Gratis Broodbuik Ebook Preview

Eerder schreef ik al een review over ‘Broodbuik‘ van William Davis. Het boek ‘Weatbelly’ is recent vertaald door Anna van Wittenberghe. Anne heeft ook alle boeken van het ‘Het 17 Dagendieet‘ vertaald. Verder zijn de de boeken van het South Beach, Skinny Bitch, de Gabriel Methode en het Total Wellbeing dieet door Anna vertaald en bewerkt. In samenwerking met Kosmos Uitgevers mag ik gratis een preview weggeven aan bezoekers van vetvrij.com. Verderop in dit artikel lees je hoe je deze gratis preview kunt downloaden.

Het Broodbuik Boek

Weatbelly, is de bestseller uit New York en staat op nummer 6 van de amazon top 10. Je leest nu alles over de zin en onzin van tarwe in de Nederlandse vertaling van Wheatbelly: “Het Broodbuik Dieet” Zo ongezond zijn tarwe en gluten voor je!

bb-preview2

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen, of wil je ervaringen uitwisselen? Stel dan een vraag, lees de reacties van andere bezoekers, of deel jouw ervaring met het broodbuikdieet.

Tarwebrood

Anne vertelt zelf het volgende over het boek: “Broodbuik is een heel belangrijk en interessant boek, maar geen gemakkelijk boek. Het gaat namelijk in zijn geheel over een van de pijlers van ons dagelijkse dieet: tarwebrood. ‘Gezond’ volkoren. En dan vooral over de gevolgen van tarwe voor het menselijk lichaam. Het is niet gemakkelijk om te aanvaarden wat tarwe met ons doet, en om tarweloos door het leven te gaan vereist een behoorlijke omslag.” Kun je afvallen zonder brood? en wat zijn de alternatieven voor brood?

Gluten

Het is een feit dat een groeiende groep mensen intolerant zijn voor gluten. Dit wil zeggen dat ze een tarweallergie of coeliakie hebben. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om glutenvrije producten te kopen. Maar wat heeft dit te maken met afvallen? Heel eenvoudig, als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten. Onderzoeken hebben aangetoond dat je ook de kans op ontstekingen afneemt en het een positieve werking heeft op diabetes type 2.

Gratis Preview

Vul het onderstaande formulier in en ik stuur je een gratis preview van Het Broodbuikdieet. Deze preview is gegarandeerd kosteloos en beschikbaar gesteld door Kosmos uitgevers.


Gewichtige Personen

Er was een tijd dat iemand die meer dan 125 kilo woog een zeldzaamheid was. Vooral in Amerika is dit heel gebruikelijk geworden, maar ook in Nederland zien we dat mensen (en vooral kinderen) steeds zwaarder worden. Maar ook gepensioneerden zijn te zwaar, net als volwassenen van middelbare leeftijd. Kantoormensen zijn te dik en arbeiders zijn te dik. De zittende mens is te dik, maar de atleet ook. Alle rassen zijn te dik. Carnivoren zijn dik, evenals vegetariërs. Amerikanen en andere westerse volkeren worden geplaagd door obesitas op een schaal zoals die nog nooit eerder bij mensen te zien was. Er is geen plek te vinden waar de gewichtstoenamecrisis niet heeft toegeslagen.

Waarom zijn we te dik?

Als je aan westerse gezondheidsraden vraagt waarom mensen te dik zijn, zullen ze je vertellen dat het komt doordat mensen te veel frisdrank drinken, te veel chips eten, te veel bier drinken en onvoldoende bewegen. Deze dingen kunnen inderdaad allemaal waar zijn. Maar dat is nauwelijks het hele verhaal!Het is juist zo dat veel mensen die te dik zijn, zich heel bewust zijn van hun gezondheid. Vraag maar aan iedereen die meer dan 125 kilo weegt: Hoe komt het, denkt u zelf, dat u het hebt toegelaten zo ongelooflijk veel aan te komen?

De oorzaak

Je zult verbaasd staan van het antwoord dat velen juist niet geven: ‘Ik drink halve liters bier, ik eet me suf aan snoep en koek en ik zit de hele dag voor de tv.’ De meesten zullen iets zeggen in de trant van: ‘Ik begrijp er niets van. Ik fitness vijf dagen inde week. Ik heb mijn vetinname verminderd en mijn gezonde volkoren inname verhoogd. En toch kan ik dat aankomen met geen mogelijkheid een halt toeroepen!’

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen, of wil je ervaringen uitwisselen? Stel dan een vraag, lees de reacties van andere bezoekers, of deel jouw ervaring met het broodbuikdieet.

25 Reacties

 1. ik eet al een jaar of 12 geen brood meer maar toast dat valt beter en we eten tweemaal per dag fruit ik drink geen water maar crystal clear

  • Zeewier past zeer zeker. Je hoeft geen calorien te tellen, of te beperken. Honing is een suiker en dus een koolhydraat en mag dus maar beperkt gebruikt worden…. Leuk boek trouwens.

 2. Dit boek bevat zeker geen onzin! Ik heb twee jaar geleden de tarwe en de gluten uit mijn menu verbannen en de gevolgen waren in overeenstemming met de strekking van dit boek. Enkele resultaten:Mijn bloeddruk zakte van 145/85 naar 130/70. Ik gebruikte medicijnen voor diabetes type 2 en moest eigenlijk naar sterkere medicijnen; nu gebruik ik helemaal geen medicijnen meer en is mijn bloedsuiker normaal. Maar voor mij het belangrijkste: Ik heb jaren gezucht onder chronische vermoeidheid; ook dit is na de verbanning van tarwe en gluten opgelost. Ik voel mij herboren!
  De voedselindustrie schreeuwde al weken voor de verschijning van dit boek van de daken dat het onzin is wat er in wordt beweerd en dat kan ik me best voorstellen. De redenering dat de beweringen van William Davis niet wetenschappelijk onderbouwd zijn gaat mijns inziens niet op. Er kunnen zeker ook vraagtekens worden gezet bij vele “wetenschappelijke” onderzoeken die door de voedselindustrie zelf worden geciteerd. Veel van die onderzoeken worden gefinancierd door diezelfde voedselindustrie.
  Al met al is broodbuik een zeer lezenswaardig boek. En het is erg eenvoudig om zelf uit te testen of een tarwe en glutenvrij dieet voor u tot verbeteringen leidt! Mocht u de beschreven nadelen van tarwe en gluten zelf ervaren, laat dan de tarwe een weekje staan en kijk wat er gebeurd!

 3. Hallo Sanne,

  Ik heb al heel veel keren geprobeerd de preview te downloaden van het boek “broodbuik”.
  Ik krijg dan ook steeds de reactie dat ik al ingeschreven sta maar helaas krijg ik niet de preview.
  Kun je me het alsnog toesturen?

  Dank alvast,
  Vriendelijke groet,

 4. wat ik niet snap is dat dr davis ,in ‘wheat belly’, tarwe en alle andere graansoorten/producten zeer sterk afraadt of eigenlijk verbiedt terwijl de online stukjes over ‘broodbuik’ mij het idee geven dat tarwe toch wel een plekje kan hebben binnen een gezond dieet en het over ‘minderen’ heeft ipv volledig uitbannen. is broodbuik milder over tarwe?
  ook lijkt het of ‘broodbuik’ glutenvrij en tarwevrij door elkaar haalt.

 5. Beste Sanne,

  Ik eet nu al bijna twee jaar nagenoeg geen brood meer, alleen in het weekend af en toe een opbakbroodje. Ik heb in de tussentijd quinoa, havermout, groene smoothies en roomyoghurt met vruchten gegeten. Mijn ervaring in die twee jaar is dat ik ruim 10 kg ben aangekomen in plaats van dat ik gewicht kwijtraak. Ik eet iedere dag tussen de middag salade met noten, augurk/uitjes/vlees of vis en zaden. ’s Avonds eet ik dan groente en vlees (zonder aardappels). Als tussendoortje gedurende de dag eet ik dagelijks een bakje komkommer/wortel leeg. Ik krijg dus veel groente/fruit/noten/zaden binnen, maar blijkbaar reageert mijn lichaam hier dus toch apart op. Mijn buik is omvangrijker geworden in de tussentijd en ik krijg vetkussentjes op mijn rug, net onder mijn schouderbladen. Dit heb ik echt nooit gehad. Wat gaat hier verkeerd, heb jij enig idee?

  Met vriendelijke groeten,

  Monique Verheij

  • welkom in de ïk weet het niet meer”club! ik ben een vrouw, 63 jaar, en vanaf 1974 al Atkins aan het doen.Op en af, want het is niet sociaal: je wordt uitgenodigd, maar kan niets mee eten…. dus ga je voor gaas zoals dat heet en de volgende dag op dezelfde voet voort totdat je weer 122 kilo bent! ik wordt er zo moe van, want ook ik deed en at het afgelopen jaar precies hetzelfde als jij, maar ben dus dat aantal kilos weer. onze lijven zijn zoooo kapot, dat we slechts bij strikt eiwit en zonder zout, en dan ook nog oppassen met caloriëen, slank kunnen blijven. af en toe wordt ik zo boos op mijn lijf!
   greotjes, beertje

  • misschien eet je de verkeerde combi’s waardoor er overmatig veel gasvorming optreedt? of teveel fruit (suiker) of teveel noten (vetten / hoog in calorieen)?
   als ik bv fruit combineer met zuivel dan zwelt mijn buik enorm op.

 6. En goede recenties, maar, ik ben niet de vertaler van het 2 Dagen Dieet. Ik heb wel alle 17 Dagendieetboeken vertaald en bewerkt, net als o.a. South Beach, Skinny Bitch, de Gabriel Methode en het Total Wellbeing dieet.

  Zouden jullie de vermelding van het 2Dagendieet kunnen weghalen ajb? Iedereen neemt dat over, en dat is vervelend voor de echte verlater/vertaalster. Dank!

  Als je verder nog info nodig hebt over Broodbuik, dan heb je nu mijn mailadres.

  Hartelijke groet,
  Anna van Wittenberghe

 7. Hallo Sanne
  Ook ik heb mijn gegevens willen invullen voor het broodbuik preview. Krijg ook de melding dat mijn mailadres al bekend is. Krijg dit trouwens bij alles.

  Groetjes
  Nathalie

 8. Het broodbuik dieetboek zit in het eerste mailtje. In dit mailtje zit ook een link, als je hierop klikt, dan krijg je een tweede mailtje met het 17 dagen dieetboek (ook gratis)

  Broodbuik zit dus in de eerste mail die je ontvangt.

  Sanne

  • Ik wil zeker 8 kg vermageren weeg nu 84 en kom van 72 in 6 maanden
   Mijn ouderdom 72 actief en leef in kreta 3 à 6 maanden
   Gr.christine

 9. Hallo,
  Ik heb zojuist ook de broodbuik preview aangevraagd maar heb het mini zeventien dagen dieet ontvangen. kan dat een vergissing zijn? Alvast bedankt!

  • Hallo,
   Beste, ik heb net zoals Gisele Sedeyn het broodbuik dieeet aangevraagd ,maar ook het 14dagen dieeet ontvangen
   alvast dank

  • Hallo Sanne
   ik heb ingevuld voor het broodbuik preview ,maar krijg zoals altijd weer email adres is bekend of ingeschreven. Wil je me misschien dat toezenden via mail ?
   Hartelijk dank Sanne

  • Hallo,

   Dat is vervelend. Ik zal ervoor zorgen dat je.de preview alsnog via mail ontvangt. iedereen die.hetzelfde probleem heeft kan hier een reactie achterlaten zodat ze ook een mailtje van me ontvangen.

   Sanna

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in