Home Lifestyle Buikwandcorrectie Ervaring van Mellanie

Buikwandcorrectie Ervaring van Mellanie

Buikwandcorrectie, luxe of noodzaak? Noot vooraf, dit artikel is gebaseerd op een persoonlijke ervaring, ieder lichaam is anders, iedereen herstelt anders. Wie droomt er niet van een strakke buik? Volgens de media en de bladen is het, het perfecte modebeeld. Echter zo simpel is het niet, hup naar de chirurg, stukje buik weg en daar is de sixpack. Na een strijd van jaren ( circa 10) tegen de kilo’s en het krijgen van kinderen bleef er een beetje huid over. Och, dat trekt wel bij. Met extra veel buikspier oefeningen en goed op de voeding letten zou het wel bijtrekken. Helaas als de huid eenmaal is uitgerekt trekt het vaak niet meer bij.

Mijn eerste bezoek aan de Plastisch Chirurg

5 jaar geleden ging ik voor het eerst naar de plastisch chirurg om te informeren hoe en wat. Na het informatief gesprek bleek inderdaad dat de huid uitgerekt was en alleen te verhelpen was met een correctie. Maar de ingreep zelf gaf me toch een angstig gevoel, een snee van links naar rechts, de huid losmaken en een lang herstel en het kostenplaatje want het was te weinig voor een vergoeding ondanks dat ik er last van had. Toch nog maar even wachten. Er gingen weer een paar jaren voorbij en hoe meer ik afviel, des te slapper werd de huid en kreeg ik met sporten meer en meer last ondanks dat het niet erg veel huid was.

Twee jaar geleden toch de knoop eens doorgehakt en op zoek gegaan naar een goede plastisch chirurg. Allereerst werd ik doorgestuurd naar een gewone chirurg omdat ik twee keer een keizersnede had gehad en daar ook iets raars voelde. Na dit consult bleek dat er een beginnend litteken hernia zat en er uiteindelijk op die plek wel wat moest gebeuren, maar dit ziekenhuis had geen plastische afdeling dus ging ik op zoek naar een ander ziekenhuis met de papieren van de chirurg op zak.

Duitse Kliniek

In een Duitse kliniek kwam ik als eerste terecht bij een co-assistent. Voor me was een patiente die een maagbandje had gehad en 80 kilo was afgevallen, die was nog erg zwaar en aangezien ikzelf toen 80 kilo woog en weinig huid over had, zei de co-assistent heel laconiek “je buik is strakker dan de mijne” zonder mijn klachten aan te horen.Dit gesprek was een grote teleurstelling en eigenlijk voelde ik me enigszins gediscrimineerd, het is inderdaad niet zoveel huid maar ik had er zodanig last van dat na een intensieve sportsessie ik op de bank kon gaan liggen van de buikpijn. Ik besloot een paar weken later een afspraak te maken in een ander Duits ziekenhuis, en voor mezelf ook de laatste afspraak als dit niets zou worden. De ontvangst was super en meteen vertrouwd. De chef-arts deed het gesprek en die nam zoveel tijd om alles uit teleggen dat ik na 3 kwartier precies wist wat me te wachten stond. Hij sloot het gesprekaf met de boodschap om lekker naar huis te gaan en er rustig over te denken en dan nogmaals met de rest van de vragen terug te komen. En inderdaad hij had gelijk na 2 weken was ik er met de rest van de vragen en ook weer nam hij alle tijd. Dezelfde avond hebben mijn man en ik de knoop doorgehakt en besloten ervoor te gaan.

Buikvet Verbranden

Vanaf dat moment heb ik er echt alles aan gedaan om nog zoveel mogelijk vet te verbranden dus flink gesport en gezond gegeten. Ik ben er ook van overtuigd als je gezond en onbewerkt eet je sneller hersteld. Tot de dag voor de operatie nog flink gesport. De dag voor de operatie werd ik opgenomen en werd me de operatie nogmaals tot in de puntjes uitgelegd: Na de volledige narcose maken ze een snee van heup naar heup, dan maken ze de huid los tot het borstbeen. De navel wordt eruit gehaald die krijgt later een nieuwe plek.Vervolgens worden de buikspieren, zowel de rechte als schuine vaster gezet met hechtingen en dan wordt de huid naar beneden getrokken en het overtollige weg gehaald. Vervolgens wordt er gehecht met oplosbare en niet oplosbare hechtingen. Er worden drains geplaatst en een stevige band om te buik. De operatie zou ongeveer 4 uur duren.

De Operatie

De dag van de operatie. Om 6 uur komt de chirurg langs om te vragen hoe het is en legt nogmaals alles uit. Met een goed gevoel laat ik alles op me af komen…. Om 13 uur ben ik terug op de kamer en alles is plat er is ruim anderhalve kilo huid /vet weggehaald. Ik mag niet hoesten, niezen en voorzichtig lachen alles om de buikspieren niet te gebruiken. Als ik s’avonds even uit bed moet snap ik waarom, kreeg bijna geen lucht van het trekken van de spierpijn. De snee zelf voel ik niets van. De volgende ochtend is de spierpijn een graadje erger, af en toe moet ik echt nadenken hoe ik me kan bewegen zonder de buikspieren te gebruiken echt maf. Die avond gaat de catheter eruit en moet ik toch echt zelf naar het toilet. De drains zitten er nog steeds in, 3 stuks. Dag 2 na de operatie loop ik al stukjes over de gang en de chirurg is erg tevreden hij komt zelfs op zijn vrije dag even de wond verschonen want dat gebeurt dagelijks. 3 dagen na de operatie mogen de drains er al uit, ik schrik ervan hoe ver die onder de huid zitten, ruim 30 centimeter en het eruit halen is echt een vervelend gevoel. De dag erna mag ik naar huis.Van te voren krijg ik een corset aangemeten en ze moeten me met 2 mensen helpen het dicht te krijgen. Het corset zit vanaf onder de borsten tot boven de knieen. Naar huis, nu kan het echte herstellen beginnen. 2 keer in de week gedurende 4 weken terug voor de wond controle. Alles geneest goed gelukkig en dagelijks wandel ik een stukje. Een week na de operatie maak ik de eerste wandeling. Ik moet wel gebogen blijven lopen anders rekken de buikspieren uit en kunnen de hechtingen los schieten. Maar ook dat gaat met de week beter en na een kleine 4 weken loop ik alweer rechtop.

Ik mag weer Sporten!

Na 6 weken eindelijk het verlossende woord van de chirurg dat ik langzaam mag gaan sporten, de buikspieren mag ik het komende half jaar niet trainen want het kan tot een jaar duren voordat die hechtingen bij de buikspieren door het lichaam zijn opgenomen. Na 7 weken ga ik voorzichtig joggen en het voelt super. Wel rustig aan! De conditie was voor de operatie goed op peil ,zodanig dat ik na een kleine 3 maand alweer aan een 10 kilometer run mee liep! Na een tijdje gaat het sporten perfect, alleen de buikspieren belast ik minimaal. De operatie is al een hele tijd achter de rug maar dat betekent niet dat je je helemaal kunt laten gaan. Ook na zon ingreep is het belangrijk dat je gezond blijft eten. Ook de vetcellen zijn weggehaald, waardoor het mogelijk is dat het lichaam op andere plekken ,bijvoorbeeld op je rug, vet gaat opslaan en dat ziet echt niet mooi uit.

Een buikwandcorrectie is een flinke operatie en je hebt er nog lang “werk”mee, dagelijks het litteken insmeren en alert blijven met je buikspieren. Overweeg je een buikwandcorrectie, staar je niet blind op anderen en ga bij meerdere ziekenhuizen, klinieken op gesprek. Zelf gaf ik de voorkeur aan een ziekenhuis, als er iets is heb je alles bij de hand. Ga voor jezelf na of het echt nodig is en denk ook aan een lange herstel periode. De een herstelt sneller dan de ander. Overweeg je een buikwandcorrectie en je krijgt (bijna) niks vergoed, laat je dan niet verleiden met goedkope klinieken, een goede kliniek/ ziekenhuis hoeft geen reclame te maken.

Vragen over een Buikwandcorrectie

Overweeg je zelf een buikwandcorrectie, of wil je ervaringen uitwisselen? Dan mag je altijd een berichtje achterlaten op deze website.

Gezonde Groeten,

Mellanie

Omdat ik niet met mijn volledige naam op internet wil heb ik gekozen voor een fictieve naam

26 Reacties

 1. Gm, Hier I
  Ik overweeg ook een buik en dijbeen correctie hier in Belgie.
  De prijzen hier Buik, 4800, en dijen,3400. excl btw. Zijn jouw prijzen ook exl btw?
  Wat heb jij er in Dl er voor betaald?
  Begrijp van iedereen dat dat die spieren oprekking erg tegenvalt. Hoe is dat nu bij jouw? Hoelang duurde het voor je in huis weer een beetje je eigen dingen kon doen?

 2. He hoi
  Ik heb 21 nov een kleine buikwandcorrectie laten doen met liposuctie
  Nu heb ik het drukpak een uitgedaan en ben even gaan sporten met de hond, behendigheid agility
  Nou dit was dus niet fijn en deed erg pijn
  Terwijl ik al wel een keer 10 km heb hardgelopen met de hond, en dan wel hele stekje kleding aan had en nergens geen last van gehad
  Maar nu heb ik dus weer last van bepaalde plekken, op de heupen en af en toe weer de buik
  De operatie heb ik wel door een kliniek laten doen, bergman kliniek

  • Hoi…
   ik krijg aankomende vrijdag een mini buikwandcorrectie met liposuctie
   Hoe ik het lees heeft u dat ook gedaan
   Mag ik vragen hoe lang het herstel heeft geduurd na de operatie
   Groet

 3. Hoi, ik heb ongeveer 7j geleden buikwandcorrectie laten doen.. En nu heb ik terug wat vet hangen men vraag was kan ik het vet weg krijgen met sporten en gezond eten?? Heb 1j geleden vet laten bevriezen deed vreselijk pijn maar spijtig Geel resultaten gemerkt… Maar men vraag is of ik met sporten en gezond eet buikvet verlies na zoveel jaren geleden buikwandcorrectie laten doen… Ik ben nu 4weken bezig met sport overal beetje cm kwijt behalve aan men buik?

 4. Ik ga in januari ook een buikwandcorrecties laten uitvoeren. Men vraag is enkel , als ze alles naar beneden trekken en de navel verzetten, gaan men borsten dan niet hangen en krijg ik dan niet meer cellulitis op men billen

 5. Hoi..

  Ben je nog altijd tevreden over het resultaat?
  Mag ik vragen wat de prijs was? En de pijn was te doen?
  Ik overweeg ook een buikwandcorrectie..
  Ik heb binnenkort mijn 2de afspraak opstaan.. Dit bij verschillende chirurgen.
  Groetjes
  JLo

  • Dag JLO,

   Heb je ondertussen de knoop doorgehakt en de operatie al gehad?
   Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Ik speel zelf ook met het idee om dit te laten doen maar weet niet goed waar, wat de kostprijs is, hoelang ik immobiel zal zijn.

   Ik hoop dat jij me wat meer kan vertellen :)

 6. Hoi Mellanie, hoe gaat het nu met je nu de bwc al een poosje terug is uitgevoerd? Ik ben benieuwd of je nu nog beter kan sporten als voor die tijd? Zou je me een email willen sturen met de kosten en de naam van de arts/ziekenhuis? bvd, Doortje

 7. De zorg en nazorg klinkt erg goed. Zou je zo vriendelijk willen zijn en de naam van de desbetreffende kliniek kunnen mailen? Dank voor de moeite.

 8. Hallo allemaal,

  Ik krijg een uitgebreide buikwandcorrectie vanwege een steeds terug komende breuk.
  Er wordt nu een kunststof mat onder mijn gehele buik gemaakt om te voorkomen dat de buikwand weer scheurt.
  Daarna gaan ze de buikwandspieren weer aan elkaar reven zoals dat heet.
  Ben erg benieuwt naar de pijn en of deze houdbaar is.
  Ik heb nog wel overgewicht maar toch zag de chirurg goede kans mij te helpen, dat was ik erg blij mee.
  Sta nu al 4 maanden op de wachtlijst, hoop dat ik nu snel aan de beurt ben, krijg dagelijks meer last van mijn buik die me flink beperkt in mijn doen en laten.

  Iemand duidelijke ervaringen, tips en instructies?
  Dat zou fijn zijn, verhalen waar ik wat aan heb ?!

  Zou

  Bvd en vriendelijk groet,
  Janny Biglaar.

  Zou er blij mee zijn?

  • Hi,
   Ik ben 7 weken geleden geopereerd in het Umcg aan een enormgrote buikbreuk en tegelijk zijn mijn baarmoeder en eierstokken verwijderd. T was een vijf uur durende operatie.
   Ik heb een incisie ( snee) van 40 cm , de mat die geplaatst is is 15×30 cm. Er is ook 15x 30 cm buikwand weg gehaald.
   Ik ben volledig onder narcose gegaan, heb eerst een ruggenprik voor de pijnmedicatie gehad en ik kwam aan de beademing.
   De operatie is goed gegaan, alleen daarna heb ik heel veel complicaties gehad. Ik heb 25,5 uur op de uitslaapkamer gelegen, K ben daar nogmaals geintubeerd omdat mijn ademhaling stopte, enorme bloeddrukwisselingen, benen waar geen gevoel in zat etc…
   Maar wat blijkt nu, de ruggenprik is niet epuduraal gezet maar spinaal. Vandaar al die complicaties. Ik wil je niet bang maken voor de operatie, want die is opzich goed gegaan.
   Ik draag nog steeds het corset, deze geeft steun en de pijn is dan grotendeels weg. Ik wens je heel veel sterkte toe.
   Mijn buik is een stuk platter, alhoewel er nog wel meer ‘ buik’ verwijderd had mogen worden!

 9. Dag Mellanie, Mag ik weten welke kliniek je bent geweest en wat ongeveer de kosten waren? Ik hoor graag van je , groet Henk

 10. Beste,

  Ik ben op 31/1/2017 geopereerd. Een buikwandcorrectie incl. reven van de spieren. Ik heb regelmatig nog enorm veel pijn aan de buikspieren. ik moet wel toegeven dat ik nooit stil zit. Ik probeer er op te letten om niet te zwaar te heffen maar ik betrapt me op het opheffen van mijn zoontje, een wasmand met was, inkopen te doen, … vandaag ben ik voor het eerst gaan sporten en ook dat deed enorm pijn. Ik dacht “mss zijn de spieren wat stijf en moeten ze terug gewoon worden aan sporten”. Maar doe ik er goed aan om te joggen?
  Hoe lang zou de pijn aanhouden? Daarnaast ben ik regelmatig wat weemoedig. Ik heb een zware periode achter de rug met de operatie en het stil blijven liggen. Het gevoel dat je niets kan voor een lange tijd heeft er niet goed aan gedaan. Ik had het idee “oh een paar weken doorbijten en dan gaat alles weer”. Maar dat was niet het geval. Zijn er nog mensen met deze ervaringen?

 11. Hallo mellanie
  Ik zou graag info willen over je operatie.
  Ik zou graag willen weten wat de kosten zijn.
  Ik ben aan het sparen om mijn vrouw een buikwandcorrectie te geven.
  Ze heeft na het afvallen erg veel last van overtollige huid op haar buik.
  Gr. Ton

 12. Ik heb ook een buikwandcorrectie ondergaan, vooral om de functionaliteit van mijn buikspieren terug te krijgen (mijn rechte buikspieren zijn aan elkaar genaaid om ze terug recht te trekken). Echter, ondanks mijn relatief jonge leeftijd (38) heb ik twee weken na de operatie longemboliën opgedaan in beide longen, ondanks mijn beweeglijkheid. Dit is een levensgevaarlijke aandoening en had bovendien permanente schade aan mijn hart en longen kunnen veroorzaken. Geen medische voorgeschiedenis in mijn familie… Gelukkig is alles goed afgelopen en ik ben heel blij met het resultaat, maar houd er rekening mee dat het niet zonder risico is…

 13. Beste Mellani,
  Ik wou graag weten waar het kliniek in Duitsland is en wat de naam is? Mijn moeder wil ook dezelfde operatie ondergaan maar weet niet waar.
  Bijvoorbaat dank.
  Groet Sara

 14. Hoi Mellanie, ik ben heel erg benieuwd bij welke kliniek je in Duitsland bent geweest. Ik ben na 3 babies in 1 jaar ook een beetje uitgerekt onder mijn navel. Ben al een keer in NL voor consult geweest, en afgewezen. Ik ben met 60 kilo niet te zwaar, en het is vooral huid. Ik hoor graag van je! Caroline

 15. Leuk stuk, ik ben mij aan het inlezen op sites en een verhaal als dit helpt mij ook in mijn beslissing om wel of geen operatie te ondergaan!

 16. In heb 4zwangerzchapen achter de rug en is niet zozeer veloverschot maar de striemen dat me enorm storen, zijn er enorm veel en tot boven de navel zelfs.. heb enorm schrik van litteken dat gaat achterblijven, heb al heel veel foto’s gezien en bij sommige dames is het echt een heel lelijk litteken.. plus het feit dat ik waarschijnlijk nooit volledig van die striemen vanaf zou komen laat me twijfelen.. is er hier ook iemand die veel striemen had zodat ik resultaat kan bekijken?

  Groetjes!

 17. Ook ik zou het graag doen, omdat ik door mijn lichamelijke toestand helemaal niet kan sporten hangt mijn buik als een vies vetschort over mijn pubis heen en ik voel me echt een vieze oude vrouw.
  De leuke tijd van steeds een ander vriendje om lekker mee te vrijen is voorbij, durf me niet meer uit te kleden waar iemand bij is.
  Helaas heb ik geen vrienden of kennissen meer (allemaal overleden) en woon in een dubbel bovenhuis zonder cv dus ik kan er niet eens aan beginnen of moet na de operatie weken in een verzorgingstehuis en dat kan ik niet betalen. Zelfs de operatie is te duur, helaas zit ik in de WAO met een kleine uitkering.

  Ook ik neem mijn petje voor je af dat je je verhaal hier hebt durven vertellen en kan me voorstellen dat je een alias gebruikt want het is heel wat om het met iedereen die dit leest te delen.

  Ik ken een dame waarbij het helemaal ,mis is gegaan, zij heeft maanden met etterende wonden gelopen die steeds weer open gingen en heeft het mij echt afgeraden. Omdat het gesprek in een winkel plaats vond waar zij werkte durfde ik niet verder te vragen want het was erg druk.

  Blij om te lezen dat het bij jou zo goed is gegaan en bedankt voor het delen van je verhaal.
  Met vriendelijke groet,
  Cobie

 18. Ik heb er heel veel respect voor dat je hier je verhaal hebt durven te plaatsen. Ik zit zelf ook met het dilemma maar loop hier in NL steeds tegen een muur op. Ik wil wel naar duitsland of belgie voor een buikwandcorrectie maar ik weet niet of dit door mijn zorgverzekeraar wordt goedgekeurd. en hoe zit het met het eigen risico? krijg je dat 2x als je een behandeling in het buitenland krijgt?

  L.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987