Een gezonde eter voelt zich beter

Column Irene

Het Gevaar van Buikvet, waarom is dat zo gevaarlijk bij mannen?

Dikke buiken bij mannen we zien het steeds meer, vooral als mannen de 40 gepasseerd zijn. Wanneer mannen ouder worden verdwijnen hun strakke gespierde lichamen van vroeger en ontstaan langzaam maar zeker de dikke buiken . Meer dan de helft van de mannen is te dik en dat is bij mannen het eerste te zien op hun buik. Natuurlijk vind jij als man dat niet mooi en hoop je stiekem dat je dat mooie strakke lichaam van vroeger weer terug kunt toveren. Maar helaas dat is niet zo gemakkelijk daar zul je iets voor moeten doen. Niet in een vorm van een dieet maar je moet leren minder en gezonder te eten en de snacks, frisdranken, bier en vette hapjes meer te laten staan. Vaak leggen mannen zich er maar bij neer en denken ach het is nou eenmaal zo die dikke buik. Maar dat moet je echt niet doen hoor want je draagt een groot gezondheidsrisico met je mee. Mannen hoeven in principe niet op de weegschaal te staan om te zien of ze te dik zijn, hun buik is een goede graadmeter. Vaak staan mannen op de weegschaal en denken prima toch en maken zich over hun uitpuilende buik geen zorgen. Maar ze kunnen soms hele dunnen benen en billen hebben maar een mega dikke buik waardoor de cijfertjes op de weegschaal wel mee vallen terwijl ze toch een behoorlijk gezondheidsrisico lopen met hun dikke buik.

We horen een laagje vet te bezitten zeker onder de huid want dit heeft verschillende functies zoals bijvoorbeeld dat het je lichaam lekker warm houdt. In dit vet onder de huid zit veel energie voor barre tijden zoals ziekte of voedselschaarste. Vetcellen produceren ook allerlei hormonen wat belangrijk is voor de stofwisseling. Het vet onder de huid is niet zo’n probleem maar wel het vet wat dieper in de buik zit tussen de organen. En of jouw buik dik is door het oppervlakkige vet of door het diepe gelegen vet dat kun jij niet weten of zien. Dus zorg gewoon dat je die dikke buik kwijtraakt. Teveel buikvet heeft er altijd mee te maken dat je gewoon veel te veel eet.

Het probleem wat dieper gelegen vet geeft is dat de vetcellen de neiging hebben constant in een ontstekingsstaat verkeren. Hierdoor komen kwalijke stoffen vrij die elders in het lichaam voor veel narigheid kunnen zorgen zoals bij de bloedvaten. Vaak zie je ook nog dat mensen met overgewicht vaak hoge bloeddruk hebben een te hoog cholesterol en of suikerspiegelschommelingen. Dus overgewicht en zeker als het op de buik zit bij mannen brengt een zeer groot risico op welvaartsziektes met zich mee.

Veel mannen willen ook best afvallen en het eiwitrijke dieet is dan ook hun favoriete methode. De meeste mannen zijn vleeseters dus komt zo’n dieet even goed uit. Laat dat nou net niet de verstandigste methode zijn simpel omdat in dit soort diëten de dierlijke vetten centraal staan. En laten nou de dierlijke vetten gevaarlijk zijn voor je gezondheid, en zeker voor je cholesterol en hart en vaten maar ook voor vele andere welvaartsziektes. Bovendien is uit onderzoek allang bewezen dat ook deze diëten slechts tijdelijk werken en zowat alle mannen na het dieet weer net zo hard aankomen en hun dikke bolle buik weer terug zien. Het geheim van een platte buik is een nieuw voedingspatroon en weten hoe en waarom je anders moet eten.

Mannen willen graag duidelijke uitleg over hun gezondheid, alleen dan kunnen ze gemakkelijker een beter eetpatroon aanmeten. Natuurlijk is ook bewegen van essentieel belang. Wil jij graag alles weten over de risico’s van overgewicht of je gezondheid met een duidelijke uitleg? En wil je graag weten hoe je dan wel gezond en verstandig kunt afvallen?

Nou dat kan!

In het Boek Een gezonde eter voelt zich beter van Irene lelieveld en Veronique Hundscheid staat precies omschreven hoe je gezond moet eten waardoor je op een gezonde manier afvalt en het risico op o.a hart- en vaatziektes enorm verkleint. Ook veel uitleg over de meest voorkomende welvaartsziektes en alles in relatie met voeding.

Ook als je snel wilt afvallen met een eiwitrijk dieet, maar je wilt dit graag op een gezonde manier doen met minder dierlijke vetten en daarna leren hoe je een gezond eetpatroon moet aanmeten om niet weer aan te komen, is dit boek een echte aanrader.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in