Irma Meijer Biografie en Advies

Biografie en Advies van Irma Meijer / Lekker op Gewicht

Profiel Irma Meijer

 • Naam: Irma Meijer
 • Gediplomeerd en geregistreerd BGN-gewichtscoach

Over Irma Meijer

Mijn naam is Irma Meijer en sinds 2013 ben ik gediplomeerd gewichtscoach en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN). Ook ik ben één van die velen, die niet alles onbeperkt kan eten  irma-meyer en snoepen, zonder daarbij een gram aan te komen. Als tiener heb ik veel gesport, maar door een blessure kwam ik van de ene op de andere dag thuis te zitten. En dat had direct invloed op mijn gewicht. De kilo’s kwamen er gestaag bij. Toen volgde er een periode, waarin ik mijn gewicht stabiel kon houden. Enkele jaren geleden belandde ik echter in de ziektewet en kwam ik opnieuw enkele kilo’s aan. Omdat het voor mij op dat moment niet mogelijk was om door middel van veel beweging af te vallen, had ik geen andere keus dan op mijn voeding te letten. Het is me gelukt om weer wat af te vallen, maar het blijft belangrijk voor me om met beleid te eten. Anders zitten die broeken zo weer te strak!

Ongeveer 10 jaar lang heb ik voor diverse organisaties gewerkt, zowel in het bedrijfsleven, als in het onderwijs. Zaken die ik in deze periode heb geleerd zijn:

 • werken met mensen staat hoog op mijn wensenlijst
 • anderen helpen en dingen leren vind ik leuk
 • ik houd van het ontwikkelen en implementeren van nieuwe ideeën

Deze punten hebben me er van overtuigd om zelf iets op te gaan zetten en dat heeft geresulteerd in de praktijk Lekker op Gewicht. De keuze voor een praktijk als gewichtscoach is gebaseerd op mijn eerder genoemde ervaringen en mijn interesse in voeding en koken.

Ik vind het dan ook belangrijk, dat je door gewoon lekker en verantwoord te eten op het gewenste gewicht kunt komen. Daarom werk ik een methode, die dit principe hanteert. Het Gewoon Eten Dieet.

Het is een bewuste keus geweest om met deze methode te gaan werken in mijn praktijk. Het gaat namelijk niet om diëten, maar om het veranderen van je levensstijl, waarbij het veranderen / aanpassen van gewoontes minstens zo belangrijk is als het eten zelf. Zoals uit de naam ook al blijkt: gewoon eten. En dat spreekt mij erg aan.

Interessegebieden

De meeste cliënten in mijn praktijk zijn tot nog toe moeders met jonge kinderen. Zij hebben met elkaar gemeen, dat hun gestructureerde leven op z’n kop werd gezet, toen er kinderen kwamen. De aandacht en tijd werd verplaats naar het kind en de aandacht / tijd voor zichzelf komt nu op de tweede plaats. Een van de gevolgen hiervan is, dat ook de structuur in het eetpatroon is verdwenen. Het lichaamsgewicht is langzaam maar zeker toegenomen en het lukt niet meer om op het gewenste gewicht te komen. Om deze moeders goed te kunnen begeleiden, richt ik me niet alleen op voedingsadvies, maar ook op een stukje timemanagement. Hier wil ik me dan ook verder in verdiepen en bijscholen.

Daarnaast zal het geen verrassing zijn, dat ik ook nog steeds geïnteresseerd ben in sport! Over niet al te lange tijd wil ik dan ook de opleiding tot sportvoeding gaan volgen, zodat ik toch bij de sportwereld betrokken kan blijven, al is het op een andere manier dan vroeger! Een eerste begin hiervoor is inmiddels gemaakt, door bij een sportschool voedingsadvies te geven!

BGN-gewichtscoach

Na het behalen van mijn diploma heb ik me direct aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten. Daardoor zijn klanten verzekerd van:

 • Actualiteit: ontwikkelingen in de markt worden door mij actief gevolgd
 • Onafhankelijkheid: Mijn adviezen zijn niet gebonden aan enig merk
 • Kwaliteit: Alleen gediplomeerde gewichtsconsulenten mogen aangesloten zijn bij de BGN
 • Kennisborging: Mijn kennis wordt regelmatig bijgehouden door opleiding en training

Daarnaast wordt begeleiding door een BGN gewichtsconsulent door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt de voorwaarden terugvinden in de polis van je ziektekostenverzekering. Ook kun je de website van de beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland raadplegen voor een overzicht.

Columns

Zoals ik al aangaf, horen met name jonge moeders tot mijn doelgroep. Om hen op weg te helpen bij het maken van keuzes, vind ik het leuk om columns te schrijven over eenvoudige, dagelijkse fruit en groenten, met daarbij een eenvoudig, maar smakelijk recept dat ook door kinderen wordt gewaardeerd. Daarnaast wil ik graag door eenvoudige tips mensen op weg helpen om blijvend en op een gezonde wijze hun streefgewicht te bereiken.

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van de columns vragen op het gebied van voeding, eetpatronen, overgewicht, al dan niet in combinatie met timemanagement, laat het me weten! Ik probeer alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en als ik dit zelf niet kan zal ik je verwijzen naar iemand die dit wel kan. Gebruik dit formulier om een vraag te stellen
irma

Skinny Detox Review en Ervaringen

Detox is een afslanksupplement van JS Nutrition. Het supplement kan je helpen om af te vallen en om gifstoffen in het lichaam af te...

Nutrigo Lab Burner review

Nutrigo Lab Burner noemt zich zelf een moderne, complex werkende vetweefselverlager. Wat dit in de praktijk inhoudt lees je in deze Nutrigo Lab Burner...

Fat Burn Active reviews en ervaringen

Fat Burn Active is, zoals de naam al doet vermoeden, een fat burner. In dit supplement vind je maar liefst 12 verschillende ingrediënten, die...

6 Reacties

 1. als ik wakker wordt eet ik meestal snel even 4 crackers met pindakaas! daarna ga ik naar mijn oppasgezin(kind slaapt nog) en heb ik meteen al weer trek! meestal probeer ik het eten uit te stellen mar das erg moeilijk en neem meestal al om half 11 een boterham en dan om 12 uur weer! Ik eet ook niet altijd even goed mijn avond eten vooral niet de aardappelen. Rond zo’n uurtje of negen, heb ik weer trek! Meestal eet ik dan een of twee bakjes chips of werk ik een hele pak tuc weg! Misschien uit verveling of gewoon omdat ik niet goed eet. Verder heb ik ook niet altijd zin in boterhammen!! En zelf heb ik bijna nergens energie voor!! Verder drink ik heel veel water en thee met suiker! Misschien een keer in de maand een pak fris!! misschien een beetje advies hoe ik het beter aan kan pakken zo super fijn zijn! of suggesties hoe ik het beter kan doen

  • Beste Dees,

   Sorry voor de late reactie. Ik heb je verhaal gelezen en mijn eerste gedachte is: regelmaat!
   Neem a.u.b. even contact op via [email protected], dan kan ik uitgebreider op je vraag reageren en concrete adviezen geven.
   Ik kijk uit naar je mail!
   Met lichte groet,
   Irma Meijer

 2. Beste Sylke,

  Fijn dat ik je op weg heb kunnen helpen. Als je nog een keer iets wilt weten, hoor ik dat graag!

  Veel succes,
  Irma Meijer

 3. Ik wil graag beginnen met het 1200 caloriën per dag. Nu is mijn vraag of ik het warm eten van ’s middags naar de avond mag verplaatsen, want het is voor mij bijna onmogelijk om ’s middags warm te eten.

  En wat is het gemiddelde van het aantal kilo’s dat je afvalt in 7 dagen tijd?

  Ik hoor graag van u.

  groetjes Sylke

  • Beste Sylke,

   Eerst even een vraag aan jou, om goed antwoord te kunnen geven. Waar zijn die 1200 calorieën op gebaseerd? Hoort dat bij een bepaald dieet, of hoe is deze hoeveelheid bepaald? Hoeveel je afvalt met 1200 calorieën per dag, ligt onder andere aan je lengte, huidige gewicht en je huidige eet- en beweegpatroon. Ik kan dus nu niet direct zeggen, hoeveel je in een week zult afvallen.

   Wat betreft het verschuiven van de warme maaltijd naar de avond, is mijns inziens geen probleem. Ik raad altijd aan om 6 eetmomenten op een dag in te plannen, 3 maaltijden en 3 tussendoortjes, om de spijsvertering aan het werk te houden en de bloedsuikerspiegel op peil te houden.

   Als je wilt, mag je je gegevens aan me doormailen ([email protected]), dan kan ik beter advies geven. Maar ik adviseer om geen crashdieet te volgen! Dan verlies je vaak snel een paar kilo, maar die komen weer even hard (en vaak nog meer ook) er weer aan.

   Kijk anders eens op de site http://www.gewichtsconsulenten.nl voor een BGN consulent bij jou in de buurt. Die kan jou helpen om op verantwoorde wijze af te vallen. Bovendien worden de kosten vanuit de aanvullende verzekering vaak (deels) vergoed. Als je geïnteresseerd bent om met de methode ‘ik mag alles eten’ aan de slag te gaan, kun je kijken op http://www.gewichtsconsulentennederland.nl voor een consulente bij jou in de buurt.

   Ik hoop dat je vooruit kunt met mijn antwoord, anders hoor ik het graag!
   Groetjes, Irma Meijer

  • Dankjewel voor je uitgebreide reactie Irma!

   De 1200 calorieen waren gebaseerd op een (achteraf) ongezond dieet. Ik heb hier op de website en op de website van gewichtsconsulenten.nl die jij me doorgaf ondertussen ontdekt dat een dergelijk crashdieet niet het juiste middel is om je doel te bereiken. Fijn dat het verschuiven van de maaltijd geen probleem is. Ik probeer inderdaad 6 eetmomenten aan aan te houden.

   Nogmaals dank voor je bezorgdheid en goede advies!

   Groetjes, Sylke

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in