Fijnlijntje Low Carb Brood Wissel Dieet

Koolhydraten zijn momenteel steeds vaker in het nieuws. Volgens sommige deskundigen zoals bijvoorbeeld dr. Frank zouden koolhydraten dikmakers  zijn. Toch eten we al generaties lang brood, en dat is maar goed ook, want brood is goed voor je, zelfs als je wil afvallen. Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist flink wat kwijt wilt, het is soms moeilijk de juiste manier te vinden. Vaak zijn er speciale diëten, dieetgoeroes, drankjes, pillen en een hoop geld voor nodig om wat gewicht te verliezen. Maar toch kan het ook allemaal wat  gemakkelijker. Hoe? Met het broodwisseldieet, want brood is goed voor je, juist ook als je wat kilo’s kwijt wilt!

Het Broodwisseldieet

Dat je met brood op een gezonde manier kunt afvallen, staat buiten kijf. Maar wist je dat je zelfs een dieet kunt volgen waarbij brood een hoofdrol speelt? Dat is het Broodwisseldieet. Het Broodwisseldieet is een heel gemakkelijke manier om snel wat kilo’s kwijt te raken. Het principe is heel simpel. De ene dag eet je alleen maar brood, het liefst de donkere broodsoorten zoals volkoren en meergranen. De andere dag eet je ‘normaal’ en gevarieerd. De ‘gewone’ dagen en de brooddagen wissel je af. Op die manier eet je gemiddeld gedurende een week veel minder en val je af, wel tot 2 kilo per week. Zeker als je ook zorgt voor wat extra beweging. Het Broodwisseldieet is daardoor bij uitstek geschikt als je snel een paar kilo’s kwijt wilt.

Fijnlijntje Low Carb Koolhydraatarm

Een bekend Low Carb oftewel Koolhydraatarm dieet is Fijnlijntje. Bij de afslankmethode Fijnlijntje Fijnlijntje staat het woord `koolhydraatarm` uiteraard centraal. Fijnlijntje isongeveer 25 jaar geleden ontwikkeld door de Belgische Ingenieur en voedingsscheikunde F. Vanlommel. Hij heeft een productieruimte in Tessenderlo, België waar hij de zakken meel maakt. Inmiddels zijn er veel low carb (brood) producten verkrijgbaar die je kunnen helpen bij een koolhydraatarm eetpatroon.

Brooddagen *

Tijdens een brooddag kun je zoveel brood eten als je wilt. Kies voor lekker bruine broodsoorten, volkorenbolletjes of geroosterd brood. Eet echt alleen maar brood, dus zonder beleg en boter. Het is wel belangrijk er veel bij te drinken: water, thee, koffie (zonder melk en suiker) en heldere bouillon (bijvoorbeeld van een bouillonblokje). Drink minimaal 2 liter vocht op een dag, dat zijn 10 flinke glazen of 16 kopjes. Gewone dagen Tijdens de ’gewone’ dagen eet je een ‘normale’, gezonde voeding. Zorg in elk geval voor voldoende groente en fruit, melkproducten en brood. Sla geen maaltijden over en probeer op deze dagen ook de snacks, snoep, frisdranken en alcohol te beperken. Zo zie je het snelst resultaat van je Broodwisseldieet!

Succesvol dieet

Het Broodwisseldieet is geen níeuwe dieethype. Het is een dieet dat zijn succes al ruimschoots bewezen heeft. In de jaren tachtig is het ontwikkeld door dr. C.M. de Vos (arts). Ruim een miljoen mensen hebben sindsdien het dieet gevolgd en velen met goed resultaat. Het Broodwisseldieet is zo’n succes omdat het zo gemakkelijk is: geen ingewikkelde menu’s, geen aparte producten en geen punten of calorieën tellen. Het is gewoon heel simpel een kwestie van om de dag alleen brood eten. Dat maakt het dieet ook nog eens goedkoop! Brood eten is immers niet duur. En tenslotte is het dieet heel goed vol te houden omdat je om de andere dag ‘gewoon’ mag eten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat je door het Broodwisseldieet fors minder calorieën binnenkrijgt. Bij TNO is ook onderzocht of je geen tekorten aan voedingsstoffen krijgt als je de ene dag alleen maar brood eet en de andere dag ‘gewoon’. Het blijkt van niet. Met één kanttekening: volg het Broodwisseldieet niet te lang (maximaal zes weken). Volg je het dieet gedurende lange
tijd, dan kunnen eventueel wel tekorten ontstaan. Het Broodwisseldieet is dus uitstekend geschikt om snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken en zo weer de juiste balans te vinden. Wil je meer kilo’s kwijtraken en voor de lange termijn een dieet volgen? Begin dan met het Broodwisseldieet en schakel na zes weken een diëtist in. Die kan helpen je eetpatroon blijvend aan te passen.

Meer informatie over het broodwisseldieet? Download dan de gratis folder.

Heb je ervaring met het bovenstaande dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

bron* : brood.net

9 Reacties

 1. Ik heb sinds de jaren ’80 het volkorenbrooddieet meerdere keren gedaan en steeds viel ik 1 kilo in de week af. Ik doe het alleen op ma, wo en vrij.
  De andere dagen eet ik gewoon, maar niet overdreven, neem op de gewone dagen wel 1x per dag een koekje bij de koffie.. Ik doe dit meestal 4 of 5 weken. Heerlijk om jezelf even gegarandeerd “bij te stellen”.
  Een ander voordeel : na zo’n dieet-periode blijf ik lang op gewicht zonder meteen weer te gaan jojo-en.
  Met goede moed ga ik deze week weer beginnen en dan met koolhydraatarm brood, dat ik sinds enige tijd sowiewso al eet.
  Ik denk dat het belangrijk is dat je een dieet kiest dat mentaal bij je past.
  En bij dit dieet : je weet dat je de volgende dag weer normaal mag eten, dus is het steeds maar een kwestie van paar uurtjes langer volhouden. Daarbij hoef je geen ‘honger’ te hebben, want je pakt weer een stukje brood, geen rammelende maag. Steeds op de eerste dag van een nieuw dieet nam ik soms wel 6 boterhammen, maar dat neemt heel snel af ;-)
  Veel succes gewenst allemaal.
  En denk inderdaad aan veel drinken !

 2. hoi, ik heb een vraag,

  ik heb nu 3 weken een koolhydraat arm dieet gedaan, en ik wil nu dit dieet gaan volgen, wat is de beste manier hoe ik dit kan oppakken zonder aan te komen?

  • niks tekorten als je het volgt op Zo en Di en Do en de andere dagen Normaal eet en leeft, eet je normaal geen of bijn a geen fruit eet dat dan op de normale dagen een stukje fruit..

   een wandeling elke dag behoord er bij, staat niet in het brood dieet. alle andere dieeten willen het wel..

   Het brood dieet is goedkoop je houd nog geld over en brood mag je vers eten en uit de gril ook al kook je het Lol en je mag zoveel brood eten als je wil je laat het wel ahahah..

   Dit dieet medio 1986 gedaan goed te doen, geen honger gevoel, eerste week kan je wel wat slapjes voelen gat zo over als je een snee brood eet of neem een glas water en drink veel die dagen..

   De normale dagen gewoon eten dus niet snacken enzooo Vr of Za 1 van die dagen mag je best snacken doen de meeste mensen normaal ook, ik start aanstaande zondag weer ff de winter en stoppen met roken kilo’s er af eten met brood …

   dus voor de vakantie hebben wij weer een wasbord hahahahah

 3. Ik ben nu 2 weken bezig met het brooddieet en nog niets afgevallen! Toen ik 3 jaar geleden het brooddieet volgde viel ik 2 kilo per week af. Hoe kan dit??? Ik ben 43 jaar.

 4. Ik ben 2 jan begonnen met het broodwisseldieet, en vanochtend was ik 5 kg kwijt.( 3feb).Op de “gewone” dagen heb ik inderdaad “gewoon ” gedaan, dw.z. mijn glaasje rode wijn en op fesstjes, champagne niet laten staan.Nu nog 5 kg te gaan.Ik was 10 kg bijgekomen doordat ik gestopt ben met roken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in