Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Bio Kult Probiotica Review en Ervaringen

Bio Kult Probiotica Review en Ervaringen

Probiotica zijn nuttige bacteriën die je inneemt om je spijsvertering te verbeteren. De capsules van Bio-Kult probiotica bevatten maar liefst twee miljard levensvatbare bacteriën van 14 verschillende soorten. In hoeverre helpen deze bacteriën je om gezonder te worden? Wij zochten het voor je uit.

Wat is Bio-Kult Probiotica?

Bio Kult Probiotica is een capsule met daarin levende bacteriën. Deze verschillende bacteriën ondersteunen je spijsvertering. Bio-Kult probiotica bevat 7 Lactobacillus stammen, 4 Bifidobacterium stammen, 1 Lactococcus stam en 1 bodembacterie (streptococcus) stam.

Dagelijks neem je een of twee capsules in. Dit kan met een glas water, maar het is ook mogelijk om de capsules te verpulveren en het poeder met je eten of drinken te mengen. De bacteriën in de capsules zijn bestand tegen maagsappen. Het is het meest effectief als je de capsules ’s avonds inneemt bij een lichte maaltijd.

Bio-Kult Probiotica is een product van Vitaminstore. Dit bedrijf uit Amsterdam verkoopt verschillende voedingssupplementen en vitaminepreparaten. Vitaminstore heeft ook enkele tientallen ‘fysieke winkels’ verspreid door het land.

Voor wie is Bio-Kult probiotica geschikt?

Volgens Vitaminstore is Bio-Kult ontwikkeld voor de ‘meest gevoelige invidivuen’. Zo is er geen maltodextrine toegevoegd aan het supplement. Ook kinderen kunnen de capsules innemen, zij het in een lagere dosering. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met een arts als je Bio-Kult probiotica wilt gebruiken.

De capsules van Bio-Kult zijn vrij van gluten, maar niet veganistisch. Sommige van de bacteriën in dit product worden gekweekt met behulp van melk. De hoeveelheid melk die meekomt in de capsules is verwaarloosbaar, en dus kan iemand met lactoseintolerantie de capsules wel innemen.

Is Bio-Kult effectief?

Probiotica worden ingezet omdat ze een positieve uitwerking hebben op onze darmflora en daarmee op onze spijsvertering. Sommige onderzoekers denken dat onze darmflora een belangrijke rol speelt in ons algeheel welbevinden.

We bespreken de gezondheidsvoordelen van een aantal probiotica zoals die in Bio-Kult te vinden zijn. De meeste bacteriën zijn van Lactobacillus stammen. Uit onderzoeken bij ratten blijkt dat de consumptie van deze bacteriën kan helpen om de bloedsuikerwaarden te reguleren (bron).

De stammen van de Bifidobacterium hebben een positieve werking op het immuunsysteem van de darmen. Op deze manier kunnen ziekten worden bestreden of voorkomen (bron). Bifidobacteriumstammen worden ook gebruikt bij het maken van sommige zuivelproducten.

Er wordt onderzoek gedaan naar methoden om Bacillus Subtilis 21 PXN toe te voegen aan gewone voeding als ingrediënt. Deze bacterie kan lang overleven, ook onder zware omstandigheden. Zo is het zelfs mogelijk om deze bacterie mee te bakken bij het maken van koekjes (bron).

Tot slot hebben we gekeken naar de gezondheidsvoordelen van de Lactococcus bacteriën. Ook deze zorgen voor een verbeterd immuunsysteem. Het effect van deze bacteriestam is niet alleen zichtbaar in de darmen, ook de kans op verkoudheid neemt af (bron).

Wat kost Bio-Kult?

Bio-Kult probiotica is in twee formaten verkrijgbaar. De kleinste verpakking, met 60 capsules, kost €18.95. De verpakking met 120 capsules kost €34,95 en is dus naar verhouding een stuk goedkoper.

Voordelen

Probiotica zijn een veilige manier om de werking van je spijsverteringsstelsel te verbeteren en om je immuunsysteem een boost te geven. Bio-Kult bevat een goed uitgebalanceerde mix van verschillende bacteriestammen.

Nadelen

Een risico bij probiotica is dat deze soms niet werken. Er is wetenschappelijk bewijs dat het middel niet bij iedereen werkt (bron). Je kunt zelf kijken wat het effect is door probiotica een tijdje te gebruiken.

Conclusie

Probiotica leveren allerlei gezondheidsvoordelen op. Een belangrijk voordeel is dat bijna iedereen kan profiteren van de voordelen van deze ‘goede’ bacteriestammen. Met name je immuunsysteem wordt behoorlijk ondersteund door deze bacteriën.

Er zijn relatief weinig bijwerkingen. Er zijn allerlei producten op de markt die meer of andere probiotica bevatten. Meestal werken deze niet beter, maar zijn ze wel een stuk duurder.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987