Blondjes hebben zelden last van stress

Bijna een kwart van blond Nederland heeft zelden of nooit last van stress. Dat blijkt uit resultaten van de ‘Hoe gezond is jouw huid’. Ruim een vijfde van alle blondjes met een lichte huid slaapt meer dan acht uur per nacht, en scoren daarmee het hoogst van alle haarkleuren. Roodharigen hebben meer last van stress. Een kleine 30% van de rossigen staat hier regelmatig bloot aan. De huidtest werd in samenwerking met Sanex gedaan om de gezondheid van de huid van Nederlanders in kaart te brengen. Inmiddels hebben 48.000 mensen deze test gedaan.

Conditie van de huid
Het meerendeel vind haar huid over het algemeen mooi, maar voor 12% van de Nederlanders is de huid een zorgenkindje. 57% smeert zich regelmatig in om haar huid tegen de zon te beschermen en ruim 10% gebruikt daar een sunblock voor. Vaste klant bij het zonnecentrum is de Nederlander niet. Een derde van de ondervraagden gaat een enkele keer, en meer dan de helft geeft aan nooit naar de zonnebank te gaan. Uit de test blijkt dat bij 85% van de ondervraagden de conditie van de huid ‘goed’ is.

Rook- en alcoholgedrag roodharigen
Verschillende factoren zijn van invloed op de gezondheid van de huid. Naast nachtrust en stress is ook onderzocht hoe het gesteld is met het douchegedrag, alcoholgebruik en de rookgewoontes van Nederland. Driekwart van de Nederlanders neemt de tijd onder de douche. Rossigen met een blanke huid overdrijven hierin, althans 7% van hen heeft onder de douche tijd genoeg om een opera te zingen. Diezelfde haarkleur is van mening dat bij een gezellige avond een lekkere fles wijn hoort, en een kleine 10% drinkt dagelijks meerdere glazen. Ook scoren onder de rokers, de roodharigen het hoogst. Ruim een derde van de rossigen rookt meer dan 15 sigaretten per dag. Zwartharigen drinken het minst alcohol, 65% geeft aan zelden alcohol te drinken. Mensen met een bruine haarkleur scoren op geen van de gebieden het hoogst.

bron: advance

5 Reacties

 1. Nou Ik ben blond ,en altijd blond geweest,
  maar ben zeer zeker niet een streskip,
  En roken en drinken doe ik ook niet ,
  wat huid betreft heb ik altijd een mooi gaaf gezicht gehad,
  ben ik zeer trots op, dus wat dat betreft hebben ze gelijk,
  Hoef ook niks extra,s te doen voor de huid.
  Lekker makkelijk. gewoon goed verzorgen.

 2. Nou, over het roken en drinken ben ik het by the way niet eens…

  HIhi, ik róók helemaal niet en drink al des te minder…

 3. HIhihihihii, jammer dat ik niet gewoon blond ben maar tomatenblond hihi

  Klopt helaas wel… Over de blondines kan ik natuurlijk niets zeggen
  Ben nou éénmaal een stress-kip en een regelneef…

  Tja…

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in