Boombod Review en Ervaringen

Glucomannan is een oude bekende in dieetland. Glucomannan is een vezel die zich volzuigt met vocht, waardoor je een vol gevoel krijgt en minder eet. Boombod, verkrijgbaar bij Holland & Barrett, verpakt deze oude bekende in een mooi nieuw jasje. Boombod bevat naast glucomannan, de vezels van de konjacplant nog een aantal vitaminen die je moeten ondersteunen bij het afvallen. Of dit werkt? Dat lees je in onze test.

Wat is Boombod?

Boombod is een voedingssupplement op basis van glucomannan, de vezels van de konjac plant. Als je deze vezels tot je neemt, zuigen deze zich in je maag vol met vocht. Het gevolg daarvan is dat je je eerder vol voelt en dus minder gaat eten. De vitaminen in Boombod dragen ook nog eens bij aan en een normaal metabolisme en ze helpen bij vermoeidheid. Ook op deze manier word je gesteund bij het afvallen.

boombod instructies
boombod instructies

Boombod komt in een kekke doos met daarin 21 sachets. Drie keer per dag neem je een sachet. Op ieder moment van de dag bevatten de sachets andere vitaminen en mineralen. Alle sachets hebben een originele zwarte bessen smaak. Een sachet bevat 10 calorieën.

Voor wie is Boombod geschikt?

Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder behandeling staat van een arts, wordt aangeraden om eerst advies te vragen van de dokter voordat je Boombod gaat gebruiken. Het middel is ook niet geschikt voor kinderen. Er is een kleine kans dat er sporen van melk, schaaldieren, vis en soja in Boombod terecht zijn gekomen.

Is Boombod effectief? boombod ervaringen

Het belangrijkste ingrediënt van Boombod is glucomannan. Er is uitgebreid wetenschappelijk bewijs dat Boombod helpt bij het afvallen. Het is zelfs een van de weinige middelen waarvan de European Food Safety Authority (een soort Europese NVWA) zegt dat het kan helpen bij gewichtsverlies (bron). Andere studies onderschrijven deze resultaten en laten nog een ander resultaat zien. Glucomannan heeft ook een positief effect op de cholesterolwaarden (bron).

Naast glucomannan zitten er groot aantal vitaminen en mineralen in de verschillende sachets. In het ochtendsachet zit onder andere chroompicolinaat. Deze stof heeft zelf ook een bewezen werking als het gaat om het stimuleren van gewichtsverlies (bron). Vitamine D3 uit het avondsachet draagt bij aan een beter immuunsysteem en aan een goede functie van de spieren (bron). Dit is maar een kleine greep uit de voordelen die de overige ingrediënten in Boombod bieden.

Test met proefpersonen boombod bestellen

We hebben Boombod uiteraard ook zelf getest met enkele proefpersonen. De proefpersonen zijn erg tevreden over het middel. Als je een sachet drinkt, heb je na een kwartier of een halfuur een gevoel dat lijkt op hoe je je voelt na een gezonde maaltijd. Je voelt je vol, zonder dat het vervelend is. De zwarte bessen smaak wordt als lekker en niet chemisch ervaren.

Bij de proefpersonen was het effect van Boombod vaak wel duidelijk, maar niet altijd. Een van de proefpersonen eet elke dag hetzelfde ontbijt, een schaaltje kwark met fruit en haver. Dit veranderde niet toen hij Boombod gebruikte. Dit betekent dat hij tijdens de test tien calorieën meer binnen kreeg dan voor de test. Bij de lunch at hij wel veel minder dan anders en bij het avondeten schepte hij minder op. In plaats van twee borden at hij nu maar een bordje vol. Daar leidde het gebruik van de glucomannan dus wel tot ‘winst’. Deze proefpersoon is na de proefweek doorgegaan met het gebruik van Boombod, maar nam daarbij ’s ochtends geen sachet meer.

Geen van de proefpersonen had last van vervelende bijeffecten. Ondanks dat de proefpersonen merkbaar minder aten, hadden ze genoeg energie om hun dagelijkse taken uit te voeren.

De hamvraag is natuurlijk: Hoeveel gewicht verloren de proefpersonen. De cijfers na een week waren bijzonder positief. Gemiddeld waren de proefpersonen zo’n 1.4 kilo kwijt nadat ze Boombod een week hadden gebruikt. We weten niet wat de effecten zijn als je Boombod langer gebruikt.

Wat kost Boombod? boombod review

Boombod kost normaal €34,99 voor een verpakking met 21 sachets (goed voor een week). Regelmatig zijn er interessante aanbiedingen, waardoor Boombod aantrekkelijk geprijsd is. Bestel Boombod Online

Voordelen

Boombod biedt je de mogelijkheid om zonder al te veel vervelende bijwerkingen flink af te vallen. Je hoeft er weinig moeite voor te doen en de resultaten zijn goed.

Nadelen

Als we dan toch een nadeel moeten noemen, dan is het dat wat vervelend kan zijn om het middel onderweg te gebruiken. Je moet hiervoor wat extra spullen, zoals een lepeltje en een bekertje of glas, meenemen.

Conclusie

Boombod leidt tot positieve resultaten als het gaat om afvallen. Meer dan een kilo in een week is een uitstekend resultaat. Je eet significant minder op het moment dat de vezels van de konjac-plant je maag hebben gevuld. Ook de vitaminen en mineralen dragen bij. Daar komt nog bij dat er geen vervelende bijwerkingen zijn. Wat ons betreft is Boombod dus een echte aanrader.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelVergoeding Afvallen en je Zorgverzekering
Volgend artikelKetorevolutie Review en Ervaringen
boombodBoombod leidt tot positieve resultaten als het gaat om afvallen. Meer dan een kilo in een week is een uitstekend resultaat. Je eet significant minder op het moment dat de vezels van de konjac-plant je maag hebben gevuld. Ook de vitaminen en mineralen dragen bij. Daar komt nog bij dat er geen vervelende bijwerkingen zijn. Wat ons betreft is Boombod dus een echte aanrader.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in