Mannen willen een sixpack, vrouwen zijn vaak al tevreden met een platte/strakke buik. In dit artikel heb ik drie buikspieroefeningen geselecteerd om een strakke buik mee te realiseren. Heb je het idee dat het niet mogelijk is om op eenvoudige wijze een strakke buik te krijgen? In dit artikel laat ik zien wat het geheim achter een strakke buik is. Graag geef ik je eerst drie buikspieroefeningen om direct mee aan de slag te gaan. Begin met het schema uit dit artikel en bouw het aantal herhalingen op als je het langer weet vol te houden.

Ik heb vier fitte dames gesproken en dit artikel is het resultaat van mijn bevindingen. Drie oefeningen sprongen er enorm uit en kun je verderop in dit artikel terugvinden.

Laat je niet verleiden tot dure producten als de Ab King Pro, een abonnement bij de fitness of speciale voedingssupplementen om jouw buik strak te maken. Buikspieroefeningen en gezonde voeding zijn genoeg om snel resultaat te bereiken.

Lees verder en je ontdekt wat er nodig is om tot een strakke buik te komen. Ik laat je zien dat voeding een grote rol speelt in het verkrijgen van jouw platte buik, graag geef ik je de suggestie om voor een koolhydraatarm dieet te kiezen. Het dieet blijkt voor veel vrouwen de meeste ideale manier om van overtollig vet af te komen.

Buikspieroefeningen op een rij

Deze buikspieroefeningen zijn ook goed voor je de benen en billen

Knieën heffen: Je staat met beide benen op de grond en houdt de handen achter het hoofd. Hef knie voor knie naar jouw borsten, je ervaart dat jouw buikspieren kracht zetten om deze oefening uit te voeren. Beide knieën heffen is één herhaling.

De oefening mag je vrij langzaam uitvoeren, om de buikspieren echt te laten branden. Lukt de oefening? Maak het dan iets zwaarder en doe precies hetzelfde, maar dan in liggende positie (op je rug).

Benen strekken: Begin in de positie zoals een hond zou zitten, met de knieën op de grond en de handen ook. Strek vervolgens één voor één jouw benen en je merkt dat de buik- en beenspieren goed worden aanspannen. Beide benen strekken is één herhaling.

Plank: Ga in de plank positie staan (alsof je gaat opdrukken). Je legt jouw onderarmen op de grond en houdt jouw buik aangespannen. Deze positie is in principe passief, om het zwaarder te maken kun je je jouw knieën één voor één naar jouw borsten toetrekken. De plank positie kun je de eerste keer waarschijnlijk niet langer dan 2 tot 3 minuten volhouden, bouw het langzaam uit om jouw lijf strak te trainen.

De bovenstaande oefeningen brengen jouw buikspieren in een krachtige vorm, maar helpen ook jouw benen en billen om meer spiermassa aan te maken. De bovenstaande buikspieroefeningen zijn ideaal voor vrouwen, je traint jouw benen, billen en buikspieren in één oefening tegelijk.

Een schema om direct mee te starten

Wil je dagelijks buikspieroefeningen doen om jouw buik strak te maken? Graag geef ik je een eenvoudig schema waarmee je direct van start kunt. Het schema helpt je in de eerste week om jouw buik te trainen. We trainen dagelijks en kiezen voor één dag rust. Trek het schema naar eigen invulling door.

  • Dag 1: Plank 2 minuten – benen strekken 2 x 15 – knieën heffen 2 x 25
  • Dag 2: Plank 2 minuten – benen strekken 2 x 15 – knieën heffen 2 x 25
  • Dag 3: Plank 2 minuten – benen strekken 3 x 15 – knieën heffen 2 x 30
  • Dag 4: Rust
  • Dag 5: Plank 3 minuten – benen strekken 3 x 15 – knieën heffen 2 x 30
  • Dag 6: Plank 3 minuten – benen strekken 4 x 15 – knieën heffen 2 x 35
  • Dag 7: Plank 3 minuten – benen strekken 4 x 15 – knieën heffen 2 x 35

Buikspieroefening 1# Leg Raises

Stap 1
Ga liggen en leg je handen onder je billen.

Stap 2
Strek je benen naast elkaar verticaal in de lucht.

Stap 3
Beweeg je benen terug naast elkaar in een liggende positie.

Stap 4
Herhaal deze beweging 10x en maak 3 series.

Buikspieroefening 2# Bicycle

Stap 1
Ga op je rug liggen, hou een been gestrekt en breng het andere naar je borst.

Stap 2
Wissel van positie. Strek het ene been en breng het andere naar je borst.

Stap 3
Herhaal de oefening en beweeg je bovenlichaam van links naar rechts.

Buikspieroefening 3# Leg Drop Exercises

Stap 1
Ga op de rug liggen en leg je armen in een horizontale positie op de grond.

Stap 2
Strek je benen in de lucht.

Stap 3
Hou je bovenlichaam stil en beweeg je benen naast elkaar van links naar rechts.

Buikspieroefening 4# Pike Exercises

Het geheim van een strakke buik

Wil je een strakke buik? Dan zijn buikspieroefeningen helaas niet voldoende om dit te realiseren. Buikvet verbranden  is één van de belangrijkste elementen om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Meet jouw vetpercentage en probeer dit minimaal onder de 20% te brengen, vanaf dat moment merk je dat jouw buik strakker wordt. Wil je een nog strakkere buik of zelfs een sixpack met buikspieroefeningen? Dan is het noodzakelijk om jouw vetpercentage minimaal onder de 15% te krijgen. Afhankelijk van jouw lichaamsbouw kunnen de gegeven vetpercentages iets hoger of lager uitvallen. Het wordt na verloop van tijd vanzelf duidelijk welk vetpercentage voor jou nodig is om een platte buik te hebben. Breng jouw buikvet langzaam omlaag om het welbekende Jojo-effect te voorkomen.

Het beste dieet voor een strakke buik

Het woord ‘dieet’ is erg beladen en klinkt wat zwaar op de maag. Toch kan een dieet heel verfrissend zijn en het koolhydraatarm dieet bewijst dat wat mij betreft. Het dieet is niet extreem, maar simpel, effectief en goed vol te houden. Het koolhydraatarm dieet is niets meer dan een gezonde manier van eten, de basis van het koolhydraatarm dieet kun je ook gebruiken wanneer je al op een gezond gewicht zit.

Een koolhydraatarm dieet is een ideaal dieet om jezelf van de overtollige kilo’s te verlossen. Het verricht geen wonderen, maar is voor veel mensen de oplossing om een strakker lijf te krijgen. Ik raad je aan om dit dieet te volgen, wanneer je last hebt van buikvet. Buikspieroefeningen zijn een manier om jouw buik strak te krijgen, maar met teveel buikvet is dit nog steeds niet mogelijk.

Het koolhydraatarm dieet bestaat voornamelijk uit groente en eiwitrijke voeding, koolhydraten eet je niet tot nauwelijks. Je vindt koolhydraten in: brood, pasta, rijst, noedels, aardappels en nog veel meer producten.

Kijk uit met suikers wanneer je jouw vetpercentage omlaag wilt brengen. Suiker zit in bijna alle gefabriceerde voeding, het lichaam slaat suikers op als lichaamsvet. Focus je op groente, fruit en eiwitrijke voeding om buikvet te verbranden en jouw buikspieren sneller te laten groeien. Neem jouw voedingspatroon serieus, dan is de kans groot dat jouw buik strak wordt. Buikspieroefeningen in combinatie met de juiste voeding, vormen de sleutel tot succes. Een dieet of totale omslag is vaak noodzakelijk om jouw lichaam strak en jouw buik plat te krijgen. Alles over het koolhydraatarm dieet.

Hieronder nogmaals kort op een rij welke voeding wel in niet bij een koolhydraatarm dieet past, om voor die strakke buik te gaan.

  • Wel: Eieren, vlees vis, groente, noten, fruit, sojaproducten en plantaardige vetten.
  • Niet: Suiker, pasta, brood, noedels, gefrituurde voeding en zwaar bewerkte voeding.

Ben je al bezig met buikspieroefeningen en probeer je jouw buik strak te krijgen? Hieronder kun je vragen stellen of jouw bevindingen delen om andere vrouwen te helpen. Graag hoor ik van jou!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in