Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Blijvend afvallen: Niet meer dan 1 kilo per week afvallen

Blijvend afvallen: Niet meer dan 1 kilo per week afvallen

Het dr. Frank Dieet is zo gek nog niet. Tenminste, als we Afvalcoach Yneke Vocking moeten geloven. Ook zij onderstreept de gouden regel van dr. Frank van Berkum: ‘Val niet meer dan 1 kilo per week af. Afvalcoach Yneke kennen we van het programma ’De Afvallers’ van SBS6 waar ze mensen tot 12 kilo per maand liet afvallen, zegt: “Don’t try this at home!”

Je valt succesvol af wanneer je de kilo’s er ook áf weet te houden. In januari beginnen veel mensen weer met een afvaldieet. Maar heel weinig mensen weten de afgevallen kilo’s eraf te houden en komen daarna zelfs meer aan. Dit jojoën is slecht voor de gezondheid en leidt tot frustraties.

Blijvend afvallen

Blijvend afvallen is moeilijk omdat er overal verleidingen om je heen zijn. Maar dat is niet het enige. Vocking: “Je vetcellen schreeuwen weer om eten als je bent afgevallen. Vetcellen zijn geprogrammeerd om vet te stapelen. Wanneer je kilo’s kwijtraakt, worden je vetcellen kleiner maar ze verdwijnen niet. Wanneer je snel afvalt, blijkt uit onderzoek dat je vetcellen veel stress ondervinden waardoor ze alleen maar harder gaan schreeuwen.”

In haar praktijk ziet Yneke Vocking dat mensen die langzaam afvallen het er ook veel langer afhouden. “Blijkbaar zorgt langzaam afvallen er voor dat de vetcellen gemakkelijker wennen aan hun nieuwe toestand,” zegt ze. “In mijn boek De Afvallers XXL stel ik dat mensen het beste tussen de 0,5 en 1 kilo per week kunnen afvallen. Eén kilo is echt de bovengrens. Een halve kilo leidt uiteindelijk tot meer succes. Je moet eigenlijk niet meer dan twee kilo per maand willen afvallen.” Met behulp van een gewichtsconsulent is de kans dat je op lange termijn afvalt het grootst.

bron: personalweightcoach.nl

11 Reacties

 1. Ik weeg nu 64 kilo en wil graag in 6 weken naar de 55 kilo, ik loop 3 keer in de week 45 minuten hard en daarnaast dans ik ook nog eens 1 x per week.
  m’n vakantie komt eraan dus ik ben van plan om in die week elke dag te gaan hardlopen.

  s’ochtends : kom yogurth gemengd met kwark.
  tussendoor: stuk fruit
  s’middags: 3 boterhammen met boter.
  tussendoor: stuk fruit
  s’avonds: veel groente, 2 aardappelen, sla.
  ( elke dag 2 liter water )

  Ik ben benieuwd of het gaat lukken en zo niet moet ik na die 6 week nog even door bikkel toch ?

 2. Hoi,

  Ojee Martijn! teminste jij bent toch die Martijn boven aan..

  Had ik je niet gewaarschuwd? jij was toch aan de eiwit? tjee ik vind het wel errug jammer hoor! heb je zo je best gedaan en kun je straks van voren af aan beginnen.

  Bij mij gaat het gelukkig nog steeds naar beneden toe…enne die ene kilo per week heb ik terug gedaan naar drie ons per week..vind ik ook wel wat hebben…èn nu maar zien of ik volgend jaar werkelijk mijn streefgewicht behaal..als ik zo door ga…zou ik het kunnen redden met drie of vier ons per week..meer is tuurlijk nog mooier…

  Misschien dat je volgend jaar eens in de boeken van Mathijs Vrieze kan induiken, lekker en òòk nog eens erg gezond enne er staan heerlijke recepten in en leuke tips..

  Volgend jaar begin ik met nog een lotgenoot aan zijn eerste boek..alles kun je lezen in mijn topic’s hier op vetvrij! onder de naam snabbeltje.

  Hele fijne feestdagen en alvast een goed begin in 2011.

  En jij …Martijn gaat het ook wel redden.

  Kom je nog eens langs….hoe het met je gaat?

  Groetjes,

 3. Hi,

  ff een snel berichtje:
  Ik ben weer aangekomen, ik ben weer over mijn oude gewicht heen gegaan.
  Het is niet veel maar toch, de jojo gedoe, ik wordt er gek van.
  Gezond eten en 4 uur in de week sporten en geen resultaat.

  Laten we hopen dat in het nieuwe jaar weer nieuwe energie kunnen vinden, om me weer op te kunnen peppen voor een nieuw dieet of eet gewoonte.

  Groeten en een gezond nieuwjaar !!!

  Martijn

 4. Afvallen is niet eens zo moeilijk, het wordt lastig als je bijna op streefgewicht bent. Zie dan maar eens gemotiveerd te blijven, dat kost heel veel moeite.

 5. Ja Annie, maar dan moeten ze het wel vol houden! En als je nu het ook nog afwisseld met crackers en of beschuiten dan word het niet zo saai, afwisselen is goed voor je lichaam.

  Je hebt in iedergeval een mooi menuutje samen gesteld ,dat òòk vast voor andere bezoekers goed doet.

  Ik probeer door de week niet zoveel te snoepen zodat je in het weekend (zoals Annie zegt) wat lekkers kunt nemen.En dan geniet je er ook van.

 6. s’morgens 2 sneedtjes volkorenbrood mager beleg
  bij de koffie 1 plak ontbijtkoek
  s’midags 3 sneedtjes brood met mager beleg
  +/- 3uur 2 stuks fruit
  +/- 6uur groenten aardappelen vlees
  sävonds bij de koffie 1koekje
  en in de avond een crakker of 1plak
  ontbijtkoek
  en in het weekend iets lekkers
  dan hoef je niet te dieéten

 7. Hoi Mathijn,

  Tja dat vind ik nouw met al dieten, dat je straks weer terug valt in je oude patroon, zoals die van jouw. Met eitwit ( zoals prodimed en dr.frank) tuurlijk val je lekker snel af, maar wat ..als je weer normaal gaat eten? ik heb het idee dat al die mensen weer op hun oude gewoonte komen, ja rustig terug gaan …ik weet het niet hoor, hoop voor jouw natuurlijk niet ,want anders is alle moeite voor niks geweest.

  Het leek mij ook wel wat hoor!, maar als je toch de verhalen leest, dat ze geen ei meer kunnen zien..en dat alles maar eèntonig is..ben ik toch blij dat ik gewoon de boeken van Mathijs heb aangehouden…ik val af..en het blijft er af…en eum ik dieet eigelijk niet echt…ik leef gewoon gezonder..en toch val ik daar mee af..

  Dus doe het rustig aan met al die koolhydraten en probeer drie daags te eten met daar bij de tussendoortjes.

  Ik wens je mega veel succes!!

  Groetjes,
  Alice

  Pst…als de vijf maand voorbij is..vertel je nog hoe het met je gaat…en of je weer bent aangekomen en of juist dat het goed gaat…

 8. Hey, ik vind 1 koli per week ook netjes maar, ik ban nu een tijdje bezig met een soort Eiwit dieet en ik heb het gevoel dat ik nu niet afval.
  Ik sport 4x per week waaronder 3 kickfun en spier opbouw is aanwezig, maar ik ben bang dat ik nu langzaam terug val op mijn oude gewicht als ik weer ga beginnen met mijn eigen voeding( normaal eten van koolhydraten).
  Ik heb de opdracht om in 5maanden rustig terug te stappen naar die gewoonte, maar ik blijf me zorgen maken over de kilo’s.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn

 9. Jà dat vind ik ook goed….een halve kilo à een kilo per week is veel beter dan heen veel kilo’s afvallen.

  Ik ben zelf bezig met de boeken van Mathijs Vrieze en daar mee gaat het ook niet zo snel…maar? het blijft er wel af…okee oòk ik kom wel eens aan..hooguit 1 of 2 kilo..maar niet meer zo in het verleden…vijf kilootjes of nog erger…weer op mijn begingewicht komen en zelfs daar boven!

  Jaja ik heb heel wat geleerd met al die afvaldieten,ook ik heb er tig gedaan…veel geld uitgeven….en nu…nu voel ik me een stuk beter en ook al gaat het langzaam ik kom er wel….

  Op weg naar mijn streefgewicht…

  En jullie?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987