Bimi en Bellaverde

Bimi of Bellaverde, is een afgeleide van broccoli. Bimi koop je bij Albert Heyn en bellaverde koop je bij de Jumbo. Het is een dunne stengel met de broccoliroosje bovenop.

Het wordt ook wel asperge-stengel-broccoli genoemd. Zelf vind ik het een heerlijke groente. Van deze variant eet ik wel de stengel. Van gewone broccoli niet. En ja, ik weet dat het gezond is. En ja, je kunt er ook soep van maken. Ik vind de roosjes gewoon het lekkerst. Maar deze groente vind ik dus super.

De groente bevat net als gewone broccoli veel gezonde vitaminen en mineralen.

Uiteraard heb ik een simpel recept voor jullie, met verse pasta.

Aspergebroccoli met verse pasta en drumsticks

2 personen

Ingrediënten
2 verpakkingen met aspergebroccoli
1 verpakking met verse tagliatelle
4 drumsticks
1 maggiwokblokje, basilicum, olijfolie mild

Bereiden

Dit is eigenlijk zo simpel en snel te bereiden.

1. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.

2. De drumsticks in de actifry leggen, draai er peper en zout over en zet de timer op 25 minuten. Heb je geen actifry,koop hem dan snel, neeheee grapje. Bak de drumsticks dan aan in een koekenpan en bak af in een oven op 175°C ongeveer 25 minuten. Wil je weten of je kip goed gaar is, prik er dan in met een vork,vlak bij het bot. Komt er helder vocht uit dan is het gaar. Komt er bloederig vocht uit, laat dan nog even bakken.

3. Snij de blaadjes en de onderkant van de asperge-stengel-broccoli af, wassen en snij in 4en.

4. Neem een grote koekenpan en verwarm deze. Schenk er een laagje water in en 2 eetlepels olie. Wanneer het water kookt, leg er dan de asperge-stengel-broccoli in. Breng aan de kook en laat op een lage hittebron het water verdampen. Schep af en toe om.

5. Wanneer het water kookt van de pasta, leg de pasta erin en kook volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en terug in de pan doen.

6. Schep de asperge-stengel-brocolli door de pasta net als het maggiwokblokje. Even goed omhusselen. Liever niet met een lepel, maar met een spaghettilepel omhusselen.

7. Verdeel de pasta/groente over 2 borden en leg er de drumsticks naast

Eet smakelijk.

Elisabeth©

Klik hier voor meer informatie over Bimi of Bellaverde.

2 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in