Home Sport en Beweging Bodymass Sportvoeding Action; Review

Bodymass Sportvoeding Action; Review

Als serieuze triatleet wil ik het maximale uit mijn sport en hobby halen en ik maak daarvoor aardig wat kosten. Denk aan kosten voor een fiets, kleding, schoenen, de juiste voeding en het gebruik van voedingssupplementen waar je als fanatiek sporter echt niet zonder kunt. Zeker deze laatste kostenpost loopt snel op omdat ik dagelijks supplementen gebruik en deze vaak behoorlijk prijzig zijn. Op een wedstrijddag waar ik soms meer dan 8 uur achtereenvolgend sport (Iron Man) gebruik ik soms meer dan 15 energy gels en drink ik liters isotone sportdrank. Al met al maakt dit de sport tot een dure hobby. Zeker wanneer je bedenkt dat je voor een gemiddelde energy gel of reep al snel € 2,- of meer betaalt.

Action

Toen ik in een Action vestiging energy gels en energy bars zag liggen voor nog geen euro en een isotone sportdrank voor nog geen drie euro, was meteen mijn interesse gewekt. Het merk dat er wordt verkocht heet Bodymass Nutrition. Omdat ik inmiddels behoorlijk thuis ben in de verschillende soorten ingrediënten die in sportvoeding formules gebruikt worden zag ik dat de ingrediënten eigenlijk hetzelfde waren als de ingrediënten die in mijn gebruikelijk formules zaten.

Ingrediënten, check. Prijs, check. Nu de smaak nog

Want geloof me ik heb echt zo veel verschillende gels, repen en sportdranken gebruikt die je na de eerste hap of slok het liefst weg wilt gooien dat je bij ieder nieuw product automatisch heel sceptisch bent. Maar goed, voor de prijzen hoefde je het niet te laten dus ik heb een pot Isotonic Sports Drink, twee Energy bars en twee Energy gels gekocht.

Energy Gels

Ik was het meest benieuwd naar de energy gels omdat ik er daar echt tientallen van per week gebruik. Er was helaas maar 1 smaak verkrijgbaar. Gelukkig was het wel de smaak fruit punch en niet een of andere cola of choco-pepermunt smaak. Het eerste pluspunt was de manier hoe het zakje openscheurde. Ik heb namelijk al te vaak op de fiets zitten knoeien omdat een energy gel verpakking niet makkelijk open scheurde, of zelfs in m’n mondhoeken gesneden door de te scherpe rand van het zakje. Dat was dus in ieder geval positief. Nu het belangrijkste, de smaak…….. in een woord: fantastisch! Dit is verreweg de lekkerste energy gel die ik ooit heb geproefd. Ik hoop wel dat er snel meerdere smaken zullen komen die net zo lekker smaken omdat iedere keer fruit punch op den duur wellicht gaat vervelen, maar voorlopig verveelt de smaak me nog niet. Ik weet zeker dat er heel veel duursporters zo ontzettend blij gaan zijn met deze Energy gel, die dus zowel goede ingrediënten bevat (20 gram koolhydraten per gel), betaalbaar is, makkelijk te openen is en geweldig smaakt. Een absolute aanrader.

Energy Bar

Tijdens het sporten gebruik ik persoonlijk liever vloeibare voeding zoals een gel of een isotone sportdrank omdat deze koolhydraten sneller in je lichaam worden opgenomen dan vast voedsel. Ik gebruik dus een stuk minder energie repen dan gels, maar repen zijn wel erg handig om koolhydraten te laden vóór het sporten of om glycogeenreserves aan te vullen na het sporten. Gemiddeld eet ik dus zeker wel een stuk of 10 repen per week, dus ik was ook erg benieuwd naar de Bodymass Energy bar. Ook deze reep smaakt fantastisch en de bite is erg prettig en niet zo taai en plakkerig als veel andere energie repen die ik heb geprobeerd. Je eet deze reep daardoor erg makkelijk weg. Een reep van 50 gram bevat 28 gram koolhydraten waardoor je snel je glycogeen reserves kunt vol laden of aanvullen. Ook dit is dus zeker een aanrader.

Isotonic Sports Drink

Als laatste de Isotonic Sports Drink. Ik drink gedurende een wedstrijd of training per uur meestal 1-2 bidons leeg, afhankelijk van de hoeveelheid gels waarmee ik het combineer. Per uur zorg ik ervoor dat ik ongeveer 60-70 gram koolhydraten binnen krijg. Dat kan dus 1,5 bidon isotone sportdrank zijn met 1 energy gel, maar ook alleen 2 bidons isotone sportdrank. BodyMass Isotonic Sports Drink bevat per dosering 36,5 gram koolhydraten dus dat is ideaal. Zonder in herhaling te willen vallen is ook de smaak van dit product echt super. Niet te zoet, niet te slap, gewoon lekker fris. Een isotone sportdrank is echt ontzettend belangrijk bij alle inspanningen die langer dan 30 minuten duren. Het is wel erg belangrijk bij een isotone drank om de drank isotoon te houden wat er voor zorgt dat de koolhydraten zeer snel worden opgenomen in je lichaam en dat je lichaam snel wordt gehydrateerd. Hypertone dranken bevatten te veel koolhydraten waardoor de opname van de drank wordt vertraagd. Zorg dus dat je van een isotone sportdrank precies de hoeveelheid poeder mengt met de hoeveelheid water die op de verpakking staat aangegeven. Een extra pluspunt aan Bodymass Isotonic Sports Drink is dat het per 100 gram ook 142 milligram magnesium bevat. Doordat je tijdens het sporten transpireert verlies je veel magnesium wat kan leiden tot spierkrampen. Dat wordt met deze Isotonic Sports Drink dus voorkomen.

Conclusie

Bodymass Nutrition heeft er aan mij een nieuwe trouwe afnemer bij en ik denk samen met mij een nog een heel grote groep duursporters. Ik denk dat er veel tijd is gestoken in het creëren van lekkere smaken want die zijn van alle drie de producten echt geweldig. Zowel de reep, de gel en de isotone drank zijn per direct mijn favoriete producten geworden. En geloof me, ik heb bijna alle merken en producten inmiddels al wel eens getest. En de financiële besparing die het voor sporters oplevert zal ook voor velen een reden zijn om deze producten te gebruiken.

Sportieve Groet,

daan

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleWeight Watchers Feel Good
Next articleZijn Noten Gezond of Ongezond?
bodymass-sportvoedingBodyMass Nutrition is ontwikkeld om sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Maximaal presteren tijdens trainingen of wedstrijden en lichamelijk snel herstellen zijn ontzettend belangrijk voor een sporter. De juiste voeding en supplementen vóór, tijdens en na het sporten zijn hierbij cruciaal. BodyMass biedt een compleet productaanbod sportvoeding die zowel door professionele sporters als hobby sporters gebruikt kunnen worden.

8 Reacties

  1. Het idee is dat je nadat je dit ingenomen hebt direct gaat sporten, m.a.w. verbrand je de suikers direct en zal je er geen diabetes van krijgen.

  2. mocht je veel gebruiken van de action, kun je bij de klantenservice ook een doos bestellen. Ik weet niet of dit nog prijsvoordeel oplevert, maar zo ben je zeker dat je je artikelen kan halen

  3. Ook ik heb deze week voor het eerst een bus van 400 gr. gekocht om uit te proberen. Bij het openen was ik verbaasd dat de bus halfvol was en er 2 plastic schepjes in zaten.
    Waarom de bus niet halveren of de inhoud verdubbelen? Wat een onnodige verspilling.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987