Bodysense Dieet

Het Bodysense Dieet is geschikt voor vrouwen die willen leren luisteren naar hun eigen lichaamssignalen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed op calorieën kunt letten en suiker kunt laten staan. Dit dieet werkt bovendien goed voor vrouwen die last hebben van eetaanvallen.

Luisteren naar je lichaam
Deze bodysense methode leert je te luisteren naar je lichaam en in je eigen tempo af te slanken. Het ideale lichaamsgewicht is het gewicht dat echt bij je past. Daarnaast houdt dit dieet rekening met de maandelijkse hormonale veranderingen die plaats hebben in het vrouwenlichaam.

Het Bodysense Dieet en de drie fasen
Het Bodysense Dieet bestaat uit drie fasen die zijn gekoppeld aan de menstruatiecyclus. Zo kan je in de eerste fase met minder calorieën af, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de momenten waarop je meer eetlust hebt. Om lichaam en geest op dezelfde golflengte te brengen, houd je een zogenaamd bodysense-dagboek bij. Daarin houd je allerlei zaken bij over je voeding, je gevoelens en je gedachten om daar uiteindelijk verbanden tussen te leggen.

Deze afslankmethode richt zich op grote hoeveelheden voedingsmiddelen die maar weinig calorieën bevatten. Zo mag je grote hoeveelheden fruit en groente. Daarnaast staan er volkoren producten op het menu en eet je slechts kleine porties vet. De bedoeling is dat je langzaam en bewust eet, zodat je beter aanvoelt wanneer je verzadigd bent. Het afslanken gaat niet snel, maar op een natuurlijke manier waarbij jij je goed voelt.

Met dit dieet stel je jezelf een haalbaar doel: je natuurlijke eigen gewicht. Bovendien bevat het dieet evenwichtige voeding, waardoor eetaanvallen voorkomen worden. Je valt langzaam, maar verantwoord af; het Bodysense Dieet is dan ook een opstap voor nieuwe eetgewoonten.

Calorieën bijhouden
Met het bodysense dieet moet men heel gedisciplineerd de calorieën bij blijven houden.

Voor het bijhouden van calorieën kan men gebruik maken van onze calorieën teltabel: Deze tabel geeft voor bijna alle levensmiddelen het aantal calorieën.

Voordeel van dit dieet: Met dit dieet stel je jezelf een haalbaar doel: je natuurlijke eigen gewicht. Bovendien bevat het dieet evenwichtige voeding, waardoor eetaanvallen voorkomen worden. Je valt langzaam, maar verantwoord af; het Bodysense Dieet is dan ook een opstap voor nieuwe eetgewoonten.

Nadeel van dit dieet: Je moet heel gedisciplineerd de calorieën bijhouden. Leren luisteren naar je lichaam is bovendien makkelijker gezegd dan gedaan.

Meer informatie:

Paperback | John Wiley & Sons |  Edition | 2004
ISBN: 0470833661

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in