Home Gezondheid Dit moet je weten over je Bloedgroep

Dit moet je weten over je Bloedgroep

Het Bloedgroepdieet is enorm populair. Desondanks is er veel onduidelijkheid over bloedgroepen in het algemeen. In dit artikel wil ik je graag een aantal dingen leren over bloedgroepen.

Recent onderzoek wijst uit dat je bloedgroep een belangrijke genetische factor is die veel gebieden van je gezondheid kan Beïnvloeden. Het is je ongetwijfeld opgevallen dat aankomen en afvallen niet bij iedereen in hetzelfde tempo gaat. Kan de een (bijna) alles eten zonder aan te komen, komt iemand anders al kilo’s aan als hij of zij alleen al naar een snack kijkt. Met afvallen is dit ook het geval, er zijn mensen die moeiteloos kilo’s af vallen in een korte periode. En heb je jezelf wel een afgevraagd waarom sommige mensen worden geplaagd door chronische ziekte , terwijl anderen hun leven lang gezond, fit en vitaal  blijven? Een van de oorzaken is waarschijnlijk je bloedgroep.

Als je meer weet over je bloedgroep, dan weet je automatisch meer over de manier waarop je lichaam reageert op voeding, stress en ziekten, In dit artikel wil ik je een aantal belangrijke dingen over je bloedgroep vertellen die je ‘moet’ weten.

Een universeel dieet werkt niet

Het bloedgroepdieet heeft het al eerder aangetoond. Een universeel dieet werkt niet! Onderzoek hebben uitgewezen dat mensen van bepaalde bloedgroepen een hoger risico hebben op bepaalde ziekten. Zo hebben studies bijvoorbeeld aangetoond dat mensen met bloedgroep O een lager risico hebben op hart-en vaatziekten, maar juist een hoger risico voor het ontwikkelen van een maagzweer. Mensen met bloedgroep A hebben een hoger risico van microbiële infecties, maar vrouwen met bloedgroep A profiteren weer van een hogere vruchtbaarheid. Een derde onderzoek heeft aangetoond dat mensen met type AB en B een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van alvleesklierkanker.

Stresshormoon Cortisol

Mensen met bloedgroep A hebben van nature een hoger niveau van het stresshormoon cortisol in hun lichaam.  Mensen met bloedgroep O lopen het risico om een overproductie van adrenaline te ontwikkelen waardoor het langer duurt om te herstellen van stress. Mensen met verschillende bloedgroepen hebben ook verschillende darmbacteriën. Dit is ontstaan ​​bij onze voorouders waarop het maag en darmstelsel gebaseerd is. Het is verstandig om hier bij de keuze voor een dieet rekening mee te houden. Zo zijn mensen met bloedgroep A beter in staat om koolhydraten af te breken dan mensen met bloedgroep O. Deze laatste groep heeft de neiging om koolhydraten op te slaan als vet.

Vier Bloedgroepen

Er zijn vier bloedgroepen: O, A, B en AB. Positief of negatief is hierbij niet van belang. De ontwikkeling van de verschillende bloedgroepen houdt gelijke tred met de ontwikkelingsgeschiedenis van de mensheid.

Bloedgroep O – de Jager
AfbeeldingBloedgroep O zakboekje
Bloedgroep O zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Dit is de oudste bloedgroep: Zijn voedsel bestond hoofdzakelijk uit eiwit. Hij verbouwde gewassen en hield vee. Dit vereiste een ander spijsverteringssysteem waarmee granen en andere verbouwde producten konden worden verteerd. Mensen met bloedgroep O kunnen het best eiwitten (vlees, vis) gebruiken en weinig koolhydraten. Tarwe en sommige andere granen kunnen problemen opleveren. Goede producten voor bloedgroep O zijn bijvoorbeeld rund- en lamsvlees, zalm, haring, makreel, tong, geitenfeta, walnoten, uien, broccoli, boerenkool, prei, pruimen en vijgen.

Bloedgroep A – de Agrariër.
AfbeeldingBloedgroep a zakboekje
Bloedgroep a zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Hij verbouwde gewassen en hield vee. Dit vereiste een ander spijsverteringssysteem waarmee granen en andere verbouwde producten konden worden verteerd. Mensen met bloedgroep A kunnen het best zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten gebruiken en weinig zuivel. Heilzame producten zijn bijvoorbeeld sojaproducten, zalm, makreel, sardine, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, prei, ananas, bosbessen, kersen, pinda’s, pompoenpitten, groene thee en koffie.

Bloedgroep B – de Nomade.
AfbeeldingBloedgroep b zakboekje
Bloedgroep b zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Dit was een steppenbewoner die in een volledig agrarisch ingestelde cultuur leefde. Het beste is een gevarieerde voeding: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt. Goede producten zijn bijvoorbeeld sardines, yoghurt, geitenkaas, lamsvlees, olijfolie, limabonen,zoete aardappel, koolsoorten, spruitjes, bananen, druiven en ananassap.

Bloedgroep AB – het Mysterie.
AfbeeldingBloedgroep ab zakboekje
Bloedgroep ab zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Tot slot

Je bloedgroep is een genetische factor die een grote rol speelt bij verschillende processen in je lichaam. Het kiezen van de juiste voedingsmiddelen kan je helpen om je beter te voelen, meer energie te krijgen of af te vallen. Dit is niet voor iedereen universeel. Het is daarom verstandig om je bloedgroep te achterhalen en jeop basis daarvan te verdiepen in de wetenschap van Het Bloedgroepdieet.

Gezonde Groeten,

natascha

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987