Nicole Vrehen Columns en Advies

Ik ben Nicole Vrehen , spontaan en energiek en heel enthousiast. Ik ben 36 jaar en heb 2 kinderen: Janine van 7 en Yann van 3. Ik ben alweer 12 jaar samen met mijn man Andre, waarvan we er 7 getrouwd zijn. Regelmatig schrijf ik columns voor vetvrij.com

Voedingsconsulente

In het dagelijks leven werk ik part-time als administratief medewerkster bij een verhuur bedrijf. Daarnaast verdiep ik me al vele jaren in voeding en begeleid ik als voedingsconsulente mensen die op een gezonde manier willen afvallen. Ook werk ik aan een werkboek voor afvallen en gezond leven.

Hardlopen

nicole

Ik zal in het kort vertellen hoe ik tot de interesse ben gekomen. Van jongs of aan was ik altijd wat flinker en ook in de pubertijd werd dit niet minder, integendeel… Het werd tijd voor een dieet. Flink hardlopen en minder eten bleek te werken. Maar toen mijn ouders gingen scheiden werd eten taboe. Ik besloot alle en het nodige te eten en meer niet, hetgeen resulteerde in snel kiloverlies en een hoop lichamelijke klachten zoals maag en buikpijn. Dat was het dus ook niet. Langzaam maar zeker ging het weer beter en ging ik weer normaal eten. En daar was hij… de jojo. En daarmee ook vele beroemde diëten: modifast, atkins, sonja, montignac, eiwitshakes, dure abonnementen bij afslankstudios… Dat moest anders!

Body Vitaal

Met de komst van mijn dochter heb ik het roer om gegooid. Als ik mijn kind gezond wilde laten eten, moest ik dat zelf toch ook doen? In die tijd werkte ik ook bij mijn moeder in de winkel. Zij had een Body Vitaal winkel en gaf veel voedingsadvies op alle vlakken, van schoonheid en afvallen tot sporten en gezond blijven. Via haar heb ik een aantal cursussen gevolgd en ben ik veel gaan lezen over voeding.

Persoonlijk Voedingsadvies

Met al die bagage wilde ik nog meer dus heb ik de cursus Voedingsconsulente gedaan. Maar daar kon ik mijn eigen ideeën niet kwijt. Dus ben ik mijn eigen methode gaan ontwikkelen. En met succes! De mensen die bij mij komen voor een voedingsadvies hebben tot nu toe goede resultaten geboekt en ze houden het ook goed vol. Ze mogen in principe alles eten, het gaat om de juiste combinaties maken. Eerst terug naar de basis en dan variëren. Mijn cliënten krijgen een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op hun levensstijl. Daarom is een uitgebreid intake gesprek van groot belang. Het afvallen gaat niet heel snel, maar ik heb blije cliënten! Ik leer ze vooral om te variëren en bewuste keuzes te maken.

Werkboek

Ik ben auteur van het werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. Hiermee is een wens van mij in vervulling gegaan. Het is een werkboek (E-book) waarin je gedurende 15 weken leert gezond te eten zonder te lijnen. Je leert gezonde keuzes te maken waar ruimte is om te genieten zodat je ook af en toe eens iets lekker kunt eten. Het is een zeer uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig zult zijn met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. Er komt van alles aan bod. Onder andere ontbijt, lunch, diner, een weekmenu, etiketten lezen, mindsetting, toevoegingen, recepten en een super leuke special over hardlopen. Momenteel werk ik aan een nieuw boek en ik verwacht dat voorjaar 2015. Hou de site in de gaten.
Bewuste Keuzen

Het laatste jaar ben ik me er steeds meer van bewust wat er allemaal in onze voeding zit. Ik heb heel lang gewacht met kopen van het E-nummerboekje, maar toen ik het eenmaal had was het hek van de dam. Meteen gingen de kastjes open en alles met e-621 en al die synoniemen gingen de deur uit. En er werd weer ‘ouderwets’ gekookt. De reacties uit mijn gezin waren erg positief en als er dan per ongeluk nog een verdwaald zakje door het eten zat, hadden ze meteen commentaar, haha. De speurtochten door de reguliere supermarkten zijn af en toe een geweldige uitdaging. Ik ben vaak lang bezig, maar ik weet wel wat ik gekocht heb. Het is ook verbazend dat in een paar weken tijd een samenstelling van een product veranderd en er ineens wel gistextract in zit.

E-Nummrs

In mijn omgeving merk ik dat er vaak laks over de toevoegingen en e-nummers wordt gedaan en het wordt ook afgedaan met “ach, het smaakt goed” of “Ik heb geen tijd om uitgebreid te koken”. Jammer is dat. Ook de kinderen worden ‘verwend’ met al die snoepjes vol kleurstoffen en suikertroep. Mijn zoontje is helemaal fan van speltbolletjes! Ik zeg niet dat ze helemaal geen snoep meer krijgen, dat hou je toch niet tegen. Maar ik probeer er thuis wel op te letten en datgene wat ik zelf in huis haal is natuurlijk.

Mijn Columns

Inmiddels schrijf ik al een tijdje voor vetvrij.com en ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaringen te delen en hopelijk veel nuttige tips te geven zodat ook jullie als lezers meer kennis krijgen van wat er allemaal gegeten wordt en hoe je kunt afvallen , gezond eten en vooral toch ook genieten. De woorden ” ik mag dat niet want ik ben aan het lijnen ” die moeten uit je systeem.Daarbij hoop ik een steentje te kunnen bijdragen. Hier volgt een overzicht van mijn columns.

Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen

Is Glucomannan, een 100% natuurlijke afslankpil om af te vallen? Je leest het in deze review + Ervaringen van Gebruikers. In de afgelopen jaren is...

Louis van Gaal Dieet Afgevallen met Intermittent Fasting Gratis Schema

Louis van Gaal is afgevallen met Intermittent Fasting. In het programma De Oranjewinter op SBS 6 was te zien hoe Van Gaal met zijn...

Intermittent Fasting Ervaring en 50 Gratis Schema’s voor Vrouwen en Mannen

Zo gebruik je intermittent fasting bij het afvallen Eén van de populairste dieten van het moment is Intermittent Fasting. Vooral bij bodybuilders kent dit dieet...

Saxenda Obesitaspil met Liraglutide Review, Ervaringen, Kosten

Goed nieuws voor iedereen met overgewicht. Saxenda liraglutide pennen worden vergoed door de zorgverzekering. De pennen met liraglutide zijn verkrijgbaar onder de merknamen Victoza,...

Lifeplus supplementen review

Lifeplus is een van origine Amerikaans bedrijf dat voedingssupplementen levert aan klanten over de hele wereld. Om je te helpen bij het maken van...

Rambam Dieet Review en Ervaringen

Laat die overtollige kilo's de rambam krijgen. Zo simpel werkt het rambam dieet niet, maar wat het wel is, lees je in deze review....

Heel veel leesplezier !

nicole

Je lichaam is een dierbaar geschenk en daar moet je zuinig op zijn!

27 Reacties

 1. Hey nicole zou je mij kunnen kontacteren over mijn dochtertje femke ik en de mama maken ons zorgen over dat ze veel te wijnig eet in afwachting met vriendelijke groeten Gsm 0477 70 27 78

 2. hallo ik wil graag anoniem
  blijven maar ik heb een vraag ik weeg 42.3 en ik ben dertien jaar ik ben klein voor mijn leeftijd maar is dit gewicht te weinig?

 3. Ik ben vrij zeker dat ik zeer gezond eet en leef. Ik ben gefrustreerd dat ik niet afval. ik hou niet vanrepen, “snoep”, snacks en dergelijke. Ik eet stabiel, heb nooit honger, nooit behoefte aan zoet of zout of vet. Ik eet quinoa, fruit, kwark, noten, heel veel rauwkost en groenten, vaak vegetarisch, geen toetjes, geen tussendoortjes en vooral geen zoute snacks en wil niet door dit eetplan daarin “rollen” wat mij nu heel goed bevalt. Ik wil afvallen en een normaal blijvend eetpatroon met de dingen die ik lekker en gezond vind. Ik vraag me af of ik te weinig eet?!

  Karin

 4. Hallo, ik zou graag advies willen over het volgende probleem. Ik heb namelijk een liesbreuk maar nog niet zo erg dat zij mij hieraan willen opereren. Voorheen sporte ik 2 x in de week. Mijn vertrouwen op sportgebied is helemaal weg. Ik moet namelijk wel voorzichtig doen met mijn liesbreuk. Mijn vraag is als ik alle dagen ga wandelen of dat echt helpt om af te vallen. En is er misschien een oplossing of er wel een sport is dat ik kan beoefenen met mijn liesbreuk? Alvast bedankt. Met vriendelijk groet Hilda

 5. Beste Nicole,

  Heb je een gratis dieetplan voor kinderen wat ze kunnen eten om af te vallen.

  ik hoop dat u mij kunt helpen.

  Groetjes fatima

 6. Hallo Nicole,

  Ik ben geïnteresseerd in je werkboek, maar graag zou ik 1 of 2 bladzijde willen zien om te kijken of het ook wat is voor mij.
  Is dit mogelijk?

  Dank je wel alvast!!

  groetjes Sanne

 7. Nicole,
  Nog 1 vraag, ik wild heet bestellen en zag dat er ook om een kortingscode gevraagd werd. Waar kun je evt een kortingscode krijgen?

 8. Ik neem aan dat je ook dingen uitlegt over kh eiwit en vet? Maar dat je dus zelf moet bepalen wat en hoeveel je eet?
  Ik eet nl vegetarisch en geen ei.

  • Voedingsstoffen specifiek niet wel alle onderdelen zoals ontbijt lunch diner tussendoortjes etc. Achterin zitten keuzelijsten waaruit je gezonde keuzes kunt maken.het werkboek geeft je de handvaten naar een gezonde levensstijl.
   Groetjes nicole

 9. Hallo Nicole,
  Maar at je moeder dan zoveel, want dat doe ik niet en ook geen snoep en pakjes en zakjes hoor! Wat kost het? Want dat kon ik nergens vinden. Ik ben een beetje huiverig want natuurlijk zegt iedereen dat het helpt maar intussen heb ik al heel veel geld uitgegeven aan dingen en het werkt net niet.

  • Hoi caro
   Zij eet ook niet overdreven veel wel bio eb zonder toevoegj gen. Ik snap hoe je je voelt daarom is het ook vriendelijk geprijsd 12, 50 zodat het toegankelijk is voor velen. Het is je eigen beslissing maar als ik naar mijzelf kijk en mijn leefpatroon ik doe hardlopen 4 keer per week en ik zondig wel af en toe en blijf netjes op gewicht. Zoals ik in mijn vorig berichtje al aan gaf is het een compleet en makkelijk te lezen werkboek waarmee je uiteindelijk aan het eind van het boek weet wat je het beste kunt eten om af te vallen en op gewicht te blijven.
   Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust. Groetjes

 10. Nicole,
  Ik zit in de overgang en ben iets aangekomen. Ik eet geen pakjes en zakjes en geheel plantaardig. Kan het zijn dat ik te weinig eiwit binnenkrijg en daardoor ook aankom? Ik sport 4-5 keer per week, hardlopen en krachttraining.
  Verder eet ik volle granen, bonen, fruit en groenten maar bijna geen brood en niet veel tofu enz. en geen vlees, vis, ei en zuivel.
  Zou jouw boek iets voor mij zijn?

  • Beste Caro
   Het boek is geschikt voor iedereen die niet meer wil lijnen en gezond en verantwoord wil leven en genieten. Ik kan het eigenlijk alleen maar aanraden (en niet omdat ik de auteur ben) als je goed inzicht wilt krijgen in je eigen eetgedrag , zo krijg je dan meteen ook een beeld waar het mis gaat waardoor je aankomt en je jezelf weer kunt corrigeren en weer afvalt en op termijn stabiel blijft.Het is zeer compleet en er komt superveel aan bod zodat je na 15 weken een goed naslagwerk hebt over je eigen eetpatroon. Mijn moeder heeft hetzelfde probleem en is vorige week meteen met het boek gestart en ze is inmiddels ruim 4 kilo kwijt daarnaast ook al een aantal centimeters in de omvang , ondanks de overgang. Ik hoop dat ik je met mijn antwoord op weg heb kunnen helpen en mochten er vragen zijn , stel ze gerust.
   groetjes Nicole

 11. Beste Anja

  Het is allereerst al heel goed dat je herkent waarom je eet , uit verveling. Dat is helaas een veelvoorkomend probleem van velen. Probeer afleiding te zoeken als je weer drang voelt. Schrijf de gedachten van je af en wees trots dat je de verleiding hebt kunnen weerstaan. Ga desnoods een korte wandeling maken 2 keer een kwartier mag natuurlijk ook langer. Probeer makkelijke grondoefeningen te doen zo lang je aan het herstellen bent.

 12. Hallo,
  Ik ben al erg lang bezig met afvallen, maar het lukt me maar steeds niet.
  Heeft iemand tips of ideeen voor mij?
  Groetjes Willemijn

  • Beste Willemijn
   Er zijn veel manieren om af te vallen en 1 van de belangrijkste zaken is dat je wel blijft eten. Om een beeld te krijgen van je eetpatroon mag je me als je wilt een aantal dagen noteren wat je eet , drinkt en beweegt .
   groetjes Nicole

 13. ik heb overbelaste hielspoor en bewegen en afvallen is moeilijk omdat ik al zo weinig mag bewegen en vaker eet uit verveling ,ik heb 10 jaar lang aan hardlopen gedaan en dat valt mij nu op mijn dak.hoe kan ik toch op deze manier iets aan mijn gewicht doen.

 14. Hoi Nancy

  Probeer echt geregeld over de dag te eten , 3 maaltijden en de tussendoortjes . Je kunt hier altijd de artikelen terug lezen die over deze onderwerpen gaan. Ook over hardlopen en voeding. Drink je zo ook genoeg ? Veel water drinken is belangrijk want doordat je wellicht meer zweet heeft je lichaam meer vocht nodig , MINSTENS 1.5 liter . Brandnetel thee is ook goed tegen vocht vast houden en niet te zout eten. Cruesli zit veel suiker in overigens. Als je te weinig eet heeft he lichaam niets te verbranden en gaat het je voeding opslaan. Dus het is belangrijk geregeld te eten. Tips vind je in mijn artikelen.
  Mocht je nog vragen hebben , hoor ik ze graag.
  Groetjes

 15. Hoi Nicole,

  Ik zal mij gaan meten maar wat ik merk is dat ik veel vocht vast houdt, ik plas wel veel en wat ik pas gekocht hebt is pu-erh thee juist omdat ik nu zoveel vocht vast houdt?? Wat ik eet is heel wisselend, s’morgens of een boterham of havermout, magere yoghurt met cruesli of crackers, soms een tussendoortje en dat is dan plakje ontbijtkoek of sultana of een krentenbol, s’middags meestal 2 boterhammen met mager beleg of kaas of appelstroop, voel mij soms wel eens een beetje flauwtjes, tussendoor fruit of worteltjes en s’avonds of pasta, rijst- indisch of aardappels met groenten en vlees en dit is meestal kipfilet of rundergehakt. Hoop dat je genoeg info hebt en ben benieuwd wat ik misschien wel of niet goed eet?!?

  Groetjes Nancy

 16. Hoi Nancy

  Als je veel sport en dus ook hardloopt zet je je vetmassa om in spiermassa . Spieren wegen meer dan vet dus in die zin is het logisch dat je wat zwaarder wordt. ( ik was na een half jaar fanatiek rennen 5 kilo bijgekomen maar veel centimeters afgevallen). Meet je jezelf ook ? meet jezelf op de heupen onder de borsten en beide bovenbenen. Hou ook die waardes bij.
  Het duur een aantal weken voordat je lichaam gewend is aan je nieuwe levensstijl en dan zul je ook weer gaan afvallen. Wat eet je op een dag ? Misschien eet je inderdaad te weinig of teveel koolhydraten want een recreant hoeft geen extra koolhydraten te eten zoals een marathon loper.
  Graag hoor ik van je wat je ongeveer op een dag eet

  groetjes Nicole

 17. Ik heb toch eigenlijk een vraagje aan jouw en hoop dat jij er antwoord op terug hebt?? Ben een aantal weken geleden met hardlopen begonnen vanaf les 1 en ben nu op weg naar de 5 km!! Ik vind het heerlijk om te lopen alleen hoopte ik dat ik er vanaf viel maar heb het idee dat ik aankom en ja mijn weegschaal geeft dat ook wel aan , helaas. Dat is dus wat ik niet wil, maar zou dat aan mijn voeding liggen, ik eet gezond – snoep niet en ja baal er wel een beetje van en om nou echt op dieet te gaan heb ik eerlijk gezegd ook geen zin in ook omdat ik gezond eet, niet snoep enz. Voorheen deed ik altijd aan spinning maar omdat ik mij echt wilde focussen op hardlopen ben ik daar alleen mee bezig, 3x in de week!! Kan jij mij helpen en zeggen wat ik misschien fout doe, eet ik misschien over de gehele dag te weinig dat ik daardoor aankom of WAT?? Mijn kleding gaat ook straks zitten, baal er echt een beetje van.
  Helppppppp mij a.u.b.,

  Groetjes,

  Nancy

 18. Ik ben Melissa en ik wil al heel lang afvallen maar het lukt me gewoon niet.
  Ik ben 1.58 lang en er is dus zeker sprake van obesity. Ik heb het geld ook niet om al die aflsank producten te kopen of om zelfs mezelf in te kunnen schrijven bij een sportschool. Ik heb er zelfs over nagedacht om aan een tv programma te doen, omdat ik gewoon geen uitweg meer zie, Ik zit er echt mee en ik ben sneller moe dan al mijn 19 jarige vrienden en vriendinnen. Ik heb echt hulp nodig en ik hoop dat u mij hierbij kunt helpen.

  Groetjes,

  Melissa

 19. Zelf ben ik een duurloper. Ik pas de tips die je in je columns geeft over ontbijt, lunch en diner toe op mijn aangepaste voedingsschema en merk hierdoor een toename aan energie en ik voel mij hierzelf beter door. dank u hiervoor.

 20. Hallo Nicole, wat leuk om je biografie te lezen. Tot nu toe heb ik al je columns gelezen en zal dit in de toekomst ook blijven doen.

  David

 21. Beste Nicole,

  Wederom heb ik je columns weer met zeer veel belangstelling en plezier gelezen. Lekker luchtig geschreven en vooral gewoon normaal. Geen deskundige met een dusdanige manier van vertellen / schrijven dat het niet echt uitnodigt om verder te lezen. Het gaat nog steeds goed met jou voedingsadvies dus ik blijf je zeker volgen.
  Keep up the good work!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in