Carisia Bosman Biografie en Advies

Carisia Bosman kennen we van het ’10 weken slankplan’ en natuurlijk van het succesvolle ‘BEP Dieet’ Eigenlijk is BEP geen dieet maar een bewuste manier van eten. BEP is dan ook een afkorting voor de slogan:  Beter Eet Patroon. Carisia heeft speciaal voor vetvrij.com een biografie geschreven die je op deze pagina kunt lezen.

Biografie van Carisia Bosman

Mijn naam is Carisia Bosman en ik volgde de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. In diverse ziekenhuizen en afdelingen was ik gedurende 10 jaar werkzaam. Ik deed examen in het vak voedings- en dieetleer. In 1990 startte ik een praktijk in samenwerking met een diëtist en schreef een cursus specifiek gericht op mensen met overgewicht. Snel had ik een drukke praktijk ‘Reduce Voedingsadviesbureau’. In de begeleiding van de mensen met overgewicht bleek aandacht voor psychologische aspecten van groot belang voor de kans op succes bij het afslanken. Daarom volgde ik ‘Health en diet-counseling’ bij dr. F.M. Gerards, gezondheidswetenschapper, psycholoog en psychotherapeut verbonden aan de universiteit van Maastricht. Dit bleek een eye-opener te zijn en precies wat nodig is om gedragsverandering concreet te maken. Ik vertaalde deze theorie en schreef hiervoor praktisch uitvoerbare richtlijnen die per week behandeld worden.

Tijdens de begeleiding realiseerde ik dat beweging een ‘must’ is om de stofwisseling optimaal te laten functioneren. Ik startte landelijk de cursussen AquaSlank en Sport&Slank, begeleid door diëtisten. In 2004 schreef ik in samenwerking met Mirjam het 10 weken Slank Plan en verwerkte hierin de ‘health- en dietcounseling’.

Columns van Carisia Bosman

Regelmatig kun je columns van Carisia lezen op onze site. Een overzicht van de columns van Carisia Bosman:

[catlist id=304 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

Welkom bij Bep

Bep is een boek waarin de basisingrediënten voor een geslaagde afslankpoging zijn verwerkt. En deze methode is succesvol gebleken voor vele duizenden afslankers! Niet alleen aandacht voor slank worden maar ook voor slank blijven. Deze succesformule is daarom de basis voor Bep. Een gezonde levensstijl zonder overgewicht is wat Bep bij iedereen wil bereiken. Maar niet zonder humor en een knipoog!

Veel plezier en succes met Bep!

Meet weten over Carisia of BEP? Een bezoekje aan haar website is de moeite waard! Snel naar Bep Op het Web!

5 Reacties

 1. Dag mevrouw Bosman,
  Sinds ongeveer een maand is mibn eetpatroon duidelijk veranderd. Ik sport 3 maal in de week en eet gezond , snoep niet en ben inmiddels bijna 5 kilo kwijt.
  Er wordt vaak yoghurt of kwark geadviseerd om te eten. Nu lust ik alles, behalve deze 2 voedings middelen . Ik krijg het echt niet door mijn keel.
  Wat kan ik daarvoor in de plaats eten, want ik ben bang dat ik nu te weinig eiwittten binnenkrijg.
  Heel graag uw advies.
  Met vriendelijke groet,
  Jet

 2. halo ik ben demelza ik heb een probleen ik weeg nu 90 kilo en woog 62 ik wil heel graag dat weer trug oke om dat mij man me nu al dikki dik noemt en hij me meinder mooi gaat vinden om dat me buik nu al gaat hangen ik ben daar door oke zo onzekker en vind me ligaam niet meer mooie en durf geen jurkjes meer aan ik heb heel vaak ge probeert om aftevalen maar het lukt maar niet kan u me . meschien tips geven of helepen dankje wel demelza

 3. hallo, ik ben helemaal niet dik maar zou toch graag een 3kg lichter zijn. dus probeerde ik vorigo week het soepdieet. dat heb ik strikt gevolgt maar helaas geen kg eraf. kan u mij concrete richtlijnen geven wat ik wel en niet mag? een smoothie vb is dat een maaltijdvervanger? of kan je het gewoon als tussendoortje gebruiken? ik ga 3x in de week fitnissen 30minuten op de cross trainer en 3 kwartier de miha cirkel. maar ook dat heeft geen effect. heb het idee dat enkel mijn borsten kleiner worden. en het zou eigenlijk aan mijn billen eraf moeten.

 4. Zou je mij voedingsadvies kunnen geven? Ik heb al maatje 36, maar ik ben beginnend model en moet (op een gezonde manier) een paar centimeter van mijn taille af krijgen. Ik probeer veel te sporten, maar heb vooral als ik ongesteld ben erg veel last van vreetbuien. Als ik dan een paar kilo ben afgevallen, eet ik het er in 1 week weer aan…
  Ik heb eerder gedaan aan crashdieten, dat was geen succes. Ik was flink afgevallen maar eigenlijk teveel. Iedere week moest ik naar een psycholoog en een dokter… Ik wil leren hoe ik gezond kan afvallen, zonder hier geld aan te moeten uitgeven, want dat heb ik niet!

 5. Ik kan uw dieet niet, maar in de meeste dieëten wordt er altijd veel melkproducten gebruikt, maar ik kan daar niet tegen,darmproblemen,
  Hoe kan ik toch afvallen zonder deze producten te gebruiken, ik drink af en toe wel sojamelk, maar wel met banaansmaak anders vind ik dat niet te drinken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in