Home Lifestyle Zo kom je van je Bierbuik af

Zo kom je van je Bierbuik af

De fitness en dieet industrie maakt jaarlijks miljarden door het verkopen van dieetsupplementen en fitnessapparatuur. Deze hulpmiddelen maken het eenvoudig om een slank en strak uiterlijk te krijgen. Wel, dat wordt steeds beloofd. Toch blijft het moeilijk om vet van die bekende probleemplekken af te krijgen. De buik is 1 van die probleemplekken waar vet op blijft hopen. Voor de meesten van ons is dit ook de plek waar je als laatste vet verliest. Is de buik 1 van je probleemplekken? Probeer jij al langer om van die zogenaamde bierbuik af te komen? Voor jou heb ik dan supergoed nieuws! Je kunt die bierbuik vaarwel zeggen zonder die dure dieetmiddelen. In dit artikel vind je eenvoudige tips die een ieder kan toepassen om van een bierbuik af te komen.

Hoe krijg je een bierbuik?

De benaming is totaal misleidend aangezien je geen bierdrinker hoeft te zijn om een bierbuik te krijgen. De bierbuik zie je vaker bij mannen ouder dan dertig jaar. De voornaamste oorzaak is een disbalans in de hormonen. Deze disbalans ontstaat door het volgende:

  • Veel stress
  • Te weinig bewegen
  • Ongezonde voeding

Is een bierbuik schadelijk voor de gezondheid?

Kort gezegd: Ja!

Dit overtollig buikvet is schadelijk voor de gezondheid en ziet er niet leuk uit. Het verhoogt het risico op bepaalde ziekten en aandoeningen. Daarom moet je die bierbuik zo snel als mogelijk aanpakken. Het vet dat in de buik wordt opgeslagen zit tussen de belangrijke organen zoals de darmen, maag en nieren. Bovendien bestaat er al langer een sterk verband tussen overtollig buikvet en ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, verminderde gevoeligheid voor insuline, ontstekingsziektes, kanker en longaandoeningen.

Hoe kom je van die bierbuik af?

Je kunt van die bierbuik afkomen door de oorzaken aan te pakken. De stress, ongezonde voeding en het te weinig bewegen zul je moeten aanpakken. Enkele tips volgen hieronder.

Voorkom stress

Dit zal wellicht het moeilijkst zijn om aan te pakken voor bepaalde mensen. Soms zit je gewoon in een stresssituatie waar je niet onderuit kunt. Dit is niet gezond, vooral niet op lang termijn. Neem daarom de tijd om te ontspannen en volledig tot rust te komen.

Voldoende slapen helpt al veel. Ga wat eerder naar bed zodat je 8 tot 9 uren per dag kunt slapen. Dit zal de stressklachten drastisch verminderen. Anderzijds helpt het je gewicht op peil houden doordat je minder snel naar ongezonde voeding grijpt wanneer je goed uitgerust bent.

Richt je op zaken die je blij maken. Maak elke dag wat tijd vrij om iets leuks te doen. Tien minuutjes luidop lachen om een filmpje doet al veel voor je humeur. Een andere tip is om elke dag te noteren waar je naar uitkijkt.

Eet gezonde voeding

Minder calorieën eten is niet genoeg om van die bierbuik af te komen. Het is ook zaak dat je de juiste calorieën eet. Voedingsmiddelen zoals wit rijst, chips, koekjes en wit brood kun je het liefst niet meer eten. Een dikke buik krijg je van bewerkt voedsel, zulke voedingsitems worden moeilijk door je lichaam verwerkt. Vervang ze met vers fruit, groenten en volle granen. Hierin zitten antioxidanten en voedingsvezels die juist buikvet helpen verminderen.

Ga meer bewegen

Sporten binnen of buiten de sportschool is een effectieve manier om een strakke, platte buik te krijgen. Combineer cardio-oefeningen met krachttraining voor optimaal resultaat.

Krachttraining maakt je spieren sterker en geeft de verbranding een boost. Je ziet er daardoor fitter uit en je lichaam zal meer calorieën verbranden door de dag heen. Doe daarnaast ook wat cardio-oefeningen zoals joggen of fietsen om nog meer vet te verbranden.

Met deze tips kom je zeker van die bierbuik af. Het vergt wel wat inzet en tijd van je, maar je komt er zeker!

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987