Biologisch en Bewust Tuinieren: ONZE Volkstuinen in Almere

Sta je er wel eens bij stil waar de producten die je bij de supermarkt in je karretje legt vandaan komen? Waarschijnlijk niet. En waarom zou je groente kopen als je het zelf eenvoudig kunt kweken? Geralda schreef er het volgende artikel over.

Van Hollandse sla tot exotische Surinaamse groenten

Je eigen groente kweken in een gezellige omgeving waar je onder het genot van een kop koffie in de koffiehoek je ervaringen kunt delen met je mede-kwekers…Dat is het concept van ONZE volkstuinen in Almere. In een echte kas vlak naast de Oostvaardersplassen in Almere is dit concept sinds Mei 2012 een feit. Je kunt hier een volkstuintje huren in de kas waar je het gehele jaar door de voordelen hebt van het kweken van je eigen biologische groentes onder glas. Of je nu van heerlijke verse Hollandse sla houdt, of juist exotische Surinaamse groenten wilt kweken….het kan allemaal!

Volkstuinieren bij ONZE Biologisch en Bewust Tuinieren: ONZE Volkstuinen in Almere Logo

Als je door de kas loopt zie je de verscheidenheid van de kwekers terug in de tuintjes….Bij de een stralen de zonnebloemen tussen de bitawiri en de klaroen, bij de buurman staat het tuintje vol met vergeten groentes zoals: pastinaak en schorseneren en bij de ander staan de kaplaarzen voor het hele gezin tussen het rijtje met aardbeien en de andijvie. Het volkstuinieren is hierdoor ook een echte familie aangelegenheid bij ONZE. Terwijl de ouders druk bezig zijn in de tuintjes zie je de kinderen over het hoofdpad fietsen met een vers komkommertje of tomaatje in de hand. Op deze manier merk je ook dat het erg leuk is om kinderen te leren waar groentes nu eigenlijk vandaan komen. Tomaatjes groeien nu eenmaal niet in een bakje bij de plaatselijke super maar aan mooie trosjes aan een plant!

Het concept is nieuw en verfrissend en sluit aan bij de behoefte van de consument om biologische en lokale producten te eten.

Daarnaast is ONZE een ontmoetingsplaats voor de kwekers. Onder het genot van een kop koffie of thee worden de tuintjes onderling besproken. En dat geeft nu juist die gezellige sfeer waar het bij ONZE om gaat. Actief en gezond bezig zijn in een ongedwongen sfeer!

ONZE maakt het de kwekers ook makkelijk door producten zoals tuinaarde, een ruime keuze aan groente plantjes en plantstokken aan te bieden. Uiteraard mogen de kwekers dit ook zelf meenemen maar veel mensen vinden het prettig dat de service aanwezig is. Op deze manier kun je snel aan de slag in je tuintje zonder dat je eerst vooraf naar het tuincentrum moet gaan.

Groene Vingers

Heb je zelf geen groene vingers? Dan biedt ONZE je een totaalpakket aan waarbij je alleen zelf bijvoorbeeld de groentes komt oogsten en zij het gehele onderhoud van je moestuin voor hun rekening nemen. Of vindt je zaaien, kweken en oogsten wel leuk maar onkruid wieden niet? Dan is er zelfs een mogelijkheid dat je tuintje onkruidvrij gehouden wordt! Het concept maakt het hebben van een volkstuin een stuk toegankelijker door de hulp van de medekwekers en natuurlijk de professionele begeleiding van ONZE kwekers.

Daarnaast kun je dagelijks de biologische streekproducten en zelfgekweekte groentes kopen in de Streekwinkel van ONZE. Hier vindt je een uitgebreid assortiment van groente en fruit van het seizoen. Veel groentes komen uit de kas van ONZE (de sla wordt vers voor je geoogst als je hem koopt!) en het overige assortiment wordt aangevuld met biologische streekproducten van het seizoen.

Kortom; wil je zelf je groentes kweken onder glas, of heerlijke biologische lokale producten kopen…kom eens langs bij ONZE Volkstuinen & Streekwinkel in Almere.

www.onzevolkstuinen.nl

Volg onze actuele activiteiten op: www.facebook.nl/onzevolkstuinen

Namens het team ONZE
Geralda van Heijningen-Klinkspoor

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in