weinig dat werkt echt niet en ben april begonnen en ben al 8 1/2 kg kwijt. Af en toe kan ik gewoon eens wat nemen en dan gewoon zonder me naar e voelen daar over , eet veel fruit gewoon warm eten en rauwkost.
  Dit werkt echt!!!!

 8. Ik ben nu 1 maand bezig met bia med en ik heb 4,7 kilo verloren. Ik was ten einde rad omdat niets hielp. Mijn schildklier is verwijderd en het is dus moeilijk om af te vallen.
  Ik ben doorverwezen door mijn internist naar een huisarts die deze methode toepast. Gelukkig maar. Ik moet nog 15 kilo afvallen en dan ben ik op mijn streefgewicht!!!
  Als het zo doorgaat ben ik over 4 maanden weer zo goed als nieuw!!!!
  Het werkt echt!!!

 9. In verhouding is BIAmed goedkoper dan Weightcare. In de BIAmed blikken zitten in verhouding meer dan in de weightcare blikken. Daarnaast zijn de repen evenduur.

  Mijn ervaring is dat BIAmed veel beter vult dan weightcare.
  Ik ben nu gestopt met weightcare en ben overgegaan op BIAmed.

 10. Biamed is makkelijk te bestellen bij Dietistenpraktijk Waterland. Is erg betrouwbaar. Heb er nu 5x wat besteld en het wordt binnen 5 dagen bezorgd.

 11. Waarom kost Biamed zo duur, 44 euro een bus terwijl Weightcare vaak in de reclame te koop is voor 8,50 euro, en de samenstelling bijna gelijk is.

 12. Ik start morgen met BEAmed, niet zo zeer om heel veel af te vallen, maar meer om mijn lichaam weer aan bepaalde voedingsstoffen te laten wennen, zonder daar gelijk heel veel van aan te komen, daarnaast zou ik wel graag nog 5 kilo kwijt willen.
  Is er iemand die ook op deze manier is begonnen met BEAmed?

 13. In 2001 met Biamed 30 kilo afgevallen, maar na ongeveer 5 a 6 jaar zaten alle kilo’s er weer aan en echt niet omdat ik zoveel meer ben gaan eten. Daarom heb ik besloten om eerst de opleiding voedingsconsulent te gaan doen en nu dan voedingsdeskundige en echt waar je mag blij zijn als je max. 10% van je lichaamsgewicht blijvend afvalt, want bijna 97% met welk dieet dan ook is na ongeveer 5 jaar weer op zijn oude gewicht of zelfs zwaarder. En de gevaren van jojoën is hoogstwaarschijnlijk groter als dat aanvankelijk werd gedacht (daar lopen nog allerlei onderzoeken naar). Dus een gezond leef, eet en bewegingspatroon aanleren en dan leren jezelf te accepteren ook al is dat niet in een maatje 36, dat is het aller beste dieet!!!!!

 14. Hallo ik ben begonnen met Biamed, heb het eerder gedaan ben toen 20 kilo afgevallen wat er weer aanzit. Ga nu weer met goede moed beginnen, nu 4 dagen bezig. Ben licht in mijn hoofd, en als ik (weer) water drink klinkt het alsof het in een lege emer terecht komt *grin. grin*.
  Nou ja, ik een denk maar aan het resultaat.

 15. Ook ik ben 45 kilo afgevallen .
  Maar inmiddels 15 er weer bij.

  Als je aanleg hebt om dik te worden heb je levenslang wat voor dieet ook.
  Ik kan echt niets extra”s nemen of uit eten gaan of er zit wel weer een pond of een kilo bij.

 16. Wij zijn nu bezig vanaf 9 mei mijn man is met Biamed afgevallen 15 kg. en ik 18 kg maar ik moet er wel bij zeggen dat wij 3 weken vakantie hebben gehad en toen alles gegeten en gedronken all incl. vak.
  na 15 dagen was mijn man aangekomen 7.8 kg en ik 3.3kg.
  Het enige waar wij nu mee te kampen hebben met de onwijze trek van mijn man naar chocolade terwijl hij dat voorheen nooit zo bijzonder vond en ik heb geen rem meer als ik iets stiekem snoep van 1 snoepje ga ik gerust over tot een hele hand snoep.
  Weet iemand hier iets tegen om dit in bedwang te houden

 17. Ik heb een jaar lang Bia Med gebruikt en ben 32 kg afgevallen.
  Die zijn er nog steeds af na bijna anderhalf jaar.
  Ik doe ieder half jaar even een kuurtje en weet zo zeker dat het goed blijft gaan. Tuurlijk moet je niet veel snoepen, dat is voor niemand goed , zeker als je aanleg om dik te worden hebt.

 18. Ik heb een bestelling geplaats Bij Diet Plus maar tot op heden heb ik niks ontvangen en wel betaald. Ik heb het volgende besteld:

  Producten :
  1 x BIAstart (Euro 44.00)
  4 x BIArepen (Euro 7.60)

  Verzendkosten : Euro 9.26

  Totaal betaald via iDeal : Euro 60.86

  Iemand ervaring?

 19. wij zijn hieraan begonnen via dietist
  Mijn man en ik zijn gisteren begonnen met biamed. nu was gisteren einde van de dag toch wel een hongerig gevoel.
  Vandaag 2e dag zal blijken
  maar de maaltijd s’avonds as. maandag om dat te bereken wat je mag en hoeveel daar zou ik graag wat adviezen van anderen krijgen.
  Heeft iemand er makkelijke weg van gebruik voor?
  Ik zou graag makkelijke maaltijden hebben dit ivm. gehele dag werken en laat thuis.
  alvast bedankt voor reactie

 20. Hallo Marga, ik bestel biamed bij mijn huisdokter maar je moet maar eens op de site kijken bij biamed daar kun je volgens mijn ook bij een diatiste terecht. veel succes

 21. kun je biamed norm via de mail bestellen en wat kost dit dan. nog een vraag? ik ben nu met biamed bezig via de arts graag zou ik willen weten of je dit vergoed krijg ik ben bij de siz (plus) verzekerd deze verzekering werkt samen met de vgz groetjes Liesabella

 22. Hallo allemaal, ik ben nu twee weken met biamed begonnen en ben 1,5 kilo kwijt. gaat wel goed maar af en toe toch een hongergevoel en dan zoek ik voor afleiding. wat ik wil weten? omdat biamed vrij duur is weet er iemand wat je van de ziekenfonds terug krijg ( ik ben bij VGZ SIZ plus verzekerd) je betaald iets van 25 euro voor de meeting en 44 euro voor biamed start dat is 69 euro wat krijg is terug van de ziekenfonds.
  graag reactie groetjes.

 23. Hallo, ik heb net biamed binnen en ga nu beginnen. Mijn vraag is: Nou heb ik om de verzendkosten te drukken 2 bussen biamed start besteld, maar ik lees dus dat je na twee weken over moet op biamed norm, hoe erg is het als ik 2 keer die start neem? Help help help

 24. Hoi allemaal, ik ben nu 8 weken bezig met biamed en ik ben ongeveer 6kg afgevallen. Toch vind ik het nog best wel lastig om overdag niets anders
  te nemen dan die 2 shakes. Kan het kwaad als je rond een uur of 12 een broodje extra neemt en dit savonds weer compenseerd met je aardappelen? Een dieet is natuurlijk nooit een blijvend eetpatroon. uiteindelijk stop je daar een keer mee en dan komt het lastigste: niet vervallen in je oude eetpatroon, want door dat eetpatroon ben je zo dik geworden. En ook leer je bij biamed hoe je dat moet doen.Tis dus geen loze belofte van biamed dat de kilo’s eraf blijven, jij bent zelf degene die het er weer bij aan eet en dat is iets wat veel mensen tegen zichzelf moeten zeggen. Het dieet werkt wel, maar jij bent degene die het oude eetpatroon niet afleert! Succes met de kilo’s!

 25. Ook ik ben 4 jaar geleden afgevallen op biamed 20 kg.
  ging erg snel binnen 4 maanden,maar ook heel erg snel kwam het er helaas weer aan.
  als je er aan begint is het voor altijd.
  ik moet zeggen je had inderdaad geen hongergevoel en het was erg gemakkelijk,alleen dat vele avondeten brak mij op.
  zo’n 5 snee brood met beleg ,of warm eten 350 gram aardappels,groente vlees.
  een beste bord vol kan ik je zeggen dan hoefde je echt ‘savonds niets meer. groetjes els

 26. Hoi, ik ben nu 3 weken bezig met Biamed en dus ook nog heel enthousiat.
  Ik moet 16 kg! aan vet kwijt. Dit ga ik waarschijnlijk niet halen maar heel dicht erbij in de buurt komen is voor mij een streven. Ik heb het nu nog zin in en ik gebruik Biamed met magere yoghurt wat mij prima bevalt, ik vind het nog elke maaltijd “heerlijk”. Komt waarschijnlijk door de honger hahaha.
  Ik ga zeker door tot de grote vakantie en hoop daarna eindelijk eens succesvol te kunnen stabiliseren. Ik heb 20 jaar lang alles al geprobeerd en toch telkens weer aangekomen… Als het me nu niet lukt (ga ik niet vanuit hoor), dan houd ik ermee op en ga naar een praatclub voor mensen die moeten leren hun gewicht te accepteren hahaha.

  groetjes, Jidi

 27. Hallo ik ben marga kroes, voor ongeveer 6 jar geleden ben ik met biamed begonnen , ik voelde me prima bij dat dieet en viel goed af , ben in totaal 42 kg afgevallen, maar helaas alles zit er alweer bijna aan , het heeft me veel geld gekost , en had gehoopt dat dit nou eindelijk eens blijvend zou zijn , maar helaas , ook hier laat het volgens mij weer zien beter je eetgewoontes aan te passen . zo gauw je weer gewoon gaat eten sluipt het er weer in , snoepen enz. langzaam maar zeker word je weer zwaarde en elke keer verleg je je grenzen , ach toe maar het is maar 5 kg , maar ja….
  veel succes en ik hoop dat jij wel resultaat zal blijven houden

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in