Breda loopt niet warm voor Sonja

De gekte rondom Sonja Bakker lijkt een beetje tot bedaren te zijn gekomen. Althans, in Breda. Gistermiddag signeerde de dieetgoeroe haar nieuwe boek in de Miss Etam aan de Ginnekenstraat, maar daar kwamen nog geen dertig mensen op af. De landelijke winkelketen heeft momenteel een speciaal deel van de kledingcollectie gelabeld als ‘Sonja’s keuze’ en verkoopt daarom ook haar nieuwe boek.

Het boek, Sonja’s vijfde, heet Lekker in je vel met Sonja!, ‘een inspirerend boek voor iedere vrouw’. Het boek bevat wederom veel gezonde recepten, maar ook modetips en stylingtrends. Sonja wil zich namelijk wat minder gaan richten op het afslanken en meer op genieten in het leven.

Veel winkelende dames in de Miss Etam lopen echter nonchalant langs de signeertafel. Geen lange rijen dames (noch heren) die nu als slanke den door het leven gaan, en hun idool voor dit nieuwe geluk komen bedanken. Toch bestaan er zeker ook nog wel échte Sonja Bakker-fans. De tweelingzussen Anneke Meijll en Hanny Gras waren ’s ochtends al in de kledingwinkel om het boek te kopen en staan nu, half drie stipt, voor het signeertafeltje. Sonja zelf komt vijf minuten later pas binnenhollen, maar de dames wachten geduldig.

Meijll en Gras zijn vanaf 1 februari aan het ‘sonjabakkeren’, samen met hun mannen. In deze tien weken is Meijll 5,5 kilo afgevallen en haar man elf kilo. Gras is 4,5 kilo kwijt en haar man acht kilo. Meijll: “Op een middag zaten we aan de koffie met saucijzenbroodjes en toen besloten we: er moet nu echt iets gebeuren. In het verleden hebben we al samen diëten gedaan van Atkins en Montignac, maar zonder veel resultaat.” Gras: “Bij de mannen gaat het altijd sneller.. Ik ben nu 35 jaar getrouwd en voor het eerst in al die tijd is mijn man onder de tachtig kilo.”

Miss Etam-verkoopster Josine Wesdorp is ook een van de volgelingen van Sonja. Vorig voorjaar volgde zij twaalf weken lang de dieetmethode: “Ik ben toen zes kilo afgevallen. Ik ben gestopt omdat het genoeg was, ik werd zelfs wat mager. Nu zou ik eigenlijk weer moeten beginnen, met de zomer in aantocht. Deze methode is gewoon heel makkelijk en niet duur: geen poespas, gangbare boodschappen. En als je één keer gesonjabakkerd hebt, blijf je daarna bewuster kopen en koken.”

foto: Dieetgoeroe Sonja Bakker signeert een exemplaar van haar nieuwe boek bij Miss Etam in Breda. foto Cindy Joos/ het fotoburo

bron: BN de Stem

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in