Bodybuilders Dieet

Tom Venuto en Mike Geary zijn voorbeelden van bodybuilders die op natuurlijke wijze vet kwijtraken en spieren kweken (zonder gebruik van steroids, afslankpillen, etc.). Deze methode wordt al tientallen jaren gebruikt, en Tom en Mike delen bodybuilding kennis over voeding en exercise met “de gewone persoon” door middel van E-books die gekocht kunnen worden op het Internet.

Tom Venuto heeft “Burn the Fat, Feed the Muscle” geschreven. er zijn talloze websites gebaseerd op dezelfde principes.

Tom en Mike zijn tegen dieten. In plaats daarvan ligt de focus op permanent je leven veranderen in termen van eten en exercise op zodanige manier dat je het relatief gemakkelijk kan blijven volhouden voor de rest van je leven. Het is dus niet een dieetmethode, maar een nieuwe leefmethode.

Qua voeding wordt aangeraden dat je je de macronutrients (eiwitten, vet en koolhydraten) balanceert, niet meer dan 20% onder de calorieen gaan zitten dan het aantal calorieen dat je dagenlijks nodig hebt om op hetzelfde gewicht te blijven, en zo veel mogenlijk voor “whole foods” kiest waar niet of minimaal mee geknoeit is/aan toe is gevoegd.

Qua exercisen zijn 2 dingen heel belangerijk. (1) gewicht heffen. Meer spieren betekent dat je meer verbrandt zelfs in rust, en ook dat je meer calorieen mag eten. (2) interval training. Als je de snelheid/intensiteit/etc. continue afwisselt tijdens exercise, dan bouw je sneller spieren op en verlies je sneller gewicht dan dat je snelheid/intensiteit/etc. constant is tijdens exercise.

7 Reacties

 1. ik doe al jaren aan bodybuilding ik train in een hardcore gym mijn ik ben 28 jaar mijn lengte is 1 87 cm k weeg in de ochtend 95 mijn bodyvet is 15 a 16 procent ik ben heel blij met mijn kilo mijn postuur maar ik wil meer lijnen cuts zien dus ik moet naar 10 procent of lager ik wil het natuurlijk doen ik doe het al jaren het lukt me niet in moet een goed dieet en hulp waar en bij wie moet ik zijn ik wil er ook gewoon voor betalen want het maakt me echt ongelukkig en ik wil geen steroids gebruiken. Ik gebruik alleen eiwit shakes. soms ben ik zwak omdat het zolang heeft geduurd ik wil in de lente al klaar zijn

 2. eigeel mag je niet laten, dit is zo verkeerd.
  Hier zitten soffen in die je metabolisme beter doen werken en bevorderen bovendien je weerstand.

 3. Hallo het eerste wat ik zou doen is je dieet basseren op 6 maaltijden en elke paar uur eten hieronder heb ik een voorbeeld:
  Maaltijd 1: ontbijt – muesli(ongesuikerd) in een kopje met melk – manderijn- appel 2 sneetjes brood

  Maaltijd 2: handje amandelen 10 stukjes met een handje van rozijnen
  Maaltijd 3 kip gegrilld
  Maaltijd 4 3 eieren zonder eigeel
  Maaltijd 5 shake
  Maaltijd 6 whey eiwit shake

 4. ik ben al een tijdje bezig met bodybuilding, maar ik krijg mijn spieren niet heel dik. hoe moet je trainen voor dikke spieren te hebben?

  • simpel: doe een bulking season. Als natural bodybuilder is het bijna onmogelijk om te cutten en te gainen tegelijk, aanrader is dus om ’s winters te gainen en voor de zomer te cutten, probeer het te stabiliseren op een maximum van 0,5kg/week, anders stijgt je vetpercentage te snel. bulken is trouwens simpel: meer eten en vooral meer koolhydraten, zeker 5 maaltijden per dag. Cutten is iets lastiger maar probeer je lichaam in een anabole staat te houden door om de 2-3 uur eiwitten in te nemen. anderszijds is voeding niet alles: je moet een evolutie maken in hoeveel je traint en met hoeveel gewicht, anders gaat het de spieren “vervelen” zeg maar.

 5. Heb een vraag .

  ik ben nou 2jaar actief met bodybuilding maar krijg die zwemband maar niet weg bij me onderbuik .
  Elke dag twist ik 15 minuten na me normale training .
  In jan/feb begin ik weer met dieeten maar ben opzoek naar een goed eiwit dieet (kolydraat arm) ,zonder dat me spieren er onder lijden.
  Iemand een idee/aanrader/goede ervaring??

  M.V.G Roy.

  • eiwitten zijn net goed voor de spiermassa, ze zijn de bouwstenen van spieren, verhoog de proteïnen en verlaag de koolhydraten voor vetverbranding; vb. eieren, magere melk, ongezoute noten, kip, steak, vis,… hebben allemaal belachelijk veel proteinen, vermijd dan weer vb. brood, pasta, granen, aardappelen. als cardio is interval training een aanrader en een goede ervaring van mezelf, omdat het je lichaam uitdaagt. Ik begrijp wel je bezorgdheid om je spiermassa en natuurlijk heb je koolhydraten nodig om je spieren niet af te breken, misschien is afwisselend afslanken met periodes van meer koolhydraten een goed idee (zelf nooit geprobeerd). nog een extra tip: train abs ’s morgens nadat je hele nacht niets gegeten hebt, dan voel je de contractie veel beter en heeft de training meer effect.

   M.V.G ilan

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in