Elisabeth van der Ark

Elisabeth van der Ark is columniste van deze site, maar wie is Elisabeth eigenlijk? Hoog tijd voor een kennismaking. Elisabeth schreef speciaal voor vetvrij.com de onderstaande biografie.

Dagmenu’s en Kookrecepten

Ik ben Elisabeth van der Ark. Ik ben schrijfster van blogs, columns, dagmenu’s, moordverhalen, gedichten en kookrecepten. Een praktijk heb ik niet. Desgewenst begeleid ik wel mensen via internet.

Voedingsdagboek

Als eerste laat ik de persoon een voedingsdagboek bijhouden. Dat analyseer ik en dat geeft een goed beeld over het eetgedrag. Vaak is het dan een kwestie van eetgedrag aanpassen. Wanneer de persoon in kwestie regelmatig uit een pakje eet, adviseer ik met klem om dat achterwege te laten.  Zelf ben ik geen voorstander van pakjes-gemakjes voedsel. Probeer zo gewoon mogelijk te eten. In mijn dagmenu’s laat ik zien, dat eten koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het avondeten staat meestal binnen 30 minuten op tafel. De ene dag eet je gewoon Hollandse pot, de andere dag bijvoorbeeld couscous. Ook wanneer je vegetarisch eet, ben je bij mij aan het juiste adres. Of wanneer je een enkele keer geen vlees wilt eten, kun je bij mij kiezen uit diverse dagmenu’s. Er wordt weleens gezegd dat sommige van mijn dagmenu’s alternatief zijn. Dat klopt, want ik promoot redelijk onbekende producten zoals gebroken lijnzaad en tarwekiemen.

Bewegen is Belangrijk

Wat ik ook belangrijk vind, ga bewegen. Ook dat promoot ik altijd. Dat kan natuurlijk ook niet anders, aangezien ik zelf graag aan nordic walking doe. Niet door weer en wind, dat komt door mijn reumatische klachten. Daar leef ik in vrede mee. Niet altijd, maar ertegen vechten heeft geen zin. Accepteren wel, en ik heb het geaccepteerd.

Mathijs Vrieze

Verder kan ik met trots vermelden dat ik een bescheiden bijdrage heb geleverd aan het tweede boek van Mathijs Vrieze. Toen het mailtje en het telefoontje kwam met de vraag of ik hem wilde helpen, was ik blij verrast en vereerd.

Columns en Recepten van Elisabeth van der Ark

[catlist id=275 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

16 Reacties

 1. Hallo
  Ik heb een vraag. Ik heb een maagband gehad ben daar 40kg me afgevallen totdat ik niet meer normaal kon eten daardoor de verkeerde vloeibare dingen genomen +10kg. Maagband eruit gbp dat dus niks mee afgevallen heb er alleen maar problemen van gekregen inmiddels nog 10kg erbij. Zijn er mensen die dit herkennen en welk dieet is dan het beste. Er is mij in mijn hoofd gestampt (door de obesitaskliniek) niet lijn gericht denken koolhydraten en eiwitten zijn belangrijk. Ik durf ook niet zomaar pillen te gaan slikken voor het eten die je in sommige diëten ziet ben bang dat die volume in je maag stoppen en denk dat dat voor mijn maag gevaarlijk is. Dus HELP wat kan ik doen. Ik eet niet veel natuurlijk, snoepen is mijn valkuil.

 2. Hallo,
  Ik wilde iets vragen omtrent mijn buikvet wat ik heb. Ik ben wel slank, weeg 56 kg maar dat buikvet dat irriteerd me. Kunt u me aub t een en ander zeggen wat ik moet eten, wil ik dit weg krijgen. Ik sport 3x in de week en doe dan 45 min. cardio. Ze hebben mij gezegd ik at te weinig vet. Wilt u me alsteblief helpen.
  ik wacht uw reactie af.
  groetjes Miranda

 3. Goedemiddag
  Pas van mijn huisarts gehoord dat ik slijtage aan mijn knie heb. Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je beter niet kunt eten? zo ja welke?
  Leeftijd 68 en gewicht 79kg.
  Vr.gr.

 4. Hallo ik ben 38j, 1m67 groot mijn begin gewicht was 81kg nu weeg ik sinds januari van dit jaar nog 75k er zou nog een vijf kilo af moeten maar ik weet niet goed hoe kan u mij daar advies over geven aub?

  Mvg,
  Sandra.

 5. Hallo ik ben 47 jaar oud en net in de overgang sinds 5 mnd.
  Ik weeg 63 kg en ben 1.75 lang. Ik wil graag 60 kg wegen maar krijg er niks af.
  Ik loop 5x per week rond de 6 a 8 km ( ongeveer 6,5 km per uur) ik let op voeding ik heb een calorie app. en ik gebruik ongeveer tussen de 1300- 1500 calorieën door de week en in het weekend ongeveer 1800 calorieën . Er gaat geen ons af en dat is al een jaar zo, hoe kan ik dit aanpakken. Ik eet s’morgens 300 gram magere franse kwark met 40 gr muesli. s’middags 2 sneetjes speltbrood met o.a slankie 20+ of sandwichspread of hutekase 100 gramen of met rauwkost erbij. En sávonds ongeveer 200 gr groenten en 75 gram kipfilet en gebakken aardappels uit de actifry of zilvervliesrijst.
  En om 20.00 uur een bakje magere kwark ongeveer 300 gram.
  Wat kan ik nog verbeteren aan dit eten om de laatste kilo’s eraf te krijgen.

 6. hallo ik heet marina en ben 44 jaar en weeg 62 kilo
  ik sport sinds paar maanden ik doe cardio en kracht training.
  ik let goed op mij voeding maar soms vind ik het moeilijk .
  ik doe veel voeding na maken van 24 kitchen is dat goed voeding.
  maar het wil mij niet lukken om af te vallen
  ik heb ook nog suiker en hoge bloeddruk.
  wat kan je mij als advies geven

  • Beste Marina,

   Je gewicht is niet hoog, maar ik weet je lengte niet natuurlijk. Daarnaast ben je goed bezig met sporten.

   De recepten die worden bereid op 24kitchen zijn heerlijk, maar niet geschikt om iedere dag te eten. Ze zijn vaak energie-rijker dan normale maaltijden.

   Aangezien je van lekker eten houdt en graag je eten zelf bereid kan ik je van harte een abonnement op Elisabeth’sMagazine aanbevelen.

   Daarnaast kunt u een abonnement nemen op Elisabeth’sMagazine met speciale korting voor abonnees van Vetvrij.

   Als het goed is krijgt u vandaag via de e-mail een link naar een mini-magazine van Elisabeth’sMagazine dan kun je zien of de recepten iets voor je zijn, maar dat denk ik wel.

   Heb je vragen over sporten en voeding kun je ook contact opnemen met een collega van mij en co-auteur van Elisabeth’sMagazine, Marian Teunissen, http://www.afvallenenbewegen.nl

   Met vriendelijke groet
   Elisabeth van der Ark
   http://www.elisabethsmagazine.nl

 7. voor dat ergens aan begin, en het lijkt me zeker wel wat.
  Ik ben al een aantal jaren aan de antidepresifa’s, daar door ben ik behoorlijk aangekomen, heb al ik weet niet hoeveel dieeten gevolgd, maar te vergeefs, het gewicht blijft altijd hetzelfde, niks er af, vanwegen die medicijnen. Mijn vraag is zou dit dieet wat voor mij zijn? Ik zou graag een eerlijk antwoord willen hebben. Ik heb al eerder deze week een mail gestuurt.
  Ik ben al best lang opzoek naar een dieet wat wel helpt en waar ik resultaat zie, kortom een beetje wanhopig ben ik wel ja.
  groeten chantal

  • Beste Chantal,
   Ik ben een tijdje druk bezig geweest met andere zaken en daardoor heb ik nog niet eerder de tijd gehad om antwoord te geven. Maar wellicht heb ik via de e-mail antwoord gegeven.

   Aangezien je anti-depressiva’s gebruikt, zal het afvallen hierdoor worden bemoeilijkt. Begin in eerste instantie met meer bewegen als dat mogelijk is.

   Op de site van Vetvrij vindt je de biografie van Yvonne vd Hout. Deze dame schrijft ook voor Elisabeth’sMagazine en is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen om op een andere manier af te vallen. Persoonlijk denk ik dat jij bij haar op de juiste plaats bent.

   Wil je meer leren over gezond eten zou je kunnen overwegen om een abonnement te nemen op Elisabeth’sMagazine. Speciaal voor abonnees en lezers van Vetvrij is er nu een aanbieding.

   Daarnaast kunt u een abonnement nemen op Elisabeth’sMagazine met speciale korting voor abonnees van Vetvrij.

   Als het goed is krijgt u vandaag via de e-mail een link naar een mini-magazine van Elisabeth’sMagazine

   Succes,
   met vriendelijke groet
   Elisabeth van der Ark
   http://www.elisabethsmagazine.nl

 8. hallo elisabeth. ik geef nu 3 maanden borstvoeding en wil graag meedoen, wat is jullie advies voor zogende vrouwen ? Ik wil geen voedselgroepen of voedingsstoffen tekort binnenkrijgen voor mijn kindje, bedankt

  • Goedemorgen, ik zie tot mijn schrik uw bericht uit februari. Ik neem aan dat u inmiddels bent gestopt met borstvoeding?
   Het weekendvrij dieet is geschikt voor iedereen die op een langzame manier wilt afvallen. Maar wilt u op een andere manier afvallen en geen bezwaar hebt om advies op afstand te krijgen kunt u ook contact opnemen met een collega van me, Marian Teunissen, http://www.afvallenenbewegen.nl

   Daarnaast kunt u een abonnement nemen op Elisabeth’sMagazine met speciale korting voor abonnees van Vetvrij.

   Als het goed is krijgt u vandaag via de e-mail een link naar een mini-magazine van Elisabeth’sMagazine

   Sorry voor mijn late reactie,
   met vriendelijke groet
   Elisabeth van der Ark
   http://www.elisabethsmagazine.nl

 9. Goedemorgen Frederike,

  Afvallen en het studentenleven en eten gaat vaak niet samen. Té weinig geld en vaak té veel bijeenkomsten waar de alcohol rijkelijk vloeit.

  De eerste stap geldt voor iedereen. Houdt 4 dagen exact bij wat je eet en drinkt. En houdt een beweegdagboekje bij. Wanneer je dit terugleest zie je direct wat je valkuil is en waar je je eetpatroon kan aanpassen of verbeteren.

  Het voornemen om naar de sportschool te gaan is sowieso een slim besluit.

  Op dit forum is ook Bea Pols aanwezig. Zij kan jou zeker verder helpen met het op de rit zetten en houden van een goed voedingspatroon. Dit kan online. Kijk maar in het kader Nieuwe columns. De column van Bea Pols staat bovenaan.

  Succes en hou het sporten vol!
  Elisabeth van der Ark

 10. Goedemorgen Elisabeth,

  Ik wil graag 5 a 6 kilo afvallen maar weet niet precies hoe ik dit moet aanpakken. Ik ben een student dus geef normaal gezien niet heel veel geld uit aan eten en houd tegelijkertijd ook wel van een wijntje. Verder wil ik vanaf nu 2 x naar de sportschool.

  Bij voorbaat dank,

  Gr Frederike

 11. Goedemorgen Dorette,

  Uiteraard moet je het doktersadvies blijven volgen hierin.

  Gaat het goed en heeft u nog andere vragen?

  groetjes
  Elisabeth

 12. Beste mevrouw Van der Ark,

  Ik ga morgen beginnen met uw Weekendvtij Dieet. Heb daarover de volgende vraag:
  ik mag, vanwege hartconditie, maar 1,5 liter vocht per dag gebruiken. In het dieet staat bij vrijwele maaltijd extra 2 glazen water vermeld. Kan ik deze weglaten?

  Graag uw commentaar.
  Hartelijk dank en vriendelijke groet,
  Dorette van Ditmars

  • Hallo, ik heb even een vraag misschien weten jullie het antwoord er ook niet op maar ik woon in Hongarije ben hier geopereerd en de galblaas is 2 jaar geleden verwijdert.Nu mocht ik alles weer eten nooit eigenlijk veel last meer gehad toch ongeveer een maand geleden pijn in de bovenbuik en uitstraling naar de linker schouder en rug.Moest op advies van de huisarts een ultrascan laten maken en urine test en daaruit bleek dat de waarden van de Amilaz zo staat dat op mijn papier van 38-110 mag zijn en bij mij is het 141 nou heb daar geen verstand verder van maar ze zij wel dat ik de rest van mijn leven een dieet moet volgen en geen vet ei en chocolade meer mag.Nou ondertussen durf ik niets meer te eten en heb haar een dieet lijst gevraagd maar moet het zelf maar op internet uitvinden,en de communicatie wat de taal betreft is nog wat moeilijk maar kan nergens echt wat vinden wat op mijn ziekte beeld slaat daarom vraag ik hier om raad in zover jullie mij kunnen helpen daarmee want ik kan er niet uitkomen.Alvast bedankt met vriendelijke groeten Pennink.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in