Het bloedgroepdieet houdt rekening met het feit dat mensen verschillend reageren op voeding.

Mensen kunnen heel verschillend reageren op voeding. Dat komt doordat de stofwisseling bij ieder mens anders is. Zo zijn er voedingsmiddelen die voor mensen met een bepaald type stofwisseling heilzaam zijn en voor mensen met een ander type juist niet.

Uit onderzoek is gebleken dat de bloedgroep iets zegt over het type stofwisseling dat men heeft. Zo is bijvoorbeeld vlees wel goed voor bloedgroep O, maar niet voor bloedgroep A.
Het vermijden van voeding die niet bij de bloedgroep past heeft tot gevolg dat het immuunsysteem wordt versterkt. Men voelt zich energieker en minder snel moe; de stofwisseling verbetert, met gewichtsverlies als gevolg.

Jouw mening telt!

Heb jij ervaring met het bloedgroepdieet? geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

Bestel het Bloedgroep Dieetboek bij bol.com

Gezond afslanken met het bloedgroepdieet
Gezond afslanken met het bloedgroepdieet

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Het bloedgroepdieet is ontwikkeld door de Amerikaanse natuurarts Peter D’Adamo. Volgens zijn inzichten bepaalt de bloedgroep welke voedingsmiddelen goed voor iemand zijn en welke juist niet. Een voedingsmiddel dat niet bij de bloedgroep past veroorzaakt een afweerreactie, die kan leiden tot diverse klachten variërend van koude handen en voeten, obstipatie, moeheid tot overgewicht en allergieën.
Om de achtergrond van het bloedgroepdieet beter te kunnen begrijpen, eerst iets meer over het ontstaan van de bloedgroepen.

Het ontstaan van de bloedgroepen.

Er zijn vier bloedgroepen: O, A, B en AB. Positief of negatief is hierbij niet van belang. De ontwikkeling van de verschillende bloedgroepen houdt gelijke tred met de ontwikkelingsgeschiedenis van de mensheid. Het komt erop neer dat de mens zich moest aanpassen om te kunnen overleven. Dit heeft ervoor gezorgd dat het bloed, het spijsverteringssysteem en het immuunsysteem van de mens zich hebben aangepast aan de veranderende leefomstandigheden.

Bloedgroep O – de Jager
AfbeeldingBloedgroep O zakboekje
Bloedgroep O zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Dit is de oudste bloedgroep: Zijn voedsel bestond hoofdzakelijk uit eiwit. Hij verbouwde gewassen en hield vee. Dit vereiste een ander spijsverteringssysteem waarmee granen en andere verbouwde producten konden worden verteerd. Mensen met bloedgroep O kunnen het best eiwitten (vlees, vis) gebruiken en weinig koolhydraten. Tarwe en sommige andere granen kunnen problemen opleveren. Goede producten voor bloedgroep O zijn bijvoorbeeld rund- en lamsvlees, zalm, haring, makreel, tong, geitenfeta, walnoten, uien, broccoli, boerenkool, prei, pruimen en vijgen.

Bloedgroep A – de Agrariër.
AfbeeldingBloedgroep a zakboekje
Bloedgroep a zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Hij verbouwde gewassen en hield vee. Dit vereiste een ander spijsverteringssysteem waarmee granen en andere verbouwde producten konden worden verteerd. Mensen met bloedgroep A kunnen het best zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten gebruiken en weinig zuivel. Heilzame producten zijn bijvoorbeeld sojaproducten, zalm, makreel, sardine, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, prei, ananas, bosbessen, kersen, pinda’s, pompoenpitten, groene thee en koffie.

Bloedgroep B – de Nomade.
AfbeeldingBloedgroep b zakboekje
Bloedgroep b zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

Dit was een steppenbewoner die in een volledig agrarisch ingestelde cultuur leefde. Het beste is een gevarieerde voeding: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt. Goede producten zijn bijvoorbeeld sardines, yoghurt, geitenkaas, lamsvlees, olijfolie, limabonen,zoete aardappel, koolsoorten, spruitjes, bananen, druiven en ananassap.

Bloedgroep AB – het Mysterie.
AfbeeldingBloedgroep ab zakboekje
Bloedgroep ab zakboekje
Peter J. D’Adamo & C. Whitney

 

Dit is de jongste en meest zeldzame bloedgroep. Mensen met bloedgroep AB doen het goed op bijvoorbeeld lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, linzen, rijstproducten, groene groenten en ananas.

Antigenen en antistoffen

Welke bloedgroep men heeft hangt af van een chemisch herkenningsteken. Dat chemisch herkenningsteken wordt antigen genoemd. Bloedgroep A heeft antigen A, bloedgroep B heeft antigen B, bloedgroep AB heeft antigen A en antigen B en bloedgroep 0 heeft geen antigenen. Het verschil tussen de antigenen is maar heel klein, namelijk een aminosuiker (een combinatie van een eiwit- en een suikermolecuul).
Naast antigenen bevat het bloed ook aangeboren antistoffen tegen het bloedgroep antigen dat men zelf niet heeft. Iemand met bloedgroep B heeft dus een aangeboren antistof tegen bloedgroep A: anti A genoemd. Iemand met bloedgroep A heeft een aangeboren antistof tegen bloedgroep B: anti B. Iemand met bloedgroep O heeft anti A en anti B en iemand met bloedgroep AB heeft geen antistoffen.

Antistoffen hebben te maken met het afweersysteem. De belangrijkste taak van het afweersysteem is ongewenste indringers buiten de deur te houden. Antistoffen hechten zich aan deze indringers waardoor een samenklontering optreedt, ook wel agglutinatie genoemd. Hierdoor kan de indringer gemakkelijker worden opgeruimd.

Wat heeft voeding met de bloedgroep te maken?

In voedingsmiddelen kunnen bestanddelen (lectines) zitten die graag een verbinding aangaan met aminosuikers. Ze werken als een soort superlijm die nodig is voor tal van processen in het lichaam. Het merendeel van de lectines wordt door het lichaam probleemloos verwerkt. Vijf procent echter reageert met de aminosuikers (antigenen) die de bloedgroep bepalen…met agglutinatie als gevolg. Hierdoor kunnen vitale lichaamssystemen in de problemen komen. Lectines in tomaat bijvoorbeeld reageren met antigen A en antigen B. Hierdoor kan alleen bloedgroep O, dat geen antigenen bevat, goed overweg met tomaat.
Ook kunnen sommige voedingsmiddelen aminosuikers bevatten die erg veel lijken op een niet-eigen bloedgroepantigen. In dat geval kan een reactie volgen met de eigen antistoffen in het bloed… met eveneens agglutinatie als gevolg. Melk bevat bijvoorbeeld aminosuikers die lijken op het aminosuiker dat bij het antigen van bloedgroep B hoort. Als iemand met bloedgroep A of O melk drinkt, zal zijn antistof B onmiddellijk een afweerreactie uitvoeren.

Als men nu voeding gebruikt die een van de twee afweerreacties oproept, kunnen verschillende klachten ontstaan. Welke klachten ontstaan is afhankelijk van de plaats waar de reactie optreedt. Doet een dergelijke reactie zich bijvoorbeeld voor in het maagdarmkanaal, dan treden er verschijnselen op die lijken op voedselallergie.

Het bloedgroepdieet

De basis van het bloedgroepdieet is simpel: probeer voedingsmiddelen te mijden die reageren met de bloedgroep. Er is geen “slecht” voedsel of “goed” voedsel, maar er is voedsel dat niet zo goed of juist wel heel goed bij een bepaalde bloedgroep past. Er zijn ook voedingsmiddelen die neutraal zijn. Het vermijden van voeding die afweerreacties oproept heeft tot gevolg dat het immuunsysteem wordt versterkt. Men voelt zich energieker en minder snel moe; de stofwisseling verbetert met gewichtsverlies als gevolg.

Op deze website kan ik niet gedetailleerd aangeven welke voedingsmiddelen per bloedgroep wel of juist niet gegeten kunnen worden. Daarvoor kunt u beter een afspraak bij mij maken. Ik kan dan een persoonlijk advies voor u opstellen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met uw persoonlijke voorkeuren.

Boek: Gezond afslanken met het bloedgroepdieet

De medische wereld weet al langer dat er een belangrijke band bestaat tussen onze bloedgroep en de manier waarop ons lichaam voedsel opneemt en verwerkt. Deze realiteit rekent voorgoed af met de algemene diëten die zogenaamd voor iedereen zouden werken. Om de strijd tegen de kilo’s te winnen, moeten we ons voedingspatroon zo veel mogelijk aanpassen aan onze eigen biochemische eigenschappen. Omdat het bloedtype een bepalende rol speelt in de stofwisseling van het lichaam, is het bijgevolg noodzakelijk ons voedingsprogramma daarop af te stemmen. Het bloedgroependieet is de sleutel tot een ideaal lichaamsgewicht, een optimale gezondheid, lichamelijke vitaliteit en emotioneel evenwicht. Dit boek bevat naast praktische voedingslijsten per bloedgroep ook tal van heerlijke recepten.

Bestel het Bloedgroep Dieetboek bij bol.com

Gezond afslanken met het bloedgroepdieet
Gezond afslanken met het bloedgroepdieet

Meer boeken over het bloedgroep dieet

Bloedgroepdieet
Bloedgroepdieet
Peter J. D’Adamo

Bloedgroepdieet
Bloedgroepdieet
Peter J. D’Adamo

Het Bloedgroepdieet bij vermoeidheid
Het Bloedgroepdieet bij vermoeidheid
Peter J. D’Adamo

Afslanken volgens het bloedgroepen-dieet
Afslanken volgens het bloedgroepen-dieet
Helga Lederer

Bloedgroepdieet handleiding
Bloedgroepdieet handleiding
Carel Hoffman

Bloedgroepdieet kookboek
Bloedgroepdieet kookboek
Peter J. D’Adamo

Bloedgroependieet voedingswijzer
Bloedgroependieet voedingswijzer
Brigitte Speck

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Jouw mening telt!

Heb jij ervaring met het bloedgroepdieet? geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

Hartelijk dank voor je bijdrage!

61 Reacties

 1. Bloedgroep O de oudste? Nee, het is een mutatie uit bloedgroep A. Bloedgroep A bestond al in de tijd van de jager/verzamelaar dus voordat die groep zich zogenaamd vegetariër werd. En zo zitten er wel meer foutjes in. Het is geen wetenschappelijk bewezen dieet. Veel mensen hebben er juist géén baat bij maar je leest op internet vaak alleen de reacties van mensen die zich beter voelen en dat aan het dieet toeschrijven terwijl ze in werkelijkheid gewoon bewuster zijn gaan leven en gezonder zijn gaan eten en bewegen, dat ligt dan niet zozeer aan wat ze eten maar hoe ze eten en leven.

 2. Hallo Willy, hoe gaat het met jou nu?
  Je vertelde dat je het dieet voor bloedgroep A positief strikt volgde en veel kilo ’s kwijt was..
  Ik ben benieuwd hoe het nu gaat en hoe streng je hiermee omgaat.
  Ik ben ook A positief en probeer ook wat kilo’ s kwijt te raken, maar weet soms niet of ik ook op de calorieën moet letten.. Soms als ik rijst eet, zie ik mezelf sterk aankomen, en dan denk ik toch weer dat de zetelen mij zwaar maken.

  Groetjes Anneke

 3. Echt heel goed ,had allerlei klachten vanhooi koortsachtig , spierpijn,moe ,niet lekker voelen ,verstopping ,misselijk bij vooral eten van tarwe.Allemaal klachten waarvoor je niet naar de huisarts gaat ,lichte kwaaltjes waarvan de arts denkt ,o die heeft aandacht nodig.
  Ook werd ik heel misselijk van vollemelk ,kwark ,en ijs ,en vooral wanneer ik het meer dan 1 x per week consumeerde .
  Totdat ik het bloedgroepdieet ontdekte ,je raad het al ik heb bloedgroep o ,en alle klachten zijn weg ,en als ik het toch gebruik ,al heel snel weer dezelfde klachten .

 4. Bijzonder is het dat ik veel herken met mijn o positief betreft glutenvrij eten i.v.m. langzame schildklier. Graag (rood)vlees willen eten en vette vis. Vlees biologisch en niet te veel ook allergie voor teveel zuivel en niet teveel koolhydraten (maken moe en slecht verteerbaar)…ga op zoek naar een zakboekje.

 5. jaren geleden las ik dit boek en ook de commentaren op verschillende sites. Er wordt gesteld is niet geheel wetenschappelijk onderbouwd. Maar opvallend is door het lezen van het boek ben ik gaan opletten naar me persoonlijke voorkeur en smaak alsmede reacties lichamelijk. bijv. ik heb O positief en hou niet van spruiten en koolsoorten . uien en knoflook kan ik overal bij eten graag zelfs. varkens vlees reageer ik slecht op , kip en kalkoen vindt ik vrij droog terwijl ik lam en rund persoonlijk als voorkeur heb in me smaak. brood en granen krijg ik opgezet gevoel van en wordt moe . ik kamp met astma en allergieen zoals het boek beschrijft . opvallend is bij kokos krijg ik meer maagzuur reacties. veel fruit soorten vindt ik niet lekker zoals sinasappels , maar wel weer grapeftuit . opvallend is de reactie op vijgen en pruimen werken direct als een soort laxeermiddel bij groep O . reageer er goed op . pindas veroorzaken weer benauwdheid op maar walnoten niet . Er zijn alleen een paar punten waar ik slecht op reageer , dat is soya en eieren vooral eigeel.
  beide veroorzaken allergische reacties als jeuk. Kan ook zijn door de manupilatie van soya en hormonen in kippen . die combinatie kunnen ook een rol spelen of in combinatie met andere voeding.
  opvallend is dat ik mensen gesproken heb die van hun arts een bloedgroep advies kregen , en 9 jaar er aan houden en zich beter voelen . terwijl die mensen het bloedgroepen dieet niet eens konden . Maar door hun lijst te vergelijken bleek het over een te komen met het bloedgroepen dieet. Er zit een kern van waarheid in de bloedgroep en voeding , maar het andere probleem is dat men bloedgroep ook als persoonlijke invloed mee tellen . En kunnen in iedere bloedgroep op zich per persoon nog afwijkingen plaats vinden .
  De fout in het boek van d adamo is uitgaan van evolutie theorie. de wetenschappelijke fouten in deze wereld . In termen van schepping komen we tot het idee , dat de eerste mensen adam en eva vegetarisch waren . alleen fruit aten en vruchten en bessen , en waarschijnlijk waren en toen bomen met soorten die verloren zijn gewoon toen het hof van eden verdween met de vloed van noach. jammer dat die theorie nooit is onderzocht. want de mensen werden vroeger veel ouder metusalem werd 969 jaar oud. De eerste mensen waren geen vlees eters en ook geen jagers. Maar in de oudheid kunnen er bomen en vrucht soorten zijn geweest die wel de soort gelijke voedingsstoffen hebben gehad voor groep O algemeen. Het kan daarom een verklaring zijn dat na de vloed noach toestemming kreeg alle soorten van vlees en vis te eten . Omdat in het oude paradijs belangrijke levensonderhoudende voeding verloren zou zijn gegaan . Het is niet duidelijk wat het hof van eden aan geheime voeding had. Want toen adam en eva buiten werden gesloten waren er distels en onkruid , en moesten ze hard werken om aan hun voeding te komen. Het kan zijn geweest dat in oorsprong er bomen waren die structuren hadden die over een komen met vlees proteine of eigenschappen. jammer dat er uit wordt gegaan van evolutie tegen de kennis in van de wetenschappelijke bewijzen van schepping. daardoor blijven mensen ver achter in kennis en begrip van wetenschap.

 6. Ik ben nu 3 maand bezig met bloedgroep a dieet ben a positief,ik hou me strikt aan de regels,11,5 kilo afgevallen ,sta nu een beetje stil,let op hoeveelheden,wat kan ik nog meer doen?

 7. Myra, ik lees net nog eens jouw bericht door, en ik wil je even zeggen dat ’t matje via t stomagat geplaatst, door de lieve dr. mw. Bibi Hansson in t CWZ Nijmegen goed zit *** Ze heeft ’n matje geplaatst waar geen bacteriën op kunnen huizen. De medische naam weet ik niet. Ik was zo doodsbang voor ’n matje……nooit meer naar mensen luisteren die i e t s op t.v. hebben gezien ! Ik wens je nogmaals sterkte.

  • Myra, we zijn alweer wat verder…. ik heb n mat erbij. Door de noodgedwongen verhuizing had ik 2 joekels van breuken opgelopen. Eens n breuk altijd weer n breuk. Dr, Nicole Bouvy–ook ’n engel , ’n arts met n hart van goud, in t AZM –heeft een mat over de 2 breuken geplaats, tzelfde materiaal als bij de stoma. Ik had na de operatie flink wat wondvocht in de buik, dat krijgt niet iedereen, nu, na 6 weken nergens meer last van. En t is n flinke mat. Niet bang zijn. Ben ik ook niet meer. We zullen zeker nog wel vaker geopereerd worden, maar deze 2 lieve vrouwen; dr. Bibi Hansson(CWZ) en dr.Nicole Bouvy(AZM)zij de beste chirurgen die ik ken. Verder komt er niemand meer aan me. Dit zijn vakvrouwen, met ’n hart voor al hun patiënten. Succes verder. p.s. dat roken is wat, ja. Steeds als ik stress heb rook ik weer, en stop dan weer want t doet me echt géén goed !Roken tast t darmslijmvlies aan. Zeker bij crohn en colitis .

 8. Dank jullie allemaal voor de reacties. Na 5 weken ben ik nu thuis wachtend op nieuwe drains voor mn hoefijzerfistel. GOD wat kan dat fistel en mn proctitis/endeldarmontsteking ’n gruwelijke pijn veroorzaken. In de afgelopen 5 weken ging alles mis wat er mis kon gaan. Het enige wat goed zit is m’n matje geplaatst door de lieve dr. Bibi Hansson. Nooit gedacht dat mijn felle lichaam ’t matje heeft geaccepteerd. dr. Bibi zei wel dat ze ’n appart matje zou plaatsen waar geen bacterieën op blijven zitten,iets nieuws, vraag me niet naar de naam want die weet ik niet. Ik heb ’n darmverstopping gehad van 4 of 5 liter !!! slangen in mn stoma gespoeld, ook zelf nog thuis. Ben totaal autodidact “arts” geworden in die ellendige jaren. De stoma liep, en toen weer ’n abces in m’n ellendige hoefijzerfistel. 4 x EHBO. Ik heb in 3 ziekenhuizen gelegen de laatste 5 weken. “”wat zijn mijn hobby’s…………….” Nee, echt niet, ik heb er genoeg van , die ellendige opnames. Wat ik doe; knoflook paar teentjes , als ik al wat eet want ben bijna de hele dag kotsmisselijk, een citroen in water, cranberrysap ongezoet in water, gemberpoeder v.d.Toko(goedkoop) in water oplossen, melkwei(Kruidvat eigen merk goedkoop) géén tarwe !!!!!!! géén suiker!!! en tyrosine(natuurlijk) tegen de depressies die je altijd gratis bij je ziekte krijgt.En héél veel drinken;voor het afvoeren van gifstoffen. En vooral niet zoutloos eten, want ’n natriumtekort ligt hier altijd op de loer. Sterkte allemaal *** groeten van kim.

 9. Myra, ik weet niet waar mn mail is gebleven, maar hij is weg. Ik ben net uit nijmegen naar maastricht. Ga naar Bibi Hansson; zij is de beste! hoop dat de lange mail nog ergens verschijnt ! sterkte. CWZ Nijmegen.

 10. Dank je Sera. Dat kan ik nu goed gebruiken, zo’n steun. Dadelijk naar ’t Noorden de beste arts, en liefste arts; dr. Bibi Hansson. Chirurg op MDL gebied. ;t Is n hele trip, maar bij haar ben ik in goede handen. Gisteren weer tartaar -half gebakken /rauw-gegeten, en de kracht stroomt dan door m’n lijf. Ja, ik blijf vlees eten, ik kan niet anders. Daarnaast groente enz. en m’n supplementen. Liefs kim.

 11. Tjee, kimberly wat heftig allemaal wat jij mee maakt. Ik heb bewondering voor je moed en kracht om door te gaan. Ik snap dat je nu onderhand zelf een dokter bent geworden hierdoor. Gelukkig eet je nu goed en wil ik jou sterkte toe wensen voor de aankomende operatie. Dank je voor het delen,liefde voor jou X

 12. Sera, de volgende operatie staat voor de deur. Stomabreuk en prolaps weer. Bibi Hansson (CWZ)gaat me verlossen hiervan, eerder heeft zij de dikke darm eruit gehaald, ikzelf was bang voor n matje–haar specialisme– daar kom ik nu toch niet onderuit. In 2008 toen ik in t AZM lag halfdood , groot abces, heeft iedereen mijn colitis proctitis onderschat. We zijn nu 6 jaar verder, en 24 operaties later. En vele vele vele onkundige artsen op en in mijn buik gehad, met slangen , drains, a.biotica. ’t Is ’n wonder dat ik alles heb overleefd. In 2008 ben ik definitief weer vlees gaan eten, Intuïtief. Erop ef eronder. Als ik vlees eet ” praat ” ik tegen ’t vlees, net zoals de Indianen deden, lief dier, ik heb je nodig , dank je. Bibi Hansson , de engel, heb ik vorig jaar net op tijd opgespoord. Ze is de beste darmchirurg , zowiezo van Europa. Ze is begaan met al haar patiënten, en is ook ’n echte dierenvriendin, ’n geweldig mens. Je snapt dat deze afgelopen 6 jaar de hel waren. Had ik haar maar eerder ontmoet. Fistel en ontstekingspijn dat gun je niemand. M’n buik en m’n achterste zien eruit als ’n landkaart. Ik kreeg 2 maanden geleden n fikse burnout totn mijn lieve allerliefste kater Tommie is gestorven.Hij waakte, maakte me aan ’t lachen met z’n fratsen, en gaf overdosissen liefde. Zijn korte ziekte-nieren- en dood dat was de druppel. ik kan alleen maar zeggen; de reguliere “geneeskunde “in Nederland is ’n aanfluiting.Mededogen van familie en vrienden is ook maar ’n illusie. Iedereen viel af, behalve mijn moeder, en ’n lief koppel Harrie en Ria .M’n hele lieve goede vrienden. Hem ken ik nog van de dierenambulance. Deze strijd zal ergens goed voor zijn, pijnlijden en onmacht . Ik ben nog steeds groot en “sterk”.Ik lees veel , en weet ondertussen meer dan menig MDL arts. Voeding, supplementen, kruiden,serotonine , aminozuren. enz. Autodidact patiënt, m’n eigen dokter, .zullen we maar zeggen. De momenten dat ik visualiseer dat ’t ooit goed is , geven mij kracht. Het Thuisfront, de plaats waar we vandaan komen en weer naar tot gaan, steunt ons ook in ’t aardse lijden. Dat weet ik al van kleinsafaan. De dromen over mijn overleden vader doen me ook goed. Hij geeft me soms raad, en geruststelling. Nee , ik ben niet gek. Hoogstens totaal uitgeput. Ben ook niet zielig. Mijn spreuk is ; waar leven is , is hoop. Zij die opgeven zullen nooit weten hoe kort ze bij hun doel waren. *** Voeding is héél belangrijk !!! ik wens jou ook alle goeds , liefs,kim.

  • Lieve kimberley, ik kwam geheel per toeval jouw bovenstaande reactie tegen en was er onderste boven van. Ik heb namelijk nagenoeg hetzelfde meegemaakt als jij. In december 2011 ben ik met hevige buikpijn naar de ehbo gegaan. Na diverse doorverwijzingen en foute diagnoses (nierstenen dacht men) ben ik op een gegeven moment op de operatietafel terecht gekomen met een dode darm. Ik heb voor de operatie afscheid van mijn geliefden moeten nemen omdat er een redelijk grote kans was dat ik het niet zou overleven. Ik overleefde en werd wakker met een stoma en anderhalve meter darm minder. Helaas heb ik alle complicaties gehad die je kunt krijgen en heb in totaal ongeveer 6 operaties, twee keer een stoma, en even vaak een herstel van het stoma gehad. De hele toestand heeft 6 maanden geduurd en die heb ik ook in het ziekenhuis gelegen. Enige voordeel is dat mijn collitis ulcerosa minder actief is en dat ik gestopt ben met roken. De dode darm zou een gevolg zijn van het dichtzitten van een ader en dat zou weer het gevolg zijn van roken. Waarom schrijf ik je dit verhaal zul je denken. In de eerste plaats omdat ik mezelf in jouw verhaal herkende en omdat er weinig mensen zijn die weten waar ik het over heb. De tweede reden is dat ik graag je ervaringen hoor over het matje. Ik heb nl een breuk waar de darm door uitstulpt en een bult ter grote van een kleine voetbal in mijn buik. Daarnaast heb ik ook afschuwelijke littekens. De artsen kunnen nu een matje plaatsen en dmv plastische chirurgie mijn littekens corrigeren. De arts zegt echter dat ik hier heeeeel goed over moet nadenken omdat een matje pijnen kan veroorzaken. Als dat het geval is zijn de pijnen chronisch en kan er niks aan gedaan worden. Mijn vraag aan jou is. Wat is jouw ervaring met het matje. Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en veel lieve groetjes van Myra

 13. Sera, helemaal gelijk ! Ik was overtuigd vegetarier uit principe, tientallen jarenlang. Haaruitval, vermoeidheid, slapeloosheid, en supergestressd altijd of doodmoe.. Ik heb ook bloedgroep O ( positief) Ik ben ’n echte dierenvriendin maar als ik dit allemaal had geweten, was ’t nooit zo ver gekomen. Daarbij ’n tarwe intollerantie , en tel uit je winst. Ik heb nu ’n stoma, m’n dikke darm is eruit , en m’n schildklier voor de helft, en ik was net 40 en zat al in de overgang !. Mensen worden ook totaal niet voorgelicht over voeding. O bloedgroep gaat ten onder aan vegetarisme, ’t is mooi, dierenliefde ,maar als jezelf kapot eraan gaat waar kies je dan voor ??

  • Wow, kimberly wat heftig zeg…. Je kan idd zo’n dierenliefhebber zijn maar je gezondheid gaat boven alles, wat je hebt ondervonden. Ik zie het gelukkig nu anders…. Ik ben nog steeds een dieren vriend ondanks dat ik biologisch vlees eet, dieren eten ook andere dieren , blijkbaar is dat de natuur. Ik eet wel biologisch vlees. Ik ben benieuwd hoe gaat het nu met je gezondheid nu je anders eet?

 14. Ik ben jaren vegetarisch geweest terwijl ik bloedgroep O heb. … Ik kreeg allemaal problemen met mn gezondheid, , na lang zoeken bleek ik zelfs geen vit b 12 in mijn lichaam op te nemen….weinig energie erg bleek….. sneller ziek. Door weer biologisch vlees te gaan eten en mn voeding aan te passen ben ik letterlijk herrezen. Dankbaar dat dit op mn pad is gekomen, ik kan het iedereen aan raden

 15. ik ben begonnen met het bloedgroep dieet lijkt dat het mij ook heel wat kan brengen, ben veel te zwaar schilklier te traag cholestorol te hoog suiker te hoog bloeddruk te hoog erg hogehartslag, allergie dus dit lijkt mij heel goed om alles aan te pakken en ja ben benieuwd of ik inderdaad beter ga afvallen dan een onsje per week heel fijn om te weten dat het zorgverzekering dit betaalt uit de alternatieve zorg

 16. ’t Is net of ik droom. Na talloze operaties; 3/4 schildklierverwijdering, baarmoederpoliep, eierstokcystes, abcessen perianaalhoefijzer fistel, stoma, breuk, drains, en totale radeloosheid, op ’t waanzinnige af , door de vreselijke pijn, zijn nu m’n kolieken weg ! M’n verhoging(hele leven met verhoging 37.8 rondgelopen !) m’n vréselijke pijn na ’t eten, m’n jarenlange slapeloze nachten, m’n onmacht kwaadheid, wéér de ambulance voor de deur, op de hartbewaking; de kolieken leken hartaanvallen te veroorzaken, bleek gelukkig ’n ijzersterk hart te hebben, net zoals mijn vader(+) Godzijdank,’t was ’n lange , lange boze droom waar ik in zat. ’t Is uitpuzzelen wat je mag eten, maar nu is ’t gewoon leuk aan ’t worden; in de winkel met ’t zakboekje van D’Adamo bij de hand.De meeste dingen weet je al na een week, gewoon omdat dit leuk leren is. Als mijn vader (+) dit had geweten, en ’t dieet had gevolgd, was hij niet aan darmkanker gestorven, mijn opa-moeders kant- zou dan geen stoma hebben gehad, en m’n oma-van vaders kant- zou dan ook geen darmkanker hebben gekregen.Zeker met deze erfelijke belasting is dit dieet nu mijn redding. ALLES wat ik heb gemist in dit leven, hoop ik nu alsnog te kunnen uitvoeren en meemaken. ’t Is ’n hersteldieet,voor alle ziektes volgens mij, niet alleen crohn/colitis, maar gewoon ’n algeheel lichaamshersteldieet. Kun je eigenlijk spreken van ’n dieet ? Ik geef mijn lichaam nu wat goed is, en niet meer waar ’t ziek van wordt. D’Adamo, bedankt !

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in