Bio HCG Dieet Dossier

mardanti slimming cube - Mardanti Slimming Cube Review - Header - Dieet en Afvallen
Header Mardanti Slimming Cube Review

Regelmatig krijgen we vragen over een HCG Kuur. Er is met name veel onduidelijk over het verschil tussen HCG en Bio HCG en de werking van de verschillende Bio HCG. producten zoals Druppels, Tabletten, Ampullen en Spray. De meeste antwoorden kun je vinden op het officiële Bio HCG Forum. Het forum wordt beheerd door Thira, een expert op het gebied van HCG. Op basis van de vragen die gesteld worden over een HCG kuur heeft Thira het onderstaande dossier geschreven.

BioHCG_Mardanti

Algemeen: Wat is HCG

HCG is een hormoon, dat wordt aangemaakt op het moment dat een vrouw zwanger is. Het zorgt ervoor, dat er altijd voldoende voeding is voor de embryo, ook al zou de vrouw te weinig eten. Denk hierbij aan de maanden van ochtend braken.

Wie is dr. A.T.W. Simeons?

In de jaren vijftig (van de vorige eeuw) ontdekte dr. Simeons de goede uitwerking van het hormoon HCG op overgewicht. In zijn kliniek in Rome heeft dr. Simeons het HCG-dieet ontwikkeld en onderzocht op honderden patiënten met overgewicht. Door toediening van HCG in combinatie met het 500kc-dieet vielen zijn patiënten gemiddeld een pond per dag af. Zijn bevindingen heeft hij in zijn boek ‘Pounds and Inches’ geschreven, zeer leesbaar voor zowel artsen als voor de leek.

Wat is het HCG-Dieet of een HCG Kuur?

Zoals bij een zwangere vrouw breekt HCG het overtollige, vaste vet af en brengt het in het bloed. Er is nu geen embryo te voeden, dus de brandstof gaat naar het eigen lichaam. Alleen HCG samen met het 500kc-dieet zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt en afvalt. Het overtollige vet wordt omgezet in voeding, zo val je af zonder hongergevoel. Wanneer je meer eet dan 500kc, of olie/vet via de huid binnen krijgt, wordt dit nieuwe vet als voeding gebruikt en wordt er minder van je voorraad afgehaald, dus je valt niet of weinig af.

HCG is verboden, dus nu Bio-HCG

In Nederland (en de rest van Europa) is de echte HCG sinds december 2010 verboden. Het is oorspronkelijk een middel uit urine van zwangere vrouwen om andere vrouwen zwanger te maken. Geneesmiddelen mogen niet worden gebruikt anders dan waar ze voor bedoeld zijn, is de achterliggende gedachte van het verbod. Dat wil zeggen klinieken en ook artsen mogen het middel niet meer voorschrijven om af te vallen, ook de import is met deze wet verboden. Alles wat er nu wordt verkocht is Bio-HCG. Dit is een kunstmatige variant waarin geen hormoon (HCG) is verwerkt, maar waarbij gebruik wordt gemaakt van planten- en kruidenextracten die een hongerstillende werking hebben.

Vier Bio-HCG Producten

Bio-HCG wordt verkocht in vaste vorm in tabletten en vloeibaar in ampullen, druppels en spray. Er zitten in al deze producten dezelfde ingrediënten, dus de werking is hetzelfde. Het is een persoonlijke voorkeur welke vorm je verkiest. Lees meer over de verschillende HCG varianten in dit artikel.

Starten met het Bio-HCG Programma

Hoe te beginnen met de kuur? De kuur begint met 2 bunkerdagen, dit is fase 1. Eet de eerste 2 dagen, terwijl je Bio-HCG al inneemt, alle vette dingen die je lust. Je mag slagroom, roomijs, taart, mayo, moet ik meer noemen? Door dit bunkeren, is er vanaf de 1e dieetdag geen spoor van honger. Wanneer je vóór de Bio-HCG-kuur een ander dieet hebt gevolgd, is het verstandig een week van te voren te bunkeren aan vet eten. Dan inname Bio-HCG en net als anderen 2 dagen bunkeren.

Hoe lang duurt de Bio-HCG Kuur?

Na de 2 bunkerdagen, fase 1, volgen 23 dieetdagen, fase 2. De laatste 2 dagen zijn dieetdagen zonder Bio-HCG. De kuur mag verlengd worden tot maximaal 40 dagen. De eerste 23 dagen moet de kuur worden afgemaakt. Wordt er om welke reden dan ook toch gestopt, dan komt het tot dan verloren gewicht binnen korte tijd er weer aan, omdat de Bio-HCG nog in het bloed zit en je hierdoor meer voedingsstoffen binnenkrijgt. In de verlenging mag je elke dag stoppen, bv. wanneer het gewenste gewicht is bereikt of wanneer het lichaam aangeeft immuun te zijn voor Bio-HCG. Wel de laatste 2 dagen doorgaan met het dieet, om de kuur goed af te sluiten.

Wat mag ik eten?

Dr. Simeons heeft dat heel zorgvuldig uitgezocht. In zijn boek komt hij met de uiteindelijke lijst met toegestane producten. Het wordt afgeraden zelf te experimenten, zodat het maximale uit de kuur kan worden gehaald. Er zijn nu producten die in 1953 niet bestonden. Denk aan light-producten en zoetstoffen. Alles over het dieet (fase 2) staat onder Algemene Info over Bio-HCG Fase 2 het dieet.

Stabben – Stabiliseren

Stabben? Het moeilijkste onderdeel van de Bio-HCG-kuur. Een heel belangrijk deel van de kuur is stabiliseren. Je hebt met Bio-HCG 500kc gegeten en dat moet nu worden opgebouwd naar normaal. Op het forum staat een schema voor de opbouw naar 900,1100 en1350kc. Stabben is moeilijk, maar ook een enorme uitdaging. Wanneer je de stab goed hebt gedaan, weet je hoeveel koolhydraten voor jou genoeg zijn in je dagelijkse menu. Hou je je aan die hoeveelheid, dan word je nooit meer dik!

Bio-HCG Dagboek

We adviseren je om een Bio-HCG dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en word je gemotiveerd door steun en ervaringen van andere bezoekers. Start hier jouw Bio-HCG dagboekje.

Ervaringen met Bio-HCG Producten

Heb je na het lezen van dit dossier nog vragen, of wil je ervaringen uitwisselen over de verschillende HCG producten? Bezoek dan het officiële Bio HCG Forum. Wil je meer weten over Bio HCG? Bekijk dan de BioHCG ervaringen en reviews over de veschillende biohcg afslankkuren in Nederland.

1 reactie

  1. Ben je strenger voor jezelf en ben je gemotiveerd een 3 weekse kuur te volgen zonder tussentijds te zondigen dan is wellicht een HCG kuur wel wat voor je. HCG kuren staan voor snel en effectief afvallen. Zonder hormonen en zonder injecties maar met snel en goed resultaat.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in