Jolanda Abma van der Zwaag Biografie en Advies

U eet gezond? U beweegt regelmatig? U valt niet af?

U wilt nu wel eens weten waarom het niet wil lukken, wat U nodig heeft?

De Goedelijn methode:

 • Geen dieet, maar een goede ondersteuning om je doel te bereiken.
 • Persoonlijke coaching naar gewenst eetgedrag.
 • Persoonlijk, deskundig advies voor een Goede Lijn!

Wie is Jolanda Abma?

Jolanda Abma
Jolanda Abma 

Ik ben trainer / coach, opgeleid aan o.a. de Academie van Leefstijl en Gezondheid (AVLEG), Fitvak A en als personal trainer. Ik leer mensen goed voor zichzelf zorgen, niet alleen tijdens een begeleidingsprogramma maar ook daarna.
Mijn doel: Ik wil dat je lekker in je vel komt zitten en vertrouwen krijgt in jezelf, dat je zelf keuzes kunt blijven maken die goed voor je zijn. Gezond leven is zo’n enorm cadeau aan jezelf. Goed voor jezelf zorgen zou eigenlijk een soort hobby moeten zijn.

Ik ben initiator en eigenaar van het Goede Lijn programma, wat bestaat uit voeding, beweging en coaching. Goed voor jezelf zorgen, praktisch en logisch vertalen op een aansprekende manier, is mijn passie.

Het Goede Lijn programma staat voor puur, gezond, vers, zonder pakjes/zakjes en zelf koken.

Met aandacht eten, met aandacht bewegen en voldoende aandacht besteden aan jezelf. Als leefstijlcoach help ik je om een goede,verantwoorde keuzes te maken om dingen juist wel of juist niet te doen. Gezond eten, ontspannen met voeding en gewicht omgaan, coacht Jolanda je met persoonlijk, deskundig advies naar een blijvend gezonde leefstijl. Heb je een vraag of wil je advies van Jolanda? Vul dan dit formulier in.

Praktijkdiensten

 • Lezingen en workshops voor bedrijven, verenigingen en instellingen
 • Persoonlijke coaching naar gewenst eetgedrag
 • Deskundig begeleiding bij gewichtsproblemen

89 Reacties

 1. Hoi Jolanda

  Ik zou graag wel een paar kilo willen afvallen en bewuster met eten willen omgaan. Mijn BMI is verder prima.
  Zou ik dit onder begeleiding van jou willen doen wordt dit dan ook vergoed? Ik ben aanvullend verzekerd bij de Friesland.

  Groetjes Geertje

  • Hallo Geertje,
   Het meest prettig is om samen een afspraak te maken voor een (vrijblijvende) kennismaking. Tijdens het gesprek kunnen we samen afstemmen wat de mogelijkheden zijn, kan ik je vragen beantwoorden en kijken welke aanpak voor jou het beste werkt. De Friesland vergoed ook in 2015 de begeleiding bij de aanvullende pakketten. Wil je mij je telefoonnummer mailen ([email protected]) of mij bellen? Ik ben bereikbaar op 06 1220 36 11.
   Gezonde groet Jolanda

 2. Mijn probleem is dat ik enkele jaren geleden een autoaccident heb gehad en ik heb er epilepsie aan overgehouden
  Daarom neem ik drie maal per dag zware medicatie die zoals de dokter en mijn apotheker zeggen een dessert op zich is,
  Ik mag niet meer met de wagen rijden dus ik doe heel veel te voet of met de bus maar des al niet te min zijn die medicamenten dikmakers.
  Ik eet elke middag samen met mijn man 4 tot 5 halve stukken fruit. Ik heb nu juist twee kiwis op en ben niet van plan om vanavond brood te eten? maar de 4 of 5 kilo’s gaan er niet af. Ziedaar mijn probleem.

 3. Jolanda ,graag wil ik weten welk dieet ik het beste kan doen ,heb het menu gekregen via de site maar heb koemelkallergie en candida en een prikkelbare darm ,dus alle recepten van Bea kan ik niet gebruiken helaas ,heb al veel dieeten gedaan maar kom telkens weer aan ,wil heel graag afvallen maar wil toch ook wel gewoon blijven eten dus geen aparte dingen ,welke combinaties wel en niet kunnen ,kun jij me daarbij helpen ?
  we wonen in een heel oude boerderij met veel vocht en schimmels en houd zelf ook vocht vast ,ze zeggen dat dit kan komen van de thuissituatie ,ook ben ik 3 maand geleden geopereerd en een nieuwe heup gekregen ,niet zoveel beweging als normaal dus ,ben 69 jaar en weeg 95 kg en ben 1.59 lang ,graag reactie

 4. ,ik ben sinds een aantal weken mijn eetgewoontes aan het veranderen,heb wat tips overgenomen van Jesse ben nu ongeveer 6 kilo afgevallen.
  Alleen heb ik de laatste tijd wel veel last van mijn maag en darmen,zou dit kunnen komen door het veranderen van mijn eten?
  Als je wil weten wat ik veranderd heb dan hoor ik dit graag van je dan kan ik het je mailen.

  Grt

 5. Ik ben een actieve vrouw van 58 jaar. Ik heb een full time job en 4 kleinkinderen waar ik oppas oma voor ben. Sporten staat momenteel op een laag pitje. Beweging haal ik uit de kleinkinderen en wandelen met de honden.
  Jaren heb ik gelijnd. Hierdoor had ik veel last van het jojo effect. Nu sta ik op een constant gewicht van 70 kilo. Omdat ik maar 1.60 lang ben, vind ik dit echt te veel. Mijn streven is 60 kilo. Ik eet sinds een aantal maanden “clean”. Veel verse groenten en fruit, weinig tarwe en zuivel. Veel zaden zoals chiazaad, hennepzaad en lijnzaad. Ipv gewone rijst, rode rijst. Ipv aardappelen, bataat. Kokos en amandelmelk en proteïnepoeder.
  Hoe krijg ik nu nog die 10 kilo eraf, zonder te crashen?

  • Hallo Trudy,
   Fijn om te lezen dat je al grotendeels puur eet. Handig kan zijn om een eetdagboek bij te houden, zodat je de totale calorieen kunt bekijken en inzicht krijgt in waar je winst zit. De pure producten zijn vaak calorierijker, wil je afvallen zul je ook de totale calorieen binnen de marge moeten houden.
   Gezonde groet, Jolanda

  • ben 56 jaar en heb MS daardoor kan ik niet sporten en moeilijk bewegen.
   Had de hoop dat ik misschien een gratis startpakket zou winnen om te kijken of het voor mij ook zou werken helaas heb ik geen facebook en ook niets van je gehoord.
   Wil het pakket wel proberen , maar graag heb ik eerst een reactie van je .
   Hopelijk tot snel
   dank je
   Annemie

 6. Hoi Jolanda, ik heb al mijn leven kang problemen met mijn gewicht en kan de disipline niet opbrengen om mij aan een dieet te bibden. Nu wil graag gaan trainen al vind ik het niks aan maar het graag zit hem erin dat ik een mooi gezond lichaam wil. Nu heb ik ook de ziekte van crohn en geen koolihdraten helpt wel dat ik meer energie heb. Kunt u mij tips geven wat nu momenteel de gezondse manier van leven is!

 7. Hallo,

  Ik ben Miranda ben 50 jaar doe 3x in de week fitnessport, heb dacht ikzelf een goed dagelijks voeding maar mijn buikvet krijg ik niet kwijt, doe ook 45 min. cardio na de training. wat doe ik verkeerd. hopelijk kunt u me hierbij helpen, ben een beetje down hierdoor. wacht uw reactie af.
  bedankt alvast

 8. Mede door het gebruik van medicijnen ben ik zwaarder geworden en heb ik het idee dat mijn hoge stofwisseling verandert is in een tragere stofwisseling. Op basis van een “eetdagboekje” kreeg ik van iemand het volgende te horen:

  “De hoeveelheid Energie die je uit je voeding gemiddeld haalt is minder dan de richtlijn van 2500kcal. En dan hebben we nog niet eens de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens de diverse sportactiviteiten. Vetten leveren de meeste energie, maar ook koolhydraten, eiwitten en ja zelfs alcohol zijn energieleveranciers. Voor een juiste balans moe je rekenen dat koolhydraten 40% van de energie, eiwitten 10% en vetten 20 tot 35 %.

  Je voeding geeft te weinig vet. Vetten geven je lichaam energie. Per gram vet levert vet 9kcal. Onverzadigde vetten zijn beter zoals diverse soorten oliën, walnoten, vette vis, donkere groentes.

  Koolhydraten zijn goed. Per gram koolhydraten levert koolhydraten 4 kcal. Goede koolhydraten brood, pasta, rijst, aardappels, fruit en melk. Minder goed: gebak, koek en frisdranken

  Het aantal eiwitten kan ook iets beter. Eiwitten zit vooral in graanproducten, pasta’s en zuivelproducten. Per gram eiwit levert 4 kcal.”

  Ik, als man, kan daar vervolgens niets mee. Het aantal calorieen per dag is soms maar 1.500. Ik “voel” dat ik anders, gerichter en of meer moet eten om de verbranding aan de gang te krijgen maar wet niet hoe. Kunt u mij op weg helpen ?

 9. Hallo Jolanda,
  I.v.m. diabetes type 1 is het belangrijk op gewicht te blijven en vooral niet te groeien, ik ben 66 jaar, wandel regelmatig, maar heb moeite de lekkere (zoete) dingen te laten staan.

  Groet Femmy

 10. Ik zit al enige tijd met een probleem. ik ben een man van 26 jaar en weeg slechts 66,5 kilo. Het is misschien handig om erbij te vermelden dat ik een snelle stofwisseling heb. Ik vind dit gewoon echt te laag. zie er echt mager uit en voel me hier niet fijn over. Ik zou graag om een advies vragen. Hoe kan ik op een gezonde manier, veel aankomen en richting de 75 kilo gaan. (mijn streefgewicht) Mocht je vragen hebben dan kan je die uiteraard stellen, ik zal ze dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. hartelijk dank. Groetjes

  Alwin

 11. Even een vraagje, ben een vrouw van 38 jaar en slik al een paar jaar Paroxetine(anti depressivia). Ik ben 8 kilo inmiddels aangekomen. Welke dieet zou bij mij het beste passen ivm medicatie? Ik let sind 4 weken op wat ik eet , en mijn gewicht blijft hetzelfde en val ook niks af. Heb verschillende dieeten geprobeerd, maar helaas geen resultaat. Ik weet dat met deze medicatie lijnen moeilijker is als normaal. Ik sport ook nog 2 a 3x in de week.
  Graag hoor ik van je.
  Groetjes Malika

 12. Hey Malika,
  je dient je vraag te stellen aan Jolanda, ik zelf ben nu gewoon volop bezig met zo gezond mogelijk te eten en proberen meer te bewegen.
  Afvallen zit er nog niet echt in, maar ik kom ook al niet meer bij.
  Ik denk dat het grootste probleem bij u in de medicatie zit.
  groetjes Lana

 13. Hoi Lana,

  Even een vraagje, ben een vrouw van 38 jaar en slik al een paar jaar Paroxetine(anti depressivia). Ik ben 8 kilo inmiddels aangekomen. Welke dieet zou bij mij het beste passen ivm medicatie? Ik let sind 4 weken op wat ik eet , en mijn gewicht blijft hetzelfde en val ook niks af. Heb verschillende dieeten geprobeerd, maar helaas geen resultaat. Ik weet dat met deze medicatie lijnen moeilijker is als normaal. Ik sport ook nog 2 a 3x in de week.
  Graag hoor ik van je.
  Groetjes Malika

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in