Home Gezondheid Bijwerkingen Paracetamol en andere Pijnstillers

Bijwerkingen Paracetamol en andere Pijnstillers

De Nadelen van Paracetamol en andere pijnstillers

Een ziekte of een klacht in je lichaam is een teken dat je iets niet goed doet. Het lichaam waarschuwt je. Grijpen naar medicijnen, pijnstillers of andere onderdrukkende middelen zal de oorzaak  van het probleem niet laten verdwijnen .De klacht kan na een tijdje zelfs chronisch worden of het lichaam zoekt een andere uitweg in de vorm van een heftige ziekte.

Een ziekte of een klacht is altijd een teken dat het lichaam zijn afvalstoffen niet kwijt kan raken. Het lichaam zoekt dan een weg naar buiten en uit zich in een ziekte. Het begint vrijwel altijd met kleine klachten zoals hoofdpijn, een griepje, verkoudheid, gewrichtspijn, huidproblemen, depressiviteit, slecht slapen of buikpijn. Het immuunsysteem begint te loeien bij het pijnsignaal en probeert de afvalstoffen op te ruimen. Zodra er minder afvalstoffen aanwezig zijn, kan het zelfgenezingsproces in het lichaam zijn gang gaan. Ook is pijn een signaal van een tekort aan water of zuurstof.

Wanneer er aan pijn of ziekte geen gehoor wordt gegeven, kan een kleine klacht uitgroeien tot een grotere en uiteindelijk tot iets gevaarlijks. Want pijn, zoals buikpijn of een simpele verkoudheid, die onderdrukt wordt met medicijnen, kan uiteindelijk lijden tot ontstekingen. Een ontsteking kan uiteindelijk weer tot degeneratie, ziekte en kanker leiden.  KAN zeg ik duidelijk, maar die kans is er en dus moet je aan de oorzaak van je klachten gaan werken in plaats van medicijnen te gebruiken.

Medicijnen en Pijnstillers

Het begint vaak met een paracetamol, ach dat is toch niet erg, de dokter zegt het zelf.  Nou, je moest eens weten wat een negatief effect dit heeft op je lichaam en hoezeer je voorbij gaat aan de oorzaak van je klacht. Onderdruk de klacht maar, dan hoef je niet te zoeken of na te denken waarom je ziek bent of pijn hebt. En ik weet, soms is het heel moeilijk en heb je al heel wat adresjes afgelopen, maar alles heeft een oorzaak en daar is ook een oplossing voor, al is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Wanneer paracetamol niet afdoende is, wordt er vaak gegrepen naar sterkere pijnstillers en als die niet werken, naar antibiotica.  Als pijn niet gehoord wordt, zal het lichaam er een ontsteking van maken en in de reguliere geneeskunde  lossen we dat op met antibiotica. Dat hiermee je hele darmflora – waar 70% van je immuniteit huist – vernietigd wordt, daar staat niemand bij stil. Wanneer antibiotica ook niet afdoende werkt of er andere en ernstige klachten  voor in de plaats komen, zijn de grote jongens aan de beurt, zoals hormonen die in prednison zitten. Prednison is een sterke ontstekingsonderdrukker.  Vaak na jaren van ellende (soms ook rust) ontstaan er dodelijke ziekten of heftige degeneratieziekten zoals  kanker, de ziekte van Parkinson, dementie, een hartinfarct  en noem maar op, waar weer onderdrukkers voor worden ingezet om de ziekte draaglijk te maken of je tijd van leven te verlengen. Allemaal onderdrukkers die hopelijk werken , waar je hopelijk niets anders van oploopt en je lang in leven blijft, maar aan de werkelijke oorzaak van je ziekte, daar heb je nog steeds niets  aan gedaan. Veel mensen starten met een bepaald medicijnen en al gauw, binnen een paar jaar, een kasje  vol met medicatie tegen van alles en nog wat. Soms moet je wel wat doen, ik weet het. Alles heeft meerdere kanten maar het is NOODZAKELIJK dat je gaat zoeken naar de oorzaak, dat je je voeding aanpast, je afvalstoffen gaat opruimen, je veel water gaat drinken en je ontgift, zodat je  lichaam weer zelf kan gaan helen, wat uiteindelijk wel de oplossing is!

80% van de ziekte verdwijnt vanzelf bij de juiste aanpak

Je leest het goed: 80%!  Dat is nogal wat, maar dan moet je wel de juiset aanpak weten. Natuurlijk kan dat moeilijk zijn of heb je er geen tijd voor om erover na te denken door je drukke leven.  Doe het toch maar want voor je het weet heb je iets ernstigs en de cijfers liegen er niet om. Een op de twee mensen krijgt kanker en als je daar niet tussen zit:  een  op de twee krijgt een hart- en vaatziekte. En wat denk je van reumatische klachten, hersenziekte, vermoeidheid of diabetes?  Ook deze aandoeningen nemen schrikbarend toe. Opvallend is dat de medicijnindustrie ook steeds meer omzet draait. Je kunt dus ook vraagtekens zetten bij de effectiviteit van de geboden medicijnen.

Denk na! Wanneer heb je pijn? Vaak is terugdenken aan waar het ooit begon met een kleine, onschuldig lijkende klacht, vaak  de basis van je gezondheidsprobleem nu. Door enorm veel water te drinken, je voeding te veranderen en wat tekorten aan te vullen,  kom je vaak al heel  ver. Je klachten kunnen ook samenhangen met emotionele problemen. Verander je leven en stop met hoe je nu bezig bent, want je lichaam waarschuwt je. Pak de combi aan: voeding- leefgewoonte- emoties. Circa80% van de ziektes kun je mogelijk zelf  genezen. Vaak heb je wel hulp nodig vanuit de natuurgeneeskunde omdat je eigen kennis vaak niet vergenoeg reikt.

Pijn

Pijn heeft een doel! Pijn gebruikt het lichaam om je immuunssysteem te activeren zodat het afvalstoffen in dat gebied kan aanpakken. Dit om de schade te verminderen die de afvalstoffen daar veroorzaken. Er is veel water nodig op het moment als je pijn hebt. Pijn kan ook een teken zijn van een vochttekort of een zuurstoftekort in dat gebied.  Dus drink veel water, ga veel wandelen, eet anders en verminder stress. Uiteraard is pijn na een val van de trap een ander soort pijn.

Nadeel van Paracetamol

Neem maar een paracetamol wordt er door artsen gezegd,  je mag er zelfs een paar op een dag. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer je paracetamol neemt? Heel simpel: je pijn wordt draaglijker maar je zelfgenezingsmechanisme staat stil. Pijn heeft een doel, zoals je kon lezen, om je lichaam te activeren tot genezing. Ook is pijn een teken  van een vochttekort en een ophoping van afvalstoffen. Door een pijnstiller kan het lichaam op dat moment erg weinig. Pijnstillers houden het lichaam er onwetend van dat er een probleem is, belemmert zelfgenezing, onderdrukt de natuurlijke aanmaak van endorfine en wekt ook een beetje verslaving op om bij pijn naar pijnstillers te grijpen. Hoe meer je hiervan neemt, hoe pijngevoeliger je lichaam wordt. Een beetje pijn ervaar je dan als flinke pijn. Daarnaast zie je dat mensen die dagelijks hoofdpijn hebben, vaak veel  paracetamol nemen. Wanneer ze stoppen kunnen ze ontwenningshoofdpijn krijgen. Dat weten ze vaak niet en zo raken ze verslaafd aan paracetamol. Dit heeft uiteraard weer een zeer nadelig effect op de lever en deze is weer belangrijk bij de ontgifting, die vaak niet goed verloopt bij pijn.  Aspirine is eigenlijk nog erger want deze veroorzaakt ook nog eens kleine bloedingen in het lichaam (dus let op met bloedverdunners waar dit een beetje inzit) . Daarnaast kunnen aspirine en ibuprofen de kans op hoge bloeddruk met 40% verhogen, bij paracetamol is dat 34%. Ook iets om over na te denken. Wanneer je een pijnstiller neemt, dan kost dit het lichaam nog meer vocht waar al een tekort aan is. Dus drink bij pijn en ziekte 2 liter zuiver water en laat alles wat ongezond is zoals koffie, melk, chocolade, zwarte thee, alcohol en frisdranken, volledig achterwege.

Wat je zelf al kunt doen

 • Het zuren- basendieet gaan toepassen
 • Verder kun je gaan ontgiften (let op: niet bij ziekte, alleen bij simpele klachten) zie mijn boek: ‘ De natuurlijke detox’
 • En, niet vergeten: drink elke dag 2 liter zuiver water.

4 Reacties

 1. Ik kan me er in vinden dat je het gebruik van geneesmiddelen tot een minimum moet proberen te beperken en dat pijnbestrijding in het algemeen symptoombestrijding is. Ik vraag mij echter af waar je de koppeling tussen de pijnbeleving (waar de pijnstiller iha op ingrijpt) en activering van het immuunsysteem vandaan haalt. Ook zonder pijn werkt het herstellend vermogen van je lichaam gewoon door.
  Ook rijst bij mij de vraag waarom hulp uit de natuurgeneeskunde wel aangeraden wordt, terwijl er het hele artikel afgegeven wordt op synthetische producten. Je schetst dat er een wezenlijk verschil is tussen natuurproducten en synthetische terwijl de werkzame stof in vele gevallen volledig identiek is (bijv. wilgenbast en aspirine).
  Het artikel belicht de materie bijzonder eenzijdig en lijkt enkel als doel te hebben om je eigen website en boeken aan de man/vrouw te brengen. Dat is natuurlijk je goed recht, maar niet wezenlijk anders dan de manier waarop in de reguliere farmacie soms afgegeven wordt op natuurgeneeskunde. De farmaceutische industrie is zeker niet heilig, maar ze maken ook niet enkel troep. Net als dat de natuurgeneeskunde zeer nuttig kan zijn, maar ook troep en onzin verkoopt.

  • Klopt het immuniteitssysteem is vrijwel altijd in actie, ook zonder pijn. Maar bij pijn wordt het extra actief. Alleen als je pijnstillers neemt zal het immuniteitssysteem minder geprikkeld worden dan met pijn. natuurgeneeskundige bedoel ik niet zozeer voor producten maar om samen te kijken wat de reden achter de pijn en klacht is. De voeding aanpassen, leven eens kritisch bekijken. Tekorten aan te vullen en energetisch aan het werk te gaan met homeopathie dat soort dingen. En natuurlijk bekijk ik het van 1 kant en niet de andere kant dat is juist de bedoeling van het stuk. En nee lieve schat ik heb het artikel niet geschreven om mijn boeken voor het geld te adviseren want aan boeken verdien je geen hol. Ik schrijf boeken en artikelen met 1 DOEL en dat is om mensen te helpen met hun klachten en ziekte. En ik verwijs wel ernaar want veel willen meer weten hierover. Klopt en ik ben het met je eens, ik ben ook blij dat de farmaceutische industrie bestaat hoor, want als ik een been breek ben ik blij met de pijnstiller en met artsen die me helpen end. En dat er in de natuurgeneeskunde onzin is, weet ik ook. Maar het gaat mij er meer om dat mensen hun ogen open doen. Je moet eens weten hoeveel mensen onnodig medicijnen slikken puur uit onwetendheid. Hoeveel mensen door mijn a.o voedingsadvies niet hiervan af zijn gekomen, echt niet normaal en alleen om hun voeding te veranderen. Dank je wel voor je mening en nog een fijne dag Irene

  • Dank je Astrid.natuurlijk is het beste ontdekken waarom die pijn er is en daar mee aan de slag gaan. En als je een been breekt ben je natuurlijk blij dat paracetamol bestaat. En dat het af entoe genomen wordt, nou ja okee. Maar sommige nemen het zoveel echt niet normaal. Natuurlijke pijnstillers zijn: PEA: Palmitoylethanolamide, Alfa-liponzuur, Boswellia en Curcuma.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in