Kun je afvallen met een Bonendieet?

Waar de populairste dieetplannen juist willen dat je minder koolhydraten eet, schrijft het Bonendieet juist het tegenovergestelde voor. Dat is de reden waarom dit dieet zo uniek is. Natuurlijk zijn er bekende diëten waar men afvalt door alleen de goede koolhydraten te consumeren. Zulke voedingsplannen maken een scherp onderscheid tussen de zogenaamde goede en slechte koolhydraten.

Koolhydraten

De slechte of eenvoudige koolhydraten zijn de bewerkte voedingsmiddelen. Deze ziet menbonendieet als minder gezond omdat ze alle voedingsstoffen verloren zijn gegaan in de bewerkingsprocessen. Daarnaast worden slechte koolhydraten sneller door het lichaam verbruikt, vandaar de naam snelle koolhydraten. Waarom is dat slecht? Dit resulteert in een crash en een hongergevoel. Je eet meer en lust juist ongezonde zoete snacks. Deze koolhydraten houden je dus dik.

De goede koolhydraten, anderzijds, bieden duurzame energie en houden je langer verzadigt. Overmatig snoepen wordt hierdoor vermeden.

Bonen en andere peulvruchten zitten boordevol goede koolhydraten. Ze bevatten bijna geen vetten en cholesterol, en zijn goede bronnen van belangrijke vitaminen en eiwitten. Op het Bonendieet vervang je alle suikers en zetmeel met bonen. Bonen zijn dus het belangrijkste component van dit dieet.

Het Bonendieet kent zijn oorsprong in het jaar 2008 waar het door Neil King, een inwoner van Essex werd bedacht. Volgens King verloor hij 280 pond in 9 maanden tijd door te leven van gebakken bonen. Dit verhaal werd al heel snel door de media opgepikt. Voor King aan dit dieet begon woog hij 420 pond. Om op een gezonder gewicht te komen at hij dagelijks 6 blikken gebakken bonen met wat rijst en een aardappel.

Afvallen met het Bonendieet

Toen de Engelsman Neil King uit Essex kreeg de waarschuwing kreeg dat hij een risico op darmkanker liep, besloot hij zelf in te grijpen. Daarvoor maakte hij geen
gebruik van een dieet met fruit en groenten. Hij maakte zelfs geen tijd om dagelijks te gaan sporten. In de plaats daarvan at hij dagelijks zes dozen gebakken bonen. Hij verloor naar eigen zeggen al 63 kilo.

Kunnen bonen een nuttig ingrediënt voor een dieet worden? Eigenlijk zijn bonen niet zo speciaal. Ze bevatten wel minder vet en meer vezels. Maar in het geval van Neil King spelen waarschijnlijk andere factoren een rol voor zijn immense gewichtsverlies. Zo dronk hij vroeger dagelijks acht biertjes en at hij maaltijden met worst en spek. Dat is nu verleden tijd. Het feit dat hij plots enkel nog bonen at, kan een verklaring zijn voor het succes van dieet.

Voor wie is het Bonendieet geschikt?

Raadpleeg eerst de arts alvorens je van start gaat met dit dieet. Zwangere vrouwen en zij die borstvoeding geven worden afgeraden hiermee van start te gaan.

Is het Bonendieet effectief?

Als je de regels van dit dieet goed bekijkt dan lijkt het wel een effectief afslankmiddel te zijn. Je richt je op gezonde voeding dat je langer verzadigt houdt. De ongezonde voedingsmiddelen vermijd je.

Ben je van plan het Bonendieet te proberen? Een goede manier om te beginnen is door het toevoegen van meer groenten en bonen aan je huidig dieet. Begin met boterbonen (limabonen), kikkererwten, witte bonen en sperziebonen. Deze bonen hebben weinig vetten en cholesterol. Bruine bonen, zwarte ogenboontjes en tuinbonen zijn ook een goede aanvulling op je dieet.

Daarnaast kun je ook linzen en tofu eten om meer eiwitten binnen te krijgen. Op het Bonendieet mag je gerust voldoende vis, vlees of andere eiwitbronnen gebruiken. Let wel dat je voldoende water drinkt en ook regelmatig sport.

Wat je zeker moet vermijden op dit dieet is alle soorten bewerkt voedsel. Wit brood, pasta of rijst worden ten strengste verboden. Vervang ze met bruine rijst, tarwe brood en volkoren granen.

Ook koolzuurhoudende dranken en sappen vol suiker zijn verboden. Hetzelfde geldt voor melkproducten en alcoholische dranken.

Wat kost het Bonendieet?

Dit dieet kun je kosteloos volgen. De regels zijn voor een ieder beschikbaar en heel makkelijk na te leven.

Voordelen

Bonen zijn een goede bron van belangrijke vitaminen en mineralen. Ze bevatten B-vitaminen, magnesium, calcium, ijzer, fosfor en zink.

Een ander leuk voordeel van dit dieet is dat bonen gemakkelijk klaar te maken zijn. Ze zijn niet duur en passen makkelijk in je dagelijkse maaltijden.

Nadelen

Een nadeel van bonen is dat het winderigheid veroorzaakt. Daarnaast bevatten de bonen in blikjes best veel suikers en zouten.

Conclusie

Het Bonendieet werkt dus door het consumeren van de goede koolhydraten die langzaam door het lichaam worden verbruikt. Het lichaam moet harder werken om energie uit de bonen te halen. Dit houdt je langer verzadigt en voorkomt trek in ongezonde snacks.

Gezonde Groet,

natascha

4 Reacties

  1. Het werkt wel (ook de gassen) maar ik was 146 kg nu ben ik 130 en nog bezig ik drink mn wijntje eet mn boontjes en heb een verzadigd gevoel. De kilo’s vliegen er af en voel me gezond en fit

    • wat moet ik me voorstellen bij dit bonendieet? is er ergens een beschrijving hoe je dit dieet moet volgen?
      Neil King at 6 dozen gebakken bonen per dag. is dat alles wat je per dag mag? wat is het gewicht van een doos? moet je ze zelf bakken?
      graag een reactie.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in