Wat is Bodyswitch?

Waar de feestdagen voornamelijk bestonden uit grote hoeveelheden eten en drank, is januari de tijd om te beginnen aan je gezondheidsdoelen. Hoe kun je dat op een natuurlijke manier voor mekaar krijgen? Wellicht kan BodySwitch de oplossing zijn.

Volgens de officiële website is BodySwitch een praktijk voor leefstijlbegeleiding en integrale geneeskunde. En wat houdt dat in? De specialisten van BodySwitch begeleiden je om te komen tot een gezonder lichaam. Ze pakken klachten aan zoals:

  • Overgewicht
  • Diabetes Mellitus (type I en II) (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten
  • Maag- en darmklachten (crohn, ulcerosa , parasieten etc.)
  • Voedingsintoleranties en -allergieën
  • Huidproblemen (b.v. eczeem, psoriasis)
  • Depressieve en angstklachten
  • Herstel van een burn-out
  • en nog veel meer.

Je kunt makkelijk een afspraak maken bij een BodySwitch praktijk bij je in de buurt. Maar is de werkwijze voor een ieder geschikt, en dan wel effectief?

Voor wie is BodySwitch geschikt?

De specialisten van Bodyswitch richten zich op het verbeteren van de gezondheid. Voor ze aan de slag gaan wordt er eerst een gespecialiseerd laboratoriumonderzoek uitgevoerd. De aanpak wordt gebaseerd op de individuele resultaten en doelen. Dit maakt BodySwitch geschikt voor vrijwel een ieder.

Bovendien bestaat het team van BodySwitch uitsluitend uit gespecialiseerde artsen en therapeuten. Dit team werkt samen om de balans van je lichaam te herstellen. Zo zijn ze in staat zowel volwassenen als kinderen te begeleiden naar een gezonder, fitter en vitaler leven.

Is Bodyswitch effectief?

BodySwitch gelooft sterk in het principe dat de meeste klachten en ziektebeelden door voeding, je manier van leven en de omgeving worden veroorzaakt. In de eerste fase kijkt men daarom naar deze factoren om de achterliggende oorzaken te achterhalen. Hiervoor maakt men gebruik van gespecialiseerd laboratoriumonderzoek.

Wat deze aanpak effectief maakt is het team van ervaren specialisten op het gebied van gezondheidszorg. Zij pakken niet alleen de fysieke gezondheid aan, maar ook de psychische gezondheid. Je krijgt een op maat gemaakte plan en wordt persoonlijk begeleid.

Wat kost BodySwitch?

Je bent zeker benieuwd naar het kostenplaatje dat aan zo een traject wordt gekoppeld. Ook die informatie hebben we voor je achterhaald. Op de officiële website van BodySwitch vind je een uitgebreid tarievenlijst voor de verschillende behandelingen. Bij BodySwitch heb je keuze uit meerdere typen consulten (persoonlijk, telefonisch of per mail). Voor een consult van 25 minuten betaal je € 55,-. Voor het opstellen van een persoonlijk voedingsplan betaal je € 105,-.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van BodySwitch is een gezonder, fitter en vitaler lichaam. Dit heeft voordelen voor je als persoon en voor bedrijven. Met gezond personeel kun je immers veel meer. Gezondheid is altijd de investering waard. Het levert uiteindelijk ook geld op, omdat het zal voorkomen dat je langdurig ziek ligt. Je bent productiever met een gezond lichaam.

Met vestigingen in Amsterdam, Heemskerk en Nijkerk kun je makkelijk een afspraak maken bij een BodySwitch praktijk in je buurt.

Nadelen

Er zijn geen echte nadelen gekoppeld aan dit traject. Alles wordt volledig op maat gemaakt en je bepaalt zelf wat het eindresultaat moet zijn.

Conclusie

BodySwitch is een praktische manier om je gezondheidsklachten aan te pakken. Met een team van deskundigen ga je aan de slag. Op basis van de resultaten van een grondig onderzoek krijg je een stappenplan voorgeschoteld. Het uiteindelijk doel bepaal je zelf. In hun woorden bij jij de regisseur van je gezondheidstraject.

Investeren in je eigen gezondheid of de gezondheid van je personeel is altijd de moeite waard. Je kunt meer wanneer je gezondheid optimaal is. Zieke mensen verzuimen immers vaker en zijn minder productief. Het is dan moeilijker om je doelen te bereiken. Maak dit jaar het jaar dat je je gezondheid een prioriteit maakt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in