Home Lifestyle Kinderen en Jeugd Britse schooljeugd klaar met Jamie Oliver

Britse schooljeugd klaar met Jamie Oliver

0
Britse schooljeugd klaar met Jamie Oliver

Het project van de Britse kok Jamie Oliver om schoolkinderen gezonder te laten eten, is op een mislukking uitgelopen. Vier jaar na de start van zijn ‘school diners campagne’ voor gezond kantine-eten, mijdt meer dan 60 procent van de Britse scholieren de gezonde gerechten die in de plaats kwamen van hamburgers, chips en frisdrank. Met de campagne wilde de kok de kwaliteit van schoolcatering verbeteren. Oliver hoopte daarbij dat ouders hun kinderen thuis ook beter te eten zouden geven. Maar 4 jaar later blijkt dat het niet beter is gesteld met de voedingsgewoonten van Britse kinderen.

Hiermee heeft de Britse regering haar doel, meer dan de helft van alle scholieren aan gezond schoolvoedsel, niet gehaald. Zo’n 60 procent van de basisscholieren vermijdt de schoolkantine sinds junkfood daar is verbannen. Hetzelfde geldt voor een derde van de middelbare scholieren. Daarbij is de toepassing van gezonde menu’s door scholen verslonsd in de jaren na de campagne. Van de Britse basisscholen biedt ‘maar’ 40 procent de gezonde menu’s van pasta, verse groenten en vis. Op de middelbare scholen is dat 35 procent. Een flinke domper voor de regering die 500 miljoen pond in de campagne stak. Daarmee moest de kwaliteit van eten en keukens tussen 2005 en 2011 worden verbeterd.

Bron: Daily Mail

Vorig artikel Snackbar niet veroorzaker overgewicht
Volgend artikel Kinderen eten gezond door Kabouter Plop
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987