Buikvet verminderen: hoe doe je dat?

Wie droomt nou niet van een mooi platte buik? Het is de wens van velen; zowel mannen als vrouwen willen hun buikvet verminderen. Vooral in de zomermaanden beginnen steeds meer mensen te denken over hun lichaam. Dat is het moment die afgetrainde buik te showen in je badpak.

Plaatselijk Vet Verbranden kan niet

De buik is de lastigste plek om lekker plat te krijgen. Vooral bij vrouwen lijkt het soms onmogelijk om een platte buik te krijgen. De buik is een van de typische probleemzones van de vrouw. Het is de plek waar het laatste restje vet op blijft zitten. Trap niet in onzin producten zoals een buikvet zweetband maar kies voor een blijvende manier van afvallen.

Plaatselijk vet verbranden is daarom een aantrekkelijke oplossing. Veel mensen, dames vooral, hebben slechts enkele probleemzones die ze willen aanpakken. Dus willen alleen die aanpakken. Er zijn zelfs producten op de markt die beloven alleen de probleemzones aan te pakken. Was het maar mogelijk. Plaatselijk vet verbranden is een fabeltje. Met fitnessoefeningen voor deze probleemzones maak je de spieren sterker, maar zal je niet plaatselijk vet verliezen. Je algehele vetpercentage zal omlaag gaan, en helaas zijn de probleemzones meestal als laatst aan de beurt.

Hoe moet je Buikvet Verminderen?

In essentie is vet een teveel aan energie dan in je lichaam wordt opgeslagen. Wil je die verminderen dan kan je dat 3 manieren aanpakken:

  • Minder energie in de vorm van voedsel innemen,
  • Meer energie verbranden
  • Een combinatie van het bovenstaande.

Om buikvet te verliezen moet je ervoor zorgen dat je lichaam een klein tekort heeft aan energie. Alleen zo zal je lichaam het opgeslagen vetweefsel verbruiken. Het lichaam verbruikt de opgeslagen vetlagen wanneer er sprake is van een negatieve energiebalans.

Hoe kun je Buikvet Wegtrainen?

Een effectieve methode om je buikvet weg te trainen is het combineren van cardio met spieroefeningen. Met cardio verbrand je veel vet en kun je al veel buikvet verliezen. Met spieroefeningen maak je de buikspieren sterker. Je spiermassa wordt vergroot en dit helpt ook bij het verbranden van vet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verbrand.

Voor cardio zijn hardlopen, joggen, zwemmen en fietsen de beste manieren om vet te verbranden. Haal je overtollig buikvet weg met cardio alvorens je aan de slag gaat met spieroefeningen. Drie keer per week voor 45 minuten is doorgaans voldoende om snel resultaat te zien. Kies een cardio oefening dat je graag doet, dit houdt je gemotiveerd.

Spieroefeningen kan je wel plaatselijk doen. Dit kan je om de ene dag doen met of zonder gewichten. met specifieke buikspieroefeningen, zoals crunches, knee raises en leg raises worden je buikspieren zichtbaar. Hierdoor krijg je een platte buik.

Buikvet Verminderen middels Voeding

Een crashdieet is absoluut niet de manier om van buikvet af te komen. Er zijn effectievere manieren om dit aan te pakken. Ga eerst voor jezelf na hoeveel calorieën je dient te eten om af te slanken. Dan is het zaak om die calorieën uit gezonde bronnen te halen. Denk aan groenten, fruit, mager vlees en gezonde koolhydraten. Wil je een verantwoorde basis voor een slank en gezond lichaam? Dan kan ik je mijn boek FitChef aanraden.

Met deze tips lukt het zeker om je buikvet te verminderen. Probeer je het ook?

Sportieve Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in